هدایت شده از جلال و بی بی خانم
به نام، یاد و توکل بر او
سلام و یاد صالحان
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
«عِنْدَذِکْرِ الصالحینَ تَنْزِلُ الرحمةُ: «هنگام یاد صالحان و شایستگان رحمت الهی نازل میشود.
آیت الله سیدعبدالکریم لاهیجی پس از سالها تحصیل در نجف اشرف و کسب فیض از محضر مرجع بزرگ شیعه شیخ مرتضی انصاری و رسیدن به مقام اجتهاد، تصمیم گرفت به وطن برگردد و به تبلیغ و ترویج معارف و احکام دین بپردازد.
ایشان پس از اجتهاد استفاده از وجوهات شرعی را بر خود روا نمی دید لذا به این فکر افتاد که برای مدتی به کسب و کار مشغول شود تا خداوند گشایشی فراهم کند. و لذا برای جلوگیری از هر گونه مشکلی بدون اطلاع شیخ انصاری به صورت ناشناس به
تهران آمد و در مغازه تاجری مؤمن به نام ملاحاجی به شاگردی مشغول شد.
شیخ انصاری از این که یکی از بهترین شاگردانش بدون هماهنگی و بدون گرفتن توصیه نامه از نجف به ایران بازگشته ناراحت می شود و نامه ای به تهران خطاب به آیت الله ملا علی کَنی ارسال می کند و در نامه از مقامات آسیدعبدالکریم لاهیجی خبر می دهد و تأکید می کند که سید را دریابند و از وجودش در حوزه علمیه تهران استفاده شایسته ببرند.
👈 بعد از وصول این نامه در تهران و چندین روز چشم انتظاری برای وارد شدن سیدی جلیل القدر در لباس و سیمای یک عالم، دست به جستجوی گسترده ای می زنند؛ اما اثری از سیدی با آن نشانه ها پیدا نمی کنند. انتظار ملا علی کنی تا شش ماه ادامه می یابد و آن سید نیز با آن مقام علمی و فقهی به عنوان شاگردی ساده مشغول به کار بود.
یک روز حاج ملاحاجی شاگردش را صدا می زند و می گوید: «آقا سید! به خانه آیت الله کنی برو تا استخاره ای برای من بگیرند و جوابش را با عجله برایم بیاور». سید به خانه ملا علی کنی می رود. ایشان در حال تدریس بود و جمع کثیری از علماء و فضلای تهران پای درس او نشسته بودند.
سید به ناچار جلوی در نشسته و منتظر می ماند. سید کم کم نسبت به موضوعی که در درس مطرح شده بود؛ حساس و کنجکاو می شود و پس از دقایقی بی اختیار همه فکرش با آن بحث علمی درگیر می شود. اشکال اساسی به ذهنش می آید و موقعیت خود را فراموش می کند و با صدای بلند اشکال علمی را مطرح می کند. همه نگاهها به سوی سید بر می گردد و با توجه به لباس ایشان تند تند به او می گویند: « آقا سید! ساکت! اینجا جلسه درس است؛ الآن جای صحبت نیست».
👈 آیت الله کنی با تیزهوشی در می یابد که اشکال، بسیار علمی و حساب شده است؛ لذا به شاگردانش می گوید: « آرام باشید! این اشکال بسیار علمی و حساب شده است و باید برای آن جوابی پیدا کنیم.
ایشان درس را به پایان برده و سید را نزد خود می خواند و می پرسد: « آقا شما اهل کجا هستید»؟ سید می گوید: « اهل لاهیجانم». آیت الله کنی می پرسد: « نام شما چیست»؟
سید بی خبر از نامه شیخ انصاری، جواب می دهد: « نامم سید عبدالکریم است».
برقی در چشمان ملا علی کنی می درخشد و سید را با خوشحالی در آغوش می گیرد و بعد از احوال پرسی می گوید:« ما حدود شش ماه است که در انتظار شما هستیم.
از آنجا که سید در طی این شش ماه دقیق و خوب کارهایش را انجام می داد و هیچ وقت این قدر دیر نکرده بود؛ ملاحاجی از دیر کردن سید نگران می شود و با عجله به سمت منزل آیت الله کنی به راه می افتد و از دیدن شاگردش در کنار آیت الله کنی بسیار تعجب می کند و با دست و حرکات صورت به سید اشاره می کند که بی ادبی نکند و خودش را از کنار آیت الله کنی به عقب بکشد.
ملا علی کنی آن اشاره ها را می بیند و می گوید: « آقای ملاحاجی چه شده، چه می فرمایید»؟
ملاحاجی با شرمندگی می گوید: « ببخشید آقا! این سید که این قدر خودمانی در کنار شما نشسته است؛ شاگرد من است».
اما بعد از چند دقیقه داستان سید را می فهمد. می خواهدضمن عذرخواهی دست سید را ببوسد اما سید فارغ از این دلبستگی ها بود.
برای ملاحاجی این متانت و رفتار سید باور کردنی نبود.
از آن روز آیت الله سید عبد الکریم لاهیجی معروف و مشهور شد و خانه اش شد ملجا و ماوای مردم.
چهل عارف وارسته، ج۲، ص ۱۹۴.
با تشکر از برادر مهدی جعفری.
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom
حجتالاسلام المسلمین محمد اعرافی امامجمعه موقت شهرستان میبد در خطبههای نماز جمعه این هفته
آنچه در امریکا رخ داد؛ بربریت و وحشیگری بود که آبرویی برای قدرت نرمافزاری امریکا باقی نگذاشت.
لیبرال دمکراسی و قدرت نرمافزاری امریکا امروز رو به افول است و آبرویی برایش باقی نمانده است.
ننگ و نفرین بر کسانی که سنگ مذاکره با امریکا را به سینه میزنند
باید برای کسانی که میگفتند دنیای فردا دنیای گفتمان و علم است نه موشک و اسلحه از خداوند طلب مغفرت کرد.
برخلاف کسانی که میگفتند دنیای فردا دنیای گفتمان است نه موشک، قدرت بازدارندگی موشکی و سلاحهای پیشرفته ایران بود که معادلات امریکا را برهم زد و موجب افتضاح برای نظام لیبرال دموکراسی شد و آبروی آنها را در جهان ریخت.
@fahome
هدایت شده از ✒یادداشـتهایتـاریخی
فقیهان راستین (۴)
🏆شهید سید مجتبی نواب صفوی اسطوره مقاومت و غیرت و فرزند برومند حوزههای علمیه شیعه است که آثار وجودی او همچنان پرتوافکن است.
✅جنبش و حرکت شهید نواب حمایت مراجع بزرگی چون حاج آقا حسین قمی، صدر و خوانساری، و بزرگانی چون امام خمینی، علامه امینی، آیتالله العظمی مرعشی نجفی و عالمان شهیدی چون مدنی و صدوقی را به همراه داشت.
🛡در سالهایی که مبشران مسیحی آزادانه به ترویج مسیحیت و حکمیزاده به ترویج تفکر وهابیت میپرداختند و کسروی ملعون کتابهای مقدس شیعه را به آتش میکشید، این نواب صفوی بود که با اعدام انقلابی کسروی به این فضا پایان داد.
🛡با اشغال ایران توسط متفقین بهاییان جرأت عرض اندام پیدا کرده و نیروهای آمریکایی مستقر در قم را به کشتن آیتالله العظمی خوانساری تحریک کردند؛ بهاییان در ابرکوه کودکان مسلمانان را با کلنگ قطعهقطعه کردند و پزشک بهایی در کاشان دهها مسلمان را به کام مرگ کشید. اعدام انقلابی وزیر دربار یعنی هژیر بهایی و ممانعت از اعدام عاملان قصاص پزشک بهایی قاتل و پیگیری محاکمه قاتلان بهایی کودکان شیعه ابرکوهی توسط فداییان اسلام، موجب فروکش کردن فعالیت شدید بهاییان علیه مذهب شیعه شد.
📣مخالفت شهید نواب با تبدیل مسجد سلطانی به مسیر تردد زنان برهنه موجی را بر علیه برهنگی در حوزه قم و نجف ایجاد کرد.
🕌شهید نواب از جمله کسانی است که تلاش بسیاری برای احیای مدارس علمیه و بازگرداندن آن به کاربری اصلی آن شد و زمینه را برای احیای مجدد حوزه توسط آیت الله العظمی حجت و بروجردی فراهم ساخت.
💡پس از ترور مشکوک شاه در دانشگاه تهران و اعلام فرمان آیتالله العظمی بروجردی مبنی بر ممنوعیت دخالت حوزیان در سیاست، آیت الله العظمی سید ابوالقاسم کاشانی و شهید نواب صفوی بزرگترین مانع حکومت پهلوی در رسیدن به اهداف شوم خود بود.
⛔️پس از قدرت یافتن تودهایها در شهر قم و توهین آنان به آیت الله العظمی بروجردی، برخورد هواداران شهید نواب بود که به این فضا پایان داد و زمینه تبعید روحانی وابسته به آنان را به پیشنهاد امام خمینی ره فراهم کرد.
💎شهید نواب با آگاه شدن از تصمیم شاه برای تغییر مذهب رسمی کشور در مجلس مؤسسان، با تهدید نمایندگان با مرکب قرمز به مرگ مانع تصویب آن شد و باقی ماندن مذهب شیعه دوازده امامی را تا به امروز تضمین کرد.
🛢در این سالها که قراردادهای نفتی خیانتباری برای واگذاری نفت شمال و جنوب به بیگانگان به امضا رسید اعدام انقلابی سپهبد رزمآرا به دست فداییان و تهدید نمایندگان خائن به مرگ، ملی شدن نفت رقم خورد.
🚨شهید نواب صفوی بنیانگذار تلاش عملی برای آزادی فلسطین و بیداری اسلامی در منطقه غرب آسیا بود و به اذعان سران جنبشهای مبارز فلسطینی مبارزات فلسطینیان متأثر از سخنرانیهای شهید نواب در اجلاسهای عربی بوده است.
🎙شهید نواب با سخنرانیهای خود در کشوهای عربی که با کمک مالی علامه امینی صورت گرفت زمینه آشنایی با شیعیان را فراهم ساخت و چند سال پس از شهادت او برای نخستین بار مفتی اعظم اهل سنت مصر مذهب شیعه را به رسمیت شناخت.
⚰فداییان اسلام مانع برگزاری مراسم تشییع جنازه رضاخان ـ عامل هتک حرمت حرم حضرت معصومه در ماجرای کشف حجاب همسر و فرزندان وی ـ در قم پس از بازگشت آن به ایران شدند.
🦂شهید نواب تنها مخالف جدی قراردادهای نظامی و امنیتی زمینهساز نفوذ آمریکا و انگلیس مانند کنسرسیوم نفتی و قرارداد سنتو بود. پس از شهادت شهید نواب شاه قراردادهای ننگین امنیتی و نظامی با آمریکا و با هزینه ایرانیان منعقد کرد و اسرائیل را به رسمیت شناخت و قوانین ضد اسلامی چون اصلاحات ارضی را برای تغییر قانونی کاربری موقوفات به تصویب رساند و بهاییت مهمترین پستهای امنیتی، اجرایی و نظامی را در اختیار گرفتند.
🌱بسیاری از یاران امام در دوران سخت مبارزه چون شهیدان اندرزگو، صدوقی، محلاتی، لاجوردی و عراقی از هواداران نواب صفوی بودهاند.
🇺🇸منصور خائن و امضا کننده کاپیتولاسیون به نفع آمریکاییها و عامل تبعید امام خمینی به ترکیه به دست یاران نواب اعدام انقلابی شد و ترور شاه توسط هواداران شهید نواب در کاخ مرر، شاه را از تکرار تجربه حذف شهید مدرس و اندیشه حذف فیزیکی امام خمینی ره در تبعید بازداشت.
🇮🇷نخستین نخست وزیر در جمهوری اسلامی و رئیس جمهور مکتبی یعنی شهید رجایی از اعضای پیشین فداییان اسلام بوده است.
🌍امام خامنهای مقتدرترین رهبر شیعیان در دوران غیبت امام عصر علیه السلام، حرارات و شور انقلابی خود را مرهون آشنایی با نواب میداند.
@yasmhj
🎙امام خمینی رضوان الله علیه:
تا این غربزدههایی که در همه جا موجودند از این مملکت نروند یا اصلاح نشوند شما به استقلال نخواهید رسید، اینها نمیگذارند.
⏰مورخ: ۷ آبان ۱۳۵۸
@fahome
پخش تلویزیونی آخرین قسمت از ویژه نامه نگار به مناسبت ایام سالگرد نمازجمعه تاریخی رهبر انقلاب در ۲۷ دی ۹۸ امشب حوالی ساعت ۱۹:۵۰، شبکه سه سیما.
به همراه پخش گفتگو با دکتر مسعود اسداللهی و استاد حسن رحیمپور ازغدی و انتشار بخشهایی از سخنرانی حاج قاسم در مقر مستشاری توپخانه جبهه مقاومت در سوریه برای نخستین بار.
@fahome
امام خمینی رضوان الله علیه:
«با توسل به دامن آمریکا ناتوانی خود را بر ملا نسازید. و از گرگ ها و درنده ها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبید.
ابرقدرتها آن لحظهای که منافعشان اقتضا کند شما و قدیمیترین وفاداران و دوستان خود را قربانی میکنند. و پیش آنان دوستی و دشمنی و نوکری و صداقت ارزش و مفهومی ندارد.»
📚صحیفه نور، ج ٢٠،ص ١٢١
@fahome
هدایت شده از ✒یادداشـتهایتـاریخی
فقیه راستین (۵)
🌹مجاهد کبیر شهید آیتالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری میبدی ره بنیانگذار حوزه علمیه قم و دکترین تأثیرگذاری حوزه علمیه قم بر امور سیاسی و اجتماعی جهان است. اندیشهای که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شاگرد بزرگ ایشان حضرت امام خمینی ره به آن جامه عمل پوشاند.
📚ایشان که از فقهای شاخص شیعه و مرجع احتیاطات مرجع بزرگ و مجاهد کبیر آیتالله میرزا محمدتقی شیرازی ره بود در فتاوای خود صریحا به مبارزه با فعالیت شبکههای مبشران مسیحی آمریکایی و بهاییان در ایران پرداخت.
🕌انحراف جنبش عدالتخانه و تبدیل آن به مشروطه سلطنتی آسیبهای دور بودن مرجعیت از ایران را نشان داد و همین موجب اقدام ایشان برای انتقال مرجعیت از حوزه علمیه نجف به ایران بود. ایشان برای رسیدن به این مهم از مجاهدان بزرگی چون آیتالله العظمی سید محمدتقی خوانساری و آیتالله شیخ محمدتقی بافقی ره کمک گرفت.
🌱ایشان پس از استقرار در قم کارآمد بودن حکومت ولی فقیه را با توسعه کمی و کیفی زیرساختهای شهر قم و حوزه علمیه آن در عمل به اثبات رساند.
⌛️ایشان زمانی حوزه علمیه قم را در اختیار گرفت که حجرههای مدرسه فیضیه به مسافرخانه و محل موقت نگهداری مردگان تبدیل شده بود و دراویش حجرههای دارالشفا را اشغال کرده بودند.
🌿ایشان مدرسه فیضیه را احیا کرده و توسعه داد و کتابخانهای برای آن تأسیس کرد که در رشد علمی حوزه علمیه قم و افزایش چشمگیر اندوخته علمی مبلغان دینی نقش بهسزایی داشت.
🏆تعداد طلاب در اوج فشار رضاخانی و زمان رحلت ایشان به 2000 نفر میرسید؛ در حالی که ربع قرن پس از آن ـ و در بهترین شرایط حوزه در دوران پیش از انقلاب اسلامی و پس از توسعه حوزه توسط آیتالله العظمی حجت و آیتالله العظمی بروجردی ره ـ تعداد طلاب در نهایت به 7000 نفر رسید.
🏢ایشان برای تغییر چهره هسته مرکزی شهر قم و اطراف حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها که گورستانی بزرگ بود تلاش بسیاری کرد. تأسیس قبرستان نو، زائرسرا، دو بیمارستان مجزا به نامهای فاطمی و سهامیه برای مردم قم و زائران از جمله اقدامات ایشان است.
در سیل مهیب قم در سال 1313که خانههای بسیاری ویران شد، ایشان بدون کوچکترین کمکی از ناحیه دولت رضاخان، سه هزار باب منزل مسکونی برای مردم قم ساخت.
💎مهاجرت شهید آیتالله العظمی حاج شیخ فضلالله نوری ره به قم و تحصن در آن در جنبش عدالتخانه، قم را به مرکز ثقل تصمیمسازی در امور اجتماعی و سیاسی مبدل کرد. مرحوم آیتالله حایری نیز بر دامنه نقش قم در این امور افزود. حمایت از تحصن ششماهه علما و مراجع عراق ـ از جمله میرزای نایینی ره ـ در قم و در اعتراض به انتخابات فرمایشی انگلیسییها در عراق و نیز تحصن چهارماهه علمای شهرهای ایران به رهبری مجاهد کبیر شهید آیتالله العظمی حاجآقا نورالله اصفهانی ره بهترین گواه بر این ادعاست.
🌍از جمله اقدامات سیاسی فراملی ایشان تلاش برای جلوگیری از شکلگیری کشور مجعول اسرائیل بود و تلگراف ایشان و توصیه به رضاخان برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین از اقدامات کلیدی ایشان در این زمینه است.
یکی از آرمانهای ایشان ترویج مکتب تشیع در خارج از مرزهای دنیای اسلام بود. از این رو ایشان تصمیم به آموزش و تعلیم زبان خارجه به طلاب را داشت که گروهی مقدسنما مانع از آن شدند.
🛡رضاخان منافق در ابتدا توانسته بود چهره موجهی از خود به نمایش بگذارد و برخی را به خطا دچار کند. اما آیتالله العظمی حایری ره از معدود علمایی بود که هرگز فریب او را نخورده و همواره به مبارزه با او پرداخت. شرکت نکردن در مراسم تاجگذاری رضاخان، مخالفت با جمهوری رضاخانی، مخالفت با تبدیل موقوفات، تحریک علما برای قیام مسجد گوهرشاد و تلاش برای جلوگیری از دخالت رضاخان در امتحانات حوزه، از جمله این اقدامات است. سرانجام نیز ایشان به دست پزشک مزدور رضاخان در دهم بهمن 1315 به شهادت رسید.
🍂پس از رحلت ایشان حوزه علمیه قم رو به افول نهاد و در سال 1319 تمام سطوح دورس حوزه علمیه قم تعطیل شد و با دخالت رضاخان کاربری مدارس علمیه در بسیاری از شهرها تغییر کرد. حوزه علمیه قم پس از رحلت ایشان رویکرد متفاوتی پیدا کرد تا آنجا که از سوی برخی از مراجع تقلید قم در سال 1328 دخالت روحانیون و طلاب در امور سیاسی ممنوع اعلام شد.
🌴اما در سال 1341 و پس قیام شاگرد برجسته آیتالله العظمی حایری ره یعنی حضرت امام خمینی ره بار دیگر حوزه علمیه قم به جایگاهی که موسس حوزه برای آن در نظر گرفته بود بازگشت.
@yasmhj
هدایت شده از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🔴شما جنجالیترین حادثه سیاسی دهه شصت را خواهید شنید!
🔻انتشار به مناسبت #دهه_مبارک_فجر
🔻قائممقامی آقای حسینعلی منتظری و عزل وی را به جرأت میتوان جنجالیترین حادثه سیاسی دهه شصت دانست.
🔻برای آشکار شدن زوایای پنهان «قائممقامی» آقای منتظری بشنوید :
🎙کتاب صوتی #روزگار_قائممقامی
❇️کاری از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🔻🔻#انتشار؛ به زودی از حساب رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
سنگ بنای آگاهی و مخالفت علمای شیعی در ایران با اشغال سرزمینهای فلسطین و ماهیت رژیم صهیونیستی را آیتﷲ شیخ عبدالکریم حائری بنا نهاد. علمای حوزه عملیه و متدینان و روشنفکران متعهد، بعد از وی با تأسی از حرکت آیتﷲ حائری، خطر رژیم صهیونیستی را احساس کرده و همواره به طرق مختلف به مخالفت و مبارزه با آن پرداختند.
@fahome
آيت الله العظمی حایری مانند آیت الله العظمی سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی و آیت الله العظمی شهید شیخ فضلالله نوری از مشروعه خواهان مخالف مشروطه بود.
مرحوم آیتﷲ سید احمد زنجانی گزارش داده که استادش شیخ عبدالکریم حائری یزدی در جریان حمایت نجفیها از انقلاب مشروطه ایران انزوا پیشه کرد و از نجف به کربلا رفت:
«چون هوای سیاست نجف با مزاج او سازش ننمود در کربلا رحل اقامت افکنده در آنجا مشغول تدریس… گردید.»
زنجانی، سید احمد، الکلام یجرّ الکلام، ج ۱، ص ۱۰۵
@fahome