جهادی که «معلم» را به خیمه رساند
آیت الله مصباح یزدی رحمة الله علیه:
🔸مرحوم آقا سيدمحمدحسين تهرانی که با [شهید مطهریقدسسره] انس خاصی داشتند، شب شهادت آقای مطهری، خواب ديده بودند که: «با هم دارند در يک فضای وسيعی حرکت ميکنند به طرف يک تپهمانندی که بالای آن تپه، يک خيمه مجللی برپا است و اينها با عجله دارند به طرف آن خيمه میروند و تصورشان چنين بوده که آن خيمه تعلق به وجود مقدس رسول خداصلیاللهعلیهوآله دارد.
🔸میگوید همان طور که داشتيم با آقای مطهری به آن طرف سير میکرديم، يک وقت ديديم کسي اسبی آورد و آقای مطهری را سوار اسب کرد و با سرعت او را برد و من تنها ماندم. خيلي ناراحت شدم که ما خيلی رفيق بوديم، چرا من عقب ماندم از ايشان؟ چه طور برای ايشان اسب آوردند سوارش کردند با سرعت بردند من جا ماندم.»صبحش خبر شهادت ايشان را شنيد.
🔸ما بايد...يک درسی بگيريم از [این ماجرا و تمام] سیره ایشان که اگر به علم، مسائل اجتماعی، تبلیغ، تربیت، ارشاد و [مانند این امور] میپردازيم، خودمان را فراموش نکنيم [و نیتمان در این امور را اصلاح کنیم].
🔸بايد برای خودسازی تلاش کنيم و يکی از ارکان خودسازی، جهاد در راه خدا است، که به اقتضای شرایط، مصداق این جهاد متفاوت است. گاهی جهاد، جهاد نظامی است، بايد جان داد. گاهی جهاد اقتصادی است، بايد از سرمايه خرج کرد. گاهي جهاد علمی است، گاهی جهاد ارشادي است و ديگران را بايد ارشاد کرد تا راه خدا را بهتر بشناسند و بهتر عمل کنند. مرحوم آقای مطهری رضواناللهعليه از کسانی بود که شعبههای مختلفی از اين جهاد نصيبش شد.
۱۳۹۲/۰۲/١٢
#شهید_مطهری
حقوق معلم و استاد
📝امام سجاد علیه السلام حقوق معلم و استاد را چنین بیان میفرمایند :
● التَّعْظِیمَ لَهُ
تعظیم نمودن او
● التَّوْقِیرُ لِمَجْلِسِهِ
احترام گذاشتن به مجلس او
● حُسْنُ الاِسْتِمٰاعِ اِلَیْهِ
خوب گوش دادن به او
● الْاِقْبٰالُ عَلَیهِ
روی آوردن به او
● اَنْ لٰاتَرْفَعَ عَلَیهِ صَوْتَکَ
اینکه بلند نکنی بر او صدایت را
● اَنْ لٰاتُجیٖبَ اَحَدًا یَسْاَلُهُ عَنْ شَیءٍ حَتَّی یکُونَ هُوَ الَّذِی یجِیبُ
اینکه جواب ندهی به کسی که از او سوال می کند از چیزی تا باشد و آنکه جواب می دهد.
● لٰاتُحَدِّثَ فِی مَجْلِسِهِ اَحَدًا
صحبت نکنی در مجلسش با کسی
● لٰاتَغْتٰابَ عِنْدَهُ اَحَدًا
غیبت نکنی نزدش از کسی
● اَنْ تَدْفَعَ عَنْهُ اِذَا ذُکِرَ عِنْدَکَ بِسُوءٍ
اینکه دفاع کنی از او هنگامی که ذکر شود نزد تو به بدی.
● اَنْ تَسْتُرَ عُیوبَهُ
اینکه بپوشانی عیب هایش را
● تُظْهِرَ مَنٰاقِبَهُ
آشکار کنی خوبی هایش را
● لٰاتُجٰالِسَ لَهُ عَدُوًّا
مجالست نکنی دشمن او را
● لٰاتُعٰادِی لَهُ وَلِیًا
دشمنی نکنی دوست او را
فَاِذَا فَعَلْتَ ذَلِکَ شَهِدَ لَکَ مَلٰائِکَةُ اللَّهِ بِاَنَّکَ قَصَدْتَهُ وَ تَعَلَّمْتَ عِلْمَهُ لِلَّهِ جَلَّ اسْمُهُ لٰا لِلنَّاسِ
اگر انجام دادی آن(دستورات) را شهادت دهد برایت فرشتگان خدا به اینکه تو او را قصد کردی و تعلیم گرفتی علمش را برای خدا(که بزرگ است نامش) نه برای مردم
📓رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
#حدیث
Voice 003.m4a
6.2M
🔹 ویژگیهای منافق
✅ حجت الاسلام دکتر فضائلی
🔈 دوشنبه ١١ اردیبهشت ماه ١۴٠٢
🔸معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
#درسهای_ماندگار
#نفاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مقابل سختیها و مصائب چه واکنشی داریم؟
14020213.mp3
7.09M
🔹 اخلاق و تربیت اسلامی
برکت علم در احترام به استاد است
✅ حجت الاسلام دکتر دریابیگی
🔈 چهارشنبه ١٣ اردیبهشت ماه ١۴٠٢
🔸معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
#استاد_دریابیگی
#درسهای_ماندگار
✅ اعلام مبلغ بُن اعتباری خرید کتاب
🔹یارانه اعتباری خرید کتاب از ۳ روز قبل از آغاز نمایشگاه کتاب (هفدهم اردیبهشت) به اعضای هیأت علمی، دانشجویان و طلاب کشور تخصیص داده میشود. متقاضیان میتوانند به ketab.ir مراجعه کنند و درخواست خود را برای دریافت یارانه اعتباری ثبت کنند.
🔹سقف این یارانه برای دانشجویان و طلاب ۶۰۰ هزار تومان است که از این مقدار ۲۴۰ هزار تومان سهم وزارت فرهنگ است. سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیأت علمی هم ۷۰۰ هزار تومان است که از این مقدار ۳۵۰ هزار تومان برعهده وزارت فرهنگ خواهد بود.
🔹این یارانهها صرفاً در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران قابل استفاده است و بهصورت اعتبار خرید به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا میکند. برای دریافت این یارانه در هنگام درخواست نیازی به واریز وجه نیست و یارانه اختصاصی در زمان خرید کتاب محاسبه و کسر خواهد شد.
🔸سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir برگزار خواهد شد.
♻️ #اطلاع_رسانی_کنید
🔸 فراخوان مقاله همایش ملی قرآن و سلامت معنوی
🔰 محورهای همایش:
1️⃣ کليات و مبانی
2️⃣ شاخصهها، مؤلفه ها، مراتب، سنجه ها و الگوهاي سلامت معنوي در قرآن
3️⃣ نسبت و مناسبات سلامت معنوی قرآن بنیاد با دیگر انواع و ابعاد سلامت
4️⃣ شيوه ها، عوامل، موانع و آثار سلامت معنوی در قرآن
5️⃣ نقد اجمالی نظریّههای رقیب و معارض
6️⃣ روششناسی استنباط مسائل سلامت معنوی از قرآن
📅 مهلت ارسال اصل مقالات:
پایان تیرماه ۱۴٠۲
🗓 برگزاری همایش:
اسفند ماه ۱۴٠۲
📱دریافت اطلاعات بیشتر: ۰۲۵۳۷۶۰۳۵۷۱ داخلی ۱۲۴ (دبیرخانه همایش)
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/salammanaviii
#همایش
#فراخوان_مقاله
#سلامت_معنوی
اللهم عَجّل لولیّک الفَرج
💠 مراسم پرفیض دعای ندبه
🕖 هر جمعه
ساعت ٧:٣٠ صبح
🕌 نمازخانه خوابگاه انقلاب
☕️ همراه با صبحانه
#قرارگاه_امام_المنتظر
#دعای_ندبه
کانون مهدویت دانشگاه علوم قضایی
@mahdaviyatujsas
📜 بخشی از پیام حضرت آیتالله خامنهای به مناسب سیامین سالگرد آیتالله العظمی بروجردی در سال 1370
🔻به مناسب 13 شوال سالگرد ارتحال آیتالله العظمی بروجردی (قدس سره)
او چون خورشیدی درخشان، بر تعدادی از علوم اسلامی، بلکه بر روشها و شیوههای تحقیق در آنها و نیز بر فضای عام حیات مسلمین در زمان خود و پس از آن، پرتوافشانی کرد و هنوز علمای اسلام و جهان اسلام، از تأثیرات مبارک آن عمر پُرثمر و ریاست و مرجعیت تامهی پانزدهسالهی او متمتعند. این شخصیت عالیقدر و کمنظیر، مرجع عام شیعه در زمان خود و استاد فقیهان و مراجع معاصر، حضرت آیةالله العظمی مرحوم حاج آقاحسین بروجردی است؛ (اعلیاللَّه مقامه و رفعاللَّه اعلامه).
علم و تقوا و اخلاص و روشنبینی و بزرگمنشی و کیاست و نوآوری و جامعنگری و خستگیناپذیری و بسی خصلتهای کمیاب و نفیس دیگر از این مرد بزرگ و ذخیرهی الهی، چنان شخصیت ذوابعاد و عظیمی فراهم آورده بود که نظیر آن را در فقهای صاحبنام و برخوردار از زعامت، بندرت میتوان یافت.
او در فقاهت، مبتکر شیوهیی جدید، و در رجال و حدیث، صاحب سبک بود و در تدریس و تربیت شاگرد و تعلیم کار دستهجمعی، بر زمان خود سبقت داشت. بینش وسیع او، از مرزهای حوزهی قم و حوزههای علمیه و چهارچوب کشور ایران و جهان تشیع فراتر میرفت و بر جهان اسلام و همهی مذاهب مسلمین پرتو میافکند.
زعامت او، نه تنها به ادارهی امور درسی و معیشتی حوزهها، که به مسایل سیاسی و اخلاقی آن، و نه تنها به امور حوزه، که به امور دینی و شعایر اسلامی در سراسر کشور و در سطح بینالمللی شمول مییافت.
حوزهی علمیهی تحت زعامت او، پرورشگاه و خاستگاه افکار نو و گوهرهای درخشانی شد که به برکت آن در سالهای بعد، نهضت روحانیت پی ریخته شد و حرکتی که در اوج آن، انقلاب عظیم و شکوهمند اسلامی به رهبری مجدد بزرگ اسلام حضرت امام خمینی(قدّساللَّه نفسهالزّکیّه) بود، سر برآورد. با این همه، در مجموع شخصیت آن بزرگمرد، آنچه بیش از همه درخشنده و چشمگیر بود، اخلاص و تقوایی بود که وی در همهی امور خود از آن بهره میگرفت.
💢آیتالله بروجردی (ره) در کلام استاد حسین انصاریان
🔹مرحوم آیتالله بروجردی سال آخر عمرشان فرمود: من در این ۸۸سال، پنج دقیقه از عمرم را ضایع نکردهام. بیخودی که انسان، بروجردی ، شیخ انصاری یا علامهٔ حلی نمیشود!
🔸ایشان در سن بالاتر از هشتاد با آن کار زیاد، حدود دو ساعت در سحر برای عبادت بیدار بودند. همچنین تا آخر سورهٔ توبه را حفظ بود و قرآنش ترک نمیشد. ظهر و شب به اینجا میآمد و نماز میخواند. من هم به ایشان اقتدا کرده بودم. در جلسۀ استفتای فقهی هم شرکت میکردند و درس هم میدادند. یک انسان ۸۰-۸۸ ساله که دیگر سن او اقتضای اینهمه کار را نمیکرد، ولی ایشان انجام میداد!
🔹هشتاد سال پیش از پاکستان، عراق، ایران، افغانستان و اروپا میلیونها تومان پول برای آیتالله بروجردی میآمد. میلیونها تومان در هشتاد سال پیش میدانید یعنی چه؟! وجود مبارک ایشان در این سالها، حتی یک ریال از پولهایی که از همه نقاط جهان به نام سهم امام برای او میآمد، خرج خانه، خودش و لباسش نکرده و هیچچیزی را برنداشته است.
🔸وقتی آقای بروجردی در هامبورگ آلمان زمین خرید تا مسجد بسازد، یک دفتر بیستمتری در آن زمین برای مراجعۀ مردم درست کردند. هنوز مسجد هم ساخته نشده بود. کنار دریاچۀ آلستر، عکس و نقشۀ مهندسی ساختمان و کنارش هم عکس آیتالله بروجردی را زده بودند. ایشان میگفت تا آنوقت که من خبر دارم، ۲۵ نفر از این مردان و زنان و جوانان آلمانیِ مسیحی، با دیدن عکس آقای بروجردی شیعه شدند؛ فقط با دیدن عکس ایشان، نه دیدن خودشان!
فرهنگ دانشگاه علوم قضایی
شماره تلفن دبیرخانه مرحله سراسری دانشگاه لرستان 06633120113 تلفن همراه آقای مصطفی امید نژاد مسئول
لینک کانال دبیرخانه دانشگاه لرستان جهت هماهنگی و اطلاع رسانی
https://eitaa.com/quranlu37
هدایت شده از بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی
📌اندیشکده قسط بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی برگزار می نماید
📝آشنایی با تخلفات انتظامی قضات
👨💼با حضور دکتر احمدی فر
معاون دادستان انتظامی قضات و مدرس دانشگاه
⏱زمان: چهارشنبه مورخ 20 اردیبهشت ساعت 13
🕹مکان: سالن شهید بهشتی دانشگاه علوم قضایی
🔸ویژه قضات، کاراموزان و دانشجویان دانشگاه علوم قضایی
اندیشکده قسط بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضایی
🆔 @bs_ujsas
💢شیخ صدوق، مرزبان حماسه جاوید
🔹یکی از بزرگترین مرزبانان حماسه جاوید و خدمتگزاران مکتب اهل بیت (ع) و از شاخصترین دانشمندان جهان اسلام که عمر خود را در راه خدمت به فقه و حدیث شیعه و پاسداری از فرهنگ مهدویت صرف کرد، ابوجعفر محمدبن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی ملقب به «شیخ صدوق» است که (پس از ۳۰۵ق ـ ۳۸۱ق) که مدفون در ری است، ایشان بزرگترین محدّث و فقیه مکتب حدیثی قم به شمار میرود. حدود ۳۰۰ اثر علمی منسوب بدوست که بسیاری از آنها مفقود شده است. کتاب من لایحضره الفقیه از کتب اربعه شیعه نیز اثر هموست.
ایشان در صف اول محدثین و علمای اثناعشر جای دارد و به عنوان یکی از ارکان فقه شیعه به شمار میرود. پس از گذشت ۱۰ قرن از وفات این محدث بزرگ شیخ صدوق، برکات آثار و خدماتش باعث شده تا نیمه اردیبهشت را به عنوان روز بزرگداشت شیخ صدوق نامگذاری کنند.
🔸عصر شیخ صدوق را باید “عصر احیا تنقیح حدیث” نامید زیرا پس از رحلت پیامبر اسلام، بازار جعل حدیث رونق گرفت و کارخانه حدیث سازی خلفا بکار افتاد و کسانی پیدا شدند که بطور حرفهای، احادیثی را جعل و به پیامبر و ائمه نسبت میدادند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۱۵ شوال ، سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا
🏴سالروز شهادت حضرت حمزه بن عبدالمطلب عموی بزرگوار رسول خدا صلّیاللهعلیهوآلهوسلم تسلیت باد.
🔸معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
#حضرت_حمزه_سیدالشهدا
🔸🔶《ألسَّلامُ عَلَیکَ یَا حَمْزَةَ بْنَ عَبدِالمُطَّلِبٍ(ع)، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَمَّ رَسُولِ اللهِ(ص)》🔶🔸
✅همانطور که می دانید حضرت حمزه سیدالشهداء(ع) در راس شهدای بنی هاشم است.
و در چند جای تاریخ، بعد از شهادت ایشان، نام او توسط حضرت رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در مواقع حساس و سرنوشت ساز، یاد شده است.
1️⃣ #حضرت_رسول_اکرم_صلوات_الله_علیه :
در جنگ احد هنگامی که حضرت رسول اکرم(ص) متوجه شهادت عمویش حضرت حمزه(ع) شد، بلافاصله بالای جنازه ی ایشان حاضر شد، در حالی که به شدّت اشک میریخت.
ابن مسعود می گوید :
پیامبر اکرم(ص) بدن حمزه(ع) را به طرف قبله قرار داد، سپس کنار آن قرار گرفت و با صدای بلند گریه کرد، تا حالت بیهوشی به ایشان دست داد، و آنگاه خطاب به جسد عمویش فرمود :
📋《یَا حَمْزَةُ! یَا عَمَّ رَسُولِ اللهِ(ص)! یَا اَسَدَ اللهِ وَ اَسَدَ رَسُولِهِ! یَا فَاعِلَ الْخَیْراتِ! یَا کَاشِفَ الْکُرُباتِ! یَا ذابُّ یَا مَانعَ عَنْ وَجْهِ رَسُولِ اللهِ(ص)》
♦ای حمزه! ای عموی پیامبر خدا! ای شیر خدا و ای شیر رسول خدا! ای انجام دهنده کارهای خیر! ای برطرف کننده سختیها! و ای دفاع کننده و دور کننده دشمن از برابر رسول خدا!(۱)
2⃣ #امام_علی_علیه_السلام :
حضرت امیرالمومنین(ع) در هنگام غصب خلافت توسط اصحاب سقیفه و جسارت آنان، فرمود :
📋《وَا حَمزَتَاهُ! وَلَا حَمزَةَ لِيَ اليَومَ!》
♦️ای حمزه! آه که امروز حمزه ای برای من نيست!(۲)
بعدها حضرت(ع)، هنگام خلافت خویش در خطبه ای فرمودند :
📋《أَمَا وَاللهِ لَوْ أَنَّ حَمْزَةَ وَجَعْفَراً کَانَا بِحَضْرَتِهِمَا مَا وَصَلاَ إِلَى مَا وَصَلاَ إِلَیْهِ،وَ لَو كانا شَاهِدَيهِما لاتَبَقا نَفسَيهِمَا! أَمَّا حَمْزَهُ فَقُتِلَ یَوْمَ أُحُدٍ وَ أَمَّا جَعْفَرٌ فَقُتِلَ یَوْمَ مُوتَهَ!》
♦️آگاه باشید! سوگند به خدا! اگر حمزه و جعفر(ع) زنده وحاضر بودند، آن دو نفر (ابوبکر و عمر) به مقام خلافت كه رسيدند، نمى رسيدند، و اگر حمزه و جعفر بودند، شاهد و ناظر بودند، که آن دو نفر، جان سالمى از ميان بيرون نمى بردند و خود را به هلاكت مى انداختند.
اما حمزه در نبرد احد کشته شده بود و جعفر در نبرد موته!(۳)
3⃣ #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها :
حضرت فاطمه(س) بعد از رحلت حضرت رسول اکرم(ص) بر سر مزار شهدای اُحُد می رفت و در آنجا بر سر مزار حمزه(ع) که خود قبر او را سنگ چینی کرده بود، گریه می کرد و او را فرا می خواند.
در تاریخ آمده است :
📋《تَأْتِي قُبُورَ اَلشُّهَدَاءِ.. فَتَقُولُ هَاهُنَا كَانَ رَسُولُ اَللَّهِ(ص) وَ هَاهُنَا كَانَ اَلْمُشْرِكُونَ》
♦️حضرت فاطمه(س) به زیارت شهدای احد می رفت و آنها را زیارت می کرد و محل جنگ رسول خدا(ص) با مشرکین را دقیقا نشان می داد.(۴)
4⃣ #امام_حسین_علیه_السلام :
امام حسین(ع) در روز عاشورا در فرازی از خطبه خود، خطاب به سپاهِ دشمن می فرماید :
📋《أَیهَا النَّاسُ! اسْمَعُوا قَوْلِی..أَمَّا بَعْدُ فَانْسُبُونِی فَانْظُرُوا مَنْ أَنَا؟》
♦️ای مردم به گفتارم گوش دهید.
ای مردم! بگوئید من چه کسی هستم؟
سپس فرمود :
📋《أَ لَسْتُ ابْنَ بِنْتِ نَبِیکمْ وَ ابْنَ وَصِیهِ وَ ابْنِ عَمِّهِ؟ أَ وَ لَیسَ حَمْزَةُ سَیدُ الشُّهَدَاءِ عَمِّی؟》
♦️آیا من فرزند دختر پيامبر خدا(ص) نيستم؟
آيا من فرزند وصي و پسرعموي پيامبر(ص) شما نيستم؟
آيا حمزه ی سيدالشهدا(ع) عموی من نيست؟(۵)
5⃣ #حضرت_زینب_سلام_الله_علیها :
در روز عاشورا، بعد از شهادت امام حسین(ع)، مرکب ایشان به سمت خیمه ها رفت، وقتی اهل خیام این حالت را دیدند، در این هنگام، حضرت زینب کبری(س) و در برخی نقلها حضرت اُم كلثوم(س) دست بر سر گذاشت، درحالی که با صدای بلند فریاد می زد و مى گفت :
📋《وامُحَمَّداه! واجَدّاه! و انبِيّاه! وا اَبَاالْقاسِماه! وا عَلِيّاه! وا جَعْفَراه! وا حَمْزَتاه! وا حَسَناه!
هذا حُسَيْنٌ(ع) بِالْعَراء، صَريحٌ بِكَرْبَلا، مَحزُوزُ الرَّاْسِ مِنَ الْقَفاء، مَسْلوبُ الْعِمامَةِ وَالرِدَاءِ》
♦️این حسین(ع) توست که عریان روی زمین افتاده و سر در بدن و عمامه و رداء به تن ندارد!(۶)
6⃣ #حضرت_سجاد_علیه_السلام :
امام سجاد(ع) در فرازی از خطبه که در مسجد شام ایراد فرمود، خطاب به مردم شام فرمود :
📋《أَيُّهَا النَّاسُ!.. فُضِّلْنَا بِأَنَّ مِنَّا النَّبِيَّ الْمُخْتَارَ مُحَمَّداً وَ مِنَّا الصِّدِّيقُ وَ مِنَّا الطَّيَّارُ وَ مِنَّا أَسَدُ اللَّهِ وَ أَسَدُ رَسُولِهِ وَ مِنَّا سِبْطَا هَذِهِ الْأُمَّةِ》
♦️اى مردم! خداوند ما را بر ديگران برترى داد به خاطر اينكه حضرت رسول اکرم(ص) از ماست.
امام علی(ع) صديق از ماست.
جعفر طيار از ماست.
حمزه سیدالشهداء شير خدا و شير رسول خدا(ص) از ماست.
و امام حسن(ع) و حسین(ع) دو فرزند بزرگوار رسول اكرم(ص) از ماست.(۷)
ادامه مطالب :👇
امام سجاد(ع) در طی روایتی می فرماید :
📋《مَا مِنْ يَوْمٍ اَشَدُّ عَلي رَسولِ اللهِ(ص) مِنْ يَوْمٍ اُحُدٍ قُتِلَ فِيهِ عَمُّهُ حَمْزَةٍ بْنِ عَبدالمطلَبٍ اَسَدُ اللهِ وَ اَسَدُ رَسُولِهِ(ص)!》
♦️سخت ترين روزی كه بر رسول خدا(ص) گذشت روز غزوه احد بود كه در آن عمويش حمزه بن عبدالمطلب كه شير خدا و شير پيامبرش بود كشته شد.(۸)
اما در مورد نحوه شهادت حضرت حمزه(ع) آمده است که؛
از ابن عباس نقل شده است كه وقتی در جنگ احد حضرت حمزه سیدالشهداء شهيد شد، وحشی (قاتل حمزه) از طرف هند (مادر معاویه) اجیر شد که حمزه را بعد از کشتن، مُثله کند.
و او نیز سینه حمزه را شکافت.
بعد از پایان جنگ، صفيه (خواهر حمزه و مادر زبیر) آمد كه وضع جنازه برادر خود را ببيند اما خبر نداشت كه برادرش را بعد از شهادت، مثله كرده اند.
صفيه به امام على(ع) و زبير (پسر صفیه) برخورد كرد.
امام على(ع) به زبير فرمود :
📋《اُذْكُرْ لِأُمِّكَ!》
♦️مادرت را دریاب! (به او تذكر و دلدارى بده!)
و چون این کار قدری سخت بود، زبیر از آن سرباز زد و متقابلا به امام علی(ع) عرضه داشت :
📋《لَا بَلْ اذْكُرْ أَنْتَ لِعَمَّتِكَ!》
♦️نه! شما به عمّه تان تذكر و دلدارى دهيد.
صفیه تا به علی(ع) و زبیر رسید پرسید :
📋《مَا فَعَلَ حَمْزَةُ؟ فَأَرَيَاهَا أَنَّهُمَا لَا يَدْرِيَانِ!》
♦️حمزه را چه شده است؟ پس صفیه از حال آن دو گمان کرد که آنان خبری ندارند.
پس نزد حضرت رسول اکرم(ص) آمد.
حضرت(ص) تا عمه خود را دید، فرمود :
📋《إِنِّي أَخَافُ عَلَى عَقْلِهَا》
♦️من مى ترسم بر عقل صفيه، از شدت ناراحتى بر حمزه، صدمه اى بر او وارد شود.
در این هنگام؛
📋《فَوَضَعَ يَدَهُ عَلَى صَدْرِهَا فَدَعَا لَهَا فَاسْتَرْجَعَتْ وَ بَكَت》
♦️حضرت(ص) دست مبارک خود را بر روی سينه ی صفيه گذاشت و براى او دعا فرمود و صفيه نیز گفت :
(إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ) و سپس گريه كرد.(۹)
رسول اکرم(ص) هنگام بازگشت به مدینه، وقتی شاهد گریه انصار بر کشتگان خود شد، فرمود :
📋《لَكِنَّ حَمْزَةَ لَا بَوَاكِيَ لَهُ الْيَوْمَ بِالْمَدِينَةِ》
♦️اما امروز در مدینه برای (عمويم) حمزه(ع) گريه كننده ای نيست.
سعد بن معاذ این سخن را شنید و زنان را بر در خانه رسول خدا(ص) آورد و آنان بر حمزه(ع) گریستند.(۱۰)
{وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ}
📚منابع :
۱)ذخائر العقبی محب الدین طبری، ص۱۸۱
۲)شرح نهج البلاغه ابن ابی الحديد، ج۱۱، ص۶۵
۳)کتاب سلیم بن قیس، ج۱، ص۱۶۰
۴)الکافی شیخ کلینی، ج۴، ص۵۶۱
۵)الارشاد شیخ مفید، ج۲، ص۹۸
۶)مقتل الحسين(ع) خوارزمی، ج۲، ص۳۷
۷)بحارالانوار مجلسی، ج۴۵، ص۱۳۹
۸)امالی شیخ صدوق، ص۴۶۲
۹)مسكّن الفؤاد شهید ثانی، ص۷۱
۱۰)دلائل النبوة ابوبکر بيهقی، ج۳، ص۳۰۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۱۵ شوال سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی
🔹من زارَ عَبدالعَظیمِ(ع) بِرِی کَمَن زارَ الحُسَین(ع) بِکَربَلا
🏴 سالروز وفات سلاله پاک امام حسن مجتبی(علیه السلام)، حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) تسلیت باد.
🔸معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
#شاه_عبدالعظیم
دکتر گنجی 16 اردیبهشت.mp3
41.67M
🔹 تبیین و تحلیل بیانات مقام معظم رهبری به مناسبت روز معلم
🔹سخنران: دکتر گنجی؛ عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
🔹زمان: شنبه ١۶ اردیبهشت ١۴٠٢
🔸معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
🔴 اطلاعیه
به اطلاع کلیه دانشجویان گرامی می رساند اولین جلسه از سلسله جلسات بررسی فرصتها و تهدیدهای تصدی منصب قضا با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر وحدانی نیا برگزار می گردد.
🔹زمان: دوشنبه ۱۸/ ۲/ ۱۴۰۲ بعد از نماز جماعت مغرب و عشا
🔹مکان: خوابگاه انقلاب
🔸معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
#نکات_اخلاقی
#اهمیت_استاد_دیدن
💠 «آن آقا شذوذ داشت؛ چون استاد کم دیده بود و به فکر خودش متکی بود»
🔹 کج فهمی یک عیب بسیار بزرگ ونقمت بزرگی است. انسان روی مسائل فکر میکند، ولی آنها را کج می فهمد. یک وقتی خدمت مقام معظم #رهبری بودیم، صحبت از یکی از علمای قریب عصر شد، ایشان از فرد دیگری در مورد فقه آن عالم پرسیدند، گفت: بد نبود.
🔸 اما خودشان فرمودند: «نه، آن آقا شذوذ داشت؛ چون #استاد کم دیده بود، و به فکر خودش متکی بود». معمولاً کسانی که استاد نمی بینند و خودشان زود حالت استقلال پیدا میکنند، دارای حرفهای شاذ و نادر میشوند؛ زیرا از اصحاب نظر و پختههای در فن، حرف را نشنیدهاند و خودشان یک چیزهایی به ذهنشان می آید که به اشکالاتش نیز نمی توانند توجه بکنند و قهراً دچار شواذ و نوادر میشوند.
📚 درس خارج فقه آیت الله #شبزندهدار (سال 1394)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😍 👆دانشجویان دانشگاه علوم قضایی حتما ببینند
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
نشست فرهنگی «پیرامون زن، زندگی، آزادی» با حضور گرم و صمیمی مبلغ بینالملل و مدیر حوزه علمیه امام علی(ع) کشورهای آمریکای لاتین؛
🌹🌹🌹
حجةالاسلام مجتهدزاده مشهور به «شیخ قمی»
🌹🌹🌹
شنبه ۲۳ اردیبهشت ساعت ۱۰ صبح در سالن سردار شهید سلیمانی
🌹🌹🌹
معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
هدایت شده از انجمن علمی دانشگاه علوم قضایی تهران
⭕️هسته مطالعات تحلیل و نقد رویهقضایی انجمن علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری برگزار میکند:
🔹سومین جلسه از سلسه نشست های تحلیل و نقد آرای قضایی
❇️ نشست : نقد و بررسی رای صادره از شعبه 20 دادگاه عمومی تهران در خصوص خرق حجاب شخصیت حقوقی با نظر به قاعده Alter ego
🎙میهمانان:
🔸 دکتر هانی حاجیان رئیس شعبه 20 دادگاه عمومی تهران( قاضی صادر کننده رای)
🔹 دکتر عباس کریمی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران( ناقد)
🔹 دکتر مرتضی شهبازی نیا عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس( ناقد)
🔹 دکتر رضا خشنودی قاضی بازنشسته دیوانعالی کشور و پژوهشگر پست دکترا دانشگاه پاریس 2 ( ناقد)
▪️دکتر محسن مینا قاضی دادگستری و مدرس دانشگاه( دبیرعلمی جلسه)
🕰زمان: یکشنبه 24 اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۶ عصر
🕹مکان:خیابان انقلاب،نرسیده به پل کالج،خیابان خارک،دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری،سالن شهید بهشتی
✅ شرکت در جلسه برای عموم با رعایت شئونات اسلامی بلامانع و رایگان است.
در صورت داشتن هر گونه سوالی به این آیدی پیام دهید.
@meghdad_momenian
@anjoman_elmi_ujsas
استاد فضائلی-۱۴۰۲۰۲۱۸.mp3
5.71M
🔹 جریان نفاق
✅ حجت الاسلام دکتر فضائلی
🔈 دوشنبه ١٨ اردیبهشت ماه ١۴٠٢
🔸معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
#درسهای_ماندگار
#نفاق
🌷آیتالله #سعادت_پرور #پهلوانی:
اصلیترین حجابهایی که مانع ظهور کمالات فطری انسان است،حجاب گناهان، غفلتها وآلودگیهای مادی است.
#غفلت
سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ ، حجت الاسلام عابدین زاده.m4a
10M
🔹 جنگ احد
✅ حجت الاسلام استاد عابدین زاده
🔈 سه شنبه ١٩ اردیبهشت ماه ١۴٠٢
🔸معاونت فرهنگي و اجتماعي دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری
#درسهای_ماندگار