🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ آیهای منتخب از جزء 2⃣2⃣
✅💐 فلسفه حجاب
💐✨ در آیات قبل از آیه 59 سوره احزاب، سخن از اذيّت و آزار مؤمنان به دست منافقان بود. اين آيه مىفرمايد: براى آنكه زنان مؤمن مورد آزار افراد هرزه قرار نگيرند، به گونهاى خود را بپوشانند كه زمينهاى براى بىحرمتى آنان فراهم نشود.
💐✨ براساس اين آيه، نوعى روسرى مورد استفاده زنان آن زمان بوده، ليكن زنان در پوشاندن خود از نامحرم دقّت نمىكردهاند. لذا سفارش اين آيه، نزديك كردن جِلباب به خود است، نه اصل جلباب كه امرى مرسوم بوده است.
💐✨ آیه 59 سوره احزاب، كه فرمان حجاب مىدهد، فلسفه حجاب را چنين تبين مىكند: زنان و دختران، اگر بخواهند از متلکها، تهمتها، تهاجمها و تهديدهاى افراد آلوده و هرزه در امان باشند بايد خود را بپوشانند:
💐💫 يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا (آیه 59 سوره احزاب)
ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است.
✅💐 شأن نزول:
آن ایام زنان مسلمان به مسجد میرفتند و پشت سر پیامبر (ص) نماز میگذاردند، هنگام شب موقعی که برای نماز مغرب و عشاء میرفتند بعضی از جوانان هرزه و اوباش بر سر راه آنها مینشستند و با مزاح و سخنان ناروا آنها را آزار میدادند و مزاحم آنان میشدند. آیه نازل شد و به آنها دستور داد حجاب خود را بطور کامل رعایت کنند تا به خوبی شناخته شوند و کسی بهانه مزاحمت پیدا نکند.
✅💐 در احكام الهى، تفاوتى ميان همسران و دختران پيامبر با ديگر زنان نيست.
✅💐 پوشيدن لباسى كه معرّف شخصيّت زن براى تأمين عفّت و آبرو باشد، لازم است «يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ».
✅💐 بهانه به دست بيماردلان و مزاحمان عفّت عمومى ندهيد.
#جزء_بیست_و_دوم
#ماه_رمضان
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
▶️ @hayat_e_tayebeh ◀️
▶️ @ketabkhani_313 ◀️
Tahdir-joze22 (www.mplib.ir).mp3
4.15M
📣 تندخوانی ( تحدیر ) « جز 22 »
🎤 قاری : استاد معتز آقایی
نقش انسان در تقدیرات شب قدر 9.mp3
7.5M
#نقش_انسان_در_تقدیرات_شب_قدر ۹
اولین شب قــ💫ـدر گذشت.
وقتی که دستای خالیتـو بالا گرفتی؛
چی آرزو کـــردی؟
💢اوجِ آرزوهای دیشبت... چی بود؟
همــون
نشـون میده که چقــدر می ارزی؟👇
@ostad_shojae
♦️ تصویری جالب از شب احیاء، چهارتا دهه هشتادی
🔹یک قرآن داشتند برای «قرآن سر گرفتن..»
🔹دشمن برای اینا برنامه داره..!!
چه قدر معصومانه دل به لطف خدا می سپارند.
#نوجوان دینی
#بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
@farajpray
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻خدا برای ما نشونه گذاشته. چرا توجه نداریم؟
صیحه آسمانی در شب ٢٣ رمضان که فرداش هم جمعه باشه رخ میده.
❗️دوستان اگه امسالم بگذره و امام ظهور نکنه، معلوم نیست دیگه کی این مقارنه ها رخ بده ها
امشب را از دست ندیم🥺
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ آیهای منتخب از جزء 3⃣2⃣
✅💐 احسن الحدیث
💐✨ روزی جمعی از صحابه پیامبر (ص) که ملالت خاطری پیدا کرده بودند عرض کردند: ای رسول خدا! چه میشد حدیثی برای ما بیان میکردی تا زنگار ملالت از دلهای ما بزداید؟
در اینجا آیه 23 سوره زمر نازل شد و قرآن را به عنوان «أَحْسَنَ الْحَدِیثِ» معرفی کرد:
💐💫 اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ ۚ ذَٰلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ (آیه 23 سوره زمر)
خداوند بهترین سخن را نازل کرده، کتابی که آیاتش (در لطف و زیبایی و عمق و محتوا) همانند یکدیگر است؛ آیاتی مکرّر دارد (با تکراری شوقانگیز) که از شنیدن آیاتش لرزه بر اندام کسانی که از پروردگارشان میترسند میافتد؛ سپس برون و درونشان نرم و متوجّه ذکر خدا میشود؛ این هدایت الهی است که هر کس را بخواهد با آن راهنمایی میکند؛ و هر کس را خداوند گمراه سازد، راهنمایی برای او نخواهد بود!
✅💐 «حديث» به معناى سخن و گفتار است و مراد از حديث در اين آيه، قرآن است و «احسن الحديث» بودن قرآن به خاطر جامعيّت، حقّانيّت، استوارى، فصاحت و بلاغت قرآن است.
در این آیه به توصیف چند امتیاز بزرگ این کتاب آسمانی پرداخته میشود:
1⃣💐 «کتابی است که آیاتش (در لطف و زیبائی و عمق و محتوا) همانند یکدیگر است» (کِتاباً مُتَشابِهاً).
البته خود كلمه «متشابه» نيز متشابه است، يعنى چند معنا دارد. یک معناى آن چند پهلو بودن برخى آيات قرآن است، در برابر آيات محكم و روشن، كه در اين معنا متشابه، صفت بعضى آيات است. «هُنَّ أُمُّ الْكِتابِ وَ أُخَرُ مُتَشابِهاتٌ» ولی منظور از «متشابه» در اینجا کلامی است که قسمتهای مختلف آن با یکدیگر همرنگ و هماهنگ میباشد، هیچ گونه تضاد و اختلافی در میان آن نیست، خوب و بد ندارد.
این درست بر خلاف کلمات انسانهاست که هر قدر در آن دقت شود هنگامی که گسترده و وسیع گردد خواه ناخواه اختلافات و تناقضها و تضادهائی در آن پیدا میشود، بررسی آثار نویسندگان معروف و بزرگ اعم از نثر و نظم نیز گواه زنده این مطلب است.
2⃣💐 «کتابی است که آیاتی مکرر دارد» با تکراری شوقانگیز (مَثانِیَ). این تعبیر ممکن است اشاره به تکرار مباحث مختلف داستانها، سرگذشتها، مواعظ و اندرزها بوده باشد، اما تکراری که هرگز ملالتآور نیست، بلکه شوق انگیز است و نشاط آفرین، و این یکی از اصول مهم فصاحت است.
3⃣💐 نفوذ عمیق و فوق العاده آن، «از شنیدن آیاتش لرزه بر اندام کسانی که از پروردگارشان میترسند میافتد برون و درونشان نرم و متوجه ذکر خدا میشود».
چه ترسیم جالب و زیبائی از نفوذ عجیب آیات قرآن در دلهای آماده، نخست در آن خوف و ترسی ایجاد میکند، خوفی که مایه بیداری و آغاز حرکت است، و ترسی که انسان را متوجه مسؤولیتهای مختلفش میسازد.
4⃣💐 در مرحله بعد حالت نرمش و پذیرش سخن حق به او میبخشد و به دنبال آن آرامش مییابد.
✅💐 در حدیثی از پیامبر (ص) نقل شده که فرمود: «هنگامی که بدن بندهای از خوف خدا لرزان شود گناهش فرو میریزد همان گونه که برگ خشک از درختان».
#جزء_بیست_و_سوم
#ماه_رمضان
🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺
▶️ @hayat_e_tayebeh ◀️
▶️ @ketabkhani_313 ◀️
Joze23.mp3
4.28M
💠 تلاوت تحدیر (تندخوانی) 💠
⚜ #جزء_23 #قرآن_کریم ⚜
📥توسط استاد معتز آقایی
⏲ «در ۳۰ دقیقه یک جزء تلاوت کنید»
📩 به دوستان خود هدیه دهید.
🕋 هر روز ماه مبارک رمضان در کانال :
🆔 @Clad_girls