#اصرار_در_طلب
#علامه_حسن_زاده_آملی
اگر در شب نگرفتی درروز بگیر،
و اگر روز را به رایگان از دست دادی شب را دریاب.
این راه و رسم #گدایی را خود جناب دوست به ما یاد داده که فرمود:
« وَهُوَ الَّذِي جَعَلَ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ خِلْفَةً لِّمَنْ أَرَادَ أَن يَذَّكَّرَ أَوْ أَرَادَ شُكُورًا
ﻭ ﺍﻭﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﻣﺘﺬﻛﺮ [ ﻫﻮﺷﻴﺎﺭ ﺣﻘﺎﻳﻖ ]ﺷﻮﺩ ﻳﺎ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺳﭙﺎﺱ ﮔﺰﺍﺭﻯ ﻛﻨﺪ ، ﺷﺐ ﻭ ﺭﻭﺯ ﺭﺍ ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ .» (62فرقان)
سرّش این است که #جواد است و جود ، #گدا میخواهد.
@seiro_solook_ta_khoda
قسمت چهارم_شرح مراتب طهارت نفس...
#استاد_صمدی_املی
1⃣انسان بايد در چند مورد از اقسام طهارات ظاهري توجـہ زيادي داشتـہ باشد؛
🔸يکي از آنها طهارت بدن از جنابت است تا جائيکـہ مواظب باشد حتي با بدن جنب بـہ رختخواب نرود و نخوابد.
🔸ديگر اينکـہ انسان سعي کند خود را در مقابل اشياء عالم برهنـہ نکند، در مقابل آفتاب و ماـہ و حيوانات و نظائر اينها خود را عريان نگاـہ ندارد. زيرا علاوہ بر اينکـہ اين موجودات شعور دارند همچنين با انسان مراودة شهودي نيز دارند.
🔸مجامعت پدر و مادر در کنار گهوارة فرزند يا کودک خردسال و يا فرزندي کـہ در خواب است، بسيار تأثير گذار ميباشد. بـہ همين دليل روحيـہ بسياري از فرزندان از همان دوران ابتدائي خراب ميشود.
🔸مادري کـہ قصدبـہ مستراح بردن فرزندکودک خودرا دارد بايد مواظب باشدکودک رو بـہ قبلـہ و يا پشت بـہ قبلـہ نباشدکـہ اگر چنين ذقتے نکند فعل حرامي را مرتکب شدہ و اين فعل بر کودک تأثير گذار است.🌸
2⃣طهارت زبان:
🔸اگر کسي بخواهد حرفي بزند کـہ با دو جمله، مفهوم کلامي خود را ميرساند اگر بدون علت، آن را ادامـہ دهد و با دہ جملـہ مطلبش را تمام کند، معلوم ميشود کـہ اين زبان در حرف زدن طهارت نداشتـہ است تا چـہ رسد بـہ اينکـہ انسان حرف گزاف و بيهودہ بزند.
🔸نفسِ حرف زدن از رحمت رحمانية حق است اما خوب حرف زدن و حرفهاي خوب زدن جزء رحمت رحيميـہ و خاصـہ خداوند ميباشد. کـہ حضرت آقا در الهي نامة خود فرمودہ اند: «الهي بـہ رحمت رحمانيـہ ات نطقم دادي، بـہ رحمت رحيميهات سکوتم بده»
🔸نجاست معناي عامي دارد کـہ حرف بيهودہ و گزاف را نيز شامل ميشود و دهان بـہ واسطة آن نجس ميگردد و قابليت خواندن قرآن را از دست ميدهد.
(نجاست درون نجاست بیرون را در پی دارد)
🔸حرف ناپاک علاوه بر اینکه زبان و صوت را آلوده می کند گوش را نیز آلوده می کند.🌸
3⃣طهارت چشم:
🔸در مورد طهارت چشم فرمودہ اند: هنگاميکـہ کـہ بـہ منزل يکديگر ميرويد، توجهي بـہ اشياء و لوازم آن خانـہ نداشتـہ باشيد شما چـہ کار داريد کـہ در طاقچة اتاقشان چـہ نهادہ اند و در اتاقشان چـہ گذاشتـہ اند؟!
🔸اگر کسي ميخواهد در سير علمي و عملي وارد شود بايد بـہ دو مطلب دقت کافي داشتـہ باشد 1-طهارت 2-ادب. انسان بايد بدين دو امرتوجـہ کامل داشتـہ باشد تا چشم و گوش و همگي اعضاء و جوارح اومودب شدہ و در مسير تکامل قرار گيرند.
🔸دوستان اگر دقت کنند استاد حرفی از نگاه به ناموس مردم و دیدن فیلم های مستهجن و غیره را نفرمودن زیرا آنها از بدیهیات است و طهارت باید در ریزه کاری ها صورت بگیرد.🌸🌸
4⃣طهارت در هنگام انعقاد نطفه:
🔸طهارت بايد در تمام حالات و شئون انساني حفظ شود. در روايت فرمودهاند: اگر شوهري در حين مجامعت با همسرش در همان حال، بـہ فکر ناموس مردم باشد فرزندي کـہ از آن لحظـہ متولد ميشود فاقد طهارت خواهد بود. انسان بايد بـہ گونـہ اي متولد گردد و رشد يابد کـہ شجرة طيبة طوبي گردد. درختي کـہ هر کس زير آن نشيند بـہ نحوي از آن استفادہ کند، آنگونـہ کـہ «اصلها ثابت و فرعها في السماء» باشد. بـہ طوري کـہ يکي از حرف زدنش لذت ببرد، ديگري از راـہ رفتنش درس بياموزد و آن ديگري از اخلاق خوشش بهرہ بگيرد.
🔸خداوند متعال در قرآن کريم ميفرمايد: پدر کشاورز است ومادر مزرعة آن «نساءکم حرث لکم» زمين را حرث و آن کـہ زمين کشت ميکند را حارث و خود زمين را کشتزار نامند. خداوند ميفرمايد: زنان شما کشتزار شما هستند. شما در زنان خود کشت ميکاريد و بذر افشاني ميکنيد. همانگونـہ کـہ کشاورز مراقب «تيم جارش»[شالیزار] هست کـہ آبش کم نشود، يا بيش از اندازہ آب نداشتـہ باشد و مراقبت هاي ديگري را بعمل ميآورد تا بذرهايش از بين نرود بـہ همان اندازہ بلکـہ بـہ مراتب بيشتر از آن مرد بايد مواظب زنش باشد و زن نيز خيلي بايد حواس خود را جمع کند و از زميني کـہ در آن تخم ريزي شدہ خوب نگهداري کند و آن را بپروراند تا جايي کـہ فرمودہ اند: در اين مدت زن نبايد بد دهان باشد، دروغ بگويد، سوء ظن داشتـہ باشد و بي طهارت باشد. زن بايد تلاش کند تا از مزرعة خويش «شجرة طيبه» تحويل اجتماع دهد. شجرہ اي کـہ ميوہ دهد و همگان از آن استفادہ کنند. 🌸🌸
«و الحمد للـہ ربّ العالمين»
@samade_1001
4_487160702818058950.mp3
6.89M
💠قسمت چهارم از شرح مراتب طهارت نفس:
طهارت در انعقاد نطفه
#استاد_صمدی_املی
@samade_1001
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬صحبت های عرشی علامه حسن زاده آملی پیرامون خودسازی
@samade_1001
طلایی ترین نکات اخلاقی و عرفانی👆
⭐فواید دائم الوضو بودن⭐
✅ بدان که وضو نور است و تداوم آن، باعث ارتقاء به عالم قدس خواهد شد، بدان که این دستور با برکت نزد بزرگان علم و عمل تجربه شده است، پس ای سالک کوی یار، بر تو لازم است که همیشه آن را انجام دهی.
📚 صراط سلوك
@samade_1001
🍃🌼🍃🌼🍃
🌼🍃🌼
🍃🌼
🌼
❌گناهی نیست که مرتکب نشده باشم!
روزی مردی نزد پیامبر "ص" آمد
و عرض کرد: من تمام گناهان را انجام داده ام،
آیا راه #توبه برای من هست؟
فرمود: آیا پدر و مادرت زنده اند؟
گفت: تنها پدرم زنده است.
فرمود: به پدر خود احترام و نیکی کن؛
تا خداوند تو را ببخشد.
وقتی که آن مَرد رفت،
حضرت به اطرافیانش فرمود:
«ای کاش مادرش زنده بود».
📚بحارالانوار، ج71
@samade_1001
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
در ساحل ماسه ای با خدا قدم میزدم.
به پشت سرم نگاه کردم ...
جاهایی که از خوشی ها حرف زده بودیم دو ردپا بود.!
و جاهایی که از سختی ها حرف زده بودیم جای یک ردپا بود.!!!
به خدا گفتم : در سختی ها کنارم نبودی؟
گفت : آن ردپایی که میبینی من هستم !
تو را در سختی ها به دوش میکشیدم ...
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@samade_1001
هدایت شده از 🌟سیرسلوک تاخدا🌟
بزرگترین اشتباهی که مردم؛
در روابط انسانی مرتکب میشوند،
این است که؛
بجای آنکه مراقب و نگران،
رفتار و اعمال و پندار خود باشند،
نگران رفتار و اعمال دیگرانند...!
@samade_1001
✨﷽✨
💠حرفامون شدہ رسالہ توجیہ المسائل❗️
۱_غيبت… تو روشم ميگم
۲_تهمت… همہ ميگن
۳_دروغ… مصلحتي
۴_رشوہ... شيريني
۵_ماهوارہ... شبڪہ هاي علمي
۶_مال حرام ... پيش سہ هزار ميليارد هیچہ!
۷_ربا... همہ ميخورن ديگہ
۸_نگاہ بہ نامحرم... يہ نظر حلالہ
۹_موسيقي حرام.... ارامش بخش
۱۰_مجلس حرام... يہ شب ڪہ هزار شب نميشہ
۱۱_بخل... اگہ خدا ميخواست بهش ميداد
@samade_1001
قسمت پنجم_شرح مراتب طهارت نفس
#استاد_صمدی_املی
💠بسم الله الرحمن الرحیم💠
💠اعتدال و ميانه روي در امور عملي:
حضرت آقا در ادامه بحث طهارت ظاهر فرمودهاند: «طهارت اعضاء از اطلاق و رها کردن آنها در تصرفات خارج از دائرة اعتدال که به حسب شرع و عقل معلوم است».
🔹آن سير عملي که در امور انساني به عنوان معيار شناسانده شده، حد وسط در امور است که از آن تعبير به اعتدال و ميانه روي نيز ميکنند.
🔹اگر يک کارگر اصلاً کار نکند تفريط کرده است و همچنين اگر آنچنان کار کند که به اعضا و جوارح بدنش فشار وارد شود افراط کرده است که هر دو صورت بي طهارتي است. معناي طهارتِ در کار آن است که انسان اوّلاً به طور کلي بي کار و بي شغل نباشد و ثانياً بيش از حد کار نکند و بر خودش فشار وارد نياورد.
🔹اعتدال در امر کسب مال و منال براي آسايش اهل و عيال آن است که طبق فرمايش معصوم انسان روزش را به سه قسم تقسيم کرده و يک قسم آن را به کسب روزي مادي و مابقي را به اموري چون رسيدگي به همسر و فرزندان، تحقيق و تفحص علمي، تفکر در نظام احسن عالم، اظهار عبوديّت در پيشگاه حقيقت نظام هستي و استراحت اختصاص دهد و مراد از طهارت نيز رعايت همين حد اعتدال مذکور است.
💠تطهير لسان:
🔹حضرت آقا در ادامة بحث طهارت عبارتي را در خصوص لسان آورده اند و آن اينکه:
«و به خصوص لسان رادو طهارت است. يک صمت از مالا يعني و ديگر مراعات عدل در آنچه که از آن تعبير مي کند که نه به نقص بيان دربارة آن جائز باشد، و نه وصفش بدانچه که موصوف بدان نيست».
«صمت از مالا يعني» يعني سکوت از آنچه نبايد بگويد. دهاني که باز است و هر چه مي خواهد مي گويد به همراه نفسي که اين دهان و زبان آلت اوست فاقد طهارت اند. مرحوم نراقي در معراج السعاده مي فرمايد: «حتي زن و شوهر نيز حق ندارند در خلوت، حرفهاي زشت و رکيک به همديگر بزنند.» زيرا حيف است از حقيقتي که بايد از آن نور خارج شود.
🔹نفس معيار خوبي براي انسان است. ما بايد محسوسات حواس پنجگانه مان را به واسطة بالا رفتن يا پائين آمدن نفس بسنجيم. اگر نفس به واسطة شنيدن کلامي بالا رفت، آن را بيشتر بشنويم. اگر پائين آمد از آن دوري کنيم.
🔹مرحوم نراقي (ره) در معراج السعاده روايتي را نقل فرموده اند که اين روايت بيانگر شرح تکويني ارتباط بين زبان و اعضا و جوارح انسان است. در اين روايت آمده است: اعضا و جوارح هر شخصي روزانه يک گفتگوي تکويني با زبان دارند که اگر قوي شويم مي توانيم اين گفتگو را بشنويم.
🔹هر روز صبح زبان به اعضاء و جوارح انسان مي گويد، کيف اصبحتم! يعني چگونه داخل صبح شديد و حالتان چطور است؟!
🔹اعضاء و جوارح در جواب مي گويند: اگر تو ما را به حال خود بگذاري امر ما به خير و خوبي است، به تعبير ديگر اعضا و جوارح در جواب زبان مي گويند: اي زبان! ما تو را در بهترين جاي بدنمان قرار داديم و همة ما به همراه فک بالا و فک پائين جمع شده ايم تا دژ محکمي برايت فراهم آوريم تا تو در آن راحت باشي و در اين دژ هيچ ضربه اي به تو اصابت نکند که اگر ضربه اي وارد آمد يا دندان بشکند و يا چانه از بين برود. خواهشي که از تو داريم اين است که در عوض اين همه خدماتي که در حقت کرده ايم تو مردانگي داشته باش و سکوت کن و حرف نزن که اگر تو ساکت باشي ما هيچ مشکلي نخواهيم داشت.
🔹حديثي از امير المؤمنين «عَلَيهِ السَلام» در «درر الکلم» نقل شده است که امام فرمودند: «الجاهل عقله و راء لسانه و العاقل لسانه وراء عقله» يعني زبان جاهل جلوي عقلش و زبان عاقل پشت عقلش قرار دارد. و نيز امام علي «عَلَيهِ السَلام» فرمايد: «لسان العاقل و راء قلبه و قلب الاحمق و راء لسانه»؛ يعني دانا تا اول به مشورت نکندو در آن سخن تأمل ننمايد به زبان نياورد و دل نادان در پس زبان اوست.
🔹زبان شخص جاهل امام و عقلش مأموم اوست برخلاف عاقل که زبانش مأموم و عقلش امام اوست. دليل فرمودة امام اين است که عاقل وقتي بخواهد حرفي بزند ابتدا فکر مي کند که آيا اين حرف را بگويم يا نه؟!
@samade_1001
♥️ #رسول_خدا (ص) فرمودند:
🔻شیاطین دو گروه اند:
🔸 #شیاطین_جنی که با ذکر (لاحول و لاقوه الا بالله العلِّی العظیم)رانده میشوند
🔹و شیاطین #انسی که با #صلوات بر محمد و آل محمد (شر و آزارشان) از شخص دور می شود.
📚 (بحار الانوار،ج ۹۲،ص۱۳۶)
🌹🍃🍂🔸🍂🍃🌹
۸