رئیس دانشگاه فرهنگیان در گفت و گو با خبرگزاری فارس تبیین کرد:/۲
برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان در افق ۱۴۰۶
* فارس: در ابتدای گفتوگو، آماری از تعداد دانشجویان و وضعیت دانشگاه فرهنگیان ارائه میدهید؟
در حال حاضر ۹۴ هزار و ۷۲۶ دانشجو و ۲۲ هزار و ۷۴۹ مهارتآموز در دانشگاه فرهنگیان به تحصیل میپردازند و ۸۵۰ استاد در این دانشگاه فعالیت میکنند. همچنین ۹۶ هزار و ۳۳۸ دانشجو از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند.
دانشگاه فرهنگیان راهبردیترین نهاد آموزشی کشور است. از این حیث که آینده کشور از طریق معلمان آن رقم خواهد خورد و اینجا، جایی است که معلم پرورش پیدا میکند؛ گزاف نیست اگر بگوییم از وضع امروز دانشگاه فرهنگیان میشود، بخشی از آینده نظام تعلیم و تربیت را پیشبینی کرد.
دانشگاه فرهنگیان وارث بیش از ۱۰۰ سال سنت تربیت معلم در ایران است؛ در همه استانها و در تعداد زیادی از شهرهای بزرگ استانها با قریب به ۱۰۰ شعبه فعال است؛ کمتر دانشگاهی یا هیچ دانشگاهی نیست که سابقهاش از دانشگاه تربیت معلم استان خودش بیشتر باشد. اسناد نشان میدهد که بسیاری از دانشگاههای بزرگ کشور، در درون یک یا دو اتاق مراکز تربیت معلم پایهگذاری کردند.
بعد از یک دوره رکود در دهه ۸۰ در سنت تربیت معلم، بنا به تدبیر دولت وقت، دانشگاه فرهنگیان به عنوان دانشگاه معلم پرور ایران تأسیس شد. از سال ۱۳۹۱ برای اولین بار دانشجو گرفت و از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۴۰۱، بهرغم اهمیت این دانشگاه، هیچگاه جلسه هیأت امنا با حضور رئیس جمهور برگزار نشد.
خرسندیم در این دولت پس از 11 سال از تأسیس دانشگاه، این بار جلسه هیأت امنا با حضور رئیسجمهور، وزرای علوم و آموزش و پرورش، رئیس سازمان اداری و استخدامی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و سایر اعضای هیأت امنا تشکیل شد و تصمیمات بسیار مهم بنبست شکن و آیندهساز برای دانشگاه گرفته شده است.
** تصویب برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان در افق ۱۴۰۶
* فارس: درباره مصوبات جلسه اخیر هیأت امنا توضیح دهید؟
۵ تصمیم کلیدی و کلان در جلسه گرفته و مصوب شد که مصوبه اول، برنامه راهبردی دانشگاه در افق ۱۴۰۶ است. دانشگاه پیشتر یک برنامه راهبرد افق ۱۴۰۴ داشت اما این برنامه راهبردی ویرایش و اصلاح شد و جهتهای آن متناسب با اهداف سند تحول بنیادین، بیانیه گام دولت، برنامه تحولی دولت اصلاح جدی پیدا کرد و به یک برنامه جدید تبدیل شد.
در این برنامه جدید، بیش از ۳۰ نشانگر کلیدی برای پیشرفت آینده نظام تعلیم و تربیت گنجانده شده است که موظف هستیم، پیادهسازی کنیم؛ از جمله نسبت دانشجو به استاد است که در حال حاضر ۱۱۰ به یک است که در افق این برنامه باید به ۳۵ به یک برسد یا تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد که در حال حاضر یک درصد دانشجویان دانشگاه است، در این برنامه باید حداقل به ۱۵ درصد برسد. یا هرم هیأت علمی در افق این برنامه باید به بیش از ۹۵ درصد استادیار و بالاتر برسد.
همچنین فضای آموزشی، اداری، رفاهی و کمک آموزشی دانشگاه باید به استانداردهای مصوب برنامه ششم توسعه نزدیک شود و از همه اینها موضوع تمدنسازی نوین اسلامی، هویت، پروراندن نسلی با روحیه مقاومت و حمیت و همت ملی از جهتگیریهای مهم این برنامه راهبردی است.
* فارس: از چه زمانی برنامه راهبردی جدید اجرا میشود؟
برنامه راهبردی، امروز سند فعالیت و برنامهریزی دانشگاه است و از سال 1402، این برنامه جایگزین تمام برنامههای پیشین خواهد شد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در گفت و گو با خبرگزاری فارس تبیین کرد:/۳
برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان در افق ۱۴۰۶
در آینده نزدیک دیگر مدیریت امور پردیسها نداریم
* فارس: مصوبههای بعدی چیست؟
مصوبه دوم، اصلاح سازمان دانشگاه است. دانشگاه شامل 98 پردیس و مرکز است و در هر استان، یک مدیریتی به نام مدیریت امور پردیسهای آن استان پیشبینی شده است؛ در اصلاح سازمان دانشگاه، سازوکارهای به گونهای تدوین شده است که یک دانشگاه ملی با ۳۱ دانشگاه جامع تابع استانی داریم.
در آینده نزدیک دیگر مدیریت امور پردیسها نداریم بلکه در هر استان یک دانشگاه با ۳ پردیس یا دانشکده شامل دانشکده خواهران، دانشکده برادران و دانشکده متولی امر توانمندسازی معلمان سراسر آن استان است. چرا که معلمان باید در هر سال ۲۰۰ ساعت آموزش باید آموزش ببینند و ساعت آموزشی معلمان هر استان، آنقدر زیاد است باید یک مرکز تخصصی عهدهدار این کار شود. متناسب با آن باید نمودار دانشگاه تصویب میشد که این اتفاق افتاد و سقف پستهای سازمانی دانشگاه در این برنامه تعیین شد و مقرر شد نمودار تفصیلی هم زیر نظر سازمان اداری و استخدامی کشور بهزودی تدوین و آماده ابلاغ شود.
آییننامه صلاحیت حرفهای معلمی تصویب شد
تصمیم راهبردی سوم، تصویب آییننامه صلاحیت حرفهای معلمی است که مطابق آن دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان پس از تحصیل هم آزمون جامع و هم آزمونهای عملکردی کاربردی در حوزههای فرهنگی، آموزشی و تدریس عملی خواهند داشت و بعد از آن فارغالتحصیل میشوند.
این آییننامه صلاحیت حرفهای معلمی همسو با اسناد تحولی همچون سند تحول بنیادین، سند تحول دولت و آموزههای جهانی در پرورش و تربیت معلم است؛ امید داریم معلمانی که در دانشگاه فرهنگیان تربیت میشوند، به عنوان معلمان شاخص و پیش نمونههای اعلای معلمی در آینده به جامعه تعلیم و تربیت ورود پیدا کنند و آن را متحول کنند.
* فارس: ویژگی این آییننامه چیست؟
در این آییننامه پیشبینی شده است که دانشجومعلمان در طول تحصیل، ۱۲ مهارت را باید کسب کنند؛ برخی از مهارتها برای همه یکسان و اجباری است و برخی هم از بستهای از مهارتهای اختیاری هر یک از ساحتهای تحول انتخاب میشود.
مصوبه مهم بعدی، تصویب دستورالعمل جذب دکترمعلمان است. این دستورالعمل به تأیید قبلی وزیر علوم رسیده و ابلاغ هم شده است. ما هم فراخوان جذب را داده بودیم ولی اجرای آن مستلزم تأیید رئیس جمهور و اعضای هیأت امنا بود که این اتفاق هم افتاد.
با اجرای دستورالعمل دکترمعلمان، نسبت دانشجو به استاد که هماکنون ۱۱۰ به یک است به ۶۹ به یک، ارتقا پیدا میکند.
* فارس: برای جذب هیأت علمی چه کردید؟
دانشگاه فرهنگیان در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به تنهایی به اندازه کل تاریخ خود، استاد جذب میکند و همینجا باید از اهتمام وزیر علوم تشکر ویژه کنم. بدون حمایت ایشان، این تحولات انجامپذیر نبود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان در گفت و گو با خبرگزاری فارس تبیین کرد:/۴
برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان در افق ۱۴۰۶
سال آینده دانشجو معلمان در دو مرحله وارد دانشگاه فرهنگیان میشوند
* فارس: یکی از مصوبههای مهم جلسه هیأت امنا، اصلاح شیوههای جذب و گزینش دانشجومعلمان است. در این مورد توضیح میدهید؟
بله، مصوبه دیگر، اصلاح شیوههای جذب و گزینش دانشجو معلمان است. جذب و گزینش از مهمترین انتخاب دانشجومعلم شایسته و باصلاحیت است؛ انتخاب معلمانی که خلق و خوی معلمی، عشق و عِرق معلمی دارند، کار بسیار مهمی است که متأسفانه از آن غفلت کردیم.
انشاءالله سال آینده دانشجو معلمان در دو مرحله وارد دانشگاه فرهنگیان میشوند؛ یک گروه از مهر میآیند که عموما رشتههای متوسطه اول و دوم هستند که از دبیری یاد میکنیم و یک گروه کثیر که حدود ۷۰ درصد کل جمعیت است، در بهمن وارد خواهند شد.
مصاحبه عمومی و علمی سال آینده ۳۰ درصد نمره خواهد داشت، برخلاف مصاحبههای سالهای قبل که هیچ نمرهای نداشت و گزینش مستمر هم در طول تحصیل انجام میشود. در دانشگاه موضوع گزینش مستمر با موضوع صلاحیت حرفهای پیوند خورده است و دانشجومعلمانی که وارد دانشگاه میشوند دائما باید در محک ارزیابان تخصصی و حرفهای باشند تا صلاحیت آنها برای ورود به کلاس درس تأیید و تصویب شود.
** جذب دانشجومعلم از مقطع ارشد
از دیگر مباحث مهم سال آینده، اهتمام به دو شیوه دیگر جذب است که برای تأمین کسری معلم سال ۱۴۰۳ فعالیت میکنیم؛ معتقدیم اگر آموزش و پرورش میخواهد این کسری همواره همیشگی معلم مهر هر سال را جبران کند، باید یکسال زودتر برای دو سال بعد برنامهریزی کند. لذا برای تأمین معلم جهت مهر سال ۱۴۰۳، با احتساب پیشبینی خروجی دانشگاه فرهنگیان که در آن زمان ورودی سال ۱۴۰۰ آماده خروج میشوند، اعلام کردیم که میتوانیم دانشجومعلم از مقطع ارشد بپذیریم.
اگر دانشجومعلمان از مقطع ارشد پذیرفته شوند، با طیب خاطر در سال 1403 میتوانند به کمک آموزش و پرورش بروند و کلاس درس را با معلمان توانا و متخصص و با صلاحیت پر کنیم.
* فارس: آیا این طرح در هیأت امنا تصویب شده است؟
بله تصویب شده است و باید مقدمات اجرایی آن فراهم شود. جذب متعهد خدمت از ارشد مطابق برنامه دانشگاه اینگونه است؛ افرادی که حداکثر سنشان ۲۴ سال و با سربازی ۲۶ سال است؛ با شرایطی که در شورای هماهنگی تربیت معلم تعیین میشود، معدل و سایر ویژگیها است میتوانند دانشگاه فرهنگیان را برای تحصیل و تعهد استخدام انتخاب کنند. به عنوان مثال فردی در کارشناسی ارشد در آموزش فیزیک قبول میشود؛ وقتی این فرد به دانشگاه فرهنگیان میآید، همه دروسش معلمی فیزیک است؛ حتی بخش عمدهای از سال دوم او در مدرسه است و جایگزین رساله، تدریس پژوهی و آموزشکاوی میکند و از این طریق کاملا آماده وارد کلاس درس بعدی خودش خواهد شد.
در این مدل که در شورای هماهنگی کلیاتش تصویب شد، پیشبینی ما این است که سال آینده حداقل ۲۰۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد بپذیریم و پیشبینی ما این است که عمده این افراد از طریق استعداد درخشان جذب شوند چون رفیت کارشناسی ارشد تا 40 درصد به دانشگاه فرهنگیان اجازه داده شده است که جذب از بین استعدادهای درخشان جذب کند.
یادآور میشوم که استعدادهای درخشان هم باید از طریق سازمان سنجش معرفی شوند. تمرکز ما هم روی استعدادهای درخشان است و معتقدیم که معلم در سواد باید ممتاز و در دانش انتقال سواد ممتازتر باشد لذا جذب از بین نخبگان از سیاستهای دانشگاههاست و بنیاد ملی نخبگان پنجره این موضوع را باز کرده و در تعاملاتی که با آنها داریم، عنوان کردیم همه کسانی که در فرایند قرار دهند بررسی میکنیم و از بین آنها افرادی که صلاحیت و خلصت و خلق معلمی دارند را جذب آموزش و پرورش خواهیم کرد.
⭕️ اطلاعیه
#فوری
با عنایت به غیر حضوری شدن مکرر مدارس در سال تحصیلی جاری به دلایلی همچون برودت هوا، افت فشار گاز، آلودگی هوا و ... در برخی از نقاط کشور و از طرفی پیش بینی کارشناسان هواشناسی مبنی بر استمرار این شرایط جوی در بهمن ماه و احتمال استمرار غیر حضوری شدن کلاس های درسی، وزارت آموزش و پرورش به اطلاع هموطنان عزیز می رساند:
حسب تقاضای جمع کثیری از مدیران، معلمان، اولیا و دانشآموزان عزیز و به منظور ایجاد شرایطی بهینه برای از سرگیری فرآیند آموزش و تربیت در مدارس، از روز شنبه اول بهمن ماه 1401 فعالیت مدارس با اولویت کلاس های حضوری و در شرایط اضطراری بر اساس تصمیمات استانداران محترم بصورت غیرحضوری مطابق بر بودجه بندی آموزشی آغاز خواهد شد.
بر این اساس شورای مدرسه در خصوص نحوه برگزاری باقیمانده امتحانات نوبت اول(ترجیحا حضوری) با رعایت تصمیمات ملی و استانی و بر اساس شرایط خاص هر مدرسه تصمیم گیری نمایند.
لازم به ذکر است آزمون المپیادهای علمی طبق برنامه قبلی برگزار خواهد شد.
بدیهی است هیچ روشی جایگزین آموزش و تربیت حضوری در محیط مدارس و کلاس های درس نخواهد بود. وزارت آموزش پرورش ضمن احترام به قوانین موضوعه و تمکین به تصمیمات کمیته های اضطرار آلودگی، برودت و ...، اعلام می دارد آموزش های مجازی پاسخگوی نیازهای دانش آموزان نیست و بر فعالیت مدارس به صورت حضوری تاکید دارد، لذا از مسئولان ذیصلاح تقاضا دارد ضمن تلاش برای رفع اساسی معضلات، تعطیلی و غیر حضوری شدن مدارس را به عنوان آخرین راه حل تلقی نمایند.
روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش
دیگر نمیپذیریم مدارس در روزهای متعددی تعطیل باشند
👤رئیس سازمان محیط زیست:
▫️تعطیلی مدارس در بهبود شاخصهای آلودگی هوا اثری نگذاشته است
▫️تعطیلی مدارس ضربه سنگینی به خانوادهها و جنبههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و آموزشی وارد میکند.
▫️دیگر نمیپذیریم مدارس در روزهای متعددی تعطیل باشند.
⭕️ وزیر ارتباطات: قطعی اینترنت برای کنکور دیگر اتفاق نخواهد افتاد!
🔸زارع پور:
🔹قبل از برگزاری کنکور ۱۴۰۲ با قطع اینترنت به شدت مخالف بودیم.
🔹سازمان سنجش مخالفت ما را نپذیرفت.
🔹تلاش کردیم قطعی اینترنت فقط در محدوده های برگزاری کنکور باشد؛ اما در مناطق دورتر نیز قطعی داشتیم.
🔹به سازمان سنجش اعلام کردیم که آخرین باری بود که اینترنت به دلیل برگزاری کنکور قطع شد.
وزیر آموزش و پرورش در سخنرانی خطبه های پیش از نماز جمعه تهران؛
۸۷ درصد مصوبات شوراهای آموزش و پرورش در سطح کشور اجرایی شده/ با رشد ۲برابری دانش آموزان، رشد ۳ برابری در ساخت کلاس های درس داشته ایم.
وزیر آموزش و پرورش در سخنرانی خطبه های پیش از نماز جمعه تهران با بیان اینکه ۸۷ درصد مصوبات شوراهای آموزش و پرورش در سطح کشور اجرایی شده است، گفت: در چهل و چهار سال انقلاب اسلامی، رشد ۲برابری دانش آموزان را داشته ایم اما رشد ۳ برابری در ساخت کلاس های درس انجام شده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، یوسف نوری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران ضمن گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش و تبریک فرارسیدن دهه فجر و حلول ماه رجب اظهار کرد: در منظومه نظام اسلامی به ویژه انقلاب اسلامی و حکمرانی نظام، یکی از دستورات خداوند به وجود مبارک پیامبر در آیه ۱۵۹ سوره آل عمران، مشورت است.
نوری با بیان اینکه استفاده از نظرات مردم در نظام اسلامی و جمهوری اسلامی که متاثر از حکومت اسلامی است در سیره امام خمینی(ره) به خوبی دیده شد، افزود: امام راحل (ره) وقتی میخواهند حکومت را تشکیل دهند حتی نام حکومت را به مشارکت میگذارند و از مردم انقلابی و متدین نظر خواهی میکنند و ایشان بعد از تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی برای تدوین قانون اساسی باز هم از مردم مشورت میگیرند و بالاترین قانون کشور را به رفراندوم میگذارند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه استفاده از مشورت مردم در سایر ارکان کشور از جمله انتخاب رئیسجمهور، نمایندگان مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا و... نیز در سیره امام راحل (ره) در حد اعلی دیده شده است، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی همین مشی را به ما نشان دادند و اوج آن در بیانیه گام دوم انقلاب است که سومین برکت انقلاب را مشارکت مردم در امور سیاسی و اجتماعی بیان میکنند.
💢چاپ ۳۰ میلیون جلد از ١۵٠ میلیون کتاب مورد نیاز دانش آموزان برای ۱۴۰۲
👤رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی:
▫️تعداد قابل توجهی از کتابهای درسی نیازمند تحول و تغییرات در ساختار هستند که ما در تلاشیم این تحولات زودتر انجام شده و به دست دانش آموزان برسند.
▫️تاکنون ۳۰ میلیون جلد از ١۵٠ میلیون کتاب مورد نیاز دانش آموزان برای ۱۴۰۲ چاپ شده است.
مهلت ثبت نام در جشنواره تدریس برتر تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ تمدید شد.
دانشجو معلمان ترم۵، ۶، ۷ و ۸ در تمامی رشته ها می توانند در این جشنواره شرکت نمایند.
برای ثبت نام و مطالعه دستورالعمل جشنواره به سايت tadrisebartar.cfu.ac.ir مراجعه نمایید.
https://eitaa.com/farhangian_kerman
حق الزحمه طرح تثبیت و جبران تعطیلی مدارس با افزایش سال تحصیلی یا کلاسهای پنجشنبه
نوری:چند پیشنهاد داریم که یکی از این پیشنهادها، برگزاری کلاس جبرانی در روزهای پنجشنبه، دیگری افزایش سال تحصیلی و برگزاری کلاسهای جبرانی در تابستان است که باید بررسی شود.
نوری درباره ادامه زمان سال تحصیلی یادآور شد: هنوز حق الزحمه معلمان در کلاسهای تابستان با وجود تصویب در ستاد کرونا پرداخت نشده است که باید پرداخت شود
وی درباره برگزاری کلاسهای جبرانی در روزهای پنجشنبه گفت: این موضوع مطرح شد تا دانش آموزان به صورت اختیاری روزهای پنجشنبه برای جبران تحصیلی به مدارس بیایندالبته درباره کم و کیف حضور دانشآموزان باید بررسیهای لازم انجام شود و زمینههای اجتماعی را هم درنظر بگیریم تا به هدفی که ترسیم کردهایم دست یابیم.
حجتالاسلام و المسلمین مبشری در گفت و گو با خبرگزاری ایکنا خبر داد:
صدور شناسنامه قرآنی استادان و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
🔹حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی مبشری، سرپرست معاونت فرهنگی - اجتماعی دانشگاه فرهنگیان در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به اجرای طرح تشکیل شناسنامه قرآنی و بانک اطلاعاتی مهارتآموزان، حافظان و قاریان قرآن در دانشگاه فرهنگیان گفت: با عنایت به اینکه دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی تربیت محور است، ملاک برنامهریزیهای دانشگاه، سند تحول بنیادین و تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت معلمان مومن، انقلابی، متعهد و علاقهمند به شغل معلمی است.
🔹وی با تأکید بر اینکه برنامهریزی هدفمند، آمار و اطلاعات دقیق، برای برنامهریزی بسیار ارزشمند و اثرگذار است، افزود: تهیه بانک اطلاعاتی از میزان سواد قرآنی مخاطبان مرجع برنامهریزیهای آتی قرار خواهد. برای هر نوع برنامهریزی نیاز به اطلاعات جامع و کاملی از سواد قرآنی جامعه مخاطبانمان داریم و بر همین اساس اقدام به تهیه شناسنامه قرآنی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه کردهایم.
🔷مبشری تصریح کرد: این شناسنامه قرآنی هویت دانشجومعلمان و همچنین میزان سواد آنها در حوزههای مختلف از روخوانی و روانخوانی تا موارد بالاتر را نشان میدهد. از جمله اهداف این طرح باید به شناسایی و سطحبندی دانش و مهارتهای قرآنی دانشجومعلمان جهت آموزش و تربیت مربی قرآن کریم در دارالقرآنهای پردیسها و مراکز اشاره کرد.
چند پیشنهاد برای برگزاری کلاس جبرانی
نوری:چند پیشنهاد داریم که یکی از این پیشنهادها، برگزاری کلاس جبرانی در روزهای پنجشنبه، دیگری افزایش سال تحصیلی و برگزاری کلاسهای جبرانی در تابستان است که باید بررسی شود.
نوری درباره ادامه زمان سال تحصیلی یادآور شد: هنوز حق الزحمه معلمان در کلاسهای تابستان با وجود تصویب در ستاد کرونا پرداخت نشده است که باید پرداخت شود
وی درباره برگزاری کلاسهای جبرانی در روزهای پنجشنبه گفت: این موضوع مطرح شد تا دانش آموزان به صورت اختیاری روزهای پنجشنبه برای جبران تحصیلی به مدارس بیایندالبته درباره کم و کیف حضور دانشآموزان باید بررسیهای لازم انجام شود و زمینههای اجتماعی را هم درنظر بگیریم تا به هدفی که ترسیم کردهایمف دست یابیم.