🌕فرآیند سکولار سازی حوزه علمیه
🖋رضا محمدی فیروزجایی
🔶بی شک پارسایی و زهد و از خود گذشتگی و مردم داری روحانیت شیعه مانع گسست این نهاد از مردم میشود؛ از این رو دشمن از گذشته تا کنون بر آن بوده است که شبههای را مطرح کند و تک تک طلاب و فضلای حوزه را نشانه برود، که "اگر حوزه علمیه راه خود را برود و کاری به نظام و مسائل سیاسی و جهانی نداشته باشد، به سرنوشت کلیسای قرون وسطی دچار نخواهد شد و استقلال خود را از دست نخواهد داد و در نهایت این همه دشمن برای خود نخواهد تراشید"
🗂نشریه فرهنگ پویا #شماره_33
🆔@farhang_puya
🎆 #عکس_نوشته
♨️ علامه مصباح: حوزه باید انقلابی بماند تا اسلام بماند!
🆔 @farhang_puya
🌼 #امام_علی علیه السلام:
هر که عنان خشم خود را رها کند، مرگش شتاب گیرد.
🍁 #میزان_الحکمه ج ۸ صفحه ۴۴۳
🆔 @farhang_puya
⚫️سرگذشت جبهۀ ملّی
🖊#حیدر_معصومی
▪️جبهه ملی در آغاز به دلیل مخالفت با قراردادهای استعماری، مورد حمایت #آیت_الله_کاشانی قرار گرفت و توانست تودههای مردم مذهبی را در مبارزه وارد کند. پس از آن به دلیل فاصله گرفتن از روحانیت و قشر مذهبی، تضعیف شد و پس از کودتای 28 مرداد 1332 به انزوا گرایید و دچار انشعاب و اختلاف شد.
▫️#امام_خمینی : «من متاسفم از این افراد که دعوی ملیت میکنند و با اغراض ملت مخالفت میکنند. آنها که با اسم ملیت و با اسم خلق دوستی خنجر به پشت ملت میزنند، بیدار بشوند. بدانند که یا سران آنها سر سپرده اجانب هستند و میخواهند مسائل را برگردانند به حال اول، یا بشکند طرف چپ یا بکشند طرف راست.»
📜 #تاریخی
📇نشریه فرهنگ پویا #شماره_17
🆔@farhang_puya
♦️نبرد نابرابر سلاح و ایمان
🖊#فائزه_اسکندری
🔴از نمونهها و جلوههای بارز فرهنگ شهادت طلبی، نخستین جنگ مسلمانان است. در #جنگ_بدر تعداد رزمندگان مسلمان 313 تن ذکر شده است و با وجود این که سپاه مشرکان از هر نظر؛ چه سلاح، چه اسب و چه امکانات و نفرات از مسلمانان بسیار بیشتر بودند، نتوانستند سپاه اسلام را از پا در بیاورند. در این جنگ، مسلمانان با توکل به خدا و با تکیه بر ایثار و شهادت، خود را به سلاح ایمان مجهز کردند و چنان با قدرت در مقابل مشرکان ظاهر شدند که تا امروز، در تاریخ به نیکی از این جنگ یاد میشود.
🌹 #فرهنگ_شهادت
📄نشریه فرهنگ پویا #شماره_13
🆔@farhang_puya
🌕پرهیز از تشریفات و تجملات در نگاه #شهید_بهشتی
🖋 #فائزه_فلاطونی
🔱ماها وقتی در جامعه میآییم و میرویم، قلبمان دوست دارد همان طلبهای باشیم که هستیم، با همان شیوه در جامعه آمد و شد داشته باشیم، تشریفات ولو به اندازه سر سوزن برای آمد و شد ما قائل نشوید... ما باید از همین سپیده دم جمهوری اسلامی اگر دو تا چشم داریم ده چشم دیگر هم قرض کنیم، مواظب باشیم دچار انحراف نشویم. در اسلام حکومت در خط اشباع و ارضا و میل به قدرت، حرام است، گناه است و عقاب دنیا و آخرت را به همراه دارد.
🏛 #حکومت_و_مردم_سالاری_دینی
🗂نشریه فرهنگ پویا #شماره_35
🆔 @farhang_puya
🏦نظام بانکی ما همان نظام بانکی قبل از انقلاب است
👥گفت و گو با #دکتر_محمد_نعمتی
💬نظام بانکی کنونی ما در اصل همان نظام بانکی پیش از انقلاب است، که طراحی یک مکتب خاص در غرب است که در آمریکا حاکم میباشد! ما بانک مرکزی به این شکل نداشتیم، بعد از انقلاب بانکهای خصوصی هم نداشتیم و اینها را جمع کرده بودیم، ولی سال 82 در دوران #اصلاحات، بانکهای خصوصی دوباره شکل گرفتند.
🔶این همان نظام سلطه و حکمرانی نرم آنها است که میخواهند با اذناب و علم خود نظام پولی ما را تغییر بدهند. خود آنها میگویند اگر خواستید نظامی را تغییر دهید اول نظام پولی آن را تغییر دهید. از این رو آمدند این نظام بانکی ما را طراحی کردند.
💰 #اقتصادی
📙نشریه فرهنگ پویا #شماره_36
🆔 @farhang_puya
🔆 #امام_علی علیه السلام:
در غفلت آدمی همین بس که عمر خود را در راه چیزهایی که او را نجات نمیدهد هدر کند.
💠 #میزان_الحکمه ج ۸ صفحه ۴۹۱
🆔 @farhang_puya
🌀وضعیت علم در اروپای قدیم و تفاوت آن با دنیای اسلام
📢 #دکتر_منوچهر_محمدی
🔷در تمام هزار سال دوران قرون وسطی، یک دانشمند در غرب نمیبینید و خودشان آن را دوران تاریکی مینامند. گالیله گفت: زمین گرد است ، گفتند اگر توبه نکنی تو را آتش میزنیم! تعداد زیادی از دانشمندانشان را که حرفهای خلاف خرافات میزدند، به آتش انداختند!
🔵ولی شکوفایی علم در همه جهان اسلام بود و اسلام ظرف مدت 100 سال بخش عظیمی از جهان را در بر گرفت. یعنی از اواسط چین و مالزی و اندونزی تا اواسط اروپا و آفریقا در سیطرۀ اسلام بود، به سرعت گسترش یافت و تا اسپانیا را فتح کرد و در اسپانیا تمدنی به نام اندلش را شکل داد؛ به گونهای که در کتابخانه اندلس فهرست کتابهایش 30 جلد کتاب بود.
🗣 #سخن_بزرگان
📜 #تاریخی
📘نشریه فرهنگ پویا #شماره_24
🆔@farhang_puya
🔶نفوذ و سلطه از طریق فضای مجازی
🖊 #الهام_عباسی
🔸#فضای_مجازی مشحون از ادعاهای بی دلیل، شبهههای بی اساس، شلوغ کاریهای سیاسی، عوامل تحریک کنندۀ دعوا و اختلاف، و مانند اینهاست.
🔸از طرفی تهییج کاربران به واسطۀ مشاهدۀ زندگیهای آن چنانی و شکل گیری تمایلات کاذب در آنها برای هم شکل و همسان شدن با کلیت مادی انگارِ حاکم بر این فضاها، جداشدن کاربران از بافت قومی و ملی خود برای در آمدن به هیئت جمعی سایر کاربران مجازی، انکار فردیت، تشخصهای خانوادگی و هویت اصیل خود و ساختن هویت جدید و البته بنیاد یافته بر محور ارزشهای همگانی و شایع این فضاها، همگی دستاویزی هستند برای به انزوا کشاندن عقلانیت و قوای فکری و تحلیلیِ ملتها تا با دل سپردن به این روندِ فراگیر در فضاهای مجازی، امکان نفوذ و سلطه فراهم شود.
📙نشریه فرهنگ پویا #شماره_34
🆔@farhang_puya
♦️جنایات مسیحیان در اندلس(اسپانیای کنونی)
🖊هادی قطبی
🔺شهید مطهری دربارۀ جنایتهایی که مسیحیت در اندلس مرتکب شد میگوید :« پانصد سال پیش چنین فاجعۀ بزرگی بر اسلام و مسلمین وارد شد، یکی از مراکز تمدن اسلامی از آنها گرفته شد، این همه آدم کشته و سوزانیده شد، مسیحیها یکجا سه هزار نفر را سوزاندند و آتش زدند. از یک عده دویست هزارنفری مسلمان که میخواستند مهاجرت کنند و خود مسیحیها به آنها اجازۀ مهاجرت داده بودند، صد هزار نفرشان را در بین راه کشتند.»
🔻«گوستاو لوبون» که خودش مسیحی است، میگوید: جنایاتی که در اسپانیا مسیحیها به مسلمانان کردند، در تاریخ دنیا نظیر ندارد.
📇نشریه فرهنگ پویا #شماره_7
🆔@farhang_puya