eitaa logo
فلسفه و کودک
77 دنبال‌کننده
23 عکس
0 ویدیو
3 فایل
کانال اطلاع رسانی گروه پژوهشی «فلسفه و کودک» «هیچ عبادتی همچون تفکر نیست» پیامبر اکرم (ص)
مشاهده در ایتا
دانلود
نود و هفتمین شماره فصلنامه علمي پژوهشي خردنامه صدرا (پاییز 1398) منتشر شد. در این شماره از مجله مقالات زیر منتشر و در اختیار پژوهشگران حوزه حکمت و فلسفه قرار گرفته است: مراتب نظام هستي از منظر امام خميني(ره) بر اساس تعليقات مصباح الانس/ اثر غلا‌مرضا حسين‌پور ‌خوانشي تحليلي از ديدگاه ملاصدرا و متأخرين پيرامون معناي اسمي و حرفي وجود (تأملاتي در مباحث زباني حكمت متعاليه)/ از روح‌اللّه دارائي‌ ‌رابطة معاد و معناي زندگي در انديشة ملاصدرا/ بقلم سعدي صفاري و رضا رسولي‌شربياني‌ بررسي انتقادي اشكالات مطرح شده به برهان حكيم قمشه‌اي دربارة اثبات وجوب وجود خداوند/ از رضا حصاري، سيدمجتبي ميردامادي و ابوالفضل رضايي‌ ملاصدرا و روش‌شناسي انتقادي فهم ظاهرگرايانه از دين/ اثر سميه ملكي، مهدي امامي‌جمعه، و نفيسه اهل‌سرمدي‌ تأملي در انتساب نظرية «حدوث دهري» به جلال‌الدين دواني/ از ‌حامد ناجي اصفهاني و حسين نجفي‌ تقرير دو برهان بر نظرية حركت مجردات/ اثر ‌سيدحسين حسيني و موسي ملا‌يري سرمقاله این شماره از خردنامه صدرا، بقلم آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای به غفلت نهادهای تصمیم‌گیری کشور از حوزه اصیل فرهنگ و توجه افراطی و خرج هزینه‌های گزاف بیهوده در حوزه‌های ظاهری و عامه‌پسند اختصاص یافته است.
تحلیل غفلت نهادهای تصمیم‌گیری کشور از حوزه اصیل فرهنگ و توجه افراطی به حوزه‌های ظاهری و عامه‌پسند در سرمقاله شماره 97 خردنامه صدرا سرمقاله شماره 97 خردنامه صدرا، بقلم آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای به غفلت نهادهای تصمیم‌گیری کشور از حوزه اصیل فرهنگ و توجه افزاطی و خرج هزینه‌های گزاف بیهوده در حوزه‌های ظاهری و عامه‌پسند اختصاص یافته است. متن نوشته معظم‌له بشرح ذیل است: جامعه‌شناسان بپيروي از حكما، جامعه و اجتماعات بشري را به فرد تشبيه نموده‌اند كه نكته‌يي مهم و قابل تأمل دارد، باين صورت كه همچنان كه افراد را ميتوان به دو دستة كلي: عاقل ـ يعني پيرو عقل و فطرت ـ و سبكسر ـ يعني دنبالرو ميل و هوسهاي كودكانه ـ تقسيم نمود كه فرد عاقل سرماية عمر خود را صرف بدست‌آوردن خوشبختي دراز‌مدت زندگي خود ميكند، و بالعكس، فرد سبكسر و هوسباز و بازيگوش، عمر گرانبها را به هيچ و پوچ از دست ميدهد، جوامع را نيز ـ كه درواقع پيكره‌يي داراي روح و حيات و محتاج سعادت است ـ ميتوان به دو دسته» كلي تقسيم نمود. اول، جامعه‌يي داراي فرهنگ عالي، كه همان عقل آن بحساب مي‌آيد و تمام رفتارها و انتخابهاي او بر اساس «عقلانيت» و خير واقعي و بدور از بازيچه‌هاي زندگي است. دوم، جامعه‌يي كه بر اثر نقصان عقلانيت و فرهنگ كودكانه و نازل، بدنبال بازي و لهو و هوسهاي زودگذر ميباشد. نمونة اين نوع دوم، بخش عمده‌يي از جوامع كنوني دنياست كه دست تربيت صهيونيستي، آنها را از فطرت و عقلانيت دور كرده و نياز روحي آنان را بجاي معنويت و علم و آگاهي با اموري مادي و سست‌بنياد و زودگذر برخوردار ميسازد، كه يكي سينماي مبتذل و ديگري تماشاي مسابقات فوتبال بي‌ثمر است كه علاوه بر بيهودگي و ايجاد هيجانهاي مخرب، هنجارشكني و فسادپروري و حوادثي ضد فرهنگ ببار مي‌آورد. متأسفانه، اين برنامة غلط كه نسخه‌پيچي از غرب نيمه‌وحشي است، در كشور انقلابي و اسلامي ايران و در ميان ملتي كه هزاران سال حكيم‌پرور و تمدنساز بوده، از طرف برخي مسئولين دولتي و رسانة ملي و با بودجة دولتي برپا و اجرا يا ترويج ميشود، و هزينه‌‌هايي ميلياردي و از كيسة خالي ملت، به چيزي بنام فوتبال حرفه‌يي كه نتوانسته هنوز در جهان جايگاه مناسبي داشته باشد، مصروف ميگردد؛ از جمله ـ بنا بر آنچه در رسانه آمده ـ در كشوري كه شعار آن «ما ميتوانيم» است، مبالغي ميلياردي به مربي بيگانه و بسا بيمايه‌يي ميپردازند بدون آنكه اين هزينة سنگين مربي و سفرهاي پرهزينة تيمها، اندكي به آبرو يا وجهة تاريخي ملت در دنيا كمك كند. (طبق اظهار مسئولين مربوطه، سالي يك ميليون و دويست هزار دلا‌ر آمريكا؛ ضربدر دوازده هزار تومان يا بيشتر!) در جامعه‌‌يي كه مؤسسات فرهنگي، فلسفي و تربيتي آزاد آن، از فقر مالي و بي‌اعتنايي دولت و مسئولين، يا تعطيل شده يا روبه تعطيلي است و صدها استاد و انديشمند وارسته كه خادمان فرهنگ و دانش و آبروي كشور و نگهبانان عقلانيت و كمال جامعه هستند، در تنگناي مالي و محروم از بسياري از مزاياي زندگي عادي ميباشند، صرف اين چنين تبذيرهاي نامشروع و تبعيضهاي ناروا، پديده‌يي ناهنجار و غيرعقلاني و حيرت‌آور است. مشاهدة اينگونه حقايق و مشاهدات هر روزه، قلب هزاران دانشمند حوزوي و دانشگاهي را به درد مي‌آورد و براي عمري كه صرف اعتلاي فرهنگ و دانش و تربيت جامعه و سوق آنان به دانش و عقلانيت نموده به تأمل واميدارد و «ياري اندر كس نميبينند! ياران را چه شد؟»
چکیده مقالات همایش فلسفه و هنر منتشر شد. http://mullasadra.org/new_site/persian/Conferences/1399/Abstract-1399.pdf
نوزدهمین شماره مجله تخصصی فلسفه و کودک منتشر شد http://pac.mullasadra.org/
سخنرانیهای برگزیده بیست و چهارمین همایش بزرگداشت ملاصدرا با موضوع «فلسفه و هنر» در پایگاه اطلاع رسانی بنیاد حکمت اسلامی صدرا منتشر شد http://mullasadra.org/new_site/persian/Conferences/1399/Voice_1399.htm
نود و نهمین شماره فصلنامه علمی پژوهشی خردنامه صدرا منتشر شد kherad.mullasadra.org
شماره 99 فصلنامه علمي پژوهشي خردنامه صدرا (بهار 1399) منتشر شد. آنچه در این شماره میخوانیم: سرمقاله/ بقلم آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای/ ص11 نقش تفكر فلسفي ملاصدرا در فهم متون ديني/ سيدحسين عظيمي‌دخت‌/ ص13 بررسي ادراك حسي از ديدگاه ارسطو و ملاصدرا/ محمدحسين مختاري‌/ ص31 بررسي تطبيقي ادلة تجرد نفس در اثبات تجرد خيالي از ديدگاه محقق طوسي و ملاصدرا/ احمد عابدي‌آراني، محمدرضا كريمي‌والا، محسن پيرهادي/ ص41 هبوط، نردباني تا بيكرانة عروج (تبيين هبوط از ديدگاه حكمت متعاليه)/ راضيه نيكي، سعيد رحيميان، عبدالعلي شكر/ ص53 مسئلة جنسيت در رويكرد معرفت‌شناسانة ملاصدرا/ مهناز مظفري‌فرد، عليرضا حسن‌پور، مجيد ضيائي‌قهنويه‌/ ص65 بررسي نقش قواي ادراكي و نحوة تعامل آنها در تحقق روِيا، وحي و سِحر (مقايسة‌ ديدگاه ابن‌سينا و ملاصدرا)/ عبدالرضا كوشكي، فروغ‌السادات رحيم‌پور/ ص79 معناشناسي بهجت از نگاه ملاصدرا/ مريم فخرالديني، جعفر شا‌نظري، سيدمهدي امامي جمعه/ ص93 علاقه مندان برای اطلاعات بیشتر و مطالعه مقالات، میتوانند به یگاه kherad.mullasadra.org مراجعه نمایند.
فلسفه و کرونا؛ بقلم آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای (سرمقاله نود و نهمین شماره خردنامه صدرا) نود و نهمین شماره خردنامه صدرا منتشر شد. آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای، سردبیر مجله، در سرمقاله این شماره از مجله به موضوع شیوع کرونا و پیامدهای آن پرداخته‌اند. از دیدگاه معظم‌له مشکلاتی از این‌دست نشانه و نتیجه بیتوجهی انسان و به قوانین آفرینش و خودمحوری متکبرانه انسان است. متن کامل یادداشت ایشان بشرح ذیل است: فلسفة‌ ظهور انبياء، و نيز پديد آمدن آئين حكمت در ميان بشر، آن بود كه جهان پرشكوه هستي و قوانين آفرينش را به انسانها معرفي نمايند و جمال آفريدگار و جمال عرصة هستي را به او نشان دهند؛ و از سوي ديگر، جلال و هيبت و خطر بيقانوني و بي‌اعتنايي به قوانين طبيعت و سنتهاي الهي را يادآور گردند و با دو دست «بشارت» و «انذار»، راه درست زندگي و حيات همراه با آسودگي و كامياري را ـ كه قرآن‌ ‌آن را صراط مستقيم ناميده‌ـ بياموزند و به يمين و يسار جاده نيفتند. حق‌تعالي عقل و عشق را نيز همچون دو بال معرفت به بشر سپرد تا به بلوغ انساني خود برسد و از بادة تلخ روزگاران زندگي و عمر بلاخيز بشري خود، مستي و سرمستي و شيدايي براي خود بسازد؛ از آيات الهي پند گيرد، به گفتار دلسوزانة پيامبران و نمايندگان آنها عاقلانه و هوشمندانه عمل كند و به قوانين نوشته و نانوشتة اين جهان آفرينش احترام بگذارد و از خشم هولناك زمانه و راهبر ناپيداي اين جهان بپرهيزد و با قانونشكني و بيتوجهي به سنن الهي، تازيانة خشم الهي را برخود نخرد؛ آنگونه كه قرآن‌ ‌از نمونه‌هاي تاريخي چون عاد و ثمود ... بيان كرده است، كه با وجود قدرت و شكوه ظاهري كه داشتند، به نكبت و انحطاط و نابودي دچار گشتند و از عرصة جهان بيرون افتادند. امروز نمايش ديگري از قدرت لايزال حق‌تعالي و قوت ناموس خلقت و قانون آفرينش، در صفحة روزگار به روي پرده در آمده و مدعيان حكومت بر جهان را مغلوب و درماندة موجودي ناچيز از موجودات و مخلوقات خود ـ ويروس يا هر نام ديگر ـ نموده است تا عجز و درماندگي و بيچارگي آنان را آشكار نمايد و كدخدايان فرضي و خيالي دهكدة جهاني را در برابر اين حقيرترين مخلوق جهان به زانو درآورد و خاك ذلت و افتادگي و فرودستي در برابر خداي متعال را بر سر آنان بريزد، كه «اين هنوز از نتايج سحر است»! بدبخت كساني كه دل به اين قدرتهاي كاذب بسته‌اند و هنوز رو به كعبة آنان نماز ميخوانند و از قهر و انتقام الهي غافلند. اگر از خرد چيزي در آنها هست، تا وقت است بايد كه عبرت بگيرند و خود و ملت خود را به اين محكومان محكمة تاريخ، كه صداي خُرد شدن استخوانهاي آنان به گوش ميرسد، نفروشند.
فرخوان مقاله بیست و پنجمین همایش بزرگداشت ملاصدرا بیستمین همایش بزرگداشت ملاصدرا در خردادماه 1400 با موضوع «فلسفه و تعامل جهان و انسان» برگزار خواهد شد. از اساتید و پژوهشگران محترم دعوت بعمل می آید با ارائه مقاله در این همایش مشارکت فرمایند. سرفصلها و زیرموضوعات همایش در وبسایت بنیاد حکمت اسلامی صدرا به نشانی mullasadra.org در دسترس عموم قرار دارد. http://mullasadra.org/new_site/persian/Site%20News/pic/Farakhan1400.pdf