فانوس انقلاب 🇮🇷✊🇵🇸
سوال مخاطب: چرا دولت از افزایش رشد اقتصادی می گوید ولی ما در بازار چیزی را حس نمی کنیم؟
نخست اینکه بخش اصلی افزایش رشد اقتصادی در سال جاری بهدلیل بهبود تولیدات بخش نفت و گاز بوده که در کوتاهمدت اثر کمتری بر رفاه گروههای درآمدی خانوارها دارد؛ بهویژه که استفاده از درآمدهای نفتی نیز بهدلیل تحریمها با چالش روبهرو است.
نکته دیگر بالا بودن سطح تورم در نیمدهه گذشته بوده که ضربه قابل توجهی به رفاه مردم زده و برای ترمیم سفره خانوار نیاز به تداوم رشد اقتصادی بالا در سالهای آینده است.
🔹نکته دیگری که وجود دارد ارزیابی دقت آمارهای دو گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار است که در برخی بخشها تفاوت قابل توجهی بین آمارها به چشم میخورد. با وجود بالا بودن رشد مصرف بخش خصوصی در گزارشها که نشانگر مصرف خانوارها است، این رشد توسط مردم حس نمیشود.
علت بعدی در ماهیت اقتصاد است. اقتصاد از علوم انسانی است و تغییرات بالا به پایین در آن، در بلند مدت، محسوس و موثر خواهد بود. در واقع ثمره ی بهبود شاخص های کلان اقتصادی در بلندمدت نمایانگر خواهد شد.
اصلاح رویکردهای کشور در دهه اخیر باعث بهبود شاخص های کلان اقتصادی شده است. این شاخص ها مثل افزایش اشتغال و کاهش بیکاری و جذب سرمایه گذاری و ... شده و این شاخص ها اثر خود را در بلند مدت خواهد گذاشت... البته به شرط مهار تورم.
سوال مخاطب:
چرا دولت در افزایش قدرت خرید مردم که جزء وعده دولت بود، کاری انجام نمی دهد؟
فانوس انقلاب 🇮🇷✊🇵🇸
سوال مخاطب: چرا دولت در افزایش قدرت خرید مردم که جزء وعده دولت بود، کاری انجام نمی دهد؟
اساسا قدرت خرید مردم باید از دو طریق حاصل شود: افزایش دستمزد و مهار تورم.
اول: افزایش قدرت خرید از طریق بهبود درامد خانوار و توسعه خدمات: در دو و نیم سال اخیر شاهد افزایش بی سابقه دستمزد و خدمات اقشار مختلف همچون کارگران، فرهنگیان، و کارمندان و ...، و چند دور کمک های نقدی به طبقات پایین جامعه بوده ایم . بدیهی است که این افزایش دستمزد و خدمات منجر به جبران کامل تورم نشده است. در عین حال منصفانه است که اقدامات دولت را نادیده ننگریم.
دوم:افزایش قدرت خرید از طریق مهار تورم به معنای ممانعت از افزایش سطح عمومی قیمت ها. دولت در این زمینه شتاب فزاینده رشد قیمت ها را کنترل و شدت افزایش قیمت ها را کاهش داده است. اما همچنان تورم با مفهوم افزایش عمومی سطح قیمت ها، در جامعه در سطوح بالایی وجود دارد و دولت نتوانسته است مطاق انتظارات آن را مهار نماید. مهار تورم زمانی مورد قبول مردم خواهد بود که میزان آن به زیر متوسط ۴ دهه اخیر( ۲۱ درصد) برسد.
مسئله ی اصلی این است که مهار تورم منوط به کنترل شاخص هایی است که تاثیر آنها برسطح عمومی قیمت ها تعلق می گیرد مثل نقدینگی و نرخ ارز که در این خصوص دولت در اولی موفق ولی در نرخ ارز به دلایل متعدد چندان موفقیتی نداشته است. کنترل تورم باید از هر دو مسیر باشد.
سوال مخاطب:
چرا اقتصاد ما درست نمی شود؟ چرا هر دولتی می آید نمی تواند آنرا سروسامان دهد؟ مشکل اصلی اقتصاد ما کجاست
سوال مخاطب:
چرا دولت سیزدهم دلار را گران می کند تا کسری بودجه خودش را تامین نماید؟ این ظلم به مردم نیست...مگر نمی گفت که من دولت مردمی هستم...
ان شالله
👈ادامه پاسخ به سوالات در آینده در کانال قرار خواهد گرفت.
باتشکر
⭕️ کانال فانوس انقلاب:
https://eitaa.com/fanoos_enghelab
باتشکر
هدایت شده از تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این صحبت های معنادار علی اکبر صالحی را حتما بشنوید
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️این صحبت ها اتفاقی و بدون برنامه ریزی نیست ؛ ایران دارد می بیند که آمریکا و اسرائیل احساس از دست دادن منطقه را دارند و دیوانه وار ممکن است دست به هرکاری بزنند.
🔸️خصوصا اسرائیل که خطر بقا را حس می کند و خود را در شرایط سقوط می بیند.
🔸️در این وضعیت ایران باید اهرمی قوی و بازدارنده داشته باشد که همگان بدانند جمهوری اسلامی در وضعیت بازدارندگی مطلق است.
🔸️ همزمانی غنی سازی ۶۰ درصدی با سرعت بالا و آزمایش های متعدد موشک های ماهواره بر (قاره پیما) برای دشمنان ایران معنای خاص خود را دارد.
#ایران_اتمی
@taghaviniaa