🖇 نقش مردم در جامعه و حکومت از منظر نهجالبلاغه
💢 نقش مردم در شکلگیری حکومت
‼️ به هوش باشید! سوگند به آفریدگاری که دانه را شکافت و به جنبندهها جان بخشید، اگر: حضور انبوه مردم در صحنه نبود و اگر وجود این همه یاران، حجت را تمام نمیکرد و اگر نبود آن تعهدی که خدا از دانشمندان گرفته است تا در برابر شکمبارگی ستمگر و گرسنگی مظلوم بیتفاوت نمانند، مهار شتر خلافت را بر کوهانش میافکندم و آخرین شتر این کاروان را به کاسه اولین آن سیراب میکردم. (1)
🚫 نقش مردم در سقوط حکومت
💯 هلاکت و بدبختی کسانیکه پیش از شما بودند به دو دلیل بود: نخست اینکه آنها مردم را از حق خود باز داشتند لذا ناچار شدند حق خویش را [از طریق رشوه و راههای نادرست از ایشان] خریداری کنند. دیگر اینکه آنها مردم را به باطل سوق دادند و آنان از وی پیروی کردند. (2)
✅ نیاز مردم به حکومت
🔰 خداوند امامت -تشکیل حکومت و وجود رهبری- را برای پایداری امت لازم نمود. (3)
📚 گردآوری: هادی محقق
1: خطبه 3
2: نامه 79
3: خطبه 33
#جامعه
#نهجالبلاغه
🆔 @farhang_puya
⚠️ ای شنونده از مستی خود به هوش آی از غفلتت بیدار شو!
💠 امیرالمومنین علی (علیهالسلام):
💥 ای شنونده از مستی خود به هوش آی از غفلتت بیدار شو و از عجله و شتابت بکاه و در انجام آنچه از زبان پیامبر (صلالله علیه و آله و سلم) به تو رسیده که راه فراری از آن نیست فکر را به کار بند و با کسیکه این روش را به کار نمیبندد و به جانب دیگری متمایل میگردد مخالفت کن و او را با آنچه برای خویش پسندیده است واگذار.
⛔️ فخرو فروشی را کنار بگذار و مرکب تکبر به زیر آی. به یاد قبرت باش که گذرگاه تو به سوی عالم آخرت از آنجاست. همانگونه که به دیگران جزا میدهی به تو جزا خواهند داد و همانگونه که بذر میافشانی درو خواهی کرد و آنچه امروز از پیش میفرستادی فردا بر آن وارد خواهی شد.
🔰 پس برای خود در سرای دیگر جائی مهیا ساز و برای آن روزت چیزی از پیش فرست. ای شنونده زنهار، زنهار و ای غافل کوشش کوشش.
📚 گردآوری: هادی محقق؛ کتاب شریف نهجالبلاغه
#جامعه
#نهجالبلاغه
🆔 @farhang_puya
⚔ درگیری تمدنی و لوازم آن
❇️ امروزه در جهان بحثهای تمدن اسلامی و نظریه پردازی در مورد دولت اسلامی و علوم انسانی اسلامی تماما با ایجاد حکومت اسلامی در ایران شکل گرفته است و قبل از انقلاب اسلامی خبری از این بحثها نبود.
⭕️ از همین جهت بنده ادعا میکنم که حکومت اسلامی مرحله اول تثبیت دین و جریان فکری توحیدی است؛ لذا این جریان فکری با یک تمدن غیر دینی درگیر میشود.
💢 همانگونه که آمریکا با روسیه و چین درگیر است با ما هم درگیر است. شما در رسانهها میبینید که مینویسد آمریکا با سه دشمن اصلی خود روسیه، چین و ایران درگیر است اما نوع درگیری او با روسیه و چین با درگیری با ما فرق میکند.
✍ مهدی مشکی
#شماره_41
#فرهنگ
#تمدن
🆔 @farhang_puya
💠 عقاید مارکسیستی در پیچ تاریخی
💢 قبل از انقلاب اسلامی ایران حتی در بین طلبه ها افرادی مطرح میکردند که اسلام یک دستگاه ارزشی است و احترامش محفوظ ولی ما برای انقلاب احتیاج به یک علم و ایدئولوژی داریم که راه انقلاب کردن را به ما بیاموزد و این جز مارکسیسم نیست.
⭕️ من اشخاصی را به یاد دارم که به صراحت میگفتند مارکسیست را بهعنوان یک علم انقلاب میپذیریم و این منافاتی با دین و مذهب ما ندارد! این در شکل جاافتاده و رسمیاش ایدئولوژی منافقین شد که مارکسیسم اسلامی را تشکیل دادند.
⭕️ گروههای متعددی این ایدئولوژی را داشتند که هم اسلام باشد هم مارکسیسم؛ منتها مارکسیسم را بهعنوان عامل انقلاب میشناختند و از آن تبعیت میکردند.
🎙 علامه مصباح یزدی (ره)
#شماره_24
#فرهنگ
🆔 @farhang_puya
🔍 نگاه روزنامهنگار لبنانی درباره وضعیت زنان در ایران
💢 زن ایرانی توانسته است توانمندیهای خود را در عرصههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی همزمان با توجه به حفظ زندگی مشترک به خوبی نشان دهد.
🔰 در جمهوری اسلامی قوانین و عرف های اسلامی به خوبی و بهدقت رعایت میشوند و قوانین اساسی ایران هم در موارد زیادی به حمایت از زنان پرداخته است.
✅ زنان ایرانی باور دارند که به اکثر حقوق خود دسترسی پیدا کردهاند و این عینا برخلاف شایعاتی است که در خارج از ایران علیه حقوق زن گفته میشود.
📝 گزارش صدی البلد از وضعیت زنان در ایران
#شماره18
#فرهنگ
#حجاب
🆔 @farhang_puya
🔆 تجلی اخلاق و معنویت در سیره سیاسی امیرالمؤمنین (عليهالسلام)
💠 مقصود از (اخلاق) در این مقال فلسفه اخلاق نیست، بلکه مقصود حکمی است که وجدان، عقلناب و یا فطرت درباره رفتارهای اختیاری انسان در قلمرو سیاست میکند. به این بیان که اگر رفتار اخلاقی انسان در سیاست با کمال نهایی وی سازگار باشد و موجب کمال انسان گردد رفتار ارزشمند، کمال آفرین بوده و فضیلت اخلاقی محسوب میشود.
🔰 و در غیر این صورت رفتاری خنثی و یارذیله به حساب میآید. و از آنجا که حکم فطرت انسانی در قلمرو اخلاق کاملاً منطبق بر حکم دین است. تعالیم اخلاقی برخاسته از فطرت و هر دو یکدیگر را تایید کرده و دو منبع برای دریافت آموزههای اخلاق عملی است.
🔚 ولی عقل ناب یا فطرت در انسانهای گوناگون همواره شکوفا نیست از اینرو ما در کنار ارزیابی فرامین عقل در باب اخلاق و سیاست باید سرانجام دستورات اخلاقی را به داوری طلبیده و در مواردی که عقل ناب حکمی نمیدهد باید به دین متوسل شویم.
📝 حجتالاسلام جواد سلیمانی
#شماره_40
#اخلاق
#ماه_رمضان
🆔 @farhang_puya
💠 سطحی شدن و تقلیل انسان
💢 شاید بتوان به جرئت گفت که تمدن مدرن غربی بر تقلیل همه چیز بنا شده است. مدرنیته هستی، حقیقت، خدا، انسان، معرفت، غایات و آرزوهای انسان، خوشبختی، خیر، زیبایی، عشق، ارزش و فضیلت اخلاقی و تواناییها و امکانات انسان و طبیعت را به سطحی نازل تر و گاه نازل ترین تقلیل میدهد.
⭕️ تفکر دئیسم نقش مهمی در بنیانهای این تقلیل دارد. شخص دئیست که خود را مستغنی از خدا، وحی و تعالیم وحیانی میپندارد و میخواهد همه چیز را با درک ناقصش بفهمد و تفسیر کند.
❌ اصرار دارد که به عقل خود بسنده کند و هر ارشاد و هدایتی بالاتر از درک عقل خود را پس بزند، در نتیجه مرتبه خود را به سطحی پایینتر از ظرفیت و توانی که خدا در ذات او و جهان قرار داده است تنزل میدهد.
🖋 محمد محمدینیا
#شماره_40
#جامعه
#مدرنیته
🆔 @farhang_puya
⁉️ سینمای ایرانی؛ فیلم فارسی یا فیلم ارزشی
⚡️ همانطوری که شهید آوینی گفت، سینما میتواند مبدا و منشا تحول در جامعه باشد؛ همانگونه که این صنعت میتواند زمینه ابتذال و انحطاط یک جامعه را نیز موجب شود. در سینمای ایران نیز همین قاعده حکمفرما بوده است.
📽 عنوان فیلم فارسی عموما به همان نوع فیلمهایی اطلاق میشود که در آن ارزش سینمایی و اخلاقی حاکم نیست و غیر از ضعف در ساختار فیلم از لحاظ فنی و ارزشی نیز تهی از آموزه های اخلاقی است.
🔺 اینگونه آثار چه در سینمای قبل از انقلاب و چه بعد از آن دیده شده است. چه آنکه بیتردید تعداد این آثار در سال های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به وفور بیشتر از سینمای پس از انقلاب است.
✍ علیاکبر عالمیان
#شماره18
#فرهنگ
#سینما
🆔 @farhang_puya
💢 درگیری ما با آمریکا ایدئولوژیک و تمدنی است
⭕️ معمولا درگیری آمریکا با روسیه و چین بر سر مسائل اقتصادی و سلطه سیاسی است؛ اما درگیری او با ما درگیری تمدنی و ایدئولوژی است. لذا اگر ما به این مسئله توجه داشته باشیم که نوع درگیری ما تمدنی است، آنوقت میدانیم که چگونه باید با آن مقابله کنیم و متوجه میشویم که کار ما خیلی مشکلتر است چون فقط بحث درگیریهای سیاسی، اقتصادی و نظامی نیست.
❎ این جریان مختص به زمان حاضر نیست بلکه بیش از صد سال قبل همین جریان سکولار و مدرنیته در کشورهای اسلامی از طریق درگیریهای نظامی ورود پیدا کردند و سپس وارد عرصه فرهنگ شدند و بعد کم کم همه جا را گرفتند.
✍ مهدی مشکی
#شماره_41
#استکبار_ستیزی
#تمدن
🆔 @farhang_puya
💢 گستره شعارهای مادی قبل از شروع نهضت امام
🗞 روزنامههای تودهای و مارکسیستها در آن زمان (قبل از نهضت امام) کم نبود. حتی در شهر ما یزد که از آن جهات پیشرفته نبود چند روزنامه وجود داشت که مارکسیستها اداره میکردند.
🔚 شعار میدادند کارگران! رنجبران! کشاورزان! متحد شوید. به آنها وعده بهداشت همگانی و تامین نیازمندیهای مادی میدادند. البته گروههایی هم بودند که از باب سیاسی کاری شعارهای اسلامی را هم اضافه میکردند اما جنبه تاکتیکی داشت و اعتقادی به اسلام نداشتند.
🔰 جهت حرکت مادهگرایانه بود تا اینکه نهضت حضرت امام آغاز گردید و حرف نویی در جامعه مطرح شد.
🎙 علامه مصباحیزدی (ره)
#شماره_24
#انقلاب_اسلامی
#تمدن
🆔 @farhang_puya
‼️ دشمن میخواهد مردم در انتخابات شرکت نکنند!
💠 رهبر معظم انقلاب:
⚠️ چند کلیدواژه اصلی هست، این کلیدواژهی اصلی را فراموش نکنید:
💢 مسئلهی «نقش مردم در حکومت» یکی از این کلیدواژهها است؛ این کلیدواژه است. بعضیها از بچههای خوب و انقلابی تعجب میکنند که فلانی مدام میگوید در انتخابات شرکت کنید، شرکت کنید؛ از من گلهمند میشوند که چرا شما مدام گفتید بیایید در انتخابات شرکت کنید.
💯 آقاجان! توجه داشته باشید که مصیبت، آنروزی است که مردم پشت کنند به صندوق رای؛ این مصیبت است؛ و دشمن این را میخواهد. الان شما ها باید زودتر از من بشنوید، بنده هم شنفتهام صداهایی را که بلند میشود، آرزو میکنند و انتظار میکشند روزی را که نود درصد مردم پای صندوقها شرکت نکنند!
🔙 حالا مثلا فرض کنید که گفتند بیست و چند درصد پای صندوقها شرکت نکردند، نیامدند؛ میگویند این کافی نیست، باید کاری کنیم که نود درصد مردم پای صندوقهای رای نیایند؛ مصیبت آن است. بنده آن را میبینم.
📅 17 خرداد 1396
#سیاست
#انتخابات
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
-WWW.SARALLAH-ZN.RI-ma0001272.mp3
28.63M
✍ شهید مطهری (ره):
💠 اگر ما جز دعای کمیل از علی علیهالسلام و جز #دعای_ابوحمزه از علیبنالحسین علیهالسلام نداشتیم و اسلام در چهارده قرن چیز دیگری نداشت، همینکه توسط دو تن از شاگردهای اسلام از آن دنیای بدویت و جهالت چنین دو اثری ظاهر شده کافی است. آنقدر اینها اوج و رفعت دارد که اصلا اعجاز جز این چیزی نیست.
🔰 فرازهایی از دعای ابوحمزه ثمالی
#مناسبتی
#ماه_رمضان
🆔 @farhang_puya
🔱 پرهیز از اشرافیگری و رفاهطلبی
💠 امیرالمؤمنین علی (عليهالسلام):
🔘 ای مردم! خدای تبارک و تعالی ادی شکر خویش را از شما طلبیده است و وارث امر خود قرارتان داده است. او شما را در میدان زندگی فرصت تمرین و آزمایش داده است تا از یکدیگر سبقت برپایید، پس کمربندها را محکم ببندید، شکمها را از طعام افزون تهی نگه دارید، بدانید که هرگز عزم استوار با سورچرانی قابل جمع نیست!
🔺 چه بسیار خواب شبانه، که ارادههای روز را درهم میشکند و چه بسیار سیاهی و تاریکیهای گوناگون که بر یادآوری و توجه به اهداف پرده میپوشد.
📚 گردآوری: هادی محقق؛ کتاب شریف نهجالبلاغه، خطبه 238
#حدیث
#نهجالبلاغه
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
💠 همه در خطریم
⭕️ همه ما در خطریم. هیچکس به سابقه خودش نباید تکیه و اعتماد کند. ما مرجع تقلید داشتیم که میخواست علیه امام کودتا کند، مقلد و رساله هم داشت.
💢 امیرالمؤمنین (ع) میفرماید: شیطان با هیچکس شوخی ندارد، سراغ همهتان میآید و از هیچکس نمیگذرد. سراغ آدمی که ممکن است پنجاه سال نماز شب خوانده و روزه مستحبی گرفته و فقیه باشد، سراغ او میرود؛ دیگر ما که جای خود داریم.
📌 سراغ قویترین رزمندگان، مجاهدان و شهادت طلبان تاریخ رفته و سر کینه، رقابت، جاهطلبی، ثروت و شهوت طلبی فاسدشان کرده است.
🎤 سخنرانی دکتر رحیمپور ازغدی
#شماره_15
#تاریخی
#فتنه
🆔 @farhang_puya
💢 از خارج چشم دوختهاند به اینکه انتخابات نشود. تا که مردم، شرکت نکنید!
#عکس_نگاشت
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
✳️ اجرای مرحله به مرحله حکومت اسلامی
💢 ما در مرحله اول حکومت اسلامی باید با دین حداقلی جلو برویم و نمیتوانیم در همین مرحله اول با دین حداکثری کشور را اداره کنیم.
🔻 تقریبا به اجبار باید جریان دینگریزانه را تاحدودی تحمل کنیم تا کمکم آثار آن را در جامعه محو کنیم؛ اما این پذیرش مانند نظر آقای حجاریان نیست که دین را مضمحل کنیم، بلکه پذیرش از این جهت است که بتوانیم با آن مقابله کنیم.
📌 نمونه این سیاست را در زمان پیامبر (ص) هم داریم. ایشان وقتی در مکه مبعوث شدند، احکام اسلام را به صورت تدریجی ارائه کردند؛ چون شرایط آن زمان بهگونهای بود که ایشان نمیتوانستند احکام را یکدفعه بیان کنند بلکه آن احکام را از چیزهایی که برای مردم خیلی ساده جا افتاده بود شروع کردند.
✍ مهدی مشکی
#شماره_41
#فرهنگ
#تمدن_نوین_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💢 اخلاق سکولار
🔰 انسان از جهات مختلف موضوع علوم گوناگون قرار میگیرد و هریک وجود انسان را از نظر خاصی مورد بحث و بررسی قرار میدهند.
↙️ در اخلاق نیز انسان از جهت رشد و تکامل معنوی مورد کنکاش قرار میگیرد. بنابراین اخلاق یکی از علوم انسانی است و مانند سایر علوم انسانی تحت تاثیر مبانی فکری و اعتقادی افراد قرار دارد.
🔴 از آنجا که برداشت و فهم افراد از انسان، مبدا و غایت انسان و ظرفیتهای شناختی انسان، تشخیص مصالح و مفاسد و... کاملا موثر بر پذیرش نوع نظام ارزشی است؛ لذا بروز و ظهور رفتار آنها نیز متفاوت خواهد بودو به همین دلیل اخلاق سکولار نتیجه و برخاسته از نگاه مادی انگارانه به جهان است.
✍ حجتالاسلام علی مصباح
#شماره_40
#اخلاق
#سکولاریسم
🆔 @farhang_puya
🌐 اهمیت پوشش در ملل عالم
⭕️ نکته جالب توجه در محیط مقدس آموزش و تعلیم در میان تمام کشورها، وجود قوانین مشترک، شامل کیفیت پوشش حرفهای و مناسب و تطابق آن با محیط درس و تحصیل، همچنین وجود دستورالعمل متناسب با آن میباشد.
⚡️ علت و ضرورت ضوابطمند بودن پوشش در محیط آموزش نه تنها باورمندی بر اصول ارزشی، بلکه بر مبنای ضرورتهای محیطی و ایمنی و آرامش روحی و روانی متناسب با پیشرفت کار و پایبندی به قوانین خاص میباشد.
✅ نوع لباس و پوشش زنان در محیط کار و تحصیل، نشانگر شخصیت، وقار و متانت زنانه آنها و برای مردان نمودی از خوش سلیقگی، آراستگی و پایبندی به اصول محیط اجتماعی میباشد.
✍ مهیا زاهدین لباف
#شماره18
#حجاب
#جامعه
🆔 @farhang_puya
⭕️ اسلام حرف نویی بود!
💠 علامه مصباحیزدی (ره):
✅ اگر شما فرمایشات امام (ره) را در نوشتهها و گفتههایشان واژهشماری کنید، محوریترین مفهوم در سخنهای ایشان اسلام است.
🔰 آن زمان حرف نویی بود و پذیرفتنش برای همه اقشار مردم یکسان نبود. بودند در میان جامعه کسانی که این سخنان کاملا به دلشان مینشست و آروزی دیرینهشان این بود که اسلام مطرح شود و نظام اسلامی شکل بگیرد اما همه اینطور نبودند.
❌ گروههای چپ در کشور وجود داشت، انواع احزاب مارکسیستی بودند که معروفترین آنها حزب توده بود. اقلیت های مذهبی هم بودند که خیلی برای اسلام اهمیتی قائل نبودند.
#شماره_24
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
✅ شرکت در انتخابات و انتخاب صحیح
💠 رهبر معظم انقلاب:
💢 انتخابات فقط یک پدیدهی سیاسی نیست. انتخابات، مظهر حضور مردم، مظهر احقاق حق و مظهر توانایی و اقتدار ملی برای یک کشور است. امروز در دنیا چه در کشور ما و چه در جاهای دیگر روی این حساب میشود که چند درصد از کسانیکه میتوانستند رای بدهند، در یک انتخابات شرکت کردند و رای دادند.
🔰 از نظر مردم دنیا و تحلیلگران و سیاستگذاران عالم، آن نظامی مستحکم است که تعداد بیشتری از مردمش در هنگام انتخابات پای صندوقها بیایند و رای بدهند. این نشانه استحکام نظام است.
☑️ مردم باید بیایند و با #انتخاب_صحیح و آزادانه، قانونگذارانشان را در قوه مقننه معین کنند؛ سرنوشت نظام بستهی به احقاق و استنقاذ این حق است. این تکلیف است؛ باید همه شرکت کنند.
📅 26 اسفند 1376
#امامین_انقلاب
#انتخابات
#شماره_42
🆔 @farhang_puya
🔰 جهاد مقاومت
💠 امیرالمومنین (علیهالسلام):
🔘 مردمی که از جهاد روی برگردانند خداوند لباس ذلت بر تن آنها میپوشاند و بلا به آنان هجوم میآورد حقیر و ذلیل میشوند. عقل و فهمشان تباه میگردد و به خاطر تضییع جهاد حق آنها پایمال میشود و نشانههای ذلت در آنها آشکار میگردد و از عدالت محروم میشوند.
📚 گردآوری: هادی محقق؛ کتاب شریف نهجالبلاغه، خطبه 27
#جامعه
#نهجالبلاغه
🆔 @farhang_puya