💠کارگاه حدیث خوانی روش مند💠
جلسه اول کارگاه حدیث خوانی روش مند
📖معرفی اجمالی کتاب «الدرة الباهرة من الأصداف الطاهرة» و مؤلف و مصحح آن، تا حدیث شمارهٔ ۳ از احادیث نبوی
توسط دکتر شیخ بهائی
#دانشکده_علوم_قرآنی_خمین
#انجمن_علمی
#امور_فرهنگی
امروز سه شنبه
12 اردیبهشت 1402
11 شوال 1444
02 می 2023
🔸#قرآن سوره توبه آیه 90:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
وَجَاءَ الْمُعَذِّرُونَ مِنَ الْأَعْرَابِ لِيُؤْذَنَ لَهُمْ وَقَعَدَ الَّذِينَ كَذَبُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ ۚ سَيُصِيبُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ ﴿٩٠﴾
عذر آورندگان از بادیه نشینان نزد تو آمدند تا به آنان اجازه [ترک جنگ] داده شود، و کسانی که به خدا و رسولش دروغ گفتند [بدون آمدن نزد تو و بی هیچ عذری در خانه] نشستند، به زودی به کسانی از آنان که کفر ورزیدند، عذابی دردناک خواهد رسید. (۹۰)
اگر چنانچه معلم یک معلمی باشد که دعوت به نور بکند، دعوت به صلاح بکند، دعوت به اسلام بکند، دعوت به اخلاق صالحه بکند، دعوت به ارزشهای انسانی بکند، آن ارزشهایی که عندالله ارزش است، اگر معلم این کار را بکند همان طوری که انبیاء مردم را از ظلمات به نور می کشانیدند، این معلم هم، این بچه ها را از ظلمات به نور وارد می کند. و همین شغلی است که شغل انبیاء است.
کلمهی معلّم دو کاربرد دارد، نه یک کاربرد: کاربرد اوّل این است که معلّم را به معنای آموزنده، آموزشگر، تعلیمدهنده در نظر بگیریم؛ خب این ارزش بسیار بزرگی است، ارزش والایی است. خدای متعال جزو معلّمین است: وَاتَّقُوا اللهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ الله؛عَلَّمَ الاِنسانَ ما لَم یَعلَم؛ اینها را خدا به خودش نسبت میدهد؛ این خیلی ارزش والایی است. یا در مورد پیغمبران، یا پیغمبر اکرم مثلاً [میفرماید]: وَیُعَلِّمُکُمُ الکِتابَ وَ الحِکمَة؛ معلّم به این معنا؛ یا همهی حکما و علما و فقها و دانشمندان بزرگ و شخصیّتهای برجسته و همین شهید مطهّری عزیز و مانند اینها به این معنا معلّمند و این ارزش بسیار بزرگی است؛ یعنی کسی که چیزی را به مخاطبی تعلیم میدهد. این یک کاربرد.
یک کاربرد دیگر از معلّم یعنی معلّم آموزش و پرورش که این یک کاربرد دیگری است. ما الان روی این کاربرد دوّمی داریم بحث میکنیم؛ بحث سر مطلقِ معلّمین نیست؛ بحث سر این معلّم بالخصوص است. بار ارزشی این کاربرد دوّم، دو برابرِ بار ارزشی آن کاربرد اوّل است؛ چرا؟ برای خاطر مخاطب این تعلیم؛ مخاطب این تعلیم یک مجموعهای از انسانهایی هستند که احتمال تأثیرگذاری این تعلیم بر روی آنها بمراتب بیشتر است از تأثیرگذاری بر روی همهی قشرهای دیگر؛ اهمّیّت کار معلّم این است؛ یعنی معلّم آموزش و پرورش، آن ارزش کاربرد اوّل را دارد، به اضافهی اینکه کار او در صحنهای است، در عرصهای است که هیچ جایگزینی ندارد؛ هیچ جایگزینی ندارد.
در خلوتمان با خدا، تضرعاتمان، توبه مان، نمازهایمان، عباداتمان، مخصوصا دعای شریف عظم البلاء و برح الخفاء را بخوانیم،
از خدا بخواهیم صاحب کار را برساند.
حالا اگر رساند، با او باشیم، اگر نرساند، دور نرویم از کنار او، از رضای او دور نرویم.
او می بیند، او می داند حرفهایی که ما به همدیگر می زنیم.
آیت الله بهجت رحمه الله علیه
دانشكده علوم قرآني خوي بمناسبت گراميداشت روز معلم برگزار مي نمايد:
امور_فرهنگی_دانشکده
#کانون_قرآن_عترت_دانشکده@UniQuranikhoy
هدایت شده از بنیاد خیران و واقفان دانشگاه قرآن
💠پیامبر اعظم(ص):
💎خيْرُكُمْ مَنْ تَعَلَّمَ اَلْقُرْآنَ وَ عَلَّمَهُ.
🌿بهترین شما کسی است که قرآن را بیاموزد و به دیگران یاد بدهد.
مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج۴، ص۲۳۵
🌸با گرامیداشت سالروز شهادت پیشکسوت علم و اندیشه استاد مرتضی مطهری، آغاز هفته معلم را به همه معلمین و اساتید معزز تبریک عرض نموده و آرزوی توفیقات روز افزون ایشان را از درگاه الهی مسئلت می نماییم.
#بنیاد_خیریه_دانشگاه_قرآن
#روز_معلم
#شهید_مطهری
🌐 khayeran.quran.ac.ir
@khayeran_quran
💠فراخوان یادداشت علمی
🍃انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشکده علوم قرآنی شیراز از دانشجویان و پژوهشگران جهت نگارش مطالب خود در نشریه علمی دانشجویی #فخرا دعوت به عمل میآورد.🍃
🔰محورهای نشریه:
✳️علم ودانش از دیدگاه نهج البلاغه
✳️تربیت نفس از دیدگاه نهج البلاغه
✳️انسان شناسی از دیدگاه نهج البلاغه
✳️علوم طبیعی از دیدگاه نهج البلاغه
✳️نحوه تشکیل جو زمین ازدیدگاه امام علی(ع)
🗓مهلت ارسال آثار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
شیوه ارسال آثار: پیام رسان ایتا🔽
📚درصورت تمایل به تحقیق درباره موضوع مورد نظر، قبل از شروع به نگارش به آیدی زیر اطلاع دهید.
🍃@elmi_mt
❇️انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی شیراز
🔷@elmi_shiraz