بسم الله الرحمن الرحیم
یادداشت کوتاه«دشمن و ابعاد جنگ روانی در دولت سیزدهم»
✅گزاره های تحلیلی
👈القای فقر در جامعه و ارائه گزارشهایی در این خصوص از حاشیه نشینی ها در شهرهای بزرگ و کوچک
👈القای احتمال جنگ در کشور و خاصه از سوی اسرائیل و آمریکا و حمله به تاسیسات هسته ای و....
👈تخریب دولت در همه عرصه ها از جمله اقتصادی و معیشتی و رفاهی و ناکارآمد جلوه دادن دولت در این عرصه ،که انصافا با توجه استراتژی زمین سوخته روحانی هر دولتی مسئولیت را در این شرائط عهده دار می شد شاید وضعیت سخت تر از این می بود،هر چند سیاست دولت دکتر رئیسی در برنامههای کوتاه و میان و دراز مدت بر بهبود معیشت مردم است .
👈سیاه نمایی گسترده و مستمر دراین شرائط ,در عرصه سیاسی نشان دادن چهره ای نامطلوب از دیپلماسی فعال و پیشرو نظام و قفل شدن مذاکرات هستهای و....
بحث اعتصابات معلمان و کارگران و کارمندان قوه قضاییه و.... در مقطع کنونی و دامن زدن به گسترش و تقویت این اعتراضات و ادامه آنها .....
👈ایجاد شبهات در اذهان اقشار مختلف در خصوص بحث محور مقاومت و حمایت ایران از آنها و القای این مطلب که چراغی که به خانه فرض است به مسجد حرام است و ...
👈القای این مطلب که اگر با غرب و خاصه با آمریکا در مذاکرات هستهای ایران نرمش از خود نشان دهد تمام مشکلات حل خواهد شد و در همه عرصه ها گل و بلبل خواهد شد در صورتی که واقعیات گویای آن است که کمتر از ۳۰ درصد مشکلات مربوط به مسائل خارج از کشور است.
👈زمینه سازی و ریل گذاری برای ایجاد فتنه در ابواب اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و.....در کشور به فراخور مقتضیات خاص ...
👈القاء فضای یاس آمیز و ناامید کننده در کشور در عرصه های مختلف و طرح به بن بست رسیدن نظام و انقلاب و....و عدم برنامه و ریل گذاری مناسب از سوی مسئولان دراین زمینه ها.
👈القاب فضای عدم اعتماد مردم به مسئولان و گسترش آن به همه اقشار و ایجاد بحران در کشور...
👈القای کاهش و عدم تحمل مردم و سر خوردگی از این دولت و هدایت آن از سوی ضد انقلاب در زمینه های اقتصادی و معیشتی و....
👈القای و شبهه افکنی در خصوص اختلاف در محور مقاومت از جمله ایران و عراق و لبنان و سوریه و....و فشار بر محور مقاومت و فضای ناامیدی در این محور.
✅در یک جمله قرار دادن مردم در مقابل نظام و حاکمیت و ایجاد شکاف میان مردم و دولت و بزرگ کردن مشکلات و.....و ایجاد بحران در حیطه های مختلف کشور و رسیدن به اهداف خود که البته امری محال است و صحت این مدعا را عمر انقلاب اسلامی ایران نشان داده و خواهد داد.
خلیلی
کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی
۲۲ دی ۱۴۰۰
سهراب خلیلی:
بسم الله الرحمن الرحیم
✅یادداشت روز (قسمت یکم )
👈مروری بر محور یابی بیانات امام خامنه ای مدظله العالی ۱۹ دی دیدار تصویری با مردم قم
👈آقا در فرازی از بیانات فرمودند:«نباید گذاشت غبار فراموشی روی حوادث بزرگ بنشیند »
🌸اگر از سال ۱۳۴۲ و آغاز نهضت امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب تا کنون حوادث و رویدادهای انقلاب را تورق بزنیم بایستی بر همه آن رویدادهای مهم دقت کرده و هر از چند گاهی آنها را دوباره بازگو و تحلیل کنیم که کجا بوده ایم و قرار بوده کجا برسیم و الان کجا هستیم؟ مثلا ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تبعید امام ره تا ۱۲بهمن و ورود امام ره به وطن پس از ۱۵ سال تبعید و فتنه های بزرگی چون غائله های کردستان و ترکمن صحرا و تبریز و آذربایجان و فتنه شریعتمداری و دولت بازرگان و بنی صدر و جنگ تحمیلی و ....و فتنه منتظری و فتن و حوادث سال ۷۷,۸۸,۹۶,و...که هر مورد خود قابل توجه و بررسی است که چه آثار و پیامدهایی از خود بر جای گذاشته اند.
👈آقا فرمودند: «آمریکا با نظام اسلامی دشمن است زیرا نظام برخاسته از دین و مظهر اعتقادات دینی است»
🌸از سال ۱۳۲۸ و کودتای نظامی علیه مصدق تا کنون بزرگترین دشمن ایران آمریکا و اذنابش بوده و هستند؛زیرا این دشمنی برخاسته از دشمنی با اصول اعتقادی دین اسلام است و آنها دنبال این هستند که ما از اصول و ارزش ها دست برداریم و تابع اصول و ارزشهای ضد دینی و ضد بشری کدخدا باشیم که در آیات قرآن این نکات قابل ذکر و توجه است،مثل فوکویاما و نحوه مقابله با انقلاب و ارزشهای آن از طریق زدن ریشه های اعتقادی آن (زدن بال انقلاب قیام سرخ حسینی علیه السلام و پرچم سبز مهدویت و در رأس همه زره انقلاب یعنی موتور پیشران انقلاب یعنی اصل ولایت فقیه را نابود کردن و....)
پس ما مکلفیم از ارزشها و آرمانهای انقلاب و نظام تا پای جان دفاع کنیم هر چند در دوران عمر پر برکت انقلاب عده ای از خواص از قطار انقلاب پیاده شدند ولی انقلاب همچنان با عنایات خداوند متعال و مدیریت الهی و اسلامی امام خامنه ای مدظله العالی و حضور مردم در همه عرصه ها به پیش می تازد تا پرچم را به صاحب اصلی آن یعنی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تحویل دهد.
👈آقا در فرازی دیگر فرمودند:«در مقابل حساسیت زدایی از اصول انقلاب باید ایستاد»
🌸به تعبیری از اصول و ارزش های انقلاب حساسیت زدایی یعنی گذر زمان و نسل های بعدی از اصول و ارمان های انقلاب عدول و عبور کرده و ارزش ها و اصول غربی را جایگزین کردن بجای آنها!
کافی به آرمان ها و ارزش های انقلاب سری بزنیم ،اصل آرمانی ولایت مطلقه فقیه ،استقلال ،ازادی ، اخلاص، تسلیم دشمن نشدن ،عدم اعتماد به غرب ،کمک به مظلومان دنیا و خاصه مسلمین و محور مقاومت ، و صدها مورد دیگر......
پس دشمن در ناتوی فرهنگی و جنگ نرم بدنبال القای بی تفاوتی در نسل های سوم و چهارم و.... انقلاب است تا بتواند ارزشهای خود را جایگزین آنها کند مثلاً سگ گردانی و انس با برخی حیوانات که در فرهنگ اسلامی مذموم شمرده شده یا روابط غیر اخلاقی در بین نسل جوان را رواج دادن و.....را عادی جلوه دادن و....
پس ما منتظران واقعی ظهور امام زمان علیه السلام باید منتظر واقعی باشیم و زمینه های ظهور را فراهم کنیم و دوباره نسیم سالهای اوائل انقلاب و ارزشهای حاکم بر جامعه ( ایثار ،اخلاص،و....)را دوباره بازگو و ترویج کنیم.
ادامه دارد......
خلیلی
کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی
۲۳ دی ۱۴۰۰
YEKNET_IR_zamine_2_vafat_omolbanin_99_11_07_majid_banifatemeh.mp3
8.25M
🔳 #وفات_حضرت_ام_البنین(س)
🌴ای ام البنین میر و علمدار نیامد
🌴سقای حسین سید و سالار نیامد
🎤 #سید_مجید_بنی_فاطمه
⏯ #زمینه
*آدرس کانال👇👇:*@farhangibasijmadahanfalavarjan
■ *مقدمتان گرامی*
*💠اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ💠*
⭕️ رئیس جمهور درتدارک سفر روسیه و وزیر خارجه در چین است،وزیر راه در سوریه بود،وزیر ارشاد به محل اکسپو رفت و آقای باقری بر مذاکرات وین متمرکز است.
هفته پیش هم چندین مقام خارجی در ایران حضور داشتند.
دیپلماسی در #دولت_مردمی به #میدان وسیع منافع ملی توجه دارد. پویا،همهجانبه و نتیجهگرا
⁉️چرا رهبرمعظم انقلاب بیش از ۱۵مرتبه از #غیرت_دینی سخن به میان آوردند؟
+ اهمیت این مفهوم دلیل تأکید ایشان است طبق بیان حضرت آقا، عامل نجات کشور در بزنگاهها، تبدیل تهدیدها به فرصتها و پیروزیها غیرت دینی است.
⁉️مخاطبشان چه کسانی بودند؟
+ گویندگان، نویسندگان، افراد مؤثر در فضاهای ذهنی و فکری مردم
#غیرت_دینی
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گذری کوتاه بر زندگی سیاسی جریان اصلاح طلب از ابتدای انقلاب تاکنون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 *اطلاعیه*
سلام علیکم
نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رسته های خلبانی - موشکی - پدافند و .... عضو می پذیرد.
لطفا به بسیجیان فعال و جوانان حزب اللهی اطلاع رسانی
🔲 دستور کار :سیاهنمایی حداکثری
✍یکی از عوارض گسترش بیقاعده رسانه و فضای مجازی این است که اغلب مردم نه با «واقعیت» که با «تصویر واقعیت» مواجه میشوند؛ اگرچه این موضوع، آسیبها و زیانهایی را متوجه عامه مردم کرده و اغلب آنها را از شناخت حقیقت محروم ساختهاست ولی مسیر را برای شعبدهبازان رسانهای بیشاز پیش هموار نمودهاست.
🔷قصد دارم در این یادداشت به یکی از این تردستی ها -که عنوان «سیاهنمایی حداکثری» بیانگر آن است بپردازم؛ در این شگرد، نه از «خبر» به «نتیجه» که از «نتیجه» به «خبر» پی برده میشود! به این صورت که ابتدا نتیجهای را که باید بر مخاطب تلقین شود در نظر گرفته و سپس با توجه به آن، به پوشش و تحلیل اخبار پرداخته میشود! بدیهی است که در این روش چه در صورت تحقق یک فعل و چه در صورت عدم تحقق آن نتیجهای که مطلوب دستاندرکاران این رسانهها هست باید گرفته شود؛ در این شگرد طی برنامهای پیچیده، یک بازی #دوسرباخت برای مخاطبین طراحی شده ودنبال کنندگان این رسانهها بدون آن که خود متوجه شوند عنان فکر خود را به آنها میسپارند و بی اختیار، هر استدلالی که از طرف آنها مطرح میشود میپذیرند.
مثالهایی را برای هرچه بیشتر محسوس شدن این شگرد در ادامه می آوریم:
🔶تصور کنید رسانهای هدف خود را معارضه با یک دولت تعریف کرده و نتیجه ای که در پی آن است «بی اعتمادی و ناامیدی مردم از آن دولت» می باشد؛ حال سوال این است: پوشش اخبار و جهتدهی افکار توسط این رسانه و پادوهای آنها در موضوعات مختلف، چگونه خواهد بود؟! به نمونه های زیر -که اندکی از بسیار است- توجه کنید:
1⃣اگر دولت نسبت به مشورت نخبگان حوزوی و دانشگاهی کم توجهی کند گفته میشود : «دولت خودرأی است و به توصیه های کارشناسان توجه نمیکند» و در مقابل اگر دولت تقاضای مشورت و ارائه راهکار از حوزه و دانشگاه کند گفته میشود: «دولت برنامه ندارد و فقط شعار میدهد!»
2⃣اگر شخصی در ایام قبل از انتخابات فعالیتهای امیدآفرینی داشته باشد گفته میشود: «این اقدامات جنبه تبلیغاتی دارد!» و در مقابل اگر بعد از انتخابات نیز این اقدامات استمرار داشته و بلکه بیشتر هم شده باشد گفته میشود : «انسان پوپولیست و عوامفریبی است!» البته در همین مورد هم برخی رسانه ها از تبلیغاتی بودن فعالیت ها برای انتخابات 4سال آینده میگویند که بیشتر به طنز شبیه است.
3⃣مسئولی میگوید وضعیت معیشتی ما نیز مثل مردم در تنگنا است؛ در این صورت در این رسانهها گفته میشود : «مسئول باید خودش مرفه باشد تا مردم را نیز به رفاه برساند» و اگر مسئولی بگوید وضعیت معیشتی مسئولین مناسب است همین رسانهها میگویند : «مسئولی که طعم فقر را نچشیده باشد نمیتواند درک درستی از مشکلات داشته باشد!»
4⃣مسئولی میگوید فرزندان من شغل ندارند؛ بلافاصله این رسانهها میگویند : «مسئولی که عرضه پیدا کردن کار برای فرزندان خود را نداشته باشد برای فرزندان مردم چه خواهد کرد؟!» و در مقابل اگر بگوید فرزندان من شغل دارند همین رسانه ها از ژن خوب سخن خواهند گفت!!
♦️در تمام این موارد و نمونه های نظیر آن، آن چه که برای گردانندگان این رسانه ها مهم است این است که هدفِ از پیش تعیین شده، به هر قیمتی که شده است محقق شود؛ انصاف این است که اگر یک طرف این گزاره ها را بپذیریم، دست کم طرف دیگر را نباید قبول کنیم لکن این رسانه ها هنرمندانه تر از آن عمل میکنند که متوجه شعبدهبازی آنها شویم.
و در پایان اشاره به این مطلب نیز ضروری است که مقدمه غلبه بر فشار حداکثری، غلبه بر سیاهنمایی حداکثری در تعبیر جامعتر غلبه بر تحریف است.
#سیاه_نمایی
#جریان_تحریف
#جهاد_تبیین
🔰 همافزایی راهبردی و دوگانگی در تحلیل!
📝 فتحالله پریشان
🔰 با وجود تلاش های شبانه روزی و امیدبخش دولت سیزدهم، اما جریان غربگرا، بدون توجه به حجم انباشته مسائل و میراث مصائب دولت گذشته برای دولت کنونی، بهگونهای تحلیل میکنند که گویی وضعیت موجود محصول عملکرد دولت رئیسی است. این امر در صورتی است که در دو یا سهسالگی دولت سابق تیتر میزدند که دولت یازدهم هنوز مشغول آواربرداری از عملکرد سوء دولت دهم است. این رویکرد دوگانه در تحلیل مسائل از سوی افراد و جریانهای غربگرا از این هم فراتر رفته و به تخطئه نگاه راهبردی دولت به شرق نیز کشیده شده است! لذا در این زمینه چند نکته تحلیلی باید مدنظر قرار بگیرد:
1⃣ - آمریکاییها در فروپاشی بازیهای راهبردی بازیگران مستقل از خود، با توسل به بازیهای تاکتیکی، استاد هستند. باید مراقب بود و با عقلانیت و منطق استراتژیک به منحنی ایجاد، تقویت و حفظ روابط با بازیگران راهبردی در راستای قدرت مانور بینالمللی سیر صعودی داد. یکی از راهکارهای مهم در قبال این مسئله، همگرایی با بازیگرانی است که غرب نسبت به آنها نیز نگاهی تهدید محور دارد.
2⃣ - امروز نگاه سیاسیای که سفر رئیسجمهور به مسکو را به مذاکرات وین و دغدغههای مقطعی تقلیل میدهد، قطعاً تصویری مغایر با ماهیت این سفر ترسیم میکند و هدفی والا به نام «همافزایی استراتژیک» میان تهران و مسکو یا تقویت راهبرد ۲۵ ساله با چین را در سفر وزیر خارجه به پکن نادیده میگیرد؛ بیشک تقلیل دادن ابعاد، اهداف و سیاستهای دولتی که در وسط میدان است، برخلاف منافع و مصالح ملت است.
3⃣ - علت اصلی هوچیگری غربگرایان و تمایل به عدم انتفاع ایران از ارتباط با شرق این است که دوست دارند ایران را در مدار غرب نگه دارند! این در حالی است که پس از ۱۵ سال تجربه مذاکره با غرب، دستاورد ملموسی برای ملت ایران حاصل نشده است.
#ثامن
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
💠 وحشت از مکتب سلیمانی
📝 یدالله جوانی
💠 همه شواهد و قرائن نشان می دهد، مکتب شهید ســلیمانی که از سوی رهبر حکیم انقلاب اســامی مطرح شــد، بــا اقبال عمومی مواجه شده و این شهید والامقام به دلیل اخلاص و شایستگی ها و جامعیتی که داشــت، از ســوی مردم به عنوان یک «راه معتبــر و مطمئن»، یک «مدرســه درس آموز» و یک «الگوی جهت دهنده و خط دهنده» در حال پذیرش است. همیــن مطلــب کفایــت میکند که جریانها، گروهها و افرادی به وحشــت بیفتند، چرا که با «مکتب شهید سلیمانی» تعــارض منافع پیدا می کننــد.
💠 منظور در این نوشتار، جبهه استکبار نیست، آمریکا و متحــدان آن و در واقــع قاتلان شــهید ســلیمانی، برخلاف تصورشان بیشترین خســارت را از این جنایتــی که مرتکب شدند، دیده و خواهند دید. منظور در این یادداشت، آن جریانها و گروهها و افراد داخل کشــور هستند که از معیار و مالک شدن شهید سلیمانی در حوزه عمل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، مدیریتی و غیره به شــدت نگران بوده، بر همین اساسی با پوشش نقد به تحریف و تخریب این مجاهد فی سبیلالله و خادم ملت، این قهرمان ملت ایران و امت اسلام روی آوردهاند.
💠 متأسفانه، این جریانها، گروهها و افراد که هر یک عناوینی دهن پر کن و در ظاهر جذاب برای خــود برگزیدهاند و اکنون، معیار شــدن مکتب شهید سلیمانی را در تعارض با مواضــع و رفتار خود دیده و از این رو نگران از دســت دادن پایگاههای اجتماعی خود هســتند، به جای اصلاح مواضع و رفتار خویش، رویکرد تحریف و تخریب شخصیت ســردار دلها را در پیش گرفتهاند.
💠البته این جریانها و افــراد، با تصور موفق شدن در مخدوش کردن شخصیت شــهید ســلیمانی و جلوگیری از تثبیت «مکتب ســلیمانی» در جامعه و گام دوم انقلاب اسلامی، در کژراهه ای به حرکت درآمده اند که دیر یا زود، با ریزش اطرافیان مواجه شده و آن گاه خواهند فهمید، همان خدایی که محبت ســلیمانی را در دلها قرار داد، همان خــدای حاضر و ناظر بر صحنهها و دل ها و نیت ها، پرتوافشــانی و الهامبخشی این شــهید را، به رغم این تحریف هــا و تخریب هــا، روزافزونتر خواهد کرد و «مکتب سلیمانی» درآینده، به طور قطع «راهنمای مــردم» و به ویژه «راهنمای جوانان» خواهد بود.
#ثامن
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
📰 نشریه اخبار و تحلیلهای یکشنبه ۲۶ دی
✨همافزایی راهبردی و دوگانگی در تحلیل!
✨بازنشسته سیاسی!
✨ماحصل سیاست دولت رئیسی در توجه به همسایگان
✨خیاطیان: بحرانیترین مسئله کشور، آب رَفتِ اعتماد عمومی است
✨خودزنی رسانهای!
✨پکن: با تحریمهای یکجانبه علیه ایران مخالفیم
✨تفاوت بایدن با ترامپ
🔗ادامه مطلب در لینک زیر👇
https://basirat.ir/fa/news/335611
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
بسم الله
بیست و یکمین جلسه از سلسله جلسات هفتگی تحلیل صوتی هادیان سیاسی فعال کشور
سخنران: استاد گرامی جناب آقای علیرضا نوری منش
کارشناس پدافند غیرعامل کشور
و مدرس جنگ شناختی و ترکیبی
موضوع جلسه:جنگ ترکیبی مردم محور ،فشار همه جانبه
ایران قوی
تاریخ: چهارشنبه ۲۹ دیماه ساعت ۲۰:۳۰
جلسه در کانال تحلیل صوتی روبیکا:
https://rubika.ir/tahlil_samen
معاونت سیاسی سپاه صاحب الزمان(عج) استان اصفهان
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل
🌀 خبر: عکسی از نماز رئیس جمهور در کاخ کرملین توسط خبرگزاری ها منتشر شد.
🍃🌹🍃
💢 گزارههای تحلیلی: شاید عده ای بتوانند از کنار این مطلب به راحتی بگذرند، لکن کسانی عمق معنایی این عکس را متوجه می شوند که بیاد دارند زمانی، در شعارهای بعد از نمازها مرگ بر شوروی هم بر سر زبان ها بود همانگونه که مرگ بر صدام...
🔺️نباید فراموش کرد اذان سردار شهید حاج قاسم عزیز در کرملین مقدمه نماز آیت الله رئیسی بود.
🔻کاخ کرملین کلمه نوستالژیک برای دهه شصتی ها آنهم زمانی که، هر دو سوی نظام دوقطبی استثنائا یک نقطه مشترک پیدا نمود و آن، کمک به صدام برای در نطفه خفه کردن انقلاب نوپای ما؛ ولی امروز نه از صدام خبری هست و نه از شوروی کمونیست.
♦️عکس نماز رئیس جمهور انقلابی در کاخ کرملین بیانگر شروع شمارش معکوس برای اضمحلال و تسریع افول هژمون غرب می باشد.
🔸️فتح باب روابط و تعامل بلند مدت دیگری با شرق به مثابه میخ آخر به تابوت تحریم و فشار حداکثری غربی ها و به نوعی زمینه برای نماز در کاخ بعدی یعنی کاخ سفید می باشد. ان شاء الله تعالی
✍️ محمدحسین دادخواه
#روشنگری | #ثامن
ایتا و روبیکا
@ahlolbasar
🗒 برگی غم انگیز از تاریخ معاصر ایران.
🌨 برف و بوران مرگبار بهمن ماه سال ۱۳۵۰
⚰ پر تلفات ترین برف تاریخ که در گینست ثبت شد.
🥀 تلفاتی بین ۴ تا ۶ هزار نفر.
🐖 و یک سفر تفریحی که لغو نشد!
شاه ، فرح و خاندان سلطنتی برای تفریح ، خوشگذرانی و اسکی سواری به یک سفر طولانی مدت به سوئیس رفته اند و سفر خود را لغو نکردند.
👈 مطالب معارفی و بصیرتی در کانال «بَيِّنَات» به آدرس : 👇
🆔 @gh_karimi
بسم الله الرحمن الرحیم
✅یادداشت روز (قسمت دوم)
✅مروری بر محور یابی بیانات مقام معظم رهبری در ۱۹ دی ۱۴۰۰ در دیدار تصویری با مردم قم
👈امام خامنه ای مدظله العالی در دیدار تصویری با مردم قم در فرازی عرضه داشتند:«نباید به اختلافات و تفرقه های مذهبی و قومی دام زد».
🌸در تحلیل این فراز از بیانات معظم له باید گفت:
سم مهلک و کشنده در دنیای امروز برای دنیای اسلام و مسلمین چند دستگی و اختلافات دینی و اعتقادی و مذهبی است .
چون دشمن از دوره قاجاریه ( بهائیت و بابیت و....) تا کنون دنبال فرقه سازی و دین های ساختگی در بین ملل مسلمان است تا وحدت و انسجام امت اسلام را با این فرق ساختگی به تفرقه و چند دستگی تبدیل کند. و با آب گل آلود بتواند به اهداف خود در این کشورها جامه عمل بپوشاند.
لذا امت اسلامی با با هوشیاری و آگاهی و آمادگی کافی برنامه های دشمن را رصد و با رویه واحد و هماهنگی در مقابله با برنامه های تفرقه افکنانه دشمن آنها را ناامید و مایوس کنند.
👈امام خامنه ای مدظله العالی در دیدار تصویری با مردم قم در فرازی فرمودند:«موفقیت های جمهوری اسلامی نباید مکتوم بماند»
🌸در تحلیل این فراز از بیانات آقا میتوان گفت:
_علیرغم تمایل دشمنان ،انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران در چهل و اندی سال گذشته خود در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی ونظامی و.....توانسته کام هایی بردارد که دشمن متحیر مانده است و این موفقیت ها در عرصه نانو تکنولوژی و فناوری هستهای و عرصه هوافضا و دیجیتال و سلول های بنیادین جنینی و.....دارای رتبه هایی از دوم تا هفتم و....را کسب کند و جالب است این عرصه های عرض اندام نظام در حالی بوده که دشمن فلج کننده ترین تحریم ها را بر نظام تحمیل کرده و جوانان ما مثل عرصه دفاع مقدس ،که تحیر جهانیان را به دنبال داشت در این زمینه ها باعث شگفتی جهان گردیدند و گزینه مغفول مانده توسط آنها در ارزیابی های علل توسعه و پیشرفت ایران را در نظر نگرفتن عنصر معنویت بوده است !!!
اهل قلم و صاحبان کرسی و و بیان و...باید در آستانه ایام الله فجر انقلاب این موفقیت ها را بازشماری کرده و نسل جوان و غافلان را آگاه و مطلع به موفقیت های چشمگیر نظام اسلامی بنمایند.
👈در فرازی امام المسلمین حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی فرمودند:«وظیفه یک ملت زنده عبرت گرفتن از گذشته است »
🌸در تبیین این فراز بیانات رهبر انقلاب میشود گفت:
در قرآن بسیار به فاعتبروا یا اولی الابصار تذکر داده شده،و مسلمین مخاطب آن هستند و بایستی از حوادث تاریخ و خاصه تاریخ انقلاب بهره کافی و درس لازم را بگیرند.
تاریخ دهه ۱۳۲۰ ش را تاکنون اگر تورق کنیم می بینم که اعتماد به غرب و اذنابش بایستی ایینه عبرت برای ملل مسلمان و سایر ملتها باشد که از جنایات آنها در دخالت در امور این کشورها و ایجاد جنگ های جهانی و غارت اموال این مردم برای آینده خود بهره کافی گرفته و از دخالت ابرقدرت ها در امور داخلی کشورشان جلوگیری کنند و نمود واقعی و ملموس آن مقاومت چهل و اندی ساله انقلاب اسلامی ایران مقابل همه ابر جنایتکاران جهان در همه عرصه ها بوده است .
برای قشر غربگدایان و اصلاح طلبان و طیف بهاری و اعتدالی ایران و ...خواهانیم از گذشته خود اظهار ندامت کنند و خود را از اعتماد های بی پایه به غرب خاصه در بحث برجام و....تطهیر کنند و اظهار علاقه غرب به خود را در مقاطع مختلف مایه ننگ ابدی خود بدانند...
👈امام خامنه ای مدظله العالی در ادامه سخنان خود فرمودند:«وظیفه دانی و آینده شناسی موجب پیروزی نهایی است»
🌸در تبیین این سخن امام خامنه ای عزیز میتوان گفت :
اگر هر قشری به مقتضیات زمانه اشنا باشد به فرموده امام صادق ع العالم بزمانه لا تهجم علیه اللوابس ، و انجام وظیفه به موقع و سر وقت خود انجام دهد به تعبیر اقا موفق و پیروز خواهد شد .
از سوی دیگر آینده نگری و آینده شناسی موجب پیروزی نهایی خواهد شد،چون به مسائل و معضلات مسیر راه واقف است و برنامه ریزی و ابزارهای لازم را برای حصول به نتیجه و غلبه بر مشکلات را مهیا نموده است .مانند منتظران ظهور امام زمان علیه السلام و تهیه مقدمات ظهور توسط آنان .
ادامه دارد ......قسمت سوم.........
خلیلی
کارشناس مسائل سیاسی فلاورجان
۲۹ دی ۱۴۰۰
🌨 برف و بوران مرگبار سال ۱۳۵۰ و یک سفر تفریحی که لغو نشد.
در بهمنماه ۱۳۵۰ ، ایران شاهد یکی از پربارشترین و سردترین زمستانهای خود بود. بارش هشت متر برف در پنج روز، کشته شدن ۴هزار نفر، مسدود شدن اغلب جاده های کشور، از بین رفتن خانه ها و مدفون شدن تعداد زیادی از خانه ها زیر بارش برف و ناپدید شدن ۲۰۰ روستا اتفاقاتی هستند که ۵۰ سال قبل در ایران رخ داد و حسابی جهان را شوکه کرد.
🌨 در تهران و اغلب نقاط کشور، برف شدیدی میبارید و مردم با سرمای طاقت فرسایی دست به گریبان بودند.
🔥 اماخاندان سلطنتی در همین روزها، بدون در نظر گرفتن شرایط اضطراری کشور و مشکلات بزرگی که برای مردم اکثر شهرها پیش آمده بود، به روال هر سال برای تعطیلات و تفریحات زمستانی به مدت پنج هفته به سوییس(دهکده مشهور سن موریتس) رفتند!
✍ مطابق روایت یکی از نزدیکان فرح دیبا، «شاه و درباریان همهساله از حدود ۲۰ ژانویه برای اسکی و سایر تفریحات به سوئیس میآمدند و بعد در ماه مارس به ایران باز میگشتند تا تعطیلات بهاری خود را در ویلاهای کرانه دریای خزر بگذرانند».
گفته میشود طی مدتی که شاه برای اسکی در سوئیس اقامت داشت، دو هتل برای اسکان همراهانش اجاره میشد و دولت سوئیس یکی دو میلیون دلار درآمد بهدست میآورد.
محمدرضا پهلوی عمدتاً در ماههای بهمن و اسفند به آنجا میرفت، اما اعضای خانواده او، علاوه بر این، در مقاطع زمانی دیگر بهویژه تابستان نیز به این کار مبادرت میورزیدند.
اما مردم ایران با سرما دست به گریبان بودند. کولاک سهمگین ایران از دوم بهمن ماه شروع شد. در آن روز دمای بعضی از استان های کشور به شدت افت کرد و بعضی از شهرها مانند شهرکرد، سرمای زیر ۲۷ درجه را تجربه کردند. البته پایین آمدن دما به همین جا ختم نشد. دو روز بعد خراسانی ها با سرمای منفی ۳۶ درجه سانتی گراد مواجه شدند که فقط چهار درجه با سرمای قطب جنوب فاصله داشت. در آن زمان روزنامه های مختلف شروع کردند به تیتر کردن خبر روز و سرمایی که به معنای واقعی استخوان سوز بود.
❄ تمام ایران درگیر شد
خسارتی که کولاک در تهران رقم زد واقعا عجیب بود اما این وضعیت غیرعادی فقط در تهران وجود نداشت. بارش برف باعث شد ارتباط صدها روستا در آذربایجان قطع شود، ۲۰ اتوبوس حامل مسافر در دو طرف گردنه حیران بمانند، اتوبوسی با ۳۰ سرنشین در گردنه حیران سقوط کند و مسافرانش از دست بروند.
🌨 بهمن های بزرگی در جاده چالوس فرود بیاید، برق در بندر انزلی قطع شود. صدها مسافر و راننده در جاده ها سرگردان شوند، جاده های مهم کشور و راه آهن آذربایجان بسته شوند. در تبریز عده ای از شدت سرما بیهوش شوند. خلبانان هواپیماهای خارجی جرأت نکنند در مهرآباد بنشینند. مردم همدان در خانه های شان حبس شوند. مدارس ۱۵ شهرستان همگی تعطیل شوند و کلی اتفاق دیگر که همگی تیتر روزنامه ها شده بودند و در اخبار مدام تکرار می شدند تا مردم با احتیاط آن روزها را بگذرانند.
البته مشکلات به همین جا ختم نشد، گریدرهایی که مسئول جمع کردن برف ها از روی زمین بودند به علت سرما، تیغه های شان از کار افتاد و دیگر نتوانستند زمین را برف روبی کنند و همین مسئله باعث شد مشکلات مردم بیشتر از قبل شود اما ناراحت کننده ترین خبری که بعد از کمتر شدن بارش برف در روزنامه ها منتشر شد، خبری بود که ستاد امدادی نخست وزیری اعلام کرد. آنها با انتشار نامه رسمی اعلام کردند: «۶۰ نفر زیر بهمن خفه شده اند که ۴۰ نفر از آنها اهالی دهکده ای در سردشت هستند.»
❄ بلای ویرانگر
یکی از سایت های خارجی به اسم DEVASTATING DISASTERS که به بررسی و معرفی بلاهای ویرانگر دنیا می پردازد، درباره اتفاقی که ۵۰ سال قبل در ایران رخ داد، نکات جالبی نوشته است:
«کولاک شدیدی که در ایران رخ داده، یک هفته به طول انجامید و باعث شد یک میلیون و ۶۳۶ هزار کیلومتر مربع در ایران به طور کلی از بین برود و هزار نفر به معنای واقعی کلمه به خاک سپرده شوند. بسیاری از آنها در حالی که در خانه های شان نشسته بودند و به راه چاره فکر می کردند به حالت انجماد رسیدند و قبل از این که بتوانند از شر یخ زدگی خلاص شوند، به آهستگی مردند. با این که ایران یک منطقه خشک و گرمسیری به حساب می آید اما در سال ۱۳۵۰ بدترین کولاک تاریخ را تجربه کرد و شاهد بارش برفی بود که حداقل سه متر و حداکثر هشت متر ارتفاع داشت.
جالب است بدانید سواحل دریای خزر هم به دلیل سرمای زیاد در آن سال یخ زدند. یکی از بیشترین تلفاتی که در این کولاک اتفاق افتاد مربوط به داخل و اطراف شهرستان اردکان بود که شهرستان دوم یزد به حساب می آمد. در این کولاک بی سابقه، چهار هزار نفر کشته شدند که در آمار کشته شدگان جهانی بر اثر کولاک و طوفان، واقعا بی سابقه است.»
📚 منبع: موسسه مطالعات و تاریخ و عصر ایران
👈 مطالب معارفی و بصیرتی در کانال «بَيِّنَات» به آدرس : 👇
🆔 @gh_karimi
سهراب خلیلی:
بسم الله الرحمن الرحیم
✅یک خبر_یک تحلیل
⬜️چرایی تلاش دشمنان خاصه آمریکا و اذنابش در خصوص قرار داد ۲۵ ساله ایران و چین و سفر دکتر رئیسی رییس جمهور مردمی جمهوری اسلامی ایران به مسکو و مساعی آنان در خصوص معایب آن و سلطه شرق و تفکر کمونیستی بر ایران ( چرایی سیاست رابطه با شرق توسط جمهوری اسلامی ایران)
✅گزاره های تحلیلی
۱_اهل فن و صاحب نظران اقتصادی و اشتراک عقیده آنان در این خصوص که هشتاد درصد مشکلات کشور ناشی از سوء مدیریت و فقدان برنامه ریزی متناسب با مقتضیات زمانه است و بیست درصد آن ناشی از تحریم های غرب و آمریکاست.!!!!
👈تغییر در سیاست خارجی روسیه بعداز خروشچف و فقدان سیاست سلطه گری و مستعمره خواهی در روابط با تمامی کشورها تا امروز در دوره پوتین ،اگر به دروه قاجار وسیاست خارجی روس ها در کشور ایران و منطقه تعمق و اندیشه کنیم به این مطلب می رسیم که علت جنگ های ایران و روسیه تزاری ،فتنه انگیزی انگلیسی ها بوده و هدف آنها سرگرم کردن این دو کشور به جنگ باهم و دنبال حمله و تصرف هند نباشند!!! و منافع هند را غارت کردن توسط خود آنها.
👈اگر به سیاست خارجی جمهوری اسلامی بعد از انقلاب نظری بیفکنیم سه دوره متفاوت قابل بیان است:
الف: از اوایل انقلاب تا رحلت جانسوز امام خمینی ره (سیاست خارجی متوازن یعنی سیاست نه شرقی و نه غربی ،جمهوری اسلامی)
ب:از رحلت امام خمینی کبیر ره تا پایان دولت روحانی (سیاست خارجی مبتنی بر غرب گرایی و غربزدگی و غربگدایی بجز چهار سال اول دولت احمدی نژاد)
ج: در دولت مردمی دکتر رئیسی و اتخاذ سیاست خارجی فعال و انقلابی متوازن در اوایل انقلاب و شاهد نتایج درخشان آن بوده و خواهیم بود انشاءالله
👈عضویت ایران در پیمان شانگهای و قرار داد. ۲۵ ساله با چین و در آینده ۲۰ ساله با روسیه و شانتاژ و دسیسه های غرب در خصوص فروختن ایران و سلطه شرق بر ایران و......و نداشتن جایگاه و پایگاه دیپلماسی منفعلانه و التماسی در دولت انقلابی و مردمی دکتر رییسی.
👈روابط ما و چین و روسیه در راستای منافع مشترک بوده(روابط و بهره برد_برد طرفین) و و ما به عنوان مشترکان روابط تجاری و اقتصادی و....به آنها می نگریم و در دنیای امروز بحث سلطه و سلطه گری و سلطه پذیری مطرح نیست!
👈روابط با همسایگان از جمله روسیه بدون توجه به مشی سیاسی و اعتقادی انان امری معقول و مستند به قانون اساسی است ،اکر به اطراف کشور خودمان نظری بیفکنیم مشاهده می کنیم که اطراف کشورمان در کشورهای منطقه آمریکا پایگاه های نظامی و...خود را مستقر ساخته نه چین و روسیه ،حمایت از داعش و گروههای تکفیری سیاست امریکاست نه روسیه و و روسیه در حمایت از سوریه و محور مقاومت مقابل سلطه جویی های آمریکا با سایر هم پیمانان خود ایستاده است .
👈 ایستادگی چهل و اندی ساله انقلاب و نظام مقابل زیاده طلبی های آمریکا و غرب پرستان ان را نشانه جنگ طلبی ایران با دنیا می دانند و سیاست تعامل با شرق از جمله چین و روسیه را سندی دال بر مستعمره شدن ایران می دانند.
غرب پرستان زمانی مسرور خواهند شد که قانون کاپیتولاسیون و پذیرش مصونیت قضایی اتباع بیگانه زمان خاندان منحوس پهلوی دوباره برقرار و اجرایی شود ،زهی خیال باطل ؛
✅نتیجه ،در روابط خارجی سه اصل اساسی داریم ؛ حکمت ،عزت،مصلحت .
یعنی در روابط با دول خارجی ،سیاست خارجی و دیپلماسی ما ضمن رعایت این سه اصل باید آثار و پیامدهای روابط در عرصه های مختلف را تبیین و تحلیل نمایند و با توجه به مقتضیات زمان و آثار آن در آینده اقدام به اتخاذ سیاست خارجی متوازن با کشورهای مختلف بنمایند.
خلیلی
هادی سیاسی فلاورجان
۳۰ دی ماه ۱۴۰۰
❤️ ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
و روز مادر و روز زن بر همگان مبارک...❤️
*💠اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ💠*
مداحی_آنلاین_آفتاب_مهر_حجت_الاسلام_عالی.mp3
2.73M
🌸 #میلاد_حضرت_زهرا(س)
♨️آفتاب مهر
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
*آدرس کانال👇👇:*
@farhangibasijmadahanfalavarjan
■ *مقدمتان گرامی*
*💠اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ💠*
مداحی آنلاین - این دنیا به وجودت کرده مباهات - محمدرضا طاهری.mp3
6.37M
🌸 #میلاد_حضرت_زهرا(س)
💐این دنیا به وجودت کرده مباهات
💐سر میزارم زیر پاهات مادر سادات
🎤 #محمدرضا_طاهری
👏 #سرود
*آدرس کانال👇👇:*
@farhangibasijmadahanfalavarjan
■ *مقدمتان گرامی*
*💠اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ💠*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 فانوس ۳۲ | بسته بصیرت افزایی سیاسی
🔻بسته بصیرت افزایی سیاسی "فانوس" به رصد تحولات ایران و جهان می پردازد و به سوالات و شبهات شما در خصوص مسائل روز پاسخ می دهد. این سی و دومین شماره از فانوس است که منتشر میشود.
🔗 دریافت با کیفیت بالاتر👇👇👇
https://basirat.ir/fa/news/335758
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🌐 انصارالله و تغییر در معادلات منطقه
📝 محمدرضا فرهادی
✅ روزنامه انگلیسی دیلی میل در گزارشی پیرامون حمله انقلابیون یمن به ابوظبی نوشته «حملات نیروهای یمنی به امارات، چهره این کشور بهعنوان "دهکده امن" را در هم شکسته و مرحله جدید خطرناکی را در ارتباط با جنگ یمن رقم زده است». البته پیش از این هم شبکه عبری زبان "کان" نوشته بود که «یکی از سناریوهایی که اسرائیلیها نگران آن هستند، حملات پهپادی و موشکی یمن است». لذا در این زمینه چند نکته تحلیل باید مد نظر قرار گیرد:
1⃣ - این حمله را میتوان آغاز تغییر راهبردی جنگ در یمن بر اساس وسعت جغرافیایی و اهداف ژئوپلیتیک دانست. تاکنون امارات خود را بهعنوان دهکده امن منطقه معرفی میکرد و خود را از تبعات و هزینههای میدانی جنگ یمن دور نگه میداشت؛ اما اکنون کشورهای ائتلاف عربی همگی در معرض حملات آینده یمنیها هستند.
2⃣ - در سطح منطقهای، امروزه نیروهای یمنی به یک قدرت برتر آفندی تبدیل شدهاند. بسیاری از منافع و منابع بازیگران منطقهای میتواند در تیررس اهداف آتی آنان باشد. این از یک منظر منجر به افزایش قدرت بازدارندگی انصارالله در معادلات آتی منطقهای میشود؛ یعنی هر بازیگری اجازه مشارکت و حمله به یمن را به خود نخواهد داد و از سویی دیگر منجر به کاهش نقش کشورهای ائتلاف در جنگ یمن و خالی شدن بیشازپیش دست سعودی در ائتلافسازی علیه ملت مقاوم یمن خواهد شد.
3⃣ - انصارالله در ابعاد مختلفی از توان نظامی، نقش تغییردهنده مناسبات منطقهای و حتی بینالمللی را دارد. امروزه انصارالله در سه عرصه مهم از حیث توان نظامی دارای قدرت برتر است؛ قدرت پهپادی؛ قدرت موشکی؛ قدرت دریایی که نمود آن در آینده بیشتر مشاهده خواهد شد. بر اساس این مؤلفهها و گزارهها، معادلات جدیدی در منطقه در حال رخ دادن است و در آینده این مؤلفهها تعیینکننده جنگ یمن و نظم نوین منطقهای خواهد بود.
#ثامن
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
🔰 اولویت سیاست خارجی؛ نکته ها و شبهات
📝 یدالله جوانی
💠 در ماههای اخیر تلاش جریان غرب، محور اصلاحاتـاعتدال و فرقه انحراف سیاهنمایی در خصوص همکاریهای راهبردی و جامع ایران با دو کشور چین و روسیه بوده و با یک ژست دلسوزانه برای استقلال و منافع ملی، رویکرد و جهتگیری در سیاست خارجی به سمت شرق را اقدامی برخلاف اصل سیاست «نه شرقی، نه غربی» اعلام میدارد! شفافسازی منطق اولویتها در سیاست خارجی، به بسیاری از سؤالات، شبهات و ابهامات مطرح در خصوص این سفر و همچنین تقویت رابطه با کشور چین از طریق انعقاد قرارداد ۲۵ سال همکاریهای راهبردی پاسخ میدهد.
1⃣ _ این القائات و فضاسازیها که در آستانه سفر دکتر رئیسی به روسیه و همچنین همزمان با انجام این سفر به اوج خود رسید، در حالی صورت میگیرد که اولاً، شعار «نه شرقی نه غربی»، نفیکننده رابطه با شرق یا غرب نیست.
2⃣ _ ثانیاً این شعار ناظر به این بود که مردم ایران در مقطع مبارزات برای به پیروزی رساندن انقلاب خود در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ با صراحت اعلام کردند آن حکومت و نظام سیاسی که با انقلاب میخواهند آن را در ایران مستقر کنند؛ «جمهوری اسلامی» است و نظام جمهوری اسلامی به لحاظ ماهیت، ماهیت نظامهای شرقی و غربی را ندارد. در واقع شعار «نه شرقیـ نه غربی» نفی الگوگیری از ماهیت نظامهای سوسیالیستی و لیبرالیستی در ایران پساانقلاب است.
3⃣ _ ثالثاً اکنون با فروپاشی بلوک شرق و به موزه تاریخ سپرده شدن سوسیالیسم از یکسو، و در بستر احتضار و جان کندن نظامهای لیبرالیستی از دیگر سو، در شرایط کنونی شرق و غرب ایدئولوژیک مانند گذشته وجود خارجی ندارد.
✅بنابراین کسانی که این روزها، سفر دکتر رئیسی به روسیه برای دستیابی به قرارداد همکاریهای ۲۰ ساله یا انعقاد قرارداد همکاریهای ۲۵ ساله با چین را در تعارض با شعار «نه شرقیـ نه غربی» اعلام میدارند، حرفشان غیر منطقی و صرفاً با اغراض و انگیزههای سیاسی این مواضع را اتخاذ میکنند. برای اثبات این رویکرد غیر منطقی و صرفاً سیاسی این جماعت، همین یک دلیل کفایت میکند که آنها در این سالها برای جلب رضایت آمریکا و اروپا، حاضر شدند از تمامی اصول، ارزشها و حتی قدرت علمی و قدرت نظامی و نفوذ منطقهای ایران بگذرند!
✅ اما نکته مهم و اصلی منطق تعیین اولویتها در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است. هر کشوری اگر بخواهد منافع ملی و در رأس آن امنیت ملی خود را حفظ کند و اهدافش را پیش ببرد، اولویت را باید به همسایگان و کشورهای منطقه خود بدهد. کشور ایران یک کشور آسیایی و با موقعیت راهبردی در غرب آسیاست. بسیار روشن است که پیشرفت ایران در حوزههای گوناگون و تأمین منافع ملی و در صدر این منافع تأمین امنیت ملی، در گرو باز شدن ژئوپلیتیک ایران در منطقه و آسیاست. آنچه این روزها تحت عنوان «نگاه به شرق» مطرح است، در واقع یک ترجیح عقلانی و یک انتخاب درست در راستای تأمین منافع ملی است. البته بسیار طبیعی است که این رویکرد درست در سیاست خارجی را غرب و غربگرایان برنتابند و علیه آن جوسازی کنند.
#ثامن
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷
گزارش روز
✅ سیاست جمهوری اسلامی در قبال عربستان
🔰 ایران و عربستان پس از گذراندن دورهای نسبتاً طولانی از قطع روابط دیپلماتیک، در ماههای اخیر چندین نشست را بهمنظور بهبود روابط برگزار کردهاند و درصدد هستند تا تنشهای بین دو کشور را کاهش دهند.
🔷️گزاره خبری:
1- حسین امیر عبدالهیان «وزیر امور خارجه کشورمان» در اختتامیه همایش ملی ایران و همسایگان گفت: «ما راه را برای عربستان سعودی باز گذاشتهایم و هر زمان عربستان سعودی تصمیم بگیرد روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی ایران به حالت طبیعی برگرداند، استقبال میکنیم». وی ادامه داد: «ما خرسندیم که سه دیپلمات ما از چند روز پیش در جده مستقر شدند و فعالیت خودشان را در سازمان همکاری اسلامی از سر گرفتند».
2- عباس مقتدایی «نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس» نیز با اشاره به مذاکرات ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط، گفت: «با توجه به گزارشاتی که به کمیسیون واصل شده، روند مذاکرات ایران و عربستان رو به رشد است؛ اما نتایج آن بهگونهای خواهد بود که همه کشورهای منطقه از آن منتفع خواهند شد و کشورهای محور مقاومت تقویت خواهند شد».
گزاره تحلیلی: باوجود نگاه تعاملی جمهوری اسلامی نسبت به روابط با عربستان، همچنان سؤال اصلی افکار عمومی داخل کشور این است که، سیاست جمهوری اسلامی در قبال عربستان سعودی چیست؟ این نگاه بیش از آنکه از نحوه مواجهه نظام ایران با عربستان برآید، برآمد رفتارهای تنشزا و مخرب عربستان با ایران، شیعه و جبهه مقاومت در منطقه طی سالهای گذشته است. قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان نیز مربوط به شرایط سالهای گذشته مانند دوران حمایت مالی از داعش، همراهی با سیاست فشار حداکثری ترامپ و ... بود. البته حمله گروهی از جوانان ایرانی به سفارت عربستان در تهران (که مقام معظم رهبری از آن بهعنوان «اتفاق بسیار بد و غلط» یاد کردند) نیز در افزایش تیرگی روابط مؤثر بود؛ اما امروزه شرایط تغییر کرده، سیاستهای عربستان بهصورت کلی در عراق و سوریه شکست خورده؛ داعش تقریباً نابود شده و روی کار آمدن «بایدن» و قدرت گرفتن دموکراتها شرایط را برای ریاض تغییر داده است؛ تعلیق فروش تسلیحات به ریاض، به جریان انداختن پرونده قتل جمال خاشقچی، پرونده ۱۱ سپتامبر و قطع ارتباط مستقیم بایدن با «محمد بنسلمان» و کاهش حضور آمریکا در منطقه، باعث شده است که مقامات عربستان در فکر تغییر مناسبات منطقهای خود باشند. از سویی دیگر، راهبردی که دولت رئیسی در حال پیگیری آن است، راهبرد روابط حداکثری و پایدار با همسایگان است. بدیهی است که کشور اسلامی عربستان با مرز دریایی مشترک با ایران، در رویکرد سیاست خارجی دولت جدید موردتوجه قرار گیرد. باوجود نگاه تعاملی ایران، همانطور که وزیر خارجه کشورمان گفته است، این عربستان است که باید تصمیم بگیرد و نسبت به سیاست ایران به جمعبندی مناسب برسد؛ اینکه از سیاستهای تنشزای منطقهای خود دست برداشته و رو به تعامل سازنده با ایران خواهد آورد یا همچنان بر ترویج و اشاعه تفکر تکفیری و برهم زننده امنیت منطقه و کشتار ملتهای مظلوم باقی خواهد ماند.
💠نکته پایانی: بیشک تغییر رفتار سعودیها، نتیجه استراتژی جمهوری اسلامی در خصوص مقاومت فعال است و امروزه اصلیترین پرونده مفتوح میان ایران و عربستان، موضوع کشتار مردم بیگناه یمن است و پایان جنگ یمن میتواند این پرونده را مختومه و روابط دو کشور را به حالت گذشته برگرداند.
✍ #فرهادکوچکزاده