🔻خیالبافیِ جناب قالیباف:
حاجقاسمِ لیبرال
🖊 مهدی جمشیدی
۱. واقعیّت این است پارهای از نخبگان انقلابی به جانب «اسلام رحمانی» شتافتهاند؛ همان اسلامی که به تعبیر آیتالله خامنهای، نشأتگرفتۀ از «معارف لیبرالیستی» است. اسلام رحمانی، تعبیر برآمده از خطّ فکریِ روشنفکریِ سکولار است که در جریان اصلاحات، صورت عینی یافت. چندی پس از اینان، جریان اعتدالگرا نیز چون احساس کرد که این رویکرد، «رأیساز» و «مقبولیّتآفرین» است، همین منطق را در پیش گرفت. دراینمیان، برخی گروهها و نیروهای فکری و سیاسی در جریان انقلاب نیز که با وجود ظواهرِ موجّه، سودای قدرت داشتند و میخواستند خویش را برآیندِ آرمانیِ ذائقۀ عمومی نشان دهند، به همین ورطه فروافتادند و به «سایهنشینانِ انگارۀ اسلامِ رحمانی» تبدیل شدند. بیش از همه، قالیباف و یاران و مشاورانش این جهتگیری را برگزیدند.
۲. اینک بهروشنی میدانیم که قالیباف، یک نیروی سیاسیِ «موقعیّتزده» و «اقتضامدار» است و وفاداری ایدئولوژیکش در لحظههای حسّاس، شکننده است. کافیست احساس کند که افکار عمومی یا بخشی از آن، متمایل به سویی است؛ دراینحال، او سر از پا نخواهد شناخت و بیمحاسبه و شتابزده، خواهد کوشید که خود را همداستان با آن «تمایل اجتماعی» نشان بدهد. این تمایل، ممکن است «برجام» باشد، یا «کنار نهادنِ طرح تنظیمگری فضای مجازی» یا «بیعملی نسبت به حجاب». بیجهت نبود که آیتالله خامنهای در آخرین دیدار خویش با مجلس، تعبیر «تعارض منافع» را بهکار برد.
۳. اینبار، او و دیگران از «حاجقاسم» برای روایت «اسلامِ رحمانی» بهره گرفتهاند و در جهت «چهرهپردازیِ لیبرال» از حاجقاسم کوشیدهاند. امّا واقعیّت تفکّر حاجقاسم، آن چند جملۀ بریدهشده از صدر و ذیلش نیست. اجازه دهید فارغ از این مطامع سیاسی و غرضورزانه، تأمّل کنیم که حاجقاسم چه گفته است. یک ضلع از منطق او این است که جریان انقلابی و حزباللهی، هرگز نباید دچار «بریدگی از تودهها» و «گسستگی از خُردهفرهنگهای متفاوت» شود، بلکه باید بکوشد با آنها «ارتباط» برقرار کند تا در اثر این ارتباط، سخن انقلاب را به آنها منتقل کند:
«باید با مردم گفتگو کنیم... نباید فقط به قشر مذهبیِ نزدیکِ خودمان بسنده کنیم... باید مردم را حفظ کنیم... اینان مردم ما هستند... همه مثل هم نیستند... نباید مردم را از دین برانیم... اگر بگوییم فلانی باحجاب و فلانی بیحجاب است دیگر چه کسی را میخواهیم حفظ کنیم... آن دختر بدحجاب هم دختر ما و جزو جامعۀ ماست... باید به آنها توجّه کنیم و با آنها رابطۀ صمیمی برقرار کنیم... رابطۀ حزباللهی با کسیکه دینش ضعیفتر است موضوعیّت دارد... اینکه فقط رابطۀ حزباللهی با حزباللهی را در پیش بگیریم خطاست... باید برای جذبکردن به میان مردم برویم.»
این گفتههای او به معنی آن است که نیروهای فکری و فرهنگیِ جبهۀ انقلاب نباید «خویشبسنده» و «حصارنشین» باشند، بلکه به قصد «هدایت» و «روشنگری» و «جذب»، از جماعتهای خویش بیرون بیایند و به سراغ «دیگریهای فرهنگی» بروند. این دیگریها، دچار «ضعف در دینداری» هستند، امّا باید به آنها نزدیک شد و منطق انقلاب را به آنها عرضه کرد. روشن است که در این بیان، هیچ اثری از اسلام رحمانی نیست؛ چراکه حاجقاسم، «نسبیاندیشانه» قضاوت نمیکنند و نمیگوید باید این بخش از جامعه را به حال خویش «رها» کرد، بلکه برعکس، دعوت به «امربهمعروف و نهیازمنکر» میکند.
۴. حاجقاسم در جای دیگری میگوید:
«نباید بهعنوان مسئول و به بهانۀ رقابتهای انتخاباتی، بر محفوظماندن دختر خودمان حریص باشیم، امّا بر ولنگاریِ جامعه، بیتوجّه؛ چنانکه کسی جرأت نکند در جامعه، امربهمعروف و نهیازمنکر کند، بلکه مسئول باید همانند کشاورز، علفهای هرز را هرس کند تا مزرعه از بین نرود.»
حاجقاسم در اینجا نیز برخلاف منطقِ اسلامِ رحمانی:
اوّلا، با تعبیر ولنگاریِ اجتماعی نشان میدهد که دچار «نسبیگرایی ارزشی» و فروکاهیدنِ ارزشهای شرعی به سلایق فرهنگی نیست؛
ثانیاً، ارزشها - و از جمله حجاب - را جزو «مسألههای اصلی» میشمارد که آشکارا به وضع دختران اشاره میکند و آن را مبنای قضاوت صریح خویش قرار میدهد؛
ثالثاً، به «مداخلۀ مستقیمِ حاکمیّتی» در زمینۀ ارزشها باور دارد، چون میگوید کارگزاران نباید مجال بدهند که آسیبهای اجتماعی – یا همان «علفهای هرز» – جامعه را آلوده کنند.
رابعاً، معتقد به مشروعیّت استفاده از «سازوکارهای سلبی» است؛ هرچند آن را مقدّم نمیشمارد.
خامساً، بر این باور است که باید امکان «امربهمعروف و نهیازمنکر» فراهم باشد و جامعه دچار «فردگرایی» و «خصوصیانگاریِ کنشهای عمومی» نشود.
بنابراین، روایت قالیباف از منطق حاجقاسم، آغشته به تحریف است.
#فتنه_تزویر
#فتنه_صالح_مقبول
🇮🇷 @faannoos
🔴کوشکی: یک اعدام به خاطر محاربه در ۴ ماه ناچیز است/ قوه قضاییه شل گرفته است
🔻محمدصادق کوشکی استاد دانشگاه:
🔹اگر قوه قضاییه در قبال اتهامهایی که به نظام و حتی رهبری زده میشد، پاسخ میداد و برخورد میکرد، کار به جایی نمیرسید که عدهای به خود اجازه بدهند در سالروز شهادت #حاج_قاسم ، نسبت به این شهید بزرگوار اهانت کنند.
🔹قوه قضائیه در این حدود ۴ ماه فقط یک نفر را به جرم محاربه اعدام کرده و بقیه به جرم قتل اعدام شدهاند که این تعداد با توجه به اتفاقی که افتاده ناچیز است. همین کوتاهی باعث شده گروهی بدون ترس هر کاری میخواهند، انجام بدهند.
🔹اگر قوه قضاییه شل نمیگرفت، اغتشاشگران جرات نمیکردند به مقدسات توهین کنند و همچینن فوتبالیستها و بازیگران جرات نمیکردند، به زمین و زمان تهمتهای ناروا بزنند و مقدسات را زیر پا بگذارند.
🇮🇷 @faannoos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ خون دلها باید خورد
🔸 به این سخنان دقت کنید. سال 85 دومین دیدار رهبر انقلاب با دولت انقلابی و مکتبی نهم. هشدار هایی تاریخی که انگار برای امروز گفته شده است. هشدارهایی که اگر گوش داده می شد؛ شاهد روی کار آمدن ضیعیف ترین دولت تاریخ انقلاب، یعنی دولت حسن روحانی نبودیم.
🔸 اعتقاد دارم بخش زیادی از مردم هنوز برای این دولت در ذهن شان «نقطه» نگذاشته اند. مردم هنوز منتظرند. منتظر تغییر وضع موجود. مردم هنوز نظاره گر هستند و صحنه را می ببينند. بله! از وضعیت اقتصادی شدیدا گله دارند اما هنوز به نقطه انقطاع کامل از دولت سیزدهم نرسیده اند. دولت باید قدر این سرمایه اجتماعی را بداند و چاره ای اندیشه کند که اگر نکند به تعبیر رهبر انقلاب خون دلها باید خورد تا دوباره مردم به این مسیر و گفتمان روی خوش نشان دهند. اگر با همین سیاست های فعلی مسیر آینده ترسیم شود، خسارتی بس بزرگ در پیش خواهد بود، هر چند به اصلاح وضع موجود امیدواریم! بخوانید:
⬅️ «اگر خدای نکرده طوری بشود که نتوانیم آنچه را که مردم دربارهی مجموعهمان تصور میکنند، آن را تحقق ببخشیم، خسارت بزرگ خواهد بود و به این جریان و جهتگیری حتماً ضربه وارد خواهد آمد. آن وقت امیرالمؤمنین فرمود: «و لقلّ ما شیء ادبر ثمّ اقبل»؛ موجی که برگشت و رفت، دیگر خیلی آسان این طرف نمیاید و برنمیگردد. خون دلها باید خورد و زحمتها باید کشید تا اینکه باز برای اقبال و توجهی که امروز وجود دارد، زمینه فراهم شود. این را نباید از دست داد.»
✍علی ریاحی پور
🇮🇷 @faannoos
🎥 ببینید، پس میشه درستش کرد
⏪سرای ایرانی یکی ااز مراکز فروشگاهی بزرگ بود که در طول ماههای گذشته، فیلمهایی از بیحجابی افراد در آن دست به دست میشد و در پاسخ به اعتراضهای مردمی، میگفتتد که به تذکرات توجه نمیشود تا اینکه دادستان تذکر جدی داد و منرکز مهر و ماه پلمب شد. حالا در فیلمهای جدید، ببینید وضعیت تذکرات متولیان و واکنش مشتریان بیحجاب را ! پس میشه درستش کرد.
▪️ در سرای ایرانی قم شد، پس در تک تک مجتمع های تجاری تهران و شیراز و اصفهان و رشت و ساری و مشهد و تبریز و اهواز و کرمان و ... هم میشود
⏪اگر مسئولان بخواهند و اراده کنند میشود بساط بی حجابی را جمع کنند به همین سادگی....
🇮🇷 @faannoos
🌸تصویرنوشت | مادر، افشاننده بذر ایمان و مایه انتقال هویت ملی
🔸حضرت آیتالله خامنهای: افشانندهی بذر ایمان در دلها، مادرها هستند؛ که فرزند را مؤمن بار میآورند. ایمان درس نیست که آدم به یکی درس بدهد، ایمان یک رویش است، یک رشد معنوی است، این بذرافشانی لازم دارد، این بذرافشانی بوسیلهی مادر انجام میگیرد.
📌 دیدار اقشار مختلف بانوان با رهبر انقلاب
🗓 ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
🇮🇷 @faannoos
🔴یکی از خانمهایی که همسرشون با حضرت آقا دیدار داشتن میگفت در محضرشان از نگرانیهای اغتشاشات گفتیم حضرت آقا تبسم کردند و فرمودند اینها حوادث طبیعی انقلاب هست و زودگذر ...
آنچه شبها خواب را از من گرفته
#مسأله_فرزندآوری و جمعیت کشور است..
🇮🇷 @faannoos
🔴قواعد زیست فیلسوفانه(۲)
🔶تعقل و خردورزی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
از مهمترین ویژگیهای آدمیان برخورداری از قوه «عقل» است. آدمیان همواره در مقایسه خود با سایر موجودات و به ویژه با سایر حیوانات، بر این ویژگی تأکید کرده و به آن بالیدهاند. اما اگر بخواهیم عقل را در تاریخ زیست انسان دنبال کنیم، نشانههای اندکی از «زیست عقلانی» در گستره حیات اجتماعی مشاهده میکنیم. بسیاری از آدمیان بهرة محسوسی از عقلانیت و تفکر ندارند. آنان زندگی خود را بیشتر بر پایه «غرایز» و «امیال» و «احساسات» و «عواطف» سامان میدهند تا «عقل و فکر».
انسان در سبعیت و درندگی قابل مقایسه با هیچ موجود دیگری نیست. ابزارهایی که در سایه قدرت علمیاش برای ارضای «غریزه سبعیت» خود تولید کرده است، به اندازهای هست که اگر اراده کند میتواند چند بار سراسر کره زمین را به پودر و خاکستر تبدیل کند!
برتراند راسل میگفت: «اکثر مردم حاضرند بمیرند ولی فکر نکنند- عملاً هم چنین میکنند» در جملهای دیگر میگفت: «دستکم آنطور که به من گفتهاند، انسان حیوان ناطق [عاقل] است. من در طی عمری طولانی با جدیت به دنبال شواهدی برای این گزاره گشتهام، اما تاکنون بخت آن را نداشتهام که به چنین شواهدی بربخورم، اگر چه در بسیاری از کشورهای سه قاره جستجو کردهام.»
به هر حال، خردورزی و تفکر از دشوارترین کارهاست. تصمیمگیری بر پایه تفکر، از یک سو وابسته به قدرت «مهار و کنترل غرایز» و از سوی دیگر نیازمند «آگاهی دقیق از جوانب کار» و از سوی سوم، نیازمند «مهارت به کارگیری» عقل و فکر در مسیر درست است. برخورداری از این «تواناییها» و «داناییها» و «مهارتها» نیازمند مجاهدتهای طولانیمدت است.
در این میان فیلسوفان از معدود کسانیاند که میتوانند زندگی خود را بر پایه تعقل و خردورزی سامان دهند. فیلسوف کسی است که بیشترین ارتباط را با قوه عقل دارد؛ ارزش و اهمیت و کارکرد و توانایی آن را به مراتب بیش از دیگران درک میکند. یک فیلسوف اصیل، عقل را در جایگاه پیامبری و راهنمایی مینشاند و آن را، در کنار شرع، به منزله یکی از چراغهای راه زندگی خود بر میگزیند. با عقل و استدلال عقلی میکوشد بسیاری از راهها و چاههای مسیر خود را بیابد. با بهرهگیری از عقل میکوشد افسار شهوت و غضب را در کنترل بگیرد.
#فلسفه
🇮🇷 @faannoos
⭕️ حاشیه هایی مهمتر از متن
🔹 گفتگوی قالیباف در ویژه برنامه شهید سلیمانی، برنامه ریزیهای او و اطرافیانش برای آینده را به هم زد و آغازی شد بر پایان عمر سیاسی قالیباف! قالیبافی که دیگر پایگاهی در جامعه ندارد : نه امت حزب الله تمایلی به او دارند و نه سایرین !
در سه ماه اخیر که مقدسات نظام آماج توهین سلبریتی ها و اوباش ورزشی و رسانه ای قرار گرفت، قالیباف لب از لب وا نکرد و قدمی برای دفاع از ولایت و انقلاب برنداشت!
قالیباف حتی در برابر اهانت کفتارهای فضای مجازی به حاج قاسم هم واکنشی نشان نداد و حرمت رفاقت را نگه نداشت ، اما ناگهان در برنامه «ملک سلیمان» زبان باز کرد و خواستار عذر خواهی پلیس بابت مرگ مهسا امینی شد!
متاسفانه مسیری که اطرافیان برای رسیدن به پاستور نشان قالیباف داده اند بن بست از آب درآمده است!
🔹 وقتی وزیر ورزش انقلابی نباشد نتیجه این می شود که طی سه ماه اخیر اراذل و اوباش با خیال راحت ، میدانهای ورزشی را صحنه توهین به مقدسات ، توحش و کشف حجاب کنند ، کریسمس را با پارتی مختلط و مستی شراب جشن بگیرند و پهلوانان متدینی مانند مهدی ترابی را به جرم ارادت به اسلام و انقلاب ،هدف اهانت و اخراج قرار دهند! و بماند که رئیس جمهور و مجلس کما فی السابق دربرابر این وزیر، ساکت و تماشاچی مانده اند!
🔹 امیر حسین حاجی نصیری چند سال پیش نیمی از بدنش را در مصاف با گرگهای تکفیری از دست داد و این روزها هدف کینه گربه های دست آموز سعودیها قرار گرفته است.
تاریخ می داند آن روزهایی که امیر حسین در مقابل تروریستهای تکفیری سینه سپر کرده بود ، ملیجکهای سینمای ایران و اسطوره بی وجودشان از ترس نام داعش، «ایزی لایف» به خود می بستند!
همین جماعت این روزها ،دلگرم به حمایتهای اروپا و آمریکا و به امید دلارهای سعودی اینترنشنال و مطمئن از بی خیالی عدلیه ، هار شده و به جان جانباز مدافع حرم افتاده اند و عدلیه کماکان مشغول رافت و رحمت بالمجرمین است!
✍ دکتر کوشکی
🇮🇷 @faannoos