#سوال_مخاطبین
🎙پرسش و پاسخ
🖌 موضوع: تلویزیون دیدن کودکان2️⃣
سوال: فرزندم ساعت زیادی را صرف تماشای تلویزیون می کند، چه کاری انجام دهم تا وابستگی اش به تلویزیون کمتر شود؟
پیشنهاد می کنم:
1️⃣ صبح ها وقت بیداری بچه ها شاد و پرانرژی باشید و با شروع جذاب یک روز اجازه ندهید که فرزندتان روزش را بلافاصله با تماشای تلویزیون شروع کند.
2️⃣ از فرزندتان کارتون های مورد علاقه اش را بپرسید و ساعتش را یادداشت یا حفظ کنید و در همان ساعت تلویزیون را روشن کنید تا برنامه مورد علاقه اش را تماشا کند.(با این کار کودک این پیام را می گیرد که ما به علاقه اش احترام می گذاریم و نیازش را می بینیم.)
3️⃣ در طول روز با کودک تعامل (گفتگو، ارتباط چشمی، شنوای فعال بودن) و بازی (بازی مورد علاقه کودک همراه با توجه و حضور والد در بازی و داشتن وقت با کیفیت) و محبت کلامی و غیر کلامی داشته باشید.
4️⃣ همیشه چند بازی و سرگرمی جذاب و مورد علاقه فرزندتان را در ذهن داشته باشید برای زمانی که او را از تلویزیون نمی شود جدا کرد از آنها استفاده کنید.
5️⃣ در اجرای قانون محدودیت ساعت تماشای تلویزیون، یک والد قاطع و با محبت باشید.
#تربیتی
#کودک
#خانواده
#مقدم_داشتن_همسر_بر_فرزندان
💠 مردان بدانند که باید برای همسرشان بیشتر از فرزندان #ارزش قائل شوند.
کاری کنید که #بچهها بدانند شما اول از همه به همسرتان توجه دارید.
💠 چنین توجهی از جانب شما #انرژی مضاعف به همسرتان میبخشد و هر دوی شما را نسبت به اداره مشکلات، هماهنگ و #همدل میسازد.
💠 علاوه بر اینکه بسیار در #حل اختلافات و نیز تولید #محبت جدید کارساز است.
#همسرداری
@familyandbaby
🏴امام رضا عليه السلام
▪️كانَ أَبِي عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِذَا دَخَلَ شَهْرُ اَلْمُحَرَّمِ لاَ يُرَى ضَاحِكاً وَ كَانَتِ اَلْكِئَابَةُ تَغْلِبُ عَلَيْهِ حَتَّى يَمْضِيَ مِنْهُ عَشَرَةُ أَيَّامٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْعَاشِرِ كَانَ ذَلِكَ اَلْيَوْمُ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ
▪️چون ماه محرّم مى رسيد كسى پدرم عليه السلام را خندان نمى ديد. غم و اندوه بر او چيره بود تا آن كه ده روز مى گذشت. روز دهم روز سوگوارى و اندوه و گريه او بود
📗الأمالی (للصدوق) ج1 ص128
﷽
💢 مادر کامل و مادر کافی
❌ مادر کامل، مادری است که این تفکر را دارد باید همه جوره برای فرزندش مایه بگذارد و ازخودگذشتگی و ایثار داشته باشد. به قول معروف "خودش را برای فرزندش بکشد!"
در عمل می بینیم چنین مادرانی به محض مادرشدن خود را فراموش می کنند و گویی از قالب انسان در می آیند و به یک دستگاهِ مراقبت از کودک تبدیل می شوند.
این کار به دو نفر خیلی آسیب میزند:، اول، به خودِ مادر که به مرور از لحاظ جسمی و روانی فرسوده و خسته می شود، و دوم، به فرزند که وابسته و ناتوان بار می آید و همیشه باید سنگینی بار دِین از خودگذشتگی مادرش را به دوش بکشد.
✅ " مادرکافی " مادری است که حد تعادل را حفظ می کند،هم نیازهای کودکش را رفع می کند، وهم به خودش به عنوان یک انسان بها می دهد و این حق را برای خودش قائل است که زندگی کند،لذت ببرد و جایی که به کودک آسیب نمی رسد،خود را بر او مقدم شمارد.
#تربیتی
#کودک
🔆 سوت اشتباه مرد در زندگی
💠 #زندگی_مشترک مانند بازی فوتبال نیاز دارد تا یک نفر حرف آخر را بزند، ولو ممکن است این حرف اشتباه باشد. در نهایت در یک فضای آرام و منطقی، داور بازی از طریق VAR ممکن است نظر اشتباه خود را برگرداند.
همانطور که مرد نیز در زندگی مشترک از طریق مشورت و استفاده از مشاوره میتواند تصمیم اشتباه خود را اصلاح نماید.
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #همسرداری
⭕️ #حدیث_روز
🔸امام باقر (ع):
🔹هر کدام از شما شیعیان مطیع خداوند باشد ولایت ما برایش مفید خواهد بود و هر که خدا را نافرمانی کند ولایت ما سودی برایش ندارد. (کافی (ط-الاسلامیه) ج ۲، ص ۷۵ و ۷۶، ح ۵)
#رشوه_دادن
رشوه دادن به کودکان، آن هم وقتی باید وظیفهشان را انجام دهند، باعث میشود همیشه، از شما توقع جایزه داشته باشند.
مادر یک دختر دو ساله، در اینباره میگوید: « دختر من، هیچ وقت خوب غذا نمیخورد. به همین دلیل، یک بار به او پیشنهاد دادم که اگر غذایش را کامل بخورد، به او شکلات میدهم. از آن پس، او، هر بار پس از اتمام غذایش، از من انتظار شکلات یا آبنبات دارد.»
✅ روش بهتر: گاهی کار خوب، مستحق جایزه است، اما تشویق کردن بچهها برای خوب رفتار کردن، بهتر از دادن وعده جایزه است. بهتر است بهجای به کار بردن جمله «اگر امروز که رفتیم خانه خاله، پسر خوبی باشی، برایت اسباببازی میخرم»، از جمله «من واقعا به تو افتخار میکنم که امروز، خانه خاله، پسر خوبی بودی و من را خوشحال کردی» استفاده کنید.
#تربیتی
#کودک
🔰 مهارت بیان احساسات و عواطف
ازمهارتهای زندگی
مهارت زناشویی، مهارت #ابراز_احساسات و #بیان_خواستههای_خود است.
💠مهارت ابراز #احساسات از دو مقدمه تشکیل شده است:
🔸اول اینکه احساس خود را بشناسیم و بدانیم الان چه حسی داریم.
🔹دوم اینکه بتوانیم برای احساس خود نام مناسب انتخاب کنیم.
💠بیان خواسته ها، به معنی برنامهریزی قبلی برای درخواست کردن چیزهایی است که میخواهید آنها را بدست آورید. این مهارت کمک می کند تا به جای اینکه منفعل یا پرخاشگر عمل کنید،جرأتمندانه رفتار کنید.
💬به این داستان توجه کنید:
"حمید بیشتر اوقات از دیدن اسباب بازی و وسایل بچه ها که در همه جای اتاق ریخته شده است، ناراحت میشود. اما هیچگاه تا به حال این احساس خود را بررسی نکرده است و سعی نمی کند آن را با همسر خود در میان بگذارد. بلاخره حمید نیاز خود برای نظم بیشتر خانه را با داد و فریاد شدید مطرح می کند. او فریاد میزند:«مگر اینجا انسان زندگی نمیکند؟ این چه خانهای است؟». سپس باعصبانیت اسباب بازی ها را جمع میکند.
همسر و فرزندان او با دیدن این رفتار شروع به گریه میکنند و آنها نیز عصبانی میشوند.
حمید بعد از چند لحظه از رفتار خود پشیمان میشود و از خانه بیرون میرود."
🔴این داستان برای شما آشنا نیست؟ در زندگی شما شبیه این داستان اتفاق نیفتاده است؟
به نظر شما مشکل این رفتار کجاست؟ آیا نمیشد حمید بهتر از این رفتار کند؟
☑️بله، اگر حمید مهارت ابراز احساسات و بیان خواسته ها را می دانست، بسیار راحتتر احساسات خود را بیان میکرد و همسر و فرزندانش دچار آسیب روحی نمیشدند.
🌹🌹🌹🌹
⭕️ #حدیث_روز
🔸اما رضا (ع):
🔹مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) را به اتکاى اعمال صالح از دست بدهید، زیرا هیچ کدام از ایـن دو، به تنهایى پذیرفته نمىشود. (فقه الرضا ص ۳۳۹)
﷽
💡 10 عاملی که منجر به تسلیم شدن شما در مسیر موفقیت می شود
1️⃣ بهانه ها
2️⃣ عدم اعتماد به نفس
3️⃣ ترس از شکست
4️⃣ پشت گوش انداختن کارها
5️⃣ تمرکز بر راضی نگه داشتن همه
6️⃣ ترس از موفقیت
7️⃣ افکار منفی
8️⃣ گفتگوی منفی با خودتان
9️⃣ قضاوت کردن خودتان با معیارهای دیگران
0⃣1️⃣ حضور افراد منفی اندیش در ﷽
💡 10 عاملی که منجر به تسلیم شدن شما در مسیر موفقیت می شود
1️⃣ بهانه ها
2️⃣ عدم اعتماد به نفس
3️⃣ ترس از شکست
4️⃣ پشت گوش انداختن کارها
5️⃣ تمرکز بر راضی نگه داشتن همه
6️⃣ ترس از موفقیت
7️⃣ افکار منفی
8️⃣ گفتگوی منفی با خودتان
9️⃣ قضاوت کردن خودتان با معیارهای دیگران
0⃣1️⃣ حضور افراد منفی اندیش در اطرافتان
#موفقیت