فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لبیک با خامنه ای
🔰استروس (فحلی)
استروس (فحلی) فحلی را به دو دوره می توان تقسیم کرد .یکی دوره مقدماتی یا پیش فحلی که طول آن ۱۰ تا ۲۰ ساعت⏱️ از گاوی 🐄به گاو 🐄دیگر متغیر است. دوره پیش فحلی زمانی است که فولیکول شروع به رشد و ترشح استروژن می کند. در طول این دوره،مقادیر فزاینده ای از ترشحات موکوسی شفاف که از فرج خارج می گردد قابل رویت است. به دلیل افزایش جریان خون 🩸در اندام تناسلی،فرج قرمز و متورم می شود . رفتارهای گاو نیز در این مرحله تغییر می کند و بی قرار و تحریک پذیر می شود. گاو در این مرحله رفتارهایی مانند جنس نر♂️ از خود بروز می دهد و تلاش می کند بر روی گاو های دیگر سوار شود . هنگامی که گاو ثابت می ایستد تا گاو های دیگر بر روی او سوار شوند . مرحله پیش فحلی نیز به پایان می رسد.
این زمان شروع مرحله فحلی می باشد. در عین حال که تغییرات فیزیولوژیک زیادی منجر به فحلی می شوند. شایان ذکر است که طبق تعریف،فحلی نوعی رفتار می باشد که در هنگام آن، گاو پذیرنده جنس نر برای پرش و جفت گیری خواهد بود. این خوش شانسی است که گاو های فحل یا نزدیک به فحلی ، تلاش می کنند بر روی هم گله ای های خود بپرند، چرا که با این عمل،دامهایی که برای این پرش می ایستند نیز شناسایی می شوند. ایستا فحلی یک گاو و اجازه پرش دادن به گاو های دیگر به طور متوسط ۸ تا ۱۲ ساعت🕰 طول می کشد ،هر چند تفاوت های زیادی در طول مدت این دوره وجود دارد.
با تشکر از آقای دکتر علی ایزدی دوست
در انتشار مطلب ثبت لینک کانال مزرعه ضروری است
#فحلی
#گاو
#شیری
#تلقیح
#اندام_تناسلی
🌾مزرعه فجر🌾
https://eitaa.com/fajer72
34.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰نمایش شماتیک سیستم معده
نشخوار کنندگان🐏🐐🐄( تصویر سمت راست)
و
شتر سانان 🐪(تصویر سمت چپ)
Oe=مری
Ru= شکمبه
Re=نگاری
Om=هزار لا
Ad=شیردان
D=دوازدهه
C1=بخش اول
C2=بخش دوم
C3=بخش سوم
Gs=کیسه های غده ای
H=معده عقبی
📚منبع: کتاب :مدیریت جامع مزارع پرورش شتر
🌾مزرعه فجر 🌾
@fajer72
🔰میزان نیاز شترها به الکترولیت ها
الکترولیت ها در تغذیه شتر مهم اند،چرا که مایع گوارشی آن ها غنی از سدیم و به خصوص بیکربنات است . گیاهان طبیعی مرتع غنی از این الکترولیت ها هستند. اگر به جیره های مصنوعی به میزان کافی مکمل اضافی نشود،آن ها می توانند کمبودهایی را ایجاد نمایند. مناسب است که جیره های تنظیم شونده برای شتر ها ، دارای ۲٪ کلرید شدیم باشند. وقتی که به میزان دلخواه نمک بلورین داده می شود،یک شتر بالغ ممکن است ۱۲۰ تا ۱۵۰ گرم در روز مصرف نماید. به طور کلی ،قالب های سفت نمک اجازه مصرف کامل را نمی دهند و مشکلات رفتاری ایجاد می کنند. مصرف نا کافی نمک خود را به صورت بیماری پوستی (درماتیت نکروتیک و پوشش خارجی کدر) و یا لنگش ناشی از التهاب مفاصل و کاهش تولید نشان می دهد . در بخش هایی از شمال شرق آفریقا ، شتر های دچار کمبود نمک را عمدا برای چرا به نواحی پر نمک می بردند و مشخص شده است که این کار سبب درمان آن ها می شود.
📚منبع: کتاب مدیریت جامع مزارع پرورش شتر
🌾مزرعه فجر🌾
@fajer72
🔰کلسیم و فسفر
مقادیر بحرانی کلسیم( ۸میلی گرم در هر دسی لیتر)و فسفر پلاسما (۴-۴/۵میلی گرم در هر دسی لیتر)که برای سایر نشخوار کنندگان مورد استفاده قرار می گیرند،برای شتر ها هم قابل کاربرد خواهند بود.
در شتر ها، مشابه با سایر حیوانات، غلظت فسفر پلاسما در دوران نوزادی بالا بوده و با تغذیه از غلات و همچنین به دلیل همولیز افزایش می یابد ،در حالیکه کلسیم سرم به طور چشمگیری به هنگام مسابقه و یا دهیدراسیون افزایش پیدا میکند و در صورتی که مدت زمان جداسازی سرم طولانی شود و همچنین در طی حضور فعال تریپانوزوم در خون (پارازیتمی فعال) کاهش می یابد.
📚منبع:کتاب مدیریت جامع مزارع پرورش شتر
#موادمعدنی در پرورش شتر
🌾مزرعه فجر🌾
@fajer72