خرافه وبدعتی به نام #جهیزیه دختر!!!❌❌❌
🔹باکمی تعمق میتوان دریافت که رسم جهیزیه دادن برای دختران که در برخی از کشورهااز جمله ایران رایج است ؛رسمی غلط وآسیب زاست...از مهمترین این اسیب ها میتوان به مواردزیر اشاره کرد:
1⃣مخالفت با سیره معصومین (علیهم السلام)..
2⃣عدم مسؤلیت پذیری و راحت طلبی جوانان....
3⃣کاهش آمار ازدواج وافزایش سن ازدواج....
4⃣اسراف در خرید وسایل....
5⃣تغییر سبک زندگی....
#سبک_زندگی_اسلامی=آرامش_وآسایش_و_👈👈خوشبختی_به_تمام_معنا👉
#خوشبختی_در_ساده_زیستی_ست...
⁉️وسایلِ زندگیِ علت خلقت عالم و عالمین ، امیرالمومنین علی و حضرت فاطمه سلام الله علیهما چه بود و چگونه تهیه شدند؟؟؟
حضرت علی علیه السلام درباره جهیزیه حضرت فاطمه علیهاالسلام چنین می فرمایند:
«روزی پیامبر بزرگوار صلی الله علیه و آله وسلم به من فرمود: زره خود را به بازار برده ، بفروش تا با پول آن وسایل عروسی و جهیزیه ای برای فاطمه تهیّه کنیم. من نیز به دستور پیامبر چنین کرده، بهای آن را به پیامبر تقدیم کردم.
پیامبر مقداری از پول را به ابوبکر و سلمان فارسی و بلال داد و فرمود: مقداری اسباب و لوازم یک زندگی ساده رابرای فاطمه تهیّه کنند و مقداری از آن پول را نیز به همسرش امّ سلمه داد که عطر و چیزهای زینتی برای فاطمه خریداری کند.
بدین گونه جهیزیه ای ساده تهیه شد که چیزی جز شانزده یا نوزده قلم جنس نبود که فقط شانزده عدد آن اسباب و وسیله ی مختصری یک زندگی کوچک بود. وقتی چشمان مبارک رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم به آن جهاز مختصر افتاد، سرش را به جانب آسمان بلند کرد و فرمود: خداوندا ظروف و زندگی را بر کسانی که بیشتر وسایلشان گلی و سفالین است مبارک گردان »
#بدعتجهیــــــــــزیه❌
❌بدعتِ جهیزیه آوردن دختر❌
🔴جهیزیه از نکته نظر قوانین کشور ایران:
✍علاوه بر رجحان شرعی، طبق قانون کشور و به تصریح ماده ی ۱۱۰۷ قانون مدنی، تامین جهیزیه یا اثاث البیت بر عهده ی مرد گذاشته شده است.
✍زندگی هایمان را با #بدعتی مثل جهیزیه آوردن دختر و #شومی ای مثل مهریه های بالا و شروط ضمن العقد #ظالمانه آغاز نکنیم، اگر دنبال #برکت و #خوشبختی در زندگی هستیم....
❌خرافه و گزافه ای به نام جهیزیه❌
⭕️چشم به جیبِ پدر زنت و آورده های زنت داری؟؟؟
⭕️میخوای با پول پدر زنِت زندگی کنی؟؟
⭕️میخوای زندگی شروع کنی به قیمت زیر قرض و وام و غیره رفتن یه مردِ خانه ی دیگه که خودش هزار تا خرج و مشکلات داره؟؟؟؟
⭕️میخوای تا کار به اختلاف رسید منت بزارن سرت که فرشی که داری روش نماز میخونی مال ماست یالا پس بده؟؟؟
⭕️مرد نیستی و نمیتونی خودت یه زندگی تشکیل بدی ؟؟؟
👈🏽اگه ویژگی های فوق رو داری پس جهیزیه از زنت بگیر
#نه_به_جهیزیه_گرفتن_از_زن
هدایت شده از أبوحیدر (حدیث و فرهنگ اسلامی)
❎مهریه ی سنگین = زنجیر های آتشینِ سنگین
💢قال رسول الله صلی الله علیه و آله :
يَا حَوْلاَءُ وَ اَلَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِّ نَبِيّاً وَ رَسُولاً مَا مِنِ اِمْرَأَةٍ تُثَقِّلُ عَلَى زَوْجِهَا اَلْمَهْرَ إِلاَّ ثَقَّلَ اَللَّهُ عَلَيْهَا سَلاَسِلَ مِنْ نَارِ جَهَنَّمَ
⭕️ای حولاء! سوگند به کسی که مرا به حق به پیامبری و رسالت فرستاده، هر زنی که مهریه اش را بر شوهرش سنگین بگیرد خداوند بزرگ در روز قیامت زنجیرهای آتشین جهنمی را بر او سنگین میگرداند.
📚مستدرك الوسائل 14/238
❎روایت دوم و سوم 👈🏽 روایت مفضل و سهل بن زیاد
۱.عَنِ الْمُفَضَّلِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع یَقُولُ فِی الْمُتْعَةِ دَعُوهَا أَ مَا یَسْتَحْیِی أَحَدُکُمْ أَنْ یُرَی فِی مَوْضِعِ الْعَوْرَةِ فَیُحْمَلَ ذَلِکَ عَلَی صَالِحِی إِخْوَانِهِ وَ أَصْحَابِهِ
2. قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع لِی وَ لِسُلَیْمَانَ بْنِ خَالِدٍ قَدْ حَرَّمْتُ عَلَیْکُمَا الْمُتْعَةَ مِنْ قِبَلِی مَا دُمْتُمَا بِالْمَدِینَةِ لِأَنَّکُمَا تُکْثِرَانِ الدُّخُولَ عَلَیَّ وَ أَخَافُ أَنْ تُؤْخَذَا فَیُقَالَ هَؤُلَاءِ أَصْحَابُ جَعْفَر (اگر چه این روایت چیزی را اثبات نمیکند)
❌اول من باب سندی "محمد بن سنان" (در روایت اول) و "سهل بن زیاد" و او از "عده من اصحابنا" (در روایت دوم) که در مقابل روایاتی که چنین ضعف هایی ندارند باید اخذ به اوثق کرد (در فرض وجود تعارضی که قابل رفع نباشد با احادیثی که در این باره وجود دارد ) که البته جالب است بدانیم برخی که گاهی با صرف چنین ضعف هایی روایت را کنار میگذارند اما این جا و امثال اینجا از مبنای غلط خود دست برمیدارند و ...) اما از بحث سندی میگذریم.
❌اما از حیث دلالت،
⭕️ روایت دوم به صراحت به ماده «خوف» اشاره کرده و معلوم است که درباره تقیه است. حاصل کلام اینکه امام علیهالسلام میفرماید «شما چون زیاد نزد من میآیید، اینجا به عنوان اصحاب جعفر شناخته میشوید، پس مادام که در این شهر هستید دنبال متعه نروید. (چون اگر بازداشت شوید آبروی من میرودیا شما را به جرم شیعه بودن میکشند یا اینکه جان حجت خدا به خطر می افتد و یا خطرات دیگری که احتمال دارد وجود داشته باشد)» اینجا خوف بازداشت و... و وقتی خوف بازداشت و آبروریزی عمومی از معصوم زمان و قتل و ...باشد، مستحب را باید ترک نمود.
⭕️روایت اول نیز به درجه خفیفتری به همین موضوع اشعار دارد. تعبیر «موضع العورة» یعنی جاییکه موضع خطر و ناامن است. در این جا از متعه منع میشود، مبادا آبروریزی از «صالحی إخوانه» شده و وجهه شیعیان و برادران ایمانی، نزد عوام مخدوش گردد. پس روایت، به پنهانکاری و رعایت جهات امنیتی در امر متعه دلالت میکند.
✍🏽نکته۱ : زمان صدور این روایات، جامعه و حاکمیت فرقی بین زنا و متعه قائل نبودند یعنی اگر اصحاب را بازداشت میکردند یا قضیه برملا میشد اصحابِ امام علیه السلام را تهمتِ زنا بلکه شدید تر از زنا و تهمتِ وارد کردن بدعت برای انجام زنا وارد میکردند.
✍🏽نکته ۲:این دو روایت هم که گاها برای تقبیح یا غیر مشروع دانستن متعه کردن متاهل میاورند اصلا هیچ ارتباطی به این موضوع ندارد و در خود روایت هیچ اشاره ای به متاهل بودن یا مجرد بودن نداشته و امام علیه السلام دلیلش را صرفا و صرفا به جهاتِ تقیه ای ذکر فرموده و لا غیر که برای عاقلِ غیرِ مغرض کاملا واضح و روشن است .
🔎این دو روایت به قدری از مورد بحث دور است و واضح است که ما به همین مقدار کفایت میکنیم .
❎روایت چهارم👈🏽روایت ضعیف السندی که باز هم با وجودِ ضعف سند ،عمومِ مستشکلین یا کامل ذکر نمیکنند یا بدرستی ترجمه نمیکنند.
وَ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِیَادٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ شَمُّونٍ قَالَ: کَتَبَ أَبُو الْحَسَنِ علیه السلام إِلَی بَعْضِ مَوَالِیهِ لَا تُلِحُّوا فِی الْمُتْعَةِ إِنَّمَا عَلَیْکُمْ إِقَامَةُ السُّنَّةِ وَ لَا تَشْتَغِلُوا بِهَا عَنْ فُرُشِکُمْ وَ حَلَائِلِکُمْ فَیَکْفُرْنَ وَ یَدَّعِینَ عَلَی الْآمِرِینَ لَکُمْ بِذَلِکَ وَ یَلْعَنُونَا.
امام علیه السلام به بعضی از موالیان خود نوشتند: در باب متعه "پافشاری"(اصرار) نکنید، بر شماست که فقط سنت پیامبر را به جای آورید و به وسیله ی مشغول متعه شدن از همسران دائم خود غافل نشوید ، چرا که زنان حلال شما کفر میورزند و به کسانی که شما را امر به متعه میکنند، نفرین میفرستند.
✍🏽پینوشت ۱: در ترجمه ی رایج بجای ترجمه ی کلمه ی "لا تلحّوا " به "اصرار نورزید" یا "پافشاری نکنید" مترجمین و مسشکلینِ بیمار دل و تحریف کننده های احادیث اینگونه ترجمه میکنند که "به سراغ متعه نروید " در حالی که بین این دو ترجمه زمین تا آسمان فرق است وقتی امام علیه السلام بیفرماید: "ای متاهل به سراغ متعه نرو" یعنی اصلا متعه انجام نده حتی یک بار و دوبار اما وقتی امام بفرمایند ای متاهل اصرار و پافشاری بر متعه انجام نده یعنی متعه انجام بده اما پا فشاری نکن و در حقیقت این حدیث در همین یک کلمه به وضوح بیانگر جواز و عدم حرمت یا حتی کراهتِ متعه برای متاهل است .
✍🏽پینوشت ۲:باز هم در جمله ی "انما علیکم اقامه السنه " یعنی "برشما باد برقرار کردنِ سُنَّت" میبینیم مترجمین مغرض و تحریف گرانِ احادیث این جمله را به ازدواج دائم ترجمه و تعبیر کرده اند در حالی که با جمله ی" لا تلحو" یعنی "اصرار نورزید" بسیار روشن میشود که منظور از "سُنَّت " متعه است یعنی :ای متاهل بر متعه کردن اصرار نکن اما به اندازه ی برپا بودن سنت این عمل را انجام بده کما اینکه علامه مجلسی در مرآه العقول به همین مطلب تصریح دارند
و در حدیثی از امام صادق علیه السلام ،متعه را از "سنت"معرفی میفرمایند
➰المتعة نزل بها القرآن و جرت بها السنّة من رسول الله.
🔺حكم متعه در قرآن نازل شده و سنّت پيغمبر بر طبق آن جارى گرديده است.
📓نورالثقلين، ج ۱، ص ۴۶۷
📓تفسير برهان، ج ۱، ص ۳۶۰
تا اینجای این حدیث که نهی بر متعه کردن متاهل بصورت مطلق نبود
✍🏽پینوشت۳: عبارت "تشغلوا بها عن فرشکم و حرائرکم " یعنی "به وسیله ی مشغول متعه شدن از همسران دائم خود غافل نشوید" یعنی دلیلی برای این "نهی"، (آن هم نه با ترجمه و تعابیرِ محرفین احادیث )وجود دارد و آن اینکه اصرار کردن بر متعه نباید باعث شود که حقوقِ همسرانِ دائم خود را پایمال کنید .
❌توضیحات و نکات دیگری هم در این حدیث بر رد ادعای مخالفینِ متعه کردن مرد متاهل هست که از حوصله و وقت ما خارج است و به همین اندازه که با حدیثی که مخالفینِ متعه متاهل علم میکنند،جواز و حتی رجحانش را بجهت اقامه ی سنت اثبات کردیم کفایت میکند.
ازدواج های مهجور
❎روایت دوم و سوم 👈🏽 روایت مفضل و سهل بن زیاد ۱.عَنِ الْمُفَضَّلِ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّ
❌این پست ادیت شد بزرگوارانی که توی کانال هاشون میزارن اصلاح کنند.
👆🏾سایت رهبری و وجوب تعددزوجات👆🏾
👆🏾👆🏾👆🏾در خصوص فتوای رهبری توجه کنید فتوای مباح بودن فتوای فی نفسه است نه فتوای وقوعی
همینطورکه میبینید در سایت ایشان تصریح شده است که:
"البتّه ما تأکید میکنیم که چندهمسری جایز است؛ و در بعضی موارد هم به خاطر حیثیّتها و عوارض گوناگون ممکن است مستحب یا حتّی واجب بشود؛ کما اینکه ممکن است حرام بشود یا مکروه"
👆🏾لذا در مواردی ممکنست نه تنها مستحب که واجب هم بشود به تشخیص موضوع توسط مکلف و نه مرجع،که میدانیم نظرمراجع بفتوای خودمراجع در تشخیص موضوع،مولوی وتقلیدی نبوده مشورتی و...است
حتی اگر نگاه غلطی به فتواخوانی دارید و فرقی بین موضوع و حکم نگذارید اگر زنگ بزنید بیت ایشان بپرسید(که ما این مدلی هم پرسیدیم):
👈🏾بافرض اینکه در جامعه تعداد زنان بیشتر از مردان بود و امر متوقف بود به تعدد زوجات یا به خطر روانی و به خطر گناه افتادن الباقی زنها یا جامعه،حکم چیست؟میگویند واجب کفاییست نه تنها مستحب بلکه واجبست
یا
👈🏾بپرسید اگر مردی خوف یا یقین گناه داشته باشد،تعددزوجات بر او جایزه یا واجب؟!میگویند واجب
یا
👈🏾اگر منباب دفاع از اسلام و یا تحفظ دین یا حکم باشد آیا جایز است یا واجب؟!میگویند واجب
https://eitaa.com/ezdevajemahjoor
هدایت شده از أبوحیدر (حدیث و فرهنگ اسلامی)
میزنم داد که تاڪَر بشود گوش فلک
نوکری خورده سرسفره ارباب نمک✋🏾
مادرم مشق شبم کرد برایم از عشق
سَر زینب به سلامت سر نوکر به درک✋🏾
تولدِ مشکل گشای انبیاء ، ضامن دین خاتم النبیین ، تجسم عفاف و وفا ، صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة الله العظمى، ناموس الكبرى، شریكة الحسین علیهمالسلام و عالمه ی غیر معلّمه، فاضله ی كامله بی بی جان مهربانم حضرت ام المصائب زینب کبری سلام الله علیها را به محضر آقاجانم امام زمان ارواحنافداه و جمیع دوستان ایشان تبریک عرض میکنیم♥️🌹
هدایت شده از أبوحیدر (حدیث و فرهنگ اسلامی)
❎ #عقیله به چه معناست؟
#عقیلة_بنی_هاشم
عقيلة النبوّة ، عقيلة قريش
عقيلة الطالبيّين ، عقيلة الوحي
عقيلة النساء ، عقيلة خدر الرسالة
و العقيلة هي التي روى ابن عباس عنها كلام فاطمة (عليها السلام) في فدك فقال: حدثتني عقيلتنا زينب بنت علي (عليهما السلام).
🔸عقیله همان زنی است که ابن عباس از او کلام فاطمه سلام الله علیها در فدک را روایت کرده؛ پس گفت: حدیث کرد #عقیله ما زینب دختر علی (علیهما السلام).
📚نفس المهموم/ص288
حضرت زینب صلوات الله علیها بعد از حضرت زهرا صلوات الله علیها دومین زن برتر تاریخ است
در روایات شیعه به #عقیله بودن حضرت زینب صلوات الله علیها اشاره شده؛ خب عقیله به چه معناست؟
وقال ابن منظور ـ أيضاً ـ : « عقيلة القوم : سيدهم ، وعقيلة كل شيء : أكرمه ».
وقال ابن دريد في « جمهرة اللغة » : فلانة عقيلة قومها : أي : كريمتهم.
وقال ابن زكريا في « مجمل اللغة » والجوهري في « صحاح اللغة » : العقيلة : كريمة الحي من النساء ».
وجاء في « المعجم الوسيط » : « العقيلة : السيدة المخدرة ».
وجاء في « الموسوعة العربية في الألفاظ الضدية » للسماوي اليماني ما معناه : العقيلة ـ من النساء ـ سيدتهم ، يقال : عقيلة قومها.
وقال الخليل بن أحمد في كتابه ( العين ) : « العقيلة : المرأة المخدرة ، وجمعها : عقائل »
🔸ابن منظور در لسان العرب آورده که عقیله هر قوم سرور آنان و عقیله هر چیز، گران بها ترین مصداق آن است
ابن دُرید در جمهرة اللغة آورده: آن زن عقیله قوم است؛ یعنی آن زن ارزشمند ترین زن آن قوم است
ابن زکریا در مجمل اللغة و جوهری در صحاح اللغة نیز آورده اند:
عقیله عبارت از بانوی ارزشمند هر قوم است
در معجم الوسیط آمده: عقیله بانوی پرده نشین است
در الموسوعة العربية في الألفاظ الضدية تالیف سماوی یمانی مطلبی با این مضمون آمده است:
عقیله بانوان سرور و بزرگ آنان است
خلیل بن احمد نیز در کتاب خود العین چنین آورده است: عقیله به معنی زن پرده نشین و جمع آن عقائل است.
« العقيلة » صيغة مبالغة ، مشتقة من العقل.
عقیله صیغه مبالغه و مشتق از ریشه #عقل است
📚زينب الكبرى عليها السلام من المهد الى اللحد/ص40
عقل حیران است در مقام حضرت زینب صلوات الله علیها
بنی هاشم را شناختیم؟ حاشا و کلا.
او #عقیله بنی هاشم است...
او عقيلة الطالبيّين است؛ یعنی در بین خاندان حضرت ابوطالب صلوات الله علیه او عقیله است.
تمام مردان عالم از اولین تا آخرین فدای گرد پای خانم زینب کبری صلوات الله علیها