⏰درباره اوقات تلخ پایان تعطیلات
گفت: کسیکه واقعاً شاد است، هیچوقت بلند بلند نمیخندد. خندهی بلند اغلب برای پنهان کردن یک افسردگی درونی است. مثل افسردگی در ساعتهای پایانی یک تعطیلات که آدم را به دست و پا زدن برای یک شادی مضحک وا میدارد. نکند زمان بگذرد و من به اندازه کافی شاد نبوده باشم!
من بهیاد کسانی میافتم که در راه بازگشت از شمال، با اضطراب آخرین ساعتهای فراغتشان را میگذرانند... با پایکوبی دسته جمعی کنار جادهها و جیغ کشیدن و بوق زدن در تونلها...
شادی، کالایی نیست که با خرج کردن پول و زمان، بدست آید؛ شادی با فائق آمدن و چیره شدن بر زمان بدست نمیآید. تلاش برای شاد بودن مساوی است با اضطراب و نهایتا افسردگی. شادی از دست کسی که برای بهدست آوردنش دستوپا میزند، فرار میکند.
بهجت و انبساط خاطر حقیقی، نه نسبتی با "تعطیلی" دارد و نه دارایی و نه حتی فراغت از کار. شادی حقیقی از چشمه درون میجوشد. در هنگام "انس" و نه در "نسیان".
✍ وحید یامین پور
👈🏻اگه شوهرتون حرف بدی زد که ناراحت شدید...
❌بهش نگین: تو اینجوری و فلانی..
✅بهش بگو: عشقم! این حرفا اصلا به شخصیت تو نمیخوره و از تو بعیده
میبینید که چقد از رفتارش پشیمون میشه و اون حرف رو تکرار نمیکنه🤞🏻
طوری برخورد کنید که شما از کار اشتباه او ناراحت هستید نه از شخصیت او☺️
#همسرداری
🏡@familyuni دانشگاه خانواده
8.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وقتی زندگی زناشویی حال و هوای یکنواختی دارد، چه کنیم؟!!!
🎤 دکتر حبشی
🏡@familyuni دانشگاه خانواده
💬 رفتار تراز با والدین، در تمدن الهی چهارچوب خاصی دارد که باید آنرا آموخت!
✍️ انواع برخوردهای انسان در برابر افراد مختلف، به دو دسته تقسیم میشود؛
۱- رفتاری که متناسب با شرایط و رفتار دیگران میتواند تغییر کند!
۲- رفتاری که باید در هر شرایطی، ثابت و بدون تغییر باقی بماند!
رفتار با والدین، از نوع دسته دوم بوده و در تمام شرایط، کاملاً ثابت است. بهطوریکه هرگز اجازه تغییر نداریم.
به تصویر قرآن از احترام به والدین دقت کنید:
«همانطور که یک پرنده بالهایش را باز میکند؛ تو نیز برای پدر و مادر بالهای تواضعت را باز کن، و تسلیم فرمان آنها باش.»
«وَ اخْفِضْ لَهُما جَناحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَهِ وَ قُلْ رَبِّ ارْحَمْهُما کَما رَبَّیانی صَغیراً» اسراء/۲۴
بسم الله الرحمن الرحیم
🖌 خود درمانی مهلک!!
❗️خود درمانی کلمهای با بار منفی در عرصه پزشکی است که به مصرف خودسرانه انواع داروها، عمل به توصیههای آشنایان و دوستانِ غیر متخصص اشاره دارد که نه تنها منجر به درمان نمیشود بلکه عوارض و مشکلات بیشتری را هم برای بیمار ایجاد میکند؛ با این مقدمه لطفاً این مطلب را تا انتها بخوانید:
🎬 سکانس اول: سرطانِ خونِ بدخیم
🔰 فرض کنید که زبانم لال شما یا یکی از نزدیکانتان دچار سرطان خون بدخیم شدهاید! برای درمان، گزینههای زیر مطرح است:
1⃣ بر اساس دانش خود یا نزدیکانتان خود درمانی کنید!
2⃣ برای درمان به پزشک عمومیای که سر کوچهتان مطب دارد مراجعه کنید!
3⃣ برای درمان به پزشک متخصصی در درمانگاه محل مراجعه کنید!
4⃣ برای درمان به بهترین متخصص استانتان مراجعه کنید!
5⃣ با تحمل همه هزینهها، برای درمان به بهترین متخصص کشور مراجعه کنید!
6⃣ همه دارایی خود را بفروشید و با قرض و قوله، به بهترین متخصص جهان در بهترین مرکز درمانی مراجعه کنید!
⁉️ عقل سلیم، کدام گزینه رو توصیه میکند؟! گزینههای اول یا گزینههای آخر؟!
❗️یقیناً گزینههای آخر، انتخاب هر عاقلی برای درمان این بیماری بدخیم است و هیچ عاقلی به خود درمانی برای درمان چنین بیماری سرنوشتسازی توصیه نمیکند!
🎬 سکانس دوم: سرطانِ اعتقادیِ بدخیم
🔰 حالا فرض کنید زبانم لال، بجای سرطان خون بدخیم، یک بیماری عقیدتی در شما یا یکی از عزیزانتان ظهور کرده و یکی از گزینههای زیر برای درمان این فساد عقیده قابل انتخاب است:
1⃣ خود درمانی: با آگاهیهای فردی خود یا اطرافیانتان تلاش کنید تا شبهات و سؤالات مربوطه را پاسخ دهید.
2⃣ پزشک عمومی مطب سر کوچه: به امام جماعت مسجد محل یا هیئت خانوادگیتان و یا یک فارغ التحصیل فلسفه، عرفان یا الهیات در میان اطرافیان مراجعه کنید تا پاسخگوی سؤالات و شبهات باشد.
3⃣ پزشک متخصص در درمانگاه محل: به یکی از اساتید حوزه علمیه محلهتان یا یکی از اساتید فلسفه، عرفان یا الهیات در دانشگاه نزدیک محل سکونتتان مراجعه کنید تا پاسخگوی سؤالات و شبهات باشد.
4⃣ بهترین متخصص استان: به عالم بزرگ استانتان یا بهترین مدرس علوم عقلی در دانشگاههای استانتان مراجعه کنید تا پاسخگوی سؤالات و شبهات باشد.
5⃣ بهترین متخصص کشور با تحمل هزینههای بالا: به سراغ خبرهترین عالِم کشور یا استاد علوم عقلی در کشور در حوزه شبهات موجود بروید تا مشکل را حل کند.
6⃣ هزینه همه داراییتان برای درمان توسط بهترین متخصص جهان در بهترین مرکز: سختی یافتن و ملاقات با بهترین متخصص جهان در حوزه مشکل عقیدتی موجود را به جان خریده و هر اندازه هزینه کنید تا این بیماری عقیدتی درمان شود.
⁉️ معمولاً کدام گزینه را در پیش میگیریم تا بیماری عقیدتی خود یا عزیزمان را درمان کنیم؟! عقل سلیم چه میگوید؟!
‼️ ما در حالی در باب سرطان خون، به درستی، گزینههای آخر را دنبال میکنیم، که در صورت عدم موفقیت درمان و در صورتی که بیمار، انسانِ صالحی بوده باشد، از پل مرگ عبور کرده و در بهشت الهی جاودانه میشود اما، در حالی به خطا، در مورد بیماری اعتقادی گزینههای اول را انتخاب میکنیم و به راحتی از درمان آن بیماری مأیوس میشویم که مرگ این بیمار، پس از عمری ولو طولانی، او را در جهنم عذاب الهی برای مدتی طولانی و غیرقابل تحمل گرفتار میکند!!
🔰 به واقع اگر ما دلسوزانه و عاقلانه بخواهیم برای یکی از این دو بیمار، یعنی بیمار جسمی و بیمار روحی، دل بسوزانیم، به یقین بیمار روحی بیشتر از بیمار جسمی لایق دلسوزی و تلاش برای درمان است اما ما معمولاً در مرحله خود درمانی متوقف شده و با جواب نگرفتن، به سرعت از درمانپذیر بودن این بیماری دردناک قطع امید میکنیم!! یا در بهترین حالت، نهایتا تا یک یا دو مرحله جلوتر میرویم و کمتر کسی است که برای بیماری روحی خود یا عزیزش به سراغ گزینههای آخر برود!!
❇️ بیایید همانگونه که در مورد بیماریهای جسمی، به درستی، همهی سعی خود را کرده و هرگز دست از پا نمینشینیم، در مورد بیماریهای روحی هم تا لحظه آخر همه سعیمان را بکنیم و به راحتی با این بیماریهای هولناک کنار نیاییم!
⚠️ راستی! در هر دو دسته بیماری، علاوه بر پیگیریِ بهترین درمان، دعا و توسل را فراموش نکنیم!
مراقب خوراک محبت بچهها باشیم! ❤️🔥
اگه به بچهای که گرسنهست غذای درست ندین، خودش دنبال غذا میره. ولی دیگه معلوم نیست چی انتخاب میکنه، حتی ممکنه چیزی بخوره که به ضررش باشه.😵
محبت هم یه نیازه، مثل غذا. یه نیاز کاملا طبیعی و فطری. هر آدمی دوست داره هم محبت ببینه و هم محبت کنه. حالا اگه این نیاز تو مسیر درست و حقیقی برآورده نشه، میره سمت محبتهای انحرافی و... 😔
خیلی از آدمایی که وارد محبتهای خیابونی میشن، همونایی هستن که تو خونه به احساس محبتشون جواب داده نشده. از طرفی براشون هیچ زمینهای برای ارتباط عاشقانه با خدا هم فراهم نشده.💔 و در نتیجه حس محبت خواهیشون میره سمت جاهایی که نباید.🚷
واقعیت اینه که اگه پدر و مادر نیاز محبتی بچهشون رو درست جواب بدن، خیلی راحت، از خیلی از مشکلات جلوگیری میکنن و حتی مشکلاتی که به وجود اومده رو هم میتونن حل کنن. 🫂
✍ #استاد_عباسی_ولدی
🏡@familyuni دانشگاه خانواده
🔻 کتک زدن کودکان، عزت نفس آنها را کاهش می دهد:
🔎یک پژوهش مشاوره کودک، نشان داد کودکانی که در زمان رشد تحت تنبیه بدنی قرار میگیرند، در بزرگسالی رفتارهای ضداجتماعی و حتی خودمحورانه از خود نشان میدهند..
🏡@familyuni دانشگاه خانواده
دیگه زمان تغییر رسیده......mp3
3.92M
نوروز هم تمام شد.....
حالا زندگی منتظر شما و تصمیم های شماست 👌
میخوای مثل همون آدم گذشته باشی یا میخوای یه آدم جدید بشی👌
برای بهتر شدن خودت و زندگیت دانشگاه خانواده درکنار شماست 😊
#استاد_بورقانی_مدرس_دانشگاه
🏡@familyuni دانشگاه خانواده