#دین به دنبال چیست؟
دین یک سلسله برنامههای اجتماعی است که دارای صدر و ذیل میباشد، ابتدایی دارد و انتهایی دارد. برای تعریف و پیاده کردنِ دین باید از نقطه شروع، شروع کنیم. نمیشود ما وسط دین را به مردم ارائه دهیم و بگوییم این دین است.
دین به دنبال ایجاد یک فضای مناسب و یک بستر انسانی به منظور رشد حداکثری، حداکثر انسانهای عالَم است. پس اگر میگوییم که دین دارای یک سلسله برنامههایی است و این برنامهها یک هدفی را دنبال میکنند، آن هدف این است که در پس عملیاتی شدن این برنامهها، یک کارخانه انسان سازی به وجود بیاید که در این کارخانه انسان سازی -به تعبیر خود آقا در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن- انسانها خود به خود رشد کنند و تربیت شوند. خود به خود رشد میکنند، لکن نه بدون اختیار، نه با سلب اختیار و اراده. یعنی این فضا بهترین بستر برای رشد انسانها است مثال خود آقا را میزنم؛ میفرمایند: مثل اینکه ما یک نهالی را در یک زمین کاشتیم و تمام شرایط رشد این نهال را فراهم کردیم، اگر زمین باروری لازم است فراهم کردیم، اگر کود مناسبی لازم است، فراهم کردیم، نور به اندازه کافی، آب به اندازه کافی، تمام شرایط رشد این نهال را ما فراهم کردیم. آن وقت این نهال خود به خود رشد میکند.
ایجاد این کارخانه انسان سازی مبتنی بر سه منظومه است:
منظومه معرفتی
منظومه ارزشی
منظومه رفتاری
اگر انسانها پس از دریافت منظومه معرفتی به منظومه ارزشی عمل کنند و منظومه ارزشی را تحقق دهند، پس از تحقق منظومه ارزشی، یک فضای انسان ساز به وجود میآید، و یک کارخانه انسان سازی به وجود میآید.
سلسله جلسات تدریس کتاب تفسیر سوره برائت
برشی از #جلسه_اول
رمضان۹۹
#استاد_فخریان
@fakhrian_ir
🔻چرا تشکیل حکومت لازم است؟
🔸چرا باید حکومت تشکیل داد؟ چون حکومت حد فاصل بین منظومه ارزشی و منظومه کنشی است. اگر حکومتی نباشد و در منگنۀ آن حکومت، مردم مجاب نشوند که ارزشها را به عینیت برسانند؛ هیچگاه کارخانه انسانسازی محقق نمیشود.
🔹برای رسیدن به کارخانه انسانسازی، این قرآن است که به ما دستور جامع و برنامه جامع و خطوط کلی را نشان میدهد که اگر میخواهید جامعه شما تبدیل به جامعه انسانی شود؛ فرهنگ شما چگونه باشد، اقتصاد شما چگونه باشد، سیاست شما چگونه باشد، رفتار حکومتی شما چگونه باشد، ارتباط شما با افرادی که دشمن شما هستند چگونه باشد، ارتباط شما و نحوه مواجههی شما با منافقین چگونه باشد، با مومنین چگونه باشد. قرآن کریم، برنامه #تمدن_سازی ما است.
🔸پس طبیعتاً کتابی که میخواهد شیوۀ رسیدن به تمدن اسلامی، شیوۀ رسیدن به کارخانه انسان سازی را به ما نشان دهد، نمیتواند دستوراتش فقط فردی باشد، بلکه عموم دستوراتش ناظر به زندگی جمعی انسانها و ناظر بر اجتماع خواهد بود کما اینکه امام "رحمةاللهعلیه" فرمود: «والله اسلام همهاش سیاست است» با قسم جلاله والله میفرمایند. سیاست یعنی شیوه مدیریت زندگی انسانها. این سیاست ابزاری دارد، برنامههایی دارد، شئونی دارد، زوایایی دارد که همه اینها را قرآن میتواند برای ما مشخص کند.
🔹اگر مردم بنا است در قالب حکومت، ارزشها را در جامعه محقق کنند، باید تربیت شوند که پیغمبر این تربیت فردیِ ابتداییِ یکایکِ افراد را -که یک نوع ابزار برای تحقق ارزشها در متن جامعه است- در ابتدای بعثتشان شروع کردند، بعد اینها را به هم گره میزنند که از این گره زدن تعبیر میکنیم به #ولایت، این ولایت موجب ایجاد تشکیلات میشود، و آن تشکیلات ما را به ایجاد حکومت میرساند.
سلسله جلسات تدریس کتاب تفسیر سوره برائت
برشی از #جلسه_دوم
رمضان۹۹
#استاد_فخریان
@fakhrian_ir
همینکه ضد انقلاب و امثال تاجزاده با تاختن به آقای محمود کریمی، قیافهی دفاع از حریم اهلبیت "علیهمالسلام" گرفتند، بدانید که به دنبال انتقام از اصل اسلام و انقلاب اسلامی هستند و حکایت محمود کریمی بهانه است.
بدانند که ضمن انتقاد از حکایتی که آقای کریمی در حرم مطهر امام رضا "علیهالسلام" نقل کردند، یک تارِ موی آقای کریمی را به تمام هیاکل ضد انقلاب نخواهیم داد.
@fakhrian_ir
یک استراتژی و دهها تاکتیک
سیرِ زندگی پیامبراکرم متشکل از یک مجموعه از تاکتیکهای به هم پیوسته برای رسیدن به یک استراتژی واحد است.
🔸استراتژی واحد پیغمبراکرم این است که به یک حکومت اسلامی دست پیدا کند. این استراتژی، متشکل از تاکتیکهای مختلف است. به تعبیر حضرت آقا گاهی تاکتیکها به این شکل است که پیغمبراکرم همراه با دو نفر یعنی حضرت خدیجه و امیرالمومنین "علیهماالسلام" در یک گوشهای از مکه میایستند به عبادت کردن و نماز خواندن. گاهی مواقع همین پیامبراکرم دعوت را علنی میکند و تن به جنگ هم میدهد. جنگ احزاب شروع میشود، جنگ خندق میشود و... گاهی مواقع برای اینکه به آن استراتژی واحد برسند، تن به صلح میدهند، اما این صلح قدرتمندانه و عزتمندانه است برای اینکه این تاکتیکها کنار هم یک پازلی را شکل بدهد که برسند به آن استراتژی اصلی خودشان که ایجاد یک حکومت اسلامی است
🔹حضرت آقا شاخصهایی از آن حکومتی که پیغمبر دنبالش است را به عنوان استراتژی نهایی نام میبرند:
شاخص اول: «ایمان و معنویت»
شاخص دوم: «قسط و عدل»
شاخص سوم: «علم و معرفت»
شاخص چهارم: «صفا و اخوت»
شاخص پنجم: «صلاح اخلاقی و رفتاری»
🔻سلسله جلسات تدریس کتاب تفسیر سوره برائت
برشی از #جلسه_سوم
رمضان۹۹
#استاد_فخریان
@fakhrian_ir
اسلام رحمانی یعنی اسلام بیخاصیت
🔸اسلام رحمانی در حقیقت اسلام لیبرال است. یعنی اسلامی که کاری به مظلومان عالم ندارد. کاری به ظالمان عالم ندارد. کاری به اینکه چه بلایی بر سر ملتهای مظلوم میآورند، ندارد. اسلامی که به روی همه میخندد. به روی دشمن میخندد، به روی دوست هم میخندد. آقا فرمودند این اسلام، اسلام لیبرال آمریکایی است که منفعل است. اما اسلام ناب، هم اشدالمعاقبین است و هم ارحم الراحمین. با دوستان ارحم الراحمین است با دشمنان اشدالمعاقبین.
سلسله جلسات تدریس کتاب تفسیر سوره برائت
برشی از #جلسه_چهارم
رمضان۹۹
#استاد_فخریان
@fakhrian_ir
اسماعیل فخریان
سلام تو این چند روز چند مرتبه رفتم که دیدههام رو بنویسم، اما فرصت نشد. الان تو اورژانس بیمارستان شه
🔻رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با #کرونا:
من این را میخواهم عرض بکنم -که این هم یک مطالبهی جدّی و یک آرزو است، انشاءاللّه این آرزو برآورده بشود- کاش کسانی بتوانند مثل شهید آوینی روایت کنند این جهاد عظیم و عمومی را؛ همچنان که شهید آوینی با آن بیانِ شیرین و زیبا و اثرگذارِ خودش توانست جزئیّات جبهه را برای ما روایت بکند و آن را ماندگار بکند، کاش کسانی بتوانند این کار را بکنند، هم در گفتار و هم در نوشتار و هم در کارهای هنری و نمایشها و پدیدههای هنری.
۹۹/۲/۲۱
@fakhrian_ir
«سوئیت هوم»ها از جان مردم چه میخواهند؟
🔹«سوئیتهوم» اصطلاحی است که بعضی کاربران اینستاگرام برای مشهور کردن خود از آن استفاده میکنند. آنها هر روز عکسهایی بسیار زیبا و خوش رنگ و لعاب از جزئیات خانه و زندگی خود و اعضای خانوادهشان، از قصه آشنایی با همسر گرفته تا بارداری و نکات خانهداری و البته بچهداری منتشر میکنند.
🔹تا اینجای کار، همه چیز عادی! -یعنی متاسفانه عادی شده- است. اما این خانههای خوش رنگ و لعاب، و این کودکان خوشپوش و همیشه شاد، پشت صحنهای دارند که مخاطبان نمیبینند.
🔹با افزایش فالوئرهای اینستاگرامرها، برندهای مشهور نیز برای تبلیغ محصولاتشان به سراغ آنها میروند. چراکه تبلیغ در این صفحات، بسیار ارزانتر از رسانههای رسمی است و البته درآمد بسیار خوبی برای اینستاگرامری است که هیچ کار خاصی نمیکند جز استفاده از آن کالا.
🔹قیمت یک استوری یا پست تبلیغی، ممکن است به چند میلیون تومان هم برسد. اما در بسیاری موارد، هیچ پولی جابجا نمیشود و تبلیغ کننده فقط افتخار دریافت رایگان یک کالا یا خدمات را پیدا میکند. اما وظیفهاش این است که با آب و تاب، حسرت استفاده از آن کالا را در دل مخاطب بیندازد.
🔹آنچه در ذهن مخاطب باقی میماند، کمبود همان چیزهای بهظاهر عادی، در زندگی روزمرهاش است. حالا او گمان میکند برای کودک یا همسرش کم گذاشتهاست؛ دقیقا همان چیزی که تبلیغکننده میخواهد.
🔹ضربه اصلی سوئیتهومها، به افسردگی مخاطبانشان یا ترویج مصرفگرایی خلاصه نمیشود. به جامعهای فکر کنید که درآمد بلاگرها و سوئیتهومهایش بسیار بیشتر از پزشکان، صنعتگران و... است.
منبع: فارس
🔴 حذف اپلیکیشن وزارت بهداشت از گوگلپلی به دلیل تحریمهای ضدبشری
پ.ن: دشمن، #دشمن است، پس از او نمیتوان انتظاری غیر از دشمنی داشت.
بزرگترین #مقابله با دشمن، #بینیازی از اوست و بینیازی در #قوی شدن است.
مطالبهی #اینترنت_ملی و #شبکهی_ملی_اطلاعات و حمایت از موتورهای #جستجوگر ایرانی و برنامههای بازارگونه را جدی بگیریم.
#باید_قوی_شویم
@fakhrian_ir
✅ دو توصیهی رهبر انقلاب
🔹️ خودسازی خیلی مهم است؛ هم در ابعاد فردی و هم در ابعاد جمعی.
انفعال و انحراف دو آسیب محیطهای جوان از جمله دانشگاه است. #انفعال با #خودسازی برطرف میشود و #انحراف_فکری با تقویت #مبانی_معرفتی.
۹۹/۲/۲۸
پ.ن: در گام دوم انقلاب، پایهی اصلیِ جامعهپردازی و تمدنسازی، #خودسازی در ابعاد فردی و جمعی و تقویت #مبانی_فکری است.
این دو را جدی بگیریم.
@fakhrian_ir
متن زیر از آقای مهدی نصیری است و در ادامه به نقدی این سخن میپردازیم:
❇️ با کدامین کارنامه حکمرانی، سودای جهانگشایی داریم؟ / مهدی نصیری
👈 آیت الله علیرضا اعرافی رییس حوزه های علمیه کشور و عضو فقهای شورای نگهبان و امام جمعه قم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و ... و .... اخیرا اظهار داشته اند:
"حوزه باید پاسخگوی هفت میلیارد بشر باشد؛ نمی توان بعد از تحولات جهان کار کرد؛ بلکه باید قبل از آن برنامه ریزی های لازم را انجام داد." (حوزهنیوز)
◀️ پیرامون این سخنان چند نکته قابل ذکر است:
1️⃣ این گونه حرف زدن از مصادیق غلو و مبالغه گویی غیر منطقی است که در امر دین و مقدسات زیانبار تر از عرصه های دیگر است. آیا واقعا حوزه ما سرشار از پاسخ های متقن و منقح و علمی برای مشکلات بشریت و دنیاست؟ ما که در پیش پا افتاده ترین مسائل فقهی خود مانند وقت نماز صبح تا مهمترین مساله کلامی و فلسفی مان یعنی توحید، اختلافات در حد تضاد و تناقض داریم؟
و البته همان طور که در کتاب «عصر حیرت» توضیح داده ام چنین اختلافات و تحیرهای نظری و فقهی و کلامی از لوازم عصر غیبت و شرایط عدم دسترسی به هادی و فصل الخطاب معصوم است که لازم است فقها و عالمان شیعی پیوسته متذکر این امر باشند و از بلندپروازی های اصلاح گرانه و انقلابی بر حذر باشند.
2️⃣ ما به ازای عملی ما در قبال شعارها و ادعاهایمان برای عرضه به دنیا چیست؟ کشوری مملو از مشکلات عدیده اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و....با قوای سه گانه ای گرفتار ضعف های اساسی ایده ای و ساختاری و مدیریتی و انضباطی و ..؟
کشوری گرفتار دوقطبی های مزمن فرساینده و ویرانگر اجتماعی و سیاسی با کاهش حضور مردم در میدان انتخابات و سطوح بالای طلاق و اعتیاد و کاهش زاد و ولد و بیکاری و فقر و تورم لجام گسیخته و شکاف طبقاتی و گرفتار در چنبره اژدهای هفت سر فساد و چپاول بیت المال و مسئولان اشرافی و..؟
البته این حرف به معنای انکار نقاط قوت و دستاوردهای جمهوری اسلامی نیست اما به نظرم این حجم از دستاوردها و نقاط قوت هنوز به سطحی نرسیده که با اتکای به آن بتوان به دنیا فخر فروخت و ادعای ام القری بودن نه تنها برای جهان تشیع و جهان اسلام که برای کل جهان و بشریت را کرد!
3️⃣ جایگاه اصل انتظار و مهدویت و ضجه های تاریخی شیعه در دعای افتتاح و ندبه و هزاران آیه و روایت در این موضوع، در این نوع نگاه که این قدر اعتماد به نفس در طرح وعده تمدن سازی و اصلاح عالم پیش از ظهور و یا مقدمه ظهور دارد (که البته ظهور متوقف بر چنین اصلاحات بلندپروازانه ای نیست)، کجاست؟
4️⃣ به نظرم نقطه قوت اغلب مسئولان جمهوری اسلامی به خصوص روحانیون و حوزویان آنها در فن خطابه و عبارت پردازی و بلیغ گویی، از جمله عوامل ضعفها وکاستی ها در تمام سالهای پس از انقلاب بوده است چه آن که این توانایی، امر را بر آنان مشتبه کرده و احساس می کنند که با سخندانی و سخنرانی (به خصوص وقتی به زیور طبع و پخش و نمایش در رسانه های مکتوب و صوتی و تصویری آراسته می شود) مسائل و امور جامعه، تمشیت و حل و فصل، و رضایت عامه جلب می شود، در حالی که واضح است وقتی در مقام حرف قوی و در مقام عمل ضعیف باشیم خود از اسباب تضعیف و ادبار ملک است.
اسماعیل فخریان
متن زیر از آقای مهدی نصیری است و در ادامه به نقدی این سخن میپردازیم: ❇️ با کدامین کارنامه حکمرانی،
اسماعیل فخریان:
نگاه صفر و صدی و چشم بستن به واقعیتهای موجود و تمرکز بر آرمانها و نادیده گرفتن دستاوردها و راه طی شده، از انسان یک موجود #ناامید و #دلسرد میسازد. این نگاه نمیگذارد اعتماد به نفس داشته باشی، نمیگذارد پیشرفتها را ببینی. در حقیقت این نگاه از تو یک آدم تنبلِ بیمصرف میسازد که حاضری به اسم دین و انتظار، غُر بزنی و تکانی به خودت ندهی.
نمیخواهم در مورد اهداف انقلاب و فرآیند رسیدن به این اهداف صحبت کنم، زیرا که بارها گفته شده و همچنین نمیخواهم از دستاوردهای جمهوری اسلامی بگویم، زیرا که آنچه که عیان است، چه حاجت به بیان است؟!
اگر دارای نگاه کلان و جامع باشیم تحلیلهای ما از فرآیند حرکت انقلاب مثل تحلیل آقای نصیری نخواهد بود.
شما را به مطالعهی مطالب زیر توصیه میکنم👇
@fakhrian_ir
رهبر انقلاب اسلامی:
یک نکتهی بسیار مهم در اینجا این است که با سیاست ناامیدسازی و ایجاد توهّم بنبست در کشور بشدّت باید مبارزه بشود؛ این یک سیاست خصمانهی آمریکایی و غربی است که در کشور احساس بنبست به وجود بیاورند، ناامیدسازی کنند؛ انواع و اقسام کارها را هم برای این قضیّه میکنند؛ با این سیاست بایست بجد مقابله بشود. تزریق احساس ناتوانی، ناامیدی، بیچارگی، سیاست قطعی دشمن است. هدف دشمن این است که آن احساس افتخاری را که ملّت ایران دارد، از او بگیرند؛ با شایعه، با دروغ، با درشت کردن ضعفها، با کوچک کردن موفّقیّتها و پیروزیها این احساس را بگیرند. ملّت ایران امروز یک احساس افتخاری دارد؛ احساس میکند مستقل است، ایستاده است، معتبر است، آبرومندِ در دنیا است، صاحب نفوذ در منطقه است، کارهای مهمّی را انجام داده و انجام میدهد و انجام خواهد داد؛ ملّت احساس افتخار میکنند، این احساس افتخار را میخواهند از ملّت بگیرند، سلب کنند، پیروزیها را شکست جلوه بدهند. ملّت و مسئولین ما به برکت انقلاب و به برکت خودباوری ناشی از انقلاب حقیقتاً نبوغ نشان دادهاند از خودشان. در طول این سالهای متمادی کارهای مهمّی انجام گرفته؛ اینهمه ما گرفتاری داشتیم، جنگ داشتیم، تحریم داشتیم؛ اینهمه گرفتاری وجود داشته، درعینحال شما ببینید در زمینهی کشاورزی، در زمینهی علم، در زمینهی فنّاوری، در زمینهی بهداشت و درمان، در ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی، در زمینهی عزّت بینالمللی، در مورد مردمسالاری واقعی و صحیح و مورد اطمینان، در مورد خدمات گستردهی عمومی در سراسر کشور، چقدر کار در این کشور شده؛ حقیقتاً آنچه انجام گرفته است، بهمعنای حقیقی کلمه بسیار مهم و قابل اعتنا است. پیروزیها را هم دشمن میخواهد شکست وانمود بکند برای اینکه حرکت و همّت امیدوارانه را که حلّال مشکلات کشور است میخواهند از بین ببرند و از دست ملّت بگیرند.
کشور بحمدالله قوی است، جمهوری اسلامی بحمدالله قوی است؛ ما اگر ضعیف بودیم در مقابل ما اینهمه سازوبرگ لازم نبود. شما میبینید دشمن یک جبهه درست کرده و با سازوبرگ متنوّع وارد میدان شده؛ خب این برای چیست؟ اگر ما ضعیف بودیم که اینهمه خودکُشان لازم نداشت که دشمن خودش را بکشد برای اینکه انواع و اقسام سلاحها را وارد میدان بکند؛ سلاح نظامی، سلاح تبلیغاتی، سلاح اقتصادی و امثال اینها. پیدا است ما قوی هستیم دیگر؛ خب ما قوی هستیم و تلاش میکند و البتّه نمیتواند؛ به همان شکلی که مثال زدیم و قبلاً عرض کردیم. هردفعه هم شکست خورده، ایندفعه هم بحمدالله، باذنالله شکست خواهد خورد.
۹۷/۳/۲
@fakhrian_ir
نگاه کلان به انقلاب.pdf
201.1K
بیانات رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان و اساتید دانشگاههای استان فارس
موضوع: نگاه کلان به انقلاب اسلامی
۸۷/۲/۱۴
@fakhrian_ir
با سلام
نفتکشهای ایران علیرغم هیاهوی جبههی استکبار به ونزوئلا #رسید.
در جنگ نامتقارن، آن طرفی که #ارادهاش قویتر باشد، پیروز است.
ارادهی جبههی مقاومت، چون مومن است، بیشتر است.
چهل سال است ایران در تمام چالشها پیروز است و در مقابل این پیروزی، افول جبههی استکبار را شاهد هستیم.
@fakhrian_ir
تقدیر از جهادگران.mp3
18.32M
🎙 #بشنوید
صوت سخنرانی در جلسه تقدیر از جهادگران _ شهرری
📅 شنبه ۹۹/۳/۱۰
@fakhrian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴فیلم دیده نشده از بیانات رهبر انقلاب درباره امام خمینی"رحمهالله": ما مُرده بودیم امام ما را #زنده کرد
هدایت شده از اسماعیل فخریان - رسانه
تبیین و تحلیل سخنرانی های 14 خرداد.mp3
12.46M
🔊 #تبیین و تحلیل سخنرانی های حضرت آقا در سالگرد رحلت حضرت امام خمینی "رضواناللهتعالیعلیه"
📅 ۱ جلسه | ۹۹٫۰۳٫۱۵
🖥 جلسه مجازی
@fakhrian_media
@fakhrian_ir
آمریکا #غرق میشود
رهبر انقلاب اسلامی:
آمریکاییها ظاهر قضیه را آرایش میکنند و شکوه و جلال میدهند، برای اینکه هم دیگران را فریب بدهند، هم بعضیها در دنیا بترسند. اما همچنان که شکوه و جلال کشتی معروف تایتانیک مانع از غرق شدن آن نشد، شکوه و جلال آمریکا هم مانع از غرق شدنش نیست و آمریکا غرق خواهد شد.
۹۸/۱۱/۲۹
از بعد از فرمایشات دیروز حضرتآقا پیرامون عدالت و آقای آملی لاریجانی، عدالت خواهانِ ضدعدالت، دو راه بیشتر ندارند:
یا باید در مقابل عمودِ خیمهی عدالت بایستند( کما هوالمشهور و المشهود)
یا باید از عملکرد گذشته و حال خود توبه کنند و به خط #عدالت برگردند.
منتظریم ببینیم چه میکنند.
پ.ن: آنها که به اسم عدالتخواهی نامهی سرگشاده به رئیس سابق دستگاه قضا نوشته و ایشان را متهم به حمایت از فاسد و مفسد کردند و او را توصیه به توبه و انابه، طبق فرمایش رهبر انقلاب ظالماند و خطا کار.
@fakhrian_ir