فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆وضعیت جستوجوی سالم برای کشورهای مختلف در سایت #بینگ
🔴چرا نباید در ایران جستجوی #امن وجود داشته باشد؟!
‼️با دقت ببینید🙏😳
🔷♦️🔷
📲 @fajazy_va_din
رسانه ها وسیله تعلیم و تربیت
امروزه رسانههاي جمعي علاوه بر آنكه ابزاري براي سرگرمي و تفريح مردماند، وسيلة براي تعليم و تربيت ، فكر و انديشه و موجب تحول و تكامل جامعه مي باشد که از اين جهت بسيار حايز اهميتاند. به همين سبب ميتوانند نقش مهمي در تعليم و تربيت نسل حاضر به خصوص نسل جوان ايفا كنند. و دريک کلام رسانهها تعليم دهندگان و مربياني اند كه ادعاي معلمي و مربي گري ندارند.
در دنياي امروز که همه چيز به سمت صنعت و تکنولوژي در حال حرکت است، سهم خانواده ها و حتي معلمان در تكوين شخصيت دانش آموزان، روزبه روز كمرنگ تر مي شود و به جاي آن عوامل ديگري همچون رسانه ها نقش عمده اي را برعهده دارند و به صورت شبانه روزي در تغيير انديشه ها و افكار كودكان، نوجوانان و حتي بزرگسالان نقش تأثيرگذار و مهم خود را ايفا مي كنند.
باتوجه به اهميت رسانه ها در امر تعليم و تربيت و گستردگي فعاليتهاي رسانهاي دركشور، لازم است تا بطور جدی به بحث سواد رسانه ای پرداخته شود
♨️اهميت تربيتي رسانهها
🔹رسانه ها، به جهت ويژگي هاي ممتازي که نسبت به ساير عوامل تأثير گذار در فرايند تربيت انسان دارند, داراي اهميت به سزايي هستند. قدرت رسانه ها نسبت به ساير عوامل تأثير گذار در فرآيند تربيت انسان ، آن قدر مهم است که برخي معتقدند رسانه ها قادرند نسل جديدي در تاريخ انسان پديد آورند، نسلي که از لحاظ رفتار و افکار و نحوه تعامل با هم نوعان خود، با نسلهاي پيشين تفاوت داشته باشند.
🔸مارشال مک لوهان، يکي از مشهور ترين جامعه شناسان کانادايي و از بزرگ ترين متخصصان مسئله ارتباطات جمعي، چنان اهميتي براي وسايل ارتباط جمعي قايل است که آن را حتي مهمتر از انديشه ديني يعني محتواي اين ارتباط مي داند
✅امام خميني (ره) مي فرمايد: «اين دستگاه ها که مربيان فرهنگي جامعه امروزند, بايد وسيله تربيت ملت باشند, يعني نه تنها نبايد با اشاعه ابتذال مانع رشد فرهنگي وضد تربيتي شوند, بلکه بايد مربي بوده و جامعه را تربيت کنند.»
🔹امروزه رسانه ها همانند مدرسه اي بزرگ بر تمامي ابعاد زندگي انسان حتي در اوقات فراغت و هنگامي که به عنوان سرگرمي مورد استفاده قرار مي گيرد، تأثير مي گذارد
♨️اهميت تربيتي و گسترة رسانه ها نسبت به مراکز آموزشي
1️⃣مراکز آموزشي، مانند مدرسه و دانشگاه، محدوديت زماني دارند، يعني فقط سال هايي چند از حيات کودک، نوجوان و جوان را به خود مشغول مي کنند، اما رسانه ها بي هيچ محدوديتي در تمامي مراحل زندگي با انسان ها هستند و از آغاز تا پايان عمر آن ها را پوشش مي دهند.
2️⃣-مدرسه و دانشگاه در سالهاي تحصيل، فقط ساعاتي چند از حيات کودک يا جوان را در اختيار دارند، اما راديو و تلويزيون چنين نيستند. امواج راديو و تلويزيون در تمام ساعات شبانه روز به خانه مي آيند و هيچ محدوديت زماني براي آنها وجود ندارد.
3️⃣مدرسه و دانشگاه از نظر مکان محدوديت دارند، اما راديو و تلويزيون هيچ محدوديتي از اين نظر ندارند، امواج اين وسايل به همه جا، خانه ها، مدرسه، شهر و ورستا مي روند و از اين رو راديو و تلويزيون: « دانشگاهي است که در تمام سطح کشور گسترده است.اين دستگاه ها از مدرسه بالاتر است، اين
4️⃣-مدرسه و دانشگاه قشري خاص از انسان ها را، آن هم به تعداد اندک و در ساعاتي محدود زير پوشش مي گيرد، ولي رسانه همه انسان ها، اعم از با سواد و بي سواد را زير پوشش خويش مي گيرد
♨️برنامه حساب شده غرب
🔹کشورهاي غربي با برنامه هاي حساب شده، جهت انحراف فرهنگي و تهي کردن جوامع اسلامي از هويت و استقلال و فرهنگ خود،برنامه هاي مخرب را از طريق رسانه در سطح جهان پخش مي کنند. و ظهور وسايل ارتباط جمعي باعث بروز بسياري از مسايل و نابهنجاري هاي اجتماعي به خصوص در جوامع جهان سوم گرديده است و با قاطعيت مي توان گفت که بخش عمده اي از گرفتاري ها و انحراف هاي جوامع اسلامي نشأت گرفته از نتايج سلطه فرهنگي و ترويج بسياري از انحرافات از طريق همين رسانه هاي عمومي است.
🔸متأسفانه امروز اکثررسانه ها وابسته به کشورهاي غربي بوده وهزينه ها و امکانات شان از طرف آنها تأمين مي شود و از اين رو تا اندازهاي مروج فرهنگ و ارزشهاي مبتذل آنها به شمار مي آيد. وابستگي از مهم ترين آسيب هاي رسانه و سازمانهاي فرهنگي يک کشور است که در مرور زمان مي تواند آنها را از فرهنگ و اعتقادات خود شان دور و تحت تأثير فرهنگ هاي مبتذل بيگانگان قرار دهند.
♨️ضعف در محتوا و مجريان رسانه ها
🔹يکي از خلأها و آسيب هاي بزرگ در رسانه ها ـ درکشور ما اين ست که اين رسانه ها بيش از آنکه توليد کننده باشد، مصرف کننده است.
🔸 از آسيب هاي که شديدا رسانه هاي ما را تهديد مي کند ضعف محتواي آنها است که مي توان گفت ناشي از ضعف و بي سوادي مجريان و دست اندرکاران و کاربران اين دستگاه ها است .چه در بخش خصوصی چه دولتی .یعنی این که ما محتوای تربیتی در رسانه ها نداریم در صورتی که رسانه اگر محتوای درست داشته باشد بخاطر جذابیت و تاثیر گذاری در امر تربیت بسیار کار ساز می باشد.امروزه اکثر کاربران یا مصرف کننده هستند و یا فقط منتشر کننده محتوا در حالی که تولید محتوا در این زمینه بسیار مهم و جدی میباشد
♨️تاثیر رسانه بر فرزندان:
🔹یکی از حوزه ی آسیب هایی که ما می توانیم به صورت جدی در مورد آن صحبت کنیم و توصیه می شود خیلی جدی در این باره تحقیق و پژوهش شود، تاثیر رسانه ها بر فرزندان و تربیت فرزندان است. امروزه بچه ها باید در یک محیط امن، آرام و بدون دغدغه تربیت شوند. خیلی از مسائل پیرامون و خیلی از مسائل اطراف تاثیرات سو روی تربیت بچه ها می گذارد.
🔸ما می دانیم بچه ها تحت تاثیر خانواده و خود مقوله تربیت و محیط شخصیت شان شکل می گیرد. محیط اطراف خیلی روی بچه ها تاثیر دارد و امروزه رسانه ها با این گستردگی، جذابیت و دنیای فانتزی که به خدمت گرفته اند برای بچه ها حکم محیطی را دارند که تاثیرات مستقیم و سویی می گذارند.
کاشت تفکرات غلط ذهنی، ترسیم الگو های ناصحیح و تغییر باور ها و اعتقادات، مجموعه آسیب هایی هستند که می توانند برای بچه ها داشته باشند. مثلا یکی از تاثیراتی که می تواند خیلی جدی برای بچه ها داشته باشد این است که فکر و ذهن آن ها را به یک نوعی درگیر می کند و یک شخصیتی برای آن ها ترسیم می کند که از دنیای واقعی خیلی فاصله دارد. امروزه بچه ها در دنیای فانتزی و انیمیشن های اطراف خودشان قرار می گیرند و با آن ها زندگی می کنند.
الگو ذهنی بچه های ما امروز تغییر کرده است، بچه ها آنقدر که این شخصیت های کارتونی خارجی از قصد طراحی شده ی آسیب زا را می بینند با الگو های دیگر اصلا ارتباط خیلی خوبی ندارند. امروزه باور و اعتقاد بچه های ما تحت تاثیر یک سری برنامه ها قرار می گیرد
♨️نقش رسانه ها در تربیت فرزندان
🔹یکی از آسیب هایی که عرض کردیم رسانه ها بر خانواده دارند، نقش خود این رسانه ها به طور کلی بر تربیت فرزند است، آسیب هایی که روی بچه ها دارند.
🔸این جا بحث های زیادی می شود مطرح شود از آسیب های اعتقادی که بچه ها می بینند، ساعت ها می خواهند پای یک رسانه و بازی کامپیوتری بنشینند، آسیب های جسمی که در موردش صحبت کردیم ، بلوغ زودرس جنسی و خیلی از اتفاقاتی که می افتد.
🔹اما اگر ما بخواهیم مقداری ریشه ای تر به این مسئله نگاه کنیم باید بفهمیم اصلا تغذیه ذهنی بچه های ما و این کارتون ها و انیمیشن ها و بازی های کامپیوتری وشبکه های اجتماعی که بچه های ما می بینند از کجا آمده است و چطوری این آسیب ها طراحی شده است؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷چه خطراتی کودکان را در رسانه هاتهدید می کند ؟؟
استاد مومن نسب
خب بزرگواران امشب هم در خدمت شما عزیزان بودیم با بحث رسانه ان شاالله که تونسته باشیم در این راه قدمی مفید برداشته باشیم
در مورد راهکارهای مقابله با اسیبهای رسانه همونطور که میبینید 10 راهکار وجود داره که ان شاالله بعدا درباره اونها صحبت میکنیم