🇮🇷
📌 #پرسش_و_پاسخ|مهمترین مشکل ایران وآمریکا در مذاکرات وین که حل نشده چیست؟
🍃🌹🍃
باراک راوید، خبرنگار سرشناس صهیونیستی درباره مهم ترین مشکل میان ایران و آمریکا در مذاکرات وین که هنوز تصمیمی برای آن گرفته نشده است، گفت:
سه مقام ارشد اسرائیلی و دو منبع آمریکایی به وب سایت واللا گفتند:
دولت بایدن در حال بررسی حذف نام سپاه پاسداران ایران از فهرست سازمان های تروریستی ایالات متحده است. این مسئله، در ازای اعلام تعهد ایران برای آرام کردن اوضاع منطقه اعلام شده است.
مذاکرات بین ایالات متحده و ایران بر سر بازگشت به توافق هستهای ۲۰۱۵ تقریباً به پایان رسیده است، اما ایران از جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا میخواهد تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران ایران در فهرست سیاه سازمانهای تروریستی دولت را لغو کند. این موضوع اصلی ترین نقطه اختلاف باقی مانده در مسیر رسیدن به توافق است.
حذف نام سپاه پاسداران از لیست تروریست ها برای بایدن یک کار سیاسی جنجالی است. احتمالا جمهوری خواهان به شدت با این امر مخالفت کرده و به خاطر چنین اقدامی به رئیس جمهور حمله خواهند کرد. در عین حال، انتظار می رود که برخی از سناتورها و نمایندگان دموکرات کنگره در صورت انجام چنین اقدامی از بایدن به شدت انتقاد کنند.
یکی از ایده هایی که این روزها در دولت آمریکا مورد توجه قرار گرفته این است که همزمان با حذف سپاه پاسداران از لیست سیاه، ایالات متحده بیانیه ای صادر کند و در آن اعلام کند در صورت عدم اقدام ایران برای عمل به تعهد خود مبنی بر آرام کردن اوضاع منطقه، آمریکا این حق را برای خود محفوظ می دارد که این سازمان را به لیست تروریستی بازگرداند.
مقامات اسرائیلی گفتند که دولت بایدن به دولت اسرائیل اطلاع داده است که احتمال حذف سپاه پاسداران از لیست تروریستی در حال بررسی است. با این حال، اعضای ارشد دولت بایدن به همتایان اسرائیلی خود گفتند که رئیس جمهور هنوز هیچ تصمیم نهایی در مورد این موضوع نگرفته است.
به گفته مقامات اسرائیلی در اورشلیم (قدس اشغالی)، آنها به شدت نگران این اقدام آمریکا هستند و به ویژه از این واقعیت نگران هسنند که ایالات متحده در ازای این کار، از ایران فقط یک تعهد کلی برای آرام کردن منطقه می خواهد و ایران ملزم به عدم حمله به اهداف آمریکایی یا متحدانش در منطقه از جمله اسرائیل نیست.
دو مقام ارشد اسرائیل گفته اند که مایک پنس، معاون رئیس جمهور سابق ایالات متحده در سفر اخیر خود به اسرائیل، در دیدارهای خود با نخست وزیر بنت و وزیر امور خارجه لاپید ادعا کرد که بایدن قصد دارد در ازای گرفتن یک تعهد محدودتر از ایران مبنی بر اینکه ایرانی ها فقط حمله به اهداف آمریکایی را متوقف کنند، سپاه پاسداران را از لیست تروریست ها خارج کند.
همراهان معاون رئیس جمهور پنس از اظهار نظر خودداری کردند اما شرح اظهارات وی در دیدار با بنت و لاپید را تکذیب نکردند.
هنگامی که مقامات ارشد اورشلیم(قدس اشغالی) مسائل را با واشنگتن بررسی کردند، به آنها گفته شد که دولت بایدن در حال بحث در مورد چنین احتمالی است، اما بایدن تصمیم گرفت آن را رد صلاحیت کند و از ایران بخواهد که تعهد بیشتری برای آرام کردن منطقه بگیرد.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد: تصمیم نهایی در خصوص حذف سپاه پاسداران ایران از فهرست تروریست ها گرفته نشده است و همه ادعاها در این زمینه صرفاً یک حدس و گمان است. او گفت با این حال حتی اگر این اتفاق بیفتد، سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی دیگر دولت آمریکا باقی خواهد ماند و همچنان مشمول تحریمهای بسیاری خواهد بود.
#روشنگری | #ثامن | #مذکرات_وین
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
🇮🇷
🔻 #پرسش_و_پاسخ |مهمترین تفاوت مذاکرات دوره باقری و عراقچی چیست؟
🍃🌹🍃
🔹️بررسیها نشان میدهد ادوار اخیر مذاکرات احیای برجام تفاوتهای ماهوی و شکلی بسیاری با گذشته داشته و بر همین اساس نیز دستاوردهای زیادی برای کشور به دنبال داشته است.
🔸️در خصوص تغییر برگزاری و اجرای مذاکرات گفته شده است که اول موضوع رفع تحریم، بعد تکالیف ایران، بعد راستی آزمایی و در انتها هم بترتیب تضمین ذاتی و بعد سیاسی و اقتصادی مورد بحث قرار گرفت.
🔹️به عبارت دیگر برگزاری جلسات در سطح مذاکره کنندگان ارشد و کارگروههای تخصصی براساس ضرورتها و نوبت هر مسئله پیگیری میشد و به عنوان نمونه تا از مسئله رفع تحریمها بصورت کلی اطمینان حاصل نمیشد امکان مذاکره راجع به راستی آزمایی وجود نداشت.
🔸️به تعبیری ابتدا باید از میزان برداشته شدن تحریمها رضایت داشته باشیم در تئوری تا بعد از طرف مقابل بپرسیم حالا در عمل نشان بده چگونه میخواهی برداشتن تحریم را اثبات کنی.
مذاکره در خصوص تضامین نیز بهمین سبک بود. وقتی از راستی آزمایی اطمینان بدست آمد مذاکره درباره تضامین شروع شد.
🔹️نهایتا متنی که بدست آمده است اگرچه هنوز در برخی موضوعات نیاز به تغییرات اساسی داشته که منوط به تصمیمگیری سیاسی و نه فنی طرف مقابل است، در عین حال نسبت به ادوار گذشته مذاکرات امتیازات بیشتری برای جمهوری اسلامی ایران به همراه داشته است.
#روشنگری | #ثامن | #مذکرات
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
11.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
📹 #نماهنگ | جهاد تا شهادت
🍃🌹🍃
🔻 تو گویی هنوز فریاد امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در پهنهی جاودان تاریخ طنین انداز است: که کجایند آن قومی که به سوی پیکار با دشمن برانگیخته شدند و از سر ولع و شیدایی و اشتیاق اجابت کردند.
"شهید سیدمرتضی "
#ثامن | #روشنگری | #شهادت
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
🇮🇷
📝 #صرفا_جهت_اطلاع | مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان - ۲۷ اسفند
🍃🌹🍃
1⃣ برجسته سازی واکنش ها در آمریکا به احتمال بررسی حذف نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی و بازتاب حمایت ۵۲ نماينده جمهوریخواه آمريکا از قطعنامه مخالف با برجام
2⃣ بازتاب بیانیه هشداری ۵۵ نهاد مدعی حقوق بشری درباره محدودسازی بیشتر اینترنت در ایران و مطالبه از دستور کار خارج شدن طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی موسوم به طرح صیانت در مجلس
3⃣ ادعای به موفقیت نزدیک تر شدن تلاش ترکیه برای میانجی گری میان روسیه و اوکراین
#جهاد_تبیین | #روشنگری | #ثامن
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
10.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 #کلیپ | آسمان و ریسمان بافی یک رسانه به ظاهر بی طرف...
🍃🌹🍃
❌ #جهاد_تبیین باید جای دروغ وتحریف بنشیند.
#روشنگری | #ثامن
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
بسم الله الرحمن الرحیم
📗 #روزی_یک_صفحه_قرآن
🕙 هر روز ساعت : ۲۳
#صفحه_۱۸۳
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺هر روز به امام زمان عج سلام کنیم 🌺
🌷السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا خَلِیفَةَ اللَّهِ وَ نَاصِرَ حَقِّهِ🌷
📚زیارت آل یاسین
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
529.pdf
955K
🇮🇷
📝 #یادداشت/ فرجام گام دوم انقلاب اسلامی
🍃🌹🍃
✍️دکتر قاسم حبیبزاده
#روشنگری | #ثامن
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
🌺 بهار در قرآن 👇
🌹فَانْظُرْ إِلَىٰ آثَارِ رَحْمَتِ اللَّهِ كَيْفَ يُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا ۚ إِنَّ ذَٰلِكَ لَمُحْيِي الْمَوْتَىٰ ۖ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
🍃به آثار رحمت الهی بنگر که چگونه زمین را بعد از مردنش زنده میکند؛ چنین کسی (که زمین مرده را زنده کرد) زندهکننده مردگان (در قیامت) است؛ و او بر همه چیز تواناست!
📚آیه ۵۰ سوره مبارکه روم
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
💓 رسول خدا صلی الله علیه و آله:
🍃اذا رأیتم الربیع فأکثروا ذکر النشور🍃
🌸هرگاه بهار وارد شد بسیار از قیامت یاد کنید زیرا قیامت شبیه بهار است.🌳🌺
📚مفاتیح الغیب، ج۱۷🌿
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | زمان تنبیه آمریکا و اروپا فرا رسیده
🍃🌹🍃
🔻 آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی با آزادسازی ذخائر استراتژیک خود، روند افزایش قیمت نفت و گاز را تا حدودی کُند نمودهاند. اما این اقدام، به مثابه یک مُسکن، تنها در کوتاه مدت میتواند تاثیر داشته باشد.
🔹غربیها باید خیلی سریع نفت و گاز خلیج فارس را جایگزین انرژی تحریم شده روسیه نمایند. آمریکا و اروپا در این مسیر با سه چالش بسیار مهم مواجه هستند.
۱) نهایی کردن مذاکرات احیاء برجام
۲) افزایش تولید نفت عربستان و امارات
۳) چگونگی اتمام جنگ علیه یمن
🔸اکنون ایالات متحده و اتحادیه اروپایی در کوتاهترین زمان ممکن باید مذاکرات احیاء برجام را به نتیجه برسانند و جنگ در یمن را خاتمه دهند تا امنیت تولید و انتقال نفت و گاز به غرب تامین گردد. در غیر اینصورت به پرتگاه افزایش نرخ بهره، افزایش تورم، رکود اقتصادی و همچنین شورشهای اجتماعی سقوط خواهند کرد.
🔺 در چنین شرایطی که دست آمریکا و اروپا عملا زیر سنگ ایران و محور مقاومت است، باید ایالات متحده و اروپاییها تنبیه شوند و تامین منافع ملی حداکثری مورد اهتمام قرار گیرد.
✍ رضا سراج
#روشنگری | #ثامن | #ایران_قوی
🆔 @fanoosebameiran
🆔 sapp.ir/fanoosebameiran
🆔https://rubika.ir/fanoosebameiran
🇮🇷
❌مختصات توافق احتمالی
🍃🌹🍃
✳️در حال حاضر و قبل از رسانه ای شدن مفاد توافق احتمالی ایران و 4+1، دفاع یا انتقاد از مذاکرات بیش از آن که نشان دهنده دغدغه دلسوزانه باشد حاکی از کنشگری ناشیانه است؛ لکن میتوان با مقایسه شرایط کنونی کشور و زمان انعقاد برجام، دورنمایی از مختصات توافق احتمالی به دست آورد؛ تفاوت هایی که بالطبع باید منجر به تفاوت در قرارداد نهایی شود؛ در این یادداشت به چند مورد از تفاوت های دو بازه مذکور اشاره میشود. بخوانید؛
1⃣فضای رسانه ای و عمومی کشور
از سال 92 که دولتی با شعار «هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ اقتصاد» روی کار آمده بود تا سال 94 و زمان انعقاد برجام، با بمباران تبلیغاتی که توسط غربگرایان داخلی صورت میگرفت، تعداد نسبتا قابل توجهی از مردم پذیرفته بودند که راه حل مشکلات کشور، مذاکره با کشورهای غربی می باشد؛ خود دولت هم نقش بسزایی در ایجاد این تلقی اشتباه ایفا می کرد؛ به عنوان مثال در جریان توزیع سبد کالا که با بیتدبیری های آزاردهنده همراه بود یکی از خبرگزاری های حامی دولت در تحلیل آورده بود:
«توزیع سبد کالا با شیوهای که انجام شد، نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیر قابل پیشبینی باشد. روحانی دقیقاً همین - ازدحام، دعوا و مرافعه و احیانا له شدن زیر دست و پا- را پیشبینی میکرد و اصلا آن را لازم داشت.
نگاه کنیم به اظهارات وندی شرمن که گفته «شما در اخبار دیدید ایران غذا بین مردم فقیرش توزیع کرده تا نشان دهد کاهش محدود تحریمها، تأثیر مستقیم داشته.». این دقیقاً همان نتیجه و نمایشی بود که روحانی نیازمند بود؛
اینکه مردم حاضرند برای چند کیلو مرغ و برنج با هم درگیر شوند. درست است که روش توزیع چندان مناسب نبود، اما اگر بتوان جایزه فستیوال جهانی را به خود گرفت، به تحقیر چند روزهای که بازیگران آن شدند، می ارزید»!
واقعیت این است که یکی از مزایای «دولت عبرت» همین بود که با ارتقای بینشی عموم مردم، در حال حاضر کمتر کسی راه برون رفت از مشکلات را مذاکره میداند و در نتیجه تیم مذاکره کننده نیز ملزم به توافق به هر قیمتی نیست.
2⃣وضعیت اقتصادی کشور
نگاهی به شرایط اقتصادی کشور در دوسال منتهی به برجام به وضوح حکایت از تفاوت شگرف آن دوران با شرایط کنونی است؛ دولت وقت با بی عملیِ خاصی، کشور را در رکود سنگین فرو برده بود و تمام ارکان اقتصادی کشور را معطل مذاکره و توافق احتمالی با کشورهای 5+1 نموده بود؛ کشور در حال تعلیق قرار داشت و همه منتظر اخبار هتل کوبورگ نشسته بودند!
لکن در شرایط فعلی علاوه بر قطع پیوند مذاکرات با اقتصاد کشور، شاخص هایی همچون کاهش نرخ تورم، افزایش رشد اقتصادی، کاهش رشد نقدینگی، افزایش جذب سرمایهگذاری خارجی و... چشم انداز روشنی برای اقتصاد کشور رقم زده که دست بالاتر ایران در مذاکرات را در پی خواهد داشت.
3⃣نگاه دولت به مذاکرات
دولتی که بعدها به دولت «برجام دیگر هیچ» معروف شد تا آب خوردن مردم را نیز به توافق گره زده بود و معتقد بود هر توافقی بهتر از عدم توافق است! همین پالس ها بود که طرف مقابل را به امتیاز گیری هرچه بیشتر تشویق میکرد تا جایی که
وبسایت رادیو فرانسه در تحلیلی آورده بود: "ارزیابی غرب از دولت روحانی، تعامل با #فروشنده_بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از #فروش_حقوق_ملی میبیند. طبق این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، فروشنده، قیمت را کمتر خواهد کرد".
لکن در حال حاضر دولت با اعلام اینکه هیچ عجله ای برای رسیدن به توافق ندارد تصریح کرده است عدم توافق بهتر از توافق بد است
4⃣قیمت نفت
ایران به عنوان یکی از کشورهای صادر کننده نفت تأثیرپذیری قابل توجهی از نوسانات آن داشته و دارد؛ در سال ۹۴ قدرتهای مستکبر با همراهی ایادی منطقه خود قیمت نفت را به نصف و کمتر از آن کاهش دادند و به سبب آن درآمدهای جاری کشور به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد؛رهبر انقلاب نیز در سخنرانی نوروزی سال ۹۴ با اشاره به این واقعیت فرمودند:
«شما وقتی که به امید قدرتهای خارجی نشستید تا آنها بیایند اقتصاد شما را رونق بدهند و با زیر بار آنها رفتن، اقتصاد را رونق بدهید، آنها به حدّ کم قانع نیستند. وقتی که شما نگاه میکنید به بیرون، مواجه میشوید با یک مسئلهای مثل کاهش قیمت نفت؛ ناگهان قدرتهای مستکبر با همراهی ایادی منطقهای خودشان متأسّفانه به این نتیجه میرسند که قیمت نفت را به نصف و گاهی کمتر از نصف برسانند؛ شما مواجه میشوید با یک چنین مشکلی؛ وقتی نگاه به بیرون باشد، این است. وقتی شما نگاه به درون کردید، #دیگر_اینجور_نیست.»
👇👇ادامه