هدایت شده از اندیشه پژوهان استاد رحیم پور ازغدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شهید_القدس
#حاج_قاسم
🔻توصیه سردار_سلیمانی به استاد رحیم_پور_ازغدی
⬅️ همین خط رو ادامه بده...
🔻کانال اندیشهپژوهان استاد #رحیم_پور
🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@rahimpoor_azghadi
هدایت شده از هیئت حجت بن الحسن
🔰 اگر در راه خدا گام برنداریم مبتلا به معصیت خدا میشویم...
✨ امام صادق علیه السلام فرمودند:
✨ أَنْفِقْ وَ أَيْقِنْ بِالْخَلَفِ وَ اِعْلَمْ أَنَّهُ مَنْ لَمْ يُنْفِقْ فِي طَاعَةِ اَللَّهِ اُبْتُلِيَ بِأَنْ يُنْفِقَ فِي مَعْصِيَةِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ مَنْ لَمْ يَمْشِ فِي حَاجَةِ وَلِيِّ اَللَّهِ اُبْتُلِيَ بِأَنْ يَمْشِيَ فِي حَاجَةِ عَدُوِّ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
✨انفاق كن و به پر شدن جای آن يقين داشته باش، و بدان هر كه در راه طاعت خدا انفاق نكند، مبتلى به انفاق كردن در راه معصيت خدا شود، و هر كه به دنبال بر آوردن احتياج دوست خدا نرود ناگزير مىشود كه به دنبال بر آوردن حاجت دشمن خدا رود.
📚 من لا یحضره الفقیه ج۴ ص۴۱۲
@ostadelahi
May 11
چند جمله از رهبر معظم: ☝
#مسجد_پایگاه_همه_کارهای_نیک
#مسجد_زمینه_ساز_تمدن_اسلامی
🆔@FarhangDarShahr 🌿👌
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸 ترویج اذان گویی، روشی غیر مستقیم برای ترویج حجاب🔸
از این اذان گفتن غافل نباشید. اول ظهر که شد بروید بایستید و اذان بگویید. نه اینکه همیشه اذان رادیو را باز کنید. اذان شما یک اثر دیگری دارد. باید صدای اذانتان در #دانشگاه بلند شود. از این عارتان نشود که مثلا بگویند این هم دارد اذان می گوید. بروید پشت دانشکده بایستید و اول وقت، اذان بگویید.
مخصوصاً یک جایی که آدم برای خدا کِنِف می شود [ارزشش بیشتر است]. جاهایی که به آدم بارک الله و احسنت می گویند، این میتواند آدم را جهنمی کند؛ اما جایی که به آدم فحش می دهند ممکن است انسان را بهشتی کند. شما اذان را فراموش نکنید. خدا رحمت کند نواب صفوی را. دستور داده بود به فدائیان اسلام که وقتی اذان شد، هرجا که بودید اذان بدهید. این ها در هر خیابانی که بودند، اول اذان ظهر که می شد هرکدامشان پشت یک مغازه ای یا پشت هر جا که بودند صدای اذانشان بلند می شد.
شما کارهای مبارزه با بی حجابی را به طور #غیر_مستقیم می توانید انجام دهید. بوی اسلام که آمد، بوی اذان که آمد، صدای اذان که بلند شد، یک عده بلند می شوند و می روند وضو میگیرند و نماز می خوانند. شما میخواهید مسئله حجاب را با گفتن حل کنید، توی روی خودش بگویید و حل کنید [اما این خیلی جواب نمی دهد]. این گل را با دست باز نمی کنند، [اگر غنچه گل را با دست باز کنند]، گل دیگر گل نمی شود، گل را باید گذاشت تا خودش باز شود. این امور را باید آبش بدهی، هوایش را درست کنید؛ خودش به موقع باز می شود.
🔻 اگر شما هم مثل من از این مطلب حکیمانه لذت بردید منتشر کنید
#پویش_اذان
#اذان
از روز اول شورا چند برنامه رو به عنوان اولویت های فرهنگی به دوستان گفته و در جلسات کمیسیون فرهنگی نیز بازگو کرده ام... :
۱. #محله_محوری با مرکزیت مساجد و کمک فکری و اعتباری جهت فعال سازی مساجد
۲. #اذان و استقرار سامانه پخش سراسری اذان و همچنین اذان زنده فردی و گروهی در سطح شهر
۳. تقویت #امامزادگان به عنوان قطبهای فرهنگی و معنوی شهر، الفت بخش و گردشگرپذیر
۴. سالمسازی و معنوی سازی #مراکز_تفریحی به ویژه مسیرهای کوهنوردی و بلوار ارم با برنامه های جذاب (من جمله ورزش صبحگاهی سالم و در تالار قرآن به همراه صبحانه سالم و ارزان)
۵. احیای #طب_سنتی به عنوان موثرترین عامل تمدن ساز، انسجام بخش، افتخار آفرین، اشتغال زا و هویت بخش و....
ادامه👇
🆔@FarhangDarShahr 🌿👌
۶. احیای سایر رفتارهای #ترمیم_دهنده_گسست و رفو کننده شکاف اجتماعی مانند: گویش همدانی، مفاخر شهر، گردشگری هویت، بازی و ورزش محلی و محله ای، موسیقی و لباس محلی، دروازه های نمادین شهر و اسقرار موزه مردم شناسی همدان در آنها، بازار سنتی و عرضه محصولات سنتی شهر در آن...
۷. حمایت از کلیه ایده های موثر در تقویت #حجاب_ایرانی
۸. تبیین و تاکید بر معماری و #شهرسازی_ایرانی_اسلامی
۹. تقویت تشکلهای مردمی و تلاش برای احداث #مجتمع_های_چندمنظوره جهت استقرار گروه های فرا محلی فرهنگ و تشکل های مادرتخصصی
۱۰. اهتمام و تخصیص اعتبار فرهنگی برای #خانواده_بزرگ_شهرداری
و تاکید بر #خوش_حسابی و سلامت اداری
۱۱. استفاده از ظرفیت هنر در همه برنانه ها، با حمایت گسترده از #همه_هنرمندان_بومی شهر
۱۲.... و ده ها نکته ریز و درشت فرهنگی، ارزشی، اقتصادی، فسادستیزی و مدیریتی که مجالی برای بازگو کردن یک یک آنها نیست!
تقریبا کلیه موارد رو در قالب ارائه طرح یا گنجاندن در بودجه سالانه شهرداری در شورا به تصویب رساندم
و دقیقا هیچکدام انجام نشد!
#ناکارآمدی
#نادانی_ناتوانی
#بی_خیالی_و_بی_تعهدی
علیرغم مخالفت شدید با این شهردار در جلسه رای گیری و رای ندادن به وی در رای گیری اصلی، اما نهایتا به خاطر همراهی با شورا و اعلام حمایت و القای دلگرمی به شهردار منتخب،«رای» خود را در صورتجلسه پایانی،«مثبت» ثبت نموده و تاکنون نسبت به مخالفتم با روش و منش شهردار در این کانال به طور صریح، اعلام موضع نکرده بودم.
از آنجا هنوز هم در برخی مجامع، بنده رو جزو حامیان شهردار و وضع موجود محسوب میکنند بر آن شدم تا نظر رسمی خودم رو یکبار در کانال اعلام کنم. 👌
حامیان شهردار که هیچ جوابی در رد نظرات و تاکیدات بنده نداشته و ندارند صرفا برای توجیه این ناکارآمدی ها اقدام به تهمت یا القای تحلیل های مضحک و متناقض به بنده شدند که گوشه ای از آن را از باب مطایبه، تیتروار عرض میکنم: 👇
_ افکار و مبانی فلانی خیلی خوب است ولی اجرایی نیست یا به درد اجرا نمیخورد و یا الزامات اجرا در آن نیست!
ج: آیا ۱۲ بند فوق الاشاره اجرایی نیستند؟! پس چرا اکثرا بدان رای داده اید
نکته:
البته آن دسته از گفتارها که شامل تحلیل مبانی فکری حقیر میباشد ناظر به نگاه آرمانی و تمدنی بوده و صرفا در این کانال مطرح شده است
موارد ۱۲گانه و امثالهم کاملا کاربردی و امکان پذیر، سهل الوصول و فاخر بود و هیچ توجیهی در ترک آنها پذیرفته نیست!
دومین توجیه... 👇
میگویند: شهردار تقصیری ندارد! بلکه بدنه شهرداری همدان اینگونه طرح ها را یا اساسا قبول ندارد یا توان انجام و اجرای آنها را ندارد!
جواب:
اساسا شهرداری کارهای خود را یا کلا برون سپاری کرده و به پیمانکار واجد صلاحیت واگذار میکند و یا در قالب مشارکت با گروه ها و مجموعه های توانمند آنها را اجرا میکند
و لذا بر فرض پذیرش ناکارآمدی و کارشکنی در بدنه شهرداری، کلیه کارها با اصرار و دستور شخص شهردار به راحتی قابل تحویل به بخش خصوصی است تا بدون اضطراب و اختلال به سرانجام برسند.
یک جواب نقصی!:
پس چرا شهردار و حامیانش در انجام یک کار شلخته فرهنگی مثل فوتبال که پردردسر، پرهزینه و غیرقانونی بود قاطعانه و ریسک پذیرانه ایستادند و انجام دادند
پس اگر اراده ای بر انجام باشد حتی با مخالفت بدنه شهرداری و بدون واگذاری به بخش خصوصی نیز میتوان آن را انجام داد
لذا انجام نشدن ده ها طرح فرهنگی، عمرانی، ترافیکی و... صرفا نشان ناکارآمدی است! یا شاید هم بدتر از آن نشان عدم اعتقاد راسخ به اصول حکمروایی دینی و ارزش های فرهنگی است!
سومین توجیه...!!!
میگویند شهرداری بودجه ندارد طرح ها و مصوبات شما را انجام دهد..!
جواب:
بودجه سالانه شهرداری، بمثابه احکام واجب برای مکلف است و سایر طرح ها و لوایح موردی در حکم مستحبات که نباید انجام آن به تکالیف لطمه ای بزند!!
اگر بودجه نیست و درآمدها محقق نشده اند، چطور میشود که شهرداری بعضا لوایح غیر ضروری را برای تصویب در وسط سال به شورا ارسال میکند که حاوی مبالغ زیادی کمک به افراد و مجموعه هاست!
از ذکر مصادیق احتراز دارم
جواب دوم:
شهرداری اگر بخواهد جلوی خرج و برج های اضافی را گرفته و مانند یک بخش کاملا خصوصی کار کند حداقل ماهیانه ۳میلیارد تومان از محل صرفه جویی و تمحض بر قانون عایدش خواهد شد
از ذکر موارد معذورم
جواب سوم:
تمامی طرح های ۱۲ گانه فوق الذکر با اختصاص سالیانه ۲۰ الی ۶۰ میلیارد تومان به راحتی قابل اجرا و تحول زاست.
از تعمیر مساجد تا تحول در فرهنگ (غیر از مجتمع های چند منظوره که ابتکارات مخصوص خود را در ساخت میطلبد)
شهرداری ۱۵۰ میلیارد اعتبار فرهنگی دارد
شهرداری ۱۳۰ میلیارد اعتبار رفاهی دارد
شهرداری سال گذشته در حالی بودجه ناچیز مساجد را (۵۰۰ میلیون هر مسجد ۲۰ میلیون) نمیداد و بارها مسجدی ها را دوانده بود که در ایام دهه فجر یکباره چند میلیارد بابت یک وعده شام به خانواده بزرگ شهرداری در برخی مناطق، بودجه رفاهیات افزایش یافت!
جواب چهارم:
نظام اولویت بندی در بودجه وجود ندارد
و لذا سیاستهای اصلی شورا زمین میماند
شورا به هیچ وجه راضی به صرف بودجه های کلان و بی زبان در برخی پیاده روها نبود
امسال در شرایطی پیاده رو های گنجنامه مجددا با سنگ گرانیت بازسازی شد که طرح های اصلی حوزه حمل و نقل(ترافیک) و نوسازی ناوگان عمومی، زمین مانده و با پیشنهاد حذف بودجه مواجه است!
چهارمین توجیه و تهمت!
میگویند این حاج شیخ چقدر متکبر و خودخواه و دیکتاتور و تکرو است!؟؟
ریشه همه مشکلات شورا و شهرداری به همین برمیگردد!
طوری حرف میزند که انگار فقط خودش میفهمد! چرا در اکثریت هضم نمیشود؟ چرا با اکثریت همراهی نمیکند؟!
و تعابیری از این دست!
جواب: 😑
اساسا دیکتاتور و تمامیت خواه به کسی اطلاق میشود که اختیار و قدرتی داشته باشد و بر خلاف منطق و عدالت و قانون، بخواهد نظر خود را تحمیل کند و حق دیگران را نادیده انگارد!
کسی که اختیار و قدرت و کثرتی نداشته و به دلیل آزادگی مورد بایکوت عده ای قرار گرفته است چطور میشود وصف سخیف دیکتاتوری را بر او اطلاق نمود! آنهم از طرف کسانی که مهمترین تصمیمات شهری را تا جای ممکن پنهانی و باندی پیش میبرند و با کسی مشورت نمیکنند!؟
مثل این میماند که پادشاهی که رعیت زندانی خود را شکنجه دهد و مدام به او بگوید که ای دیکتاتور چرا اعتراض داری!!!
👌یه مثال
یه فوتبالیستی ۲۰ تا گل آماده میکنه میذاره زیر پای اون کسی که تو خط حمله وایساده؛ اونم هر ۲۰تاشو میزنه اوت! بعد این فوتبالیست میره پیش مربی و گلایه میکنه که چرا این یارو رو تعویض نمیکنی؟! هر کدوم از ما ۲۰تا گل پاس دادیم زده اوت!! مربیه میگه نه ببین تو مغروری! تو متکبری! اون یارو درسته بازی بلد نیست ولی الان نوک حمله است و نماد تیم منه! برو برو اصلا تو رو تعویض میکنیم بجای اون! 😳
اون طرفتر ۴تا فهمیده میفهمن و میان به اون مربی نافهمیده میگن شما مگه خدایی که باطن و نیت و اخلاق رو میخوای دربیاری!؟ اسم این تیم، تیم انقلابه! اگر ببازه یعنی امید حامیان به یاس مبدل شده! تو باید به بازی و بازی سازی و نهایتا تعداد گل ها توجه بکنی! تو رو چه غرور و تکبر! چه ربطی داره آخه..؟! اصلا چون بازی بلده، ناز شصتش غرورم داشته باشه؛ حقشه..!
(خدایا ببین به گرفتار چه جماعتی شدیم؟ مجبوریم چه مثالهایی بزنیم!)
توانایی یک نماینده یا یک مسئول به میزان فهم، خلاقیت و کارآمدی اونه! تعهد یعنی آدم ناتوان خودش بکشه کنار! حتی توی مربی هم باید بکشی کنار!
حق باید معیار تصمیمات باشد نه افراد!
میگویید چرا مدتی است از شورا و شهرداری چیزی نمیگویید؟!
حالا دیدید نگفتن بهتر است
هنوز بسیاری از آن حرفها و پیشنهاداتی که گفته شد و عمل نشد را بیان نکرده ام!
بذارید حرفهای خودمان را دنبال کنیم🙏👇
تحلیل مبانی مهندسی فرهنگی👌🌿
هدایت شده از ✅ فرهنگ در شهر👌
15.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نکته طلایی
🔹جامعه باید دانشی اداره شود، دین می گوید دانشمندان باید جامعه را اداره کنند...
🔸دین رقابتهای حزبی راقبول ندارد...
🔹جامعه ای که توسط احزاب اداره بشه اندیشمندان دچار خفقان میشوند...!!!
🔸چرا مسئولین ضعیف در جامعۀ ما روی کار میآیند؟
🆔 @FarhangDarShahr 👈☘️
سند_معماری_و_شهرسازی_ایرانی_اسلامی.pdf
942.8K
سند معماری و شهرسازی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۹۵ تصویب و ابلاغ شده
مفاد خوبی داره
قرار بوده شورای عالی شهرسازی هم نظام نامه اجرایی اون رو تهیه کنه و بعدش هر ۶ماه یکبار هم به شورای انقلاب فرهنگی گزارش بده..
ولی تابحال هیچ کاری نشده!..
متاسفانه نه تنها هنوز ابلاغ نشده ر
بلکه در مقررات ملی ساختمان که تاکنون حدود۲۴ جلد آن تدوین شده هنوز مقررات ملی حوزه معماری و حوزه شهرسازی تدوین و ابلاغ نشده!!
بعدا در خصوص این سند بیشتر خواهم گفت
#دلنوشت:
آدم اگر قهوه تلخ بخوره با علم به اینکه این تلخه براش گواراست
اما اگر یه مشت بادام شیرین و گران بریزه دهانش تلخ و پوسیده از آب دربیاد خیلی دردش میاد. 😔◼️
شهرداری همدان اراده ای برای برگزاری رویداد طب سینایی ندارد - تسنیم
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/10/18/3019536/%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D9%85%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D8%B7%D8%A8-%D8%B3%DB%8C%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF
🖇 #تلنگر 🌱
🍂همواره در این فکر بودم که:
موسی (علیه السلام)
از آن دختر چه دید؟؟
که حاضر شد برای مهریهی او
ده سال از عمرش را چوپانی کند!
جواب را خداوند
📖در قرآن ذکر کرده است:
﴿تمشي علىٰ استحياء﴾
آن دختر با #شرم_و_حیا راه میرفت..!
عازم زیارت امام رضا جان ع هستم
همه تون رو حلال و دعا میکنم
حلال و دعا بفرمایید
#نایب_الزیاره_ایم
درباره گورستان!
🔹یکی از مشهورترین واژگان شهرسازی معاصر غرب، واژه سرزندگی است، به این معنا که فضای شهری بایستی فضایی پرنشاط و سرزنده باشد. از علل به حاشیه راندن گورستان در شهرهای معاصر، همین موضوع است زیرا از منظر تمدن مادیگرای غرب، مواجهه افراد زنده با فضای گورستان، منتج به تبعات روانی نامطلوبی میشود. این در حالی است که در فرهنگ اسلامی، به علت تاثیرات سازندهای که یاد مرگ برای انسان به بار میآورد، بر مراجعه مکرر به گورستان (هم در اوج غم و هم در اوج شادی) تاکید فراوان شده است و لذا متناسب با این تأکیدات، در شهرهای سنتی ما، گورستانها به جای آنکه به صورت متمرکز، در حاشیه شهرها مکانیابی شوند (مانند بهشت زهرا در تهران و یا بهشت معصومه در قم و یا دارالرحمه در شیراز و ...)، در سطح محلات پراکنده بودند و در متن زندگی مردم جا داشتند. به نحوی که شهروندان در سطح محلات مکررا با گورستانها مواجه میشدند که این مواجههی دمادم، اثرات تربیتی مهمی بر شهروند سنتی داشت. اما جالب آنکه از وقتی گورستانها از حالت متکثر و محلی، به حالت متمرکز و فرامحلی درآمدهاند و به حاشیه شهرها منتقل شدهاند تا خدای نکرده، مردم با دیدن گورستان، به یاد مرگ نیافتند و افسرده نشوند، نرخ افسردگی و تبعات حاصل از آن (نظیر استفاده از انواع قرصهای آرامبخش و سرانه آسیبهای روانی و...) نه تنها کاهش نیافته بلکه دائما در حال افزایش است!
🔹علاوه بر مکانیابی گورستان در حاشیه شهر، واژه وارادتی سرزندگی یک تاثیر مهم دیگر نیز بر شهرهای معاصر ما گذاشته است و آن هم وارد کردن مفهوم زیست شبانه به فرهنگ ما است. مفهومی که در فرهنگ اسلامی نه تنها ممدوح نبوده بلکه به شدت مذموم است. زیرا طبق نص صریح برخی آیات، شب برای استراحت و آرامش است: "وَجَعَلَ اللَّيْلَ سَكَنًا"(انعام/۹۶) و نه برای تکاپو و خیابانگردی و بازارگردیهایی که متناسب با مفهوم زیست شبانه، از فرهنگ غربی به فرهنگ بومی ما تحمیل شده است. آنچه تامل برانگیز است این است که چنین واژگان وارداتی و تحمیلی (نظیر سرزندگی، زیست شبانه، پرسهزنی و ...) هم اکنون در دانشکدههای هنر و علوم انسانی ما محور تعریف بسیاری از پایان نامهها و رسالههای دانشجویی قرار گرفته و برخی اساتیدی که مستقیم یا غیر مستقیم، متاثر از نظام فکری تمدن غرب تربیت شدهاند این واژگان و مفاهیم را با بهبه و چهچه، به خورد دانشجویان ما میدهند تا با تقدیس این واژگان، برایمان تولید علم کنند!
@baladetayyeb
🆔@FarhangDarShahr 🌿👌
24213983604.pdf
937.4K
انتشار این مقاله پژوهشی در اصفهان موجب شد شورای شهر و... حکم به ابقا و احیاء آرامستان های محله ای درون بافت در شهر اصفهان نمایند.
متاسفانه شنیده ها حکایت از آن دارد که در طرح جامع همدان، اداره راه و شهرسازی مکلف به یافتن مکانی برای آرامستان در فاصله ۲۰کیلومتری شهر همدان شده است!
این یعنی هدم هویت و فاصله گرفتن از ریشه های فرهنگی در ساختار شهری؛!
🆔@FarhangDarShahr 🌿👌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک دقیقه از «#شهیده مریم سلطانینژاد» که ماندگار شد..
🆔@FarhangDarShahr 🌷
وقتی عده ای در یک جمع معنوی با عملیات انتحاری به شهادت میرسند
#زندگی_پس_از_زندگی👇
https://www.aparat.com/v/9x0IL