🎙امام خمینی رضوان الله علیه:
تا این غربزدههایی که در همه جا موجودند از این مملکت نروند یا اصلاح نشوند شما به استقلال نخواهید رسید، اینها نمیگذارند.
⏰مورخ: ۷ آبان ۱۳۵۸
@fahome
پخش تلویزیونی آخرین قسمت از ویژه نامه نگار به مناسبت ایام سالگرد نمازجمعه تاریخی رهبر انقلاب در ۲۷ دی ۹۸ امشب حوالی ساعت ۱۹:۵۰، شبکه سه سیما.
به همراه پخش گفتگو با دکتر مسعود اسداللهی و استاد حسن رحیمپور ازغدی و انتشار بخشهایی از سخنرانی حاج قاسم در مقر مستشاری توپخانه جبهه مقاومت در سوریه برای نخستین بار.
@fahome
امام خمینی رضوان الله علیه:
«با توسل به دامن آمریکا ناتوانی خود را بر ملا نسازید. و از گرگ ها و درنده ها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبید.
ابرقدرتها آن لحظهای که منافعشان اقتضا کند شما و قدیمیترین وفاداران و دوستان خود را قربانی میکنند. و پیش آنان دوستی و دشمنی و نوکری و صداقت ارزش و مفهومی ندارد.»
📚صحیفه نور، ج ٢٠،ص ١٢١
@fahome
هدایت شده از ✒یادداشـتهایتـاریخی
فقیه راستین (۵)
🌹مجاهد کبیر شهید آیتالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری میبدی ره بنیانگذار حوزه علمیه قم و دکترین تأثیرگذاری حوزه علمیه قم بر امور سیاسی و اجتماعی جهان است. اندیشهای که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شاگرد بزرگ ایشان حضرت امام خمینی ره به آن جامه عمل پوشاند.
📚ایشان که از فقهای شاخص شیعه و مرجع احتیاطات مرجع بزرگ و مجاهد کبیر آیتالله میرزا محمدتقی شیرازی ره بود در فتاوای خود صریحا به مبارزه با فعالیت شبکههای مبشران مسیحی آمریکایی و بهاییان در ایران پرداخت.
🕌انحراف جنبش عدالتخانه و تبدیل آن به مشروطه سلطنتی آسیبهای دور بودن مرجعیت از ایران را نشان داد و همین موجب اقدام ایشان برای انتقال مرجعیت از حوزه علمیه نجف به ایران بود. ایشان برای رسیدن به این مهم از مجاهدان بزرگی چون آیتالله العظمی سید محمدتقی خوانساری و آیتالله شیخ محمدتقی بافقی ره کمک گرفت.
🌱ایشان پس از استقرار در قم کارآمد بودن حکومت ولی فقیه را با توسعه کمی و کیفی زیرساختهای شهر قم و حوزه علمیه آن در عمل به اثبات رساند.
⌛️ایشان زمانی حوزه علمیه قم را در اختیار گرفت که حجرههای مدرسه فیضیه به مسافرخانه و محل موقت نگهداری مردگان تبدیل شده بود و دراویش حجرههای دارالشفا را اشغال کرده بودند.
🌿ایشان مدرسه فیضیه را احیا کرده و توسعه داد و کتابخانهای برای آن تأسیس کرد که در رشد علمی حوزه علمیه قم و افزایش چشمگیر اندوخته علمی مبلغان دینی نقش بهسزایی داشت.
🏆تعداد طلاب در اوج فشار رضاخانی و زمان رحلت ایشان به 2000 نفر میرسید؛ در حالی که ربع قرن پس از آن ـ و در بهترین شرایط حوزه در دوران پیش از انقلاب اسلامی و پس از توسعه حوزه توسط آیتالله العظمی حجت و آیتالله العظمی بروجردی ره ـ تعداد طلاب در نهایت به 7000 نفر رسید.
🏢ایشان برای تغییر چهره هسته مرکزی شهر قم و اطراف حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها که گورستانی بزرگ بود تلاش بسیاری کرد. تأسیس قبرستان نو، زائرسرا، دو بیمارستان مجزا به نامهای فاطمی و سهامیه برای مردم قم و زائران از جمله اقدامات ایشان است.
در سیل مهیب قم در سال 1313که خانههای بسیاری ویران شد، ایشان بدون کوچکترین کمکی از ناحیه دولت رضاخان، سه هزار باب منزل مسکونی برای مردم قم ساخت.
💎مهاجرت شهید آیتالله العظمی حاج شیخ فضلالله نوری ره به قم و تحصن در آن در جنبش عدالتخانه، قم را به مرکز ثقل تصمیمسازی در امور اجتماعی و سیاسی مبدل کرد. مرحوم آیتالله حایری نیز بر دامنه نقش قم در این امور افزود. حمایت از تحصن ششماهه علما و مراجع عراق ـ از جمله میرزای نایینی ره ـ در قم و در اعتراض به انتخابات فرمایشی انگلیسییها در عراق و نیز تحصن چهارماهه علمای شهرهای ایران به رهبری مجاهد کبیر شهید آیتالله العظمی حاجآقا نورالله اصفهانی ره بهترین گواه بر این ادعاست.
🌍از جمله اقدامات سیاسی فراملی ایشان تلاش برای جلوگیری از شکلگیری کشور مجعول اسرائیل بود و تلگراف ایشان و توصیه به رضاخان برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین از اقدامات کلیدی ایشان در این زمینه است.
یکی از آرمانهای ایشان ترویج مکتب تشیع در خارج از مرزهای دنیای اسلام بود. از این رو ایشان تصمیم به آموزش و تعلیم زبان خارجه به طلاب را داشت که گروهی مقدسنما مانع از آن شدند.
🛡رضاخان منافق در ابتدا توانسته بود چهره موجهی از خود به نمایش بگذارد و برخی را به خطا دچار کند. اما آیتالله العظمی حایری ره از معدود علمایی بود که هرگز فریب او را نخورده و همواره به مبارزه با او پرداخت. شرکت نکردن در مراسم تاجگذاری رضاخان، مخالفت با جمهوری رضاخانی، مخالفت با تبدیل موقوفات، تحریک علما برای قیام مسجد گوهرشاد و تلاش برای جلوگیری از دخالت رضاخان در امتحانات حوزه، از جمله این اقدامات است. سرانجام نیز ایشان به دست پزشک مزدور رضاخان در دهم بهمن 1315 به شهادت رسید.
🍂پس از رحلت ایشان حوزه علمیه قم رو به افول نهاد و در سال 1319 تمام سطوح دورس حوزه علمیه قم تعطیل شد و با دخالت رضاخان کاربری مدارس علمیه در بسیاری از شهرها تغییر کرد. حوزه علمیه قم پس از رحلت ایشان رویکرد متفاوتی پیدا کرد تا آنجا که از سوی برخی از مراجع تقلید قم در سال 1328 دخالت روحانیون و طلاب در امور سیاسی ممنوع اعلام شد.
🌴اما در سال 1341 و پس قیام شاگرد برجسته آیتالله العظمی حایری ره یعنی حضرت امام خمینی ره بار دیگر حوزه علمیه قم به جایگاهی که موسس حوزه برای آن در نظر گرفته بود بازگشت.
@yasmhj
هدایت شده از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🔴شما جنجالیترین حادثه سیاسی دهه شصت را خواهید شنید!
🔻انتشار به مناسبت #دهه_مبارک_فجر
🔻قائممقامی آقای حسینعلی منتظری و عزل وی را به جرأت میتوان جنجالیترین حادثه سیاسی دهه شصت دانست.
🔻برای آشکار شدن زوایای پنهان «قائممقامی» آقای منتظری بشنوید :
🎙کتاب صوتی #روزگار_قائممقامی
❇️کاری از بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
🔻🔻#انتشار؛ به زودی از حساب رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی🔻🔻
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
سنگ بنای آگاهی و مخالفت علمای شیعی در ایران با اشغال سرزمینهای فلسطین و ماهیت رژیم صهیونیستی را آیتﷲ شیخ عبدالکریم حائری بنا نهاد. علمای حوزه عملیه و متدینان و روشنفکران متعهد، بعد از وی با تأسی از حرکت آیتﷲ حائری، خطر رژیم صهیونیستی را احساس کرده و همواره به طرق مختلف به مخالفت و مبارزه با آن پرداختند.
@fahome
آيت الله العظمی حایری مانند آیت الله العظمی سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی و آیت الله العظمی شهید شیخ فضلالله نوری از مشروعه خواهان مخالف مشروطه بود.
مرحوم آیتﷲ سید احمد زنجانی گزارش داده که استادش شیخ عبدالکریم حائری یزدی در جریان حمایت نجفیها از انقلاب مشروطه ایران انزوا پیشه کرد و از نجف به کربلا رفت:
«چون هوای سیاست نجف با مزاج او سازش ننمود در کربلا رحل اقامت افکنده در آنجا مشغول تدریس… گردید.»
زنجانی، سید احمد، الکلام یجرّ الکلام، ج ۱، ص ۱۰۵
@fahome
امام خمینی ره:
«اگر مرحوم حاج شیخ در حال حاضر بودند، همان کاری را انجام میدادند که من انجام دادم و تأسیس حوزه علمیه قم در آن روز از جهت سیاسی، کمتر از تأسیس جمهوری اسلامی در ایران امروز نبود»
@fahome
آیتالله العظمی شیخ محمدتقی بهجت ره درباره یکی از کرامات آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری ره این گونه نقل میکند:
از کرامات حاج عبدالکریم حائری این بود که زمانی که رودخانه قم در اثر سیل طغیان کرده بود و آب تا لبه پل علیخانی رسیده بود، به گونهای که عدهای از روی پل با آب رودخانه وضو میگرفتند و به خاطر آن نیز برای جلوگیری از نفوذ آب تمام فرشهای مسجد امام را جمع کرده بودند، مرحوم حاج شیخ روی پل رفت و مقداری تربت سیدالشهدا (ع) را در دست گرفت و چیزی بر آن خواند و در آب انداخت، پس از این کار مرحوم حائری، به تدریج آب پایین آمد و بعد از چند ساعت چندین متر آب پایینتر رفت و به برکت این کار وی از طغیان بیش از حد رودخانه جلوگیری به عمل آمد!
@fahome
هدایت شده از کانون نخبگان حامی اسلام ناب امام خمینی(ره)
هدایت شده از کانون نخبگان حامی اسلام ناب امام خمینی(ره)
هدایت شده از کانون نخبگان حامی اسلام ناب امام خمینی(ره)