❄️ مراقبه...
✅ ای عزیز ! مهمترین ذکر، مراقبت است و مراقبت بذر سعادت است و سعادت حاصل نمیشود جز با توجه، مراقبت تام و دوام مراقبه که «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا ...»نفس انسانی خوپذیر است، انسان به هر چه رو کند آن میشود، چطور یک قطعه زغال در اثر مجاورت با آتش برافروخته میشود، انسان هم بر اثر مراقبه و همنشینی با ملکوت، الهی میشود.
علامه حسن زاده آملی
📚 پندهای حکیمانه، ج ۲، ص ۵۳
‼️اعمال خرافی در پایان ماه صفر
🔷س 1904: در شب اول ماه ربيعالاول از حدود نيمهشب تا اذان صبح افرادى با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مىنمايند، البته اين عمل را تا هفت مسجد ادامه مىدهند و خصوصاً اين حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود مىرسد و معتقد هستند بدين وسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيعالاول را خبر مىدهند. نظر حضرتعالى در اين باره چيست؟
✅ج: عمل مذكور مستند روايى ندارد و شيوهاى قابل تأييد نيست. اگر چه اصل اذكار و ادعيه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسنديدهاى است، لكن اشكال در شيوه عمل به نحو ياد شده است، آقايان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنين (ايدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصيحت از رواج چنين رفتارهايى كه چه بسا ممكن است منتهى به وَهْن مذهب گردد، جلوگيرى نمايند.
📕منبع: khamenei.ir
🔷 انسان سازی در اسلام
«در اسلام همه امور، مقدمه انسان سازی است.
اگر رها کنند این موجود دو پا را، تمام عالم را به تباهی می کشد...
اگر این موجود دو پا تربیت شد تمام حوائج دنیا و آخرت بشر تحقق پیدا می کند و اگر این موجود دو پا سر خود شد یا به خلاف مسیر طبیعی خودش حرکت کرد تمام عالم به تباهی کشیده می شود.» (صحیفه امام، ج13،ص 172)
🔷معنای نهضت نرم افزاری
⭐️ چندسالی است که مسئله نهضت نرم افزاری را در محیط علمی کشور مطرح کرده ام. این، یعنی چه؟ یعنی ما نباید به فراگیری قانع باشیم؛ باید هدف تحقیق و آموزش ما تولید علم باشد؛ یعنی رسیدن به جایی که نوآوری های علمی در فضای موجود بشری، از آن جا شروع میشود.
🌟 ما از لحاظ استعداد نسبت به کسانی که دانش را در دنیا تولید کردند؛ گسترش دادند؛ پیش بردند؛ بر اساس دانش، فن آوری های پیچیده را به وجود آوردند، کمبود نداریم.
البته تولید علم به معنایی که ما ترجمه و فراگیری را نفی کنیم؛ نه، آن هم لازم است، بلکه من می گویم در ترجمه و فراگیری نباید توقف کرد. 8/8/1382.
✅ بیانیه گام دوم (16)
🔷انقلاب چهلساله و گام بزرگ دوم
✍️جوانان عزیز! اینها بخشی محدود از سرفصلهای عمده در سرگذشت چهلسالهی انقلاب اسلامی است؛ انقلاب عظیم و پایدار و درخشانی که شما به توفیق الهی باید گام بزرگ دوّم را در پیشبرد آن بردارید.
⭐️محصول تلاش چهلساله، اکنون برابر چشم ما است: کشور و ملّتی مستقل، آزاد، مقتدر، باعزّت، متدیّن، پیشرفته در علم، انباشته از تجربههایی گرانبها، مطمئن و امیدوار، دارای تأثیر اساسی در منطقه و دارای منطق قوی در مسائل جهانی، رکورددار در شتاب پیشرفتهای علمی، ر کورددار در رسیدن به رتبههای بالا در دانشها و فنّاوریهای مهم از قبیل هستهای و سلّولهای بنیادی و نانو و هوافضا و امثال آن، سرآمد در گسترش خدمات اجتماعی، سرآمد در انگیزههای جهادی میان جوانان، سرآمد در جمعیّت جوان کارآمد، و بسی ویژگیهای افتخارآمیز دیگر که همگی محصول انقلاب و نتیجهی جهتگیریهای انقلابی و جهادی است.
☀️و بدانید که اگر بیتوجّهی به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلابی در برهههایی از تاریخ چهلساله نمیبود -که متأسّفانه بود و خسارتبار هم بود- بیشک دستاوردهای انقلاب از این بسی بیشتر و کشور در مسیر رسیدن به آرمانهای بزرگ بسی جلوتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نمیداشت.
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
🔵 از بزرگان بیاموزیم... مطالعه زیاد
🔸 حداقل همّت یک دانشجوی دانشگاه یا طالب حوزوی این است که این درسی که میخواند استادانه به دیگری منتقل کند. این کفِ درس خواندن است و از این پایینتر اگر کسی درس خواند اتلاف عمر است.
🔸اگر کسی درس بخواند و نتواند مدرّس خوب باشد یقین بداند عمرش را تلف کرده است برای اینکه این علوم امانتهای الهی است. اگر کسی از کتابی به کتاب دیگر رفت و نتوانست آن کتاب قبلی را به خوبی تدریس کند این مطمئن باشد عمر خود را تلف کرده است.
🔸مرحله غایی تحصیل علم تطهیر محصل و سپس انتقال علوم به جامعه است؛ به نحوی که جامعه نیز طیب و طاهر شود.
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
📚 روش مطالعه دانشجویان موفق:
1️⃣ اجازه نمی دهند که مطالب درسی رو هم انباشته شود.
2️⃣ برای خود برنامه منظم و پیوسته ای دارند.
3️⃣ اکثر اوقات به جزوات درسی اکتفا نمی کنند.
4️⃣ همیشه در کلاس درس فعال هستند.
5️⃣ در شبهای امتحان فقط مرور می کنند.
6️⃣ یادداشت برداری می کنند.
7️⃣ مهارت جزوه نویسی را بلدند.
https://eitaa.com/farhangidaneshjooei
هدایت شده از احمدی
با سلام
📣 قابل توجه دانشجویان راه یافته به مرحله ملی جشنواره قرآن و عترت
آزمون مرحله ملی بخش معارفی(کتبی) در روز سه شنبه 21 آبان ماه جاری به صورت منطقه ای و همزمان، در حوزه های آزمونی منتخب برگزار می شود.
اسامی راه یافتگان و همچنین حوزه های آزمونی به شرح زیر می باشد:
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
با سلام 📣 قابل توجه دانشجویان راه یافته به مرحله ملی جشنواره قرآن و عترت آزمون مرحله ملی بخش معارف
متذکر می گردد، چنان چه دانشجویی از حضور در آزمون مرحله ملی امتناع نماید، از شرکت در جشنواره بعدی در تمامی رشته ها ممانعت به عمل خواهد آمد.
#رهبر_انقلاب، صبح امروز در مراسم دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش:
🔹 بزرگترین لطمهای که دشمنان میتوانند به یک کشور بزنند، این است که امنیت را از آن سلب نمایند؛ کاری که امروز در برخی کشورهای منطقه شروع کردند و امنیت را از مردم میگیرند. در دنیا بیشتر از همه، آمریکا و سرویسهای اطلاعاتی غربی با پشتیبانی پول کشورهای مرتجع منطقه دارند آشوب به پا میکنند. این بدترین دشمنی و خطرناکترین کینهورزی علیه یک ملت است.
به دلسوزان #عراق و #لبنان توصیه میکنم اولویتشان را علاج ناامنی قرار دهند.
مردمشان هم مطالباتی دارند، بحق هم هست اما باید بدانند این مطالبات در چارچوب ساختارهای قانونی [کشورشان] قابل تحقق و ممکن است. وقتی در کشوری ساختار قانونی بههم ریخت، هیچ عملی نمیشود انجام داد. وقتی در کشوری خلأ به وجود آمد، هیچ اقدام مثبتی نمیتوان کرد.
برای کشور عزیز ما هم از این فکرها کرده بودند که خوشبختانه مردم بموقع در میدان حضور پیدا کردند و خنثی شد. ۹۸/۸/۸
⌛️ امروز پنجشنبه
۰۹ آبان ۱۳۹۸
۰۲ ربیع الاول ۱۴۴۱
31 اکتبر 2019
🌴🔸 سوره بقره آیه ۳۸:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
قُلْنَا اهْبِطُوا مِنْهَا جَمِيعًا فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنْ تَبِعَ هُدَايَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
فرموديم جملگى از آن فرود آييد پس اگر از جانب من شما را هدايتى رسد آنان كه هدايتم را پيروى كنند بر ايشان بيمى نيست و غمگين نخواهند شد.
کسی بخواهد بفهمد که مقامات ائمه چی است باید رجوع کند به آثار آنها، آثار آنها ادعیۀ آنهاست، مهمش ادعیۀ آنهاست و خطابههایی که میخواندند، مثل مناجات شعبانیه، مثل نهجالبلاغه، مثل دعای یومالعرفه و اینهایی که انسان نمیداند که چه باید بگوید دربارۀ آنها.
بسیاری از آنچه آنان گفتهاند در قرآن کریم، بهطور رمز و سربسته و در ادعیه و مناجات اهل عصمت بازتر آمده است و چون ما جاهلان از آنها محرومیم با آن به معارضه برخاستیم.
عرض من این است که جوانها باید شانهشان را زیر بار مسئولیّتهای دشوارِ کوچک و بزرگ بدهند؛ علاج مشکلات کشور این است. ما در #گام_دوّم_انقلاب بایستی حرکت کشور را بر دوش جوانها قرار بدهیم همچنان که در گام اوّل در دورهی انقلاب هم هدایت را امام میکرد امّا حرکت را و موتور پیشرفت را جوانان روشن میکردند، حرکت را آنها به وجود میآوردند.
۹۸/۱/۱
علامه سیدجعفر مرتضی عاملی، از علما و محققین شیعی در لبنان در روزهای گذشته به رحمت خدا رفته است.
یکی از آثار بسیار غنی و محققانه او، کتاب "الصحیح من سیره النبی الاعظم" است که در 35 جلد منتشر شده است.
خلاصه این کتاب و ترجمه آن، با نام "سیرت جاودانه" در دو جلد (حدود ۱۴۰۰ صفحه) منتشر شده است.
حقیقتا کار پرزحمتی است و تلاش مضاعف و طاقت فرسایی لازم دارد تا چنین منبع مهمی را به جامعه علمی عرضه کرد.
کتاب الصحیح به نقد و ارزیابی حدیث در حوزه سیره رسول خدا(ص) اختصاص دارد.
ایشان با صرف سالیان دراز با تکیه بر آموزه های دینی، خصوصاً با پایبندی به بینش کلامی شیعه، اخبار و روایات تاریخی را با معیارهایی که در ابتدای کار برای انجام پژوهش های علمی صحیح معرفی کرده است، به دقت این موضوع را مورد ارزیابی قرار داده و علاوه بر نشان دادن کاربرد این معیارها و موازین، دیدگاه نهایی خود را بر پایه همین معیارها تقدیم خواننده می کند. روایات و نقل های گوناگون را از منابع مختلف نقل می کند و با دقت زیاد به نقد آن می پردازد و در نهایت نظر صحیح را ابراز می دارد. کتاب، تمام مباحث دوران مکه و مدینه را به ترتیب تاریخی و به شیوه سالشمار، در بر دارد.
بنابراین از ویژگیهای آن، پرداختن به تمامی موضوعات حتی جزئیات رویدادهاست.
درود خدا به روح پاکش باد
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
علامه سیدجعفر مرتضی عاملی، از علما و محققین شیعی در لبنان در روزهای گذشته به رحمت خدا رفته است. یک
متن پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت درگذشت ایشان:
بسم الله الرحمن الرحیم
خبر درگذشت عالم خدمتگزار و پر تلاش جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای سیدجعفر مرتضی در لبنان را با تأسف دریافت کردم. این عالم بزرگوار با تألیفات وزین و پر حجم و محققانهی خود در تاریخ صدر اسلام که از نگارشی شیوا و قلمی قدرتمند برخوردار است، خدمت بزرگی به دنیای اسلام تقدیم کرده و نیاز فرهنگی مهمّی را برآورده ساخته است. اینجانب به خاندان مکرّم و بازماندگان ایشان و به جامعهی علمی لبنان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی و حشر با اجداد طاهرین را برای وی مسألت مینمایم.
سیّد علی خامنهای
۵ آبان ماه ۱۳۹۸ مصادف با ۲۸ صفر ۱۴۴۱