💢 نسبت فرهنگ با اقتصاد و سیاست
✔️ از منظر عقل دولتمردان هر جامعه باید شناخت صحیح به فرهنگ جامعه داشته باشند و نسبت به این تصمیمها و اقدامات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی خود با اوضاع فرهنگی جامعه را درک کنند و بر حفظ هویت فرهنگی خویش اهتمام ورزند و از هر تصمیم و اقدامی که موجب استحالهی فرهنگیشان میشود، بپرهیزد.
🔙 در غیر این صورت، بیم این میرود که با تصمیمگیریها و اقدامات ناشیانه یا حساب نشدهی خود موجب تضعیف و استحالهی فرهنگی جامعه شده، سلطه فرهنگی بیگانه را کلید بزنند و به دنبال آن، بستر سلطه اقتصادی و سیاسی را فراهم سازند.
📖 نشریه فرهنگ پویا #شماره_46
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
✅ حسین تنها فاتح کربلا است
🔰برخی قيام اباعبداالله را شكست خورده و بینتيجه قلمداد میکنند. در نگاه آنها قیام امام حسین برای رسیدن به حكومت كوفه و براندازی حكومت يزید بوده است، كه این امر محقق نشد.
🔹اما اگر نگاهی راهبردیتر به قيام حضرت داشته باشيم و اين قيام را در مسير دستيابي به اهدافی بلندتر، اصلاح و آمادگی جامعه برای پذيرش كلام معصومین و در نهايت آمادگی برای تشكيل حكومت عدل جهانی بدانيم، قيامی پيروزمندانه است.
🔸چرا كه احياگریها و روشنگریها امام سجاد و زينب كبری موجب شد شاگردان بسياری در محضر امام باقر و امام صادق حاضر شوند و نتيجه آن احیای سنت و علوم نبوی در جامعه بود. احیای این علوم و سنتها جريان اصيل اسلامی را تداوم بخشيد. كه يكی از آن نتيجهها در انقلاب اسلامی ايران به خوبی جلوهگر شد.
🖋 محمدعلی رنجبر
#شماره_28
#تاریخی
🆔 @farhang_puay
🗺 دلیل جهانی شدن اسلام
🎙آیتالله صافی گلپایگانی
🕋 اگر اسلام امروز چنان پیشرفت دارد و دلهای مردم آگاه و عالم را تصرف نموده و قرآن کریم این همه جاذبه دارد که دانشمندان بزرگ در مقابل آن سر تعظیم فرود میآورند، همه به این جهت است که اسلام، دین عقل و منطق و استدلال و برهان است؛ دینی است که مردم را به تفکر و اندیشه دعوت مینماید و براي عالِم و علم، ارزش بسیار زیادی قائل است، اسلام، هرگز از علم و عقل و تدبر و فطرت پاک جدا نبوده و نیست.
🗃گردآوری توسط هادی مازندرانی
#شماره_40
#معارف
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (عليهالسلام):
🔆 حفظ دین میوه معرفت و خود آن اساس حکمت است.
📚 غررالحکم، ص ۴٩٠٣
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
Shab05Safar1400[01].mp3
9.96M
🏴 من از تاریکی شبهای این ویرانه میترسم ...
🎙 حاج میثم مطیعی
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (عليهالسلام):
✅ نخســتین گام حکمــت وا نهــادن لذتهاســت و آخریـن گام آن، دشـمن داشـتن هــر آنچــه فانــى مىشــود.
📚 شرح غررالحکم، ج ٢، ص ۴٠٨
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🕋 دین، منبع غنی سرمایه اجتماعی
💯 بـدون تردیـد دولتهـا، حکومتهـا و مسـئولان افق سیاسـتگذاری خود را بـر اسـاس رشـد و نهادینه کـردن سـرمایه اجتماعی ترسـیم میکنند.
✝ ایـن امـر در ادیـان الهـی هم بسـیار مـورد توجـه قـرار گرفته اسـت و دین یکـی از اصلیتریـن منابـع غنـی مولفههای سـرمایه اجتماعی به شـمار مـیرود.
🔗 دیـن ایـن قـدرت را دارد کـه به صورت محسـوس و نامحسـوس، روابـط و هنجارهـای اجتماعـی قـوی مبتنی بـر نفع فـردی و جمعی همراه بـا نـگاه عقلایی، خیرخواهـی، اعتماد در روابـط و عدالتمحوری، براسـاس رویکـرد الهـی و توحیـدی را بـرای زندگی دنیـوی و اخروی جوامع انسـانی تضمین کند.
✍ مهدی رشید
#شماره_46
#سیاست
#جامعه
#ادیان
🆔 @farhang_puya
👥 سرمایه اجتماعی برای تداوم انقلاب
💢 تاریـخ انقلاب اسلامی، انباشـتی از تجربیات اجتماعی اسـت کـه عمومـا تئوریهـای علـوم اجتماعـی و گفتمانهـای غیرتوحیدی و سـکولار را به چالش کشـیده اسـت.
✅ به همین جهـت کلـی بریر، یکـی از نظریهپـردازان انقلاب، اعتـراف میکنـد: "چیـزی کـه اغلـب در مـورد ایـران شـنیدهام، این اسـت کـه آن را نمی فهمیم." و میشـل فوکو نیز اذعـان دارد کـه: "جنبـش مردم ایـران، تحت قانـون انقلابهـا در نیامد."
💯 بیتردید عامل اساسـی تکوین و تـداوم انقلاب اسلامی، سـرمایه اجتماعـی برآمـده از عقلانیت ( نظام امـام و امـت ) و آموزههای اسلام ناب و فرهنگ ایرانی اسـت کـه در تمام بحرانهـا مردم به صـورت داوطلبانه و خودجوش، از نظـام حمایت کردهاند.
✍ مهدی رشید
#شماره_46
#انقلاب_اسلامی
🆔@farhang_puya
✳️ فرصت برابر برای همگان
💢 برای تحقق عدالت اجتماعی، حکومت باید فرصت رشد و بالندگی را برای همه فراهم سازد تا از این رهگذر همگان به طور برابر و حق شایسته خود برسند.
🔚 به عبارت دیگر مدیریت رسیدن به فرصتها بر اساس صلاحیتها منوط به فراهم کردن فرصت برابر برای همگان است.
📋 نشریه فرهنگ پویا #شماره_46
#جامعه
#عدالت_اجتماعی
🆔 @farhang_puya
🔹 عدالتورزی دولتمردان نظام
🔸 با توجه به گستردگی و پیچیدگی مسئولیتهای اجتماعی و ابعاد حقوق و تکالیف در جامعهی بشری، تنها با حاکم عادل، نظام عادلانه برقرار نمیشود.
🔻 بلکه باید همه مسئولان و دستاندرکاران طراز بالا و تاثیرگذار در تصمیمگیری و اجرا عادل باشند تا عدالت در جامعه تحقق یابد. بنابراین توسعه و پیشرفت در تفکر اسلامی در گرو عدالتورزی دولتمردان نظام حاکم میباشد.
📖 نشریه فرهنگ پویا #شماره_46
#سیاست
#عدالت_اجتماعی
🆔 @farhang_puya
💎 یگانه نقاش عالم خلقت
💠 حضرت امیرالمؤمنین علی (عليهالسلام):
✅ اگر راههاى اندیشهات را در نوردى تا به پایانههاى آن رسى، هیچ دلیلى تو را جز به این رهنمون نشود که آفریننده مورچه همان آفریننده درخت خرما است و این به سبب دقت و ظرافتى است که جداسازى هر چیزى از چیز دیگر و پیچیدگى و تنوعى است که در هر موجود زندهاى به کار رفته است.
🔰 موجودات بزرگ و کوچک، سنگین و سبک و نیرومند و ناتوان، همگى در آفرینش براى خداوند یکسانند.
📙 نهجالبلاغه، خطبه ١٨۵
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
❓چرا عدالتورزی یکی از ویژگیهای دولتمردان اسلامی است؟
🔆 عدالت از مطالبات فطری بشر است. لذا رضایتمندی و انسجام صفوف آحاد ملت و به دنبال آن پایداری حکومتها و تمدنها در گرو میزان موفقیت آنها در #اقامه_عدل در ابعاد مختلف جامعه است.
💢 از سوی دیگر، توسعهی پایدار نیز در گرو عدالت است؛ زیرا اگر در جامعهای توسعه و امنیت تحقق یابد، ولی تبعیض و ظلم و جور در آن رواج یابد، فرو میپاشد و حقوق مردم ضایع خواهد شد.
❌ چنانکه امروز به عیان پیداست از حقوق ملتها به علت بیعدالتی دولتمردان آنهاست. از دیگر سو، عدالت ضامن رشد مادی جامعه است به طوری که فرصتسازی برای بروز استعداد و ساخت استحقاق افراد، رهین وجود عدالت است.
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_46
#جامعه
#عدالت_اجتماعی
🆔 @farhang_puya
✔️ توانمندی، پیشبرنده اهداف انقلاب
🔺 یکی از معیارهای مهم مدیریتی برای گزینش دولتمرد اسلامی برخورداری توان اداره امور است، برای اداره امور جامعه، صرف آشنایی با قوانین کشور و قواعد تامین مصالح جامعه کفایت نمیکند.
🔻 زیرا گاهی افرادی هستند که در شناخت قوانین انتخاب دیدگاههای برتر قدرت خوبی دارند؛ برای مثال طرحها و نقشههای متفاوت برای تامین مصالح جامعه طرح برتر را تشخیص میدهند، ولی در مقام اجرای آن طرح مشکل دارند.
🔚 یعنی با بسترها و زمینههای اجرای آن آشنا نیستند. از اینرو لحاظ کردن مقدمات لازم برای اجرای یک برنامه وارد فاز اجرای آن میشود و با اجرای زودهنگام آن برنامه را ضایع میکند.
📋 نشریه فرهنگ پویا #شماره_46
#انقلاب_اسلامی
#دولت_اسلامی
🆔 @farhang_puya
❓برنامهریزی چیست؟
💢 تدبیر به معنی پیشبینی آینده و لحاظ کردن پیامدهای اقدامات در ذات برنامهریزی است؛ به طوری که میتوان گفت مدیر بیتدبیر در حقیقت مدیر بیبرنامه است.
🎯 لذا برخی از محققان، برنامهریزی را اینگونه تعریف کردهاند: «برنامهریزی فراگردی است مداوم، حساب شده و منطقی، جهتدار و دورنگر، به منظور ارشاد و هدایت فعالیتهای جمعی برای رسیدن به هدف مطلوب.»
🗞 نشریه فرهنگ پویا #شماره_46
#علوم_انسانی
#مدیریت
🆔 @farhang_puya
❓ ولایتمدار کیست؟
❇️ نصاب ولایتمدار این است که شخص افزون بر اطاعت از منویات دسته اول، از منویات دسته دوم نیز تبعیت کند.
✅ یعنی علاوه بر حکمهای مکتوب و رسمی ولیامر در زمینههای مختلف ناظر به شئون مدیریتی ولایت فقیه، به سایر درخواستهای ولیامر که در قالب تذکر یا توصیه و نصیحت شفاهی ارائه میگردد، عملاً ملتزم باشند و از آنها تخلف نکند.
📋 نشریه فرهنگ پویا #شماره_46
#امامین_انقلاب
#امام_امت
🆔 @farhang_puya
✅ ایمان نورانیترین چراغهاست
💠 حضرت امیرالمؤمنین علی (عليهالسلام):
💡 ایمان روشنترین راهها و نورانىترین چراغهاست، با ایمان مىتوان به اعمال صالح رسید، و با اعمال نیکو به ایمان مىتوان دسترسى پیدا کرد، با ایمان، علم و دانش آباد است؛ و با علم است که خوف از آخرت پدید آید.
📙 نهجالبلاغه
#حدیث
#شماره_30
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
‼️ وابستگی فرهنگ یعنی شکست!
💠 حضرت امام خمینی_ره:
🔹 با انحراف فرهنگ هر جامعه در بعدهای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و نظامی قدرتمند و قوی باشد، در واقع پوچ و پوک و میان تهی است. اگر فرهنگ جامعه وابسته باشد و از فرهنگ مخالف ارتزاق کند، ناچار دیگر ابعاد آن جامعه به جانب مخالف گرایش پیدا میکند
🔸 و بالاخره در آن مستهلک میشود و موجودیت خود را در تمام ابعاد از دست میدهد. استقلال و موجودیت هر جامعه از استقلال فرهنگ آن نشأت میگیرد و سادهاندیشی است که گمان شود با وابستگی فرهنگی، استقلال در ابعاد دیگر یا یکی از آنها امکانپذیر است.
#شماره_46
#امامین_انقلاب
#فرهنگ_اسلامی
🆔 @farhang_puya
❗️عدالت مستلزم مساوات مطلق نیست
💠 آیتالله شهید مطهری_ره:
💢 عدالت مستلزم مساوات مطلق نیست و گاهی عدالت ایجاب میکند که تفاوت و امتیاز گذاشته شود و مقتضای عدالت این است که تبعیضها و تفاوتهای بیجا و بلا استحقاق نباشد.
🔻 مقتضای عدالت این است که تفاوتهایی که خواه و ناخواه در اجتماع است تابع استعدادها و لیاقتها باشد. مقتضای عدالت این است که دانشجویانی که در یک امتحان شرکت میکنند، به هر کدام نمرهای داده شود که مستحق آن نمره است.
✔️ مقتضای عدالت این نیست که به همه نمره مساوی داده شود و باید به همه یک جور نمره داده شود؛ و الا تبعیض میشود و تبعیض ظلم است. عدالت این است که حق هر ذیحقی به خودش برسد.
📚 بیست گفتار، ص ٩۵ و ٩۶
#جامعه
#شماره_46
#عدالت_اجتماعی
🆔 @farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (عليهالسلام):
✅ پایبندی به حق و فرمانبرى از کسى که بر حق میباشد، اساس حکمت است.
📚 غررالحکم، ص ۵٩
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🔗 پیوستگی انقلاب
🕌 نظریه پیوستگی در مورد انقلاب اسلامی این است که انقلاب اسلامی، میراث عظیم اسلامی را که یک امر سنتی است با گذار از گسستگی که دنیای مدرن ایجاد کرده بود به دنیای بعد از مدرن بیاورد.
💯 در واقع انقلاب اسلامی با این که خود یک امر سنتی است ولی در دنیای مدرن سر برآورده است. همان مقدار که خودش را به میراث گذشته متصل میکند با میراث آینده نیز ارتباط برقرار میکند و این دو حلقه را به هم وصل میکند.
🎆 بنابراین در انقلاب اسلامی همان مقدار که به میراث گذشته و انسان 250 ساله - به تعبیر رهبر انقلاب - بر میگردیم، آینده را نیز در مهدویت میبینیم.
✍️ موسی نجفی
#شماره_41
#انقلاب_اسلامی
#فرهنگ_تمدن
🆔@farhang_puya
💠 حضرت امیرالمومنین علی (عليهالسلام):
💯 حکیم نیست آن کس که مدارا نکند با کسى که چارهاى جز مدارا کردن با او نیست.
📚 بحارالانوار، ج ٧۵، ص ۵٧
#حدیث
#شماره_45
#اخلاق_اسلامی
🆔 @farhang_puya