eitaa logo
مهارتهای زندگی
125 دنبال‌کننده
3.3هزار عکس
677 ویدیو
11 فایل
برای داشتن یک #خانواده_خوب دانستن و عمل کردن به مهارتهای زندگی ضروری است.مهارتهای زندگی یعنی یادبگیریم چیزهایی را که به درد زندگی ما می خورد. بالا بردن سطح اطلاعات و کیفیت همه جانبه زندگی کانالی ایجاد کردیم. شعار ما پیشگیری بهتر ازدرمان است.
مشاهده در ایتا
دانلود
چگونه به كودک خود توجه مثبت نشان دهيم؟ زمانی به كودک خود توجه سازنده داريم كه با او ارتباط چشمی برقرار می كنيم، روبروی هم قرار می گيريم ، حتی اگر لازم شد می نشينيم تا هم اندازه ی كودک شويم و به او زمان می دهيم تا حرفش را به طور كامل بزند. ضمن صحبت كردن هر آنچه را كه می گويد فقط با تكان دادن سر، سكوت كردن و يا گفتن كلماتی مانند اوهوم ، كه اينطور ، عجب و ... تأييد می كنيم. با اين عمل كودک متوجه ميشود كه ما متوجه صحبت های او هستيم و توجه لازم را به او داريم. نه اینکه به فرض مثال در آشپزخانه باشیم و بگیم بگو میشنوم دراین حالت ارتباط به خوبی شکل نمیگیرد و انتقال اطلاعات صورت نمیگیرد. خودمون رو به جای فرزند مون بزاریم آیا میپسندیم دیگری اینگونه به حرف ما گوش بده
امام صادق عليه السلام: منّت نهادن، خوبى را از بين مى برد المَنُّ يَهدِمُ الصَّنيعَةَ ميزان الحكمه جلد6 صفحه241
گاهی از فرزند تان بپرسید نیم ساعت وقت دارم، دوست داری چی کار کنیم؟ 🔸 فوتبال 🔸 کاردستی 🔸رنگ انگشتی 🔸 نقاشی 🔸 والیبال وقتی شما گزینه حرکتی پیشنهاد می دهید، او یکی از آنها را انتخاب می کند و مشارکت شما را می طلبد. 👈 این هم باعث تحرک بیشتر می شود و هم باعث خلاقیت می شود. این بهترین روش برای سپری نشدن وقت فرزندتان در فضای مجازی است.
🔴 💠 گفتن یک کلمه «ممنونم» برای هر خدمتِ همسر (ولو خدمتی به کوچکی دادن قاشق به شما بر سر سفره) به ظاهر است اما تاثیر زیادی بر طرز و رفتارهای بعدی همسرتان دارد. 💠در واقع با گفتن این جمله، ثابت می‌کنید که و قدرشناس هر کاری که برای شما انجام می‌دهد، هستید. 💠در نتیجه، همسرتان خواهد کرد که به تک تک کارهایی که برایتان انجام می‌دهد، توجه داشته و لذا سعی می‌کند به رفتارهای خوبش دهد و همیشه در نگاهِ قدردان شما لذت ببرد.
⁉️ چرا نسل قبل کودکی شادتری داشتند؟ 🔺کودکان قدیم کمتر تنها بودند اما امروزه کودکان تنها ترند یا در خانه خواهر و برادری ندارند یا فاصله سنی زیادی با هم دارند . 🔺کودکان نسل قبل بیشتر اوقات خود را در حیاط , کوچه یا خانه همسایه با دوستانشان بازی می‌کردند. اما کودکان امروز در آپارتمان ها از ترس همسایه ها یا شکستن وسایل خانه تحت فشار والدین هستند که ساکت باشند. 🔺کودکان در گذشته ساعت‌ها خیره به صفحه دیجیتالی نبودند و با اسباب بازی واقعی بازی می‌کردند. 🔺کودکان نسل قبل زیر دوسال از مادرشان جدا نمی شدند. 🔺قدیمترها هنوز نابغه سازی کودکان مد نبود و کودکان مجبور نبودند برای چشم و هم چشمی میان بزرگسالان کودکی خود را فدا کنند.
امام على عليه السلام: توانگرى را جستم و آن را جز در قناعت نيافتم. قانع باشيد تا توانگر شويد طَلَبتُ الغِنى فما وَجَدتُ إلاّ بالقَناعَةِ، علَيكُم بالقَناعَةِ تَستَغنُوا بحارالأنوار جلد69
🔴 💠 برخی افکار و در زندگی مشترک می‌تواند روابط زن و شوهر را به مرور زمان سرد کند و یا مانع بیشتر شدن رابطه صمیمی بین همسران شود. مثل اینکه آیا واقعاً همسرم مرا دوست دارد یا نه؟ یا می‌کنم من برای همسرم مهم نیستم! 💠 یکی از تکنیک‌هایی که می‌تواند نابود کننده‌ی این توهّمات و افکار باشد این است که بدونِ درخواست و اعلام همسرتان، خدمات و محبّت‌های مخفیانه‌ و بجا برای همسرتان انجام دهید. 💠 لازمه اینکار این است که با دقت کارهای همسرتان را زیر نظر بگیرید تا به موقع و در غیبت او، کارش را انجام داده یا تمام کنید. 💠 این تکنیک، برکات زیادی دارد. از جمله زمینه‌ی ایجاد حسّ رقابت بین همسران برای انجام خدمت‌ِ پنهانی به یکدیگر شده و عامل مهمی برای و توجه به همسر در محیط خانه خواهد شد. 💠 این مخفی‌کاری را در خانه مرسوم کنید تا در غیاب یکدیگر، کارهای شیرین شما، ذهن همسرتان را از تفکّرات و مخرّب پاک کند.
⛔️ تکالیف بچه ها را انجام ندهید. انجام دادن تکالیف ، مسؤولیت کودک شماست ولی لازم نیست زمان انجام تکالیف از او فاصله بگیرید. حضور شما هر چند اندک به کودک کمک می کند تکالیف را بهتر انجام دهد و درس ها را بهتر بیاموزید. ❌ هرگز به جای کودک تکالیف را انجام ندهید. ✅ اما برای پاسخ به سوالاتش کنارش باشید تا بتوانید از همان آغاز عادات مطالعه ای کودک را نیز نظر بگیرید و متوجه مشکلات او شوید. البته طوری که وابسته و متکی به شما نباشد حضوری نامحسوس برایش داشته باشید مثلا کنارش بنشینید و کتاب خودتان را مطالعه کنید..
✨﷽✨ یک عذرخواهی واقعی سه بخش دارد: 1) متاسفم 2) تقصیر من بود 3) برای جبرانش چکار می توانم بکنم؟ و اغلب ما بخش سوم را فراموش می کنیم. ┈┈┈┈••✾🌿🌺🌿✾••┈┈┈┈ ┈┈┈┈••✾🌿🌺🌿✾••┈┈┈┈
امام حسين عليه السلام : مَنْ عَبَدَ اللّه َ حَقَّ عِبادَتِهِ آتاهُ اللّه ُ فَوْقَ اَمانيهِ وَكِفايَتِه؛ هر كس خدا را چنان كه حق عبادت اوست، عبادت كند خداوند بيش از آرزوها ونيازش به او عطا مى نمايد. 📚بحارالأنوار، ج 71، ص 184
✅ والدينی كه در موارد كوچک مثل غذا خوردن، لباس پوشيدن، بازى كردن و... به حرف فرزند خود گوش ميدهند باعث ميشوند كودكشان ياد بگيرد در موارد ديگر حرف آنها را گوش كند. ❌ والدينی كه وقت عصبانيت داد ميزنند يا تنبيه می كنند به فرزندشان می آموزند زمانى كه به آنچه كه ميخواهد نميرسد داد بزند يا قلدرى كند و توانايی مديريت احساسش را نداشته باشد. ما الگوى فرزندمان هستيم هر آنچه ميخواهيم فرزندمان ياد بگيرد را اول ما بايد انجام دهيم.
🔻چند توصیه به والدینی که فرزندشان بدون اجازه وسایل دیگران را بر میدارد: 🍀 پيشگيري کنيد؛ از همان دوران کودکی تلاش کنيد تا مفهوم را به او آموزش دهيد. مثلاً به او بگوييد که بايد برای برداشتن وسايل ديگران اول اجازه بگيرد در صورت عمل به اين رفتار برای او تشويق هایی در نظر بگيريد. 🍀 بيش از حد آسان نگيريد؛ آسان گيری بيش از حد به اين بهانه که کودک تان هنوز کوچک است و درک لازم را ندارد، خود می تواند باعث تثبيت رفتار در کودک شود و اين کار را به يک عادت برای او تبديل کند. بنابراين بی توجهی دائمی به اين گونه رفتارها يکی از نامناسب ترين شيوه هاست. 🍀 جريمه ای کوچک برای کودک در نظر بگيريد؛ با آن که کودک بدون درک زشتی اين کار، وسايل ديگران را برداشته است اما بهتر است که جريمه ای کوچک برايش تعيين کنيد تا دريابد که از اين عمل ناخشنود هستيد. البته اين جريمه را با اقتدار و مهربانی، به دور از هرگونه خشونت ارائه کنيد. مثلا محروم شدن از ديدن برنامه تلويزيونی مورد علاقه اش در همان روز می تواند يک جريمه مناسب با سن کودک باشد.