هدایت شده از ولایت
_ نقص زيبايي در چهره يک فرد را؛
اخلاق خوب تکميل مي کند...
اما کمبود اخلاق را؛
هيچ چهره ي زيبايي نمي تواند تکميل کند...
پايه شخصيت انسان ها
بر کردارشان مي باشد،
و زيباترين شخصيت ها
متعلق به خوش اخلاق ترين انسان هاست
#خوشاخلاقباشیم
@delanh ...🌱
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری:
تسهیلات ویژه دانشجویی برای پیادهروی اربعین
📣📣📣 فراخوان بیست و هشتمین جشنواره دانشجوی نمونه
💰 انتخاب دانشجویان سرآمد در زمینه فرهنگی و علمی؛
🖊 ثبت نام در سامانهportal.saorg.ir حداکثر تا روز شنبه مورخ چهارم آبانماه سال جاری👇🏻👇🏻👇🏻
🍀 حدیث روز
✅ وجوب خدا شناسی
✍️ امیرمؤمنان علی علیه السلام فرمودند:
أَوَّلُ الدِّيَانَةِ بِهِ مَعْرِفَتُهُ وَ كَمَالُ مَعْرِفَتِهِ تَوْحِيدُهُ؛
سرآغاز دینداری، معرفت خدای متعال است، و کمال معرفت او، اعتقاد به وحدانیت و یگانگی اوست.
#آنچه_از_دانشجو_و_جوان_انتظار_داریم🔻
▫️باید خودجوش باشید، باید خودکار باشید، باید منتظر این نباشید که شما را به کار وادار کنند؛ بخصوص جوانهایی که مثلاً مربوط به تشکّلهای گوناگون دانشجویی هستند. باید خودکار حرکت کنید، باید بچّههایی که اهل اندیشه هستند؛ بعضیها در اندیشهورزی پیشرو هستند، بعضیها در حرکتهای اجرائی پیشرو هستند؛ هر کدام در هر قسمتی که تواناییاش را دارید بایستی خودجوش و خودکار باشید؛ مثل مبارزات مبارزین زمان طاغوت.
۱۳۹۸/۳/۱
☀️یک آیه و چند نکته: روح اخلاق ☀️
خُذِالعفو وامر بالعُرفِ وأعرِض عن الجاهلین (سوره الاعراف، آیه 199)
«گذشت پیشه کن، و به کار پسندیده فرمان ده، و از نادانان رخ برتاب»
🖌خداوند در آیه فوق سه امر مهم را به پیامبر خود گوشزد می نماید تا آنها را در مسیر تبلیغ رسالت خود به کار برد. این سه امر تجلی اخلاق است که رعایت آنها برای نیکوکاری و رسیدن به کمال لازم است و کلیه رفتارهای آدمی را در تمام ابعاد فردی و اجتماعی، در بر می گیرد، لدا هر انسان دینداری باید ملبس به لباس اخلاق گردد، زیرا دین بدون اخلاق یعنی برداشتن روح الهی از قالب دین می باشد.
از جهتی کلیه افعال اخلاقی را ابتدا خداوند به خود متصف نموده سپس آنها را بر بندگان خود عرضه داشته تا در تمام اعمال خودآنها را به کار گیرند.
✍️آن چه در آیه فوق مورد تأکید قرار گرفته که حایز اهمیت نیز می باشد عبارتند از:
✅1. خداوند در آیه های مختلف عفو و بخشش را از ویژگیهای خود عنوان نموده، ندا توجه به این ویژگی ها و بکارگیری آن در عمل سبب تجلی اخلاق الهی در انسان می شود.
✅2. عفو و بخشش در نزد خداوند نیکو و ارزنده است که انسان از جانب قدرت به آن بپردازد؛ و هیچ گاه در پی انتقام شخصی نباشد و راضی خداوند را در بخشش خریداری نماید.
✅3. احترام به هنجارهای نیکوی که مورد احترام عقلاء و نخبگان آن جامعه از امور مورد تأکید و عمل به آنها مورد تأیید خداوند است.
✅4. انسان هایی که در جهالت خود غوطه ور هستند باید از آنان دوری گزید و آنان را از برای اعمال ناروایی که انجام می دهند مورد عفو و بزرگی قرار داد زیرا آنها در اعمال خود در نادانی بسر می برند.
‼️سفر اربعین برای شخص بدهکار
🔷س 1796: فردی که به خویشان ویا دوستان بدهکاراست آیا می تواند به زیارت اربعین مشرف شود؟
✅ج: اگر زمان ادای قرض نرسیده و یا قرض دهنده به شما مهلت برای پرداخت قرض بدهد اشکالی ندارد و در صورتی که زمان ادای آن رسیده و بتوانید بدهی خود را بدهید و طلبکار هم مطالبه کند، اول قرض خود را پرداخت نمایید. و اگر مکلف به قصد ترک واجب مثل نپرداختن دینی که وقت پرداختش رسیده است به سفر برود، نمازش تمام است؛ اما اگر بدون این قصد سفر میرود هرچند مستلزم ترک واجب میشود، نماز شکسته است.
📕منبع: leader.ir
نگاهی به تاریخچه زیارت بارگاه ائمه اطهار علیهم السلام با پای پیاده (1)
زیارت خانه خدا و مراقد مطهر ائمه اطهار علیهم السلام، از امور مهم معنوی شمرده شده و روایات بسیاری درباره آن وارد شده است. پاداشهای اخروی مختلفی برای زیارت بیان شده و در روایت آمده است که اهلبیت علیهم السلام به زیارت زوار رفته و هول و هراس قیامت را از آنها دور کرده(1) و ایشان را مورد شفاعت خود قرار میدهند(۲). زیارت امام حسین علیه السلام نیز مورد سفارش فراوانی قرار گرفته و روایات و پاداشهای زیادی برای آن وارد شده است. زائر آن حضرت علیه السلام از آتش دوزخ در امان است(۳) و زیارت ایشان، برابر با هزار حج و هزار عمره و آزاد کردن هزار بنده است، اجر هزار شهید از شهداى بدر و هزار روزهدار و هزار صدقه مقبوله به زائر امام حسین علیه السلام عطا شده(۴) و آمرزش گناهان گذشته و آینده، کمترین ثوابی است که به او کرامت میشود.
پاورقی
1.کاملالزیارات، ابنقولویه/۱۱
2.همان/۱۲
3.همان/۱۲۲
4.همان/۱۴۲ و ۱۴۳ و ۱۶۴
✨﷽✨
✅هفت مصیبتِ شام از زبان امام سجاد علیه السلام...
✍از امام سجاد علیه السلام پرسیدند: سخت ترین مصائب شما در سفر کربلا کجا بود؟در پاسخ سه بار فرمودند: الشّام، الشّام، الشّام... امان از شام ! در شام هفت مصیبت بر ما وارد آوردند که از آغاز اسیری تا آخر ، چنین مصیبتی بر ما وارد نشده بود:
▪️1.ستمگران در شام اطراف ما را باشمشیرها احاطه کردند و بر ما حمله مینمودند و در میان جمعیت بسیار نگه داشتند و ساز و طبل میزدند.
▪️2.سرهای شهداء را در میان هودجهای زنهای ما قرار دادند. سر پدرم و سر عمویم عباس(علیه السلام) را در برابر چشم عمههایم زینب و ام کلثوم(علیها سلام) نگهداشتند و سر برادرم علی اکبر و پسر عمویم قاسم(علیه السلام) را در برابر چشمان خواهرانم سکینه و فاطمه میآوردند و با سرها بازی میکردند، و گاهی سرها به زمین میافتاد و زیر سم سُتوران قرار میگرفت.
▪️3.زنهای شامی از بالای بامها، آب و آتش بر سر ما می ریختند، آتش به عمامهام افتاد و چون دستهایم را به گردنم بسته بودند نتوانستم آن را خاموش کنم. عمامهام سوخت و آتش به سرم رسید و سرم را نیز سوزاند.
▪️4.از طلوع خورشید تا نزدیک غروب در کوچه و بازار با ساز و آواز ما را در برابر تماشای مردم در کوچه و بازار گردش دادند و میگفتند: «ای مردم! بکُشید اینها را که در اسلام هیچ گونه احترامی ندارند؟!»
▪️5.ما را به یک ریسمان بستند و با این حال ما را در خانه یهود و نصاری عبور دادند و به آن ها میگفتند: اینها همان افرادی هستند که پدرانشان، پدران شما را (در خیبر و خندق و ...) کشتند و خانههای آنها را ویران کردند . امروز شما انتقام آنها را از اینها بگیرید.
▪️6.ما را به بازار برده فروشان بردند و خواستند ما را به جای غلام و کنیز بفروشند ولی خداوند این موضوع را برای آن ها مقدور نساخت.
▪️7.ما را در مکانی جای دادند که سقف نداشت و روزها از گرما و شبها از سرما، آرامش نداشتیم و از تشنگی و گرسنگی و خوف کشته شدن، همواره در وحشت و اضطراب به سر میبردیم...
📚برگرفته از: تذکرة الشهداء ملاحبیب کاشانی
___________
✨﷽✨
#پندانه
✍از افلاطون پرسيدند :
شگفت انگيز ترين رفتار انسان چيست؟
✅پاسخ داد :
از كودكى خسته مى شود ،براى بزرگ شدن عجله
مى كند و سپس دلتنگ دوران كودكى خود مى شود
ابتدا براى كسب مال و ثروت از سلامتى خود
مايه مى گذارد سپس براى باز پس گرفتن
سلامتى از دست رفته پول خود را خرج مى كند
طورى زندگى مى كند كه انگار هرگز نخواهد مرد
و بعد طورى مى ميرد كه انگار هرگز زندگى نكرده
است . آنقدر به آينده فكر مى كند كه متوجه از
دست رفتن امروز خود نيست
❌در حالى كه زندگى، گذشته يا آينده نيست،
🔴 زندگى همين حالاست.
___________
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرد تویی، بقیه اداتو درمیارن👏
🎥گفتوگوی خاطرهانگیز #خبرنگار با #رزمنده جنگ تحمیلی
🔹خبرنگار: خوشحالی اخوی،عملیات دیشب چطور بود؟
🔸رزمنده: خیلی خوب شد
🔹خبرنگار: حالت چطوره؟
🔸رزمنده: خیلی خوبه، اول شب #دستم #قطع شده از مچ ولی با این دستم جنگیدم
هدایت شده از ولایت
🌻پيامبر صلي الله عليه و آله :
🍃🌺 إنَّ اللّه َ يُحِبُّ الشّابَّ الَّذي يُفنِي شَبابَهُ في طاعَةِ اللّه ِ ؛ 🌺🍃
🍃🌼خداوند دوستدار جوانى است كه جوانى اش را به اطاعت خداوند مى گذراند .🌼🍃
📚میزان الحکمه، ح9097
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
نگاهی به تاریخچه زیارت بارگاه ائمه اطهار علیهم السلام با پای پیاده (1) زیارت خانه خدا و مراقد مط
✅ نگاهی به تاریخچه زیارت بارگاه ائمه اطهار علیهم السلام با پای پیاده (2)
✍️ برای زیارت، علاوه بر پاداشهای اخروی، فواید و ثمرات مختلفی از جمله تزکیه نفس و خداشناسی، بیداری دلها و یاد آخرت بیان شده و زیارت، بیانگر اعلام وفاداری و ابراز ادب و ارادت به مراد است. شاخصترین ثمره زیارت را میتوان تعظیم و بزرگداشت جایگاه خداوند و ائمه اطهار علیهم السلام دانست و این نکوداشت زمانی که با پای پیاده صورت گیرد، علاوه بر تعظیم فراوانی که در این حرکت وجود دارد، سبب ایجاد ارتباط معنوی عمیقی شده و جلوهای عاشقانه از بندگی را به رخ میکشد. به فرموده مرحوم دربندی: زائر پیاده، خود را در برابر سلطان اقلیم جوانمردی و خورشید سپهر عصمت و شهادت، کوچک میشمارد.
زیارت با پای پیاده، بزرگداشتی است که از گذشته بوده و اختصاص به زمان خاصی ندارد، همانگونه که نقل شده، حضرت آدم هزار بار به زیارت خانه خدا رفت، در حالی که این مسیر را بهوسیله قدمهایش پیمود و این شیوه، اختصاص به دین و فرهنگ خاصی هم ندارد(5)، همانگونه که قیصر، پادشاه روم با خدا پیمان بسته بود که هر گاه در نبرد با امپراتوری ایران پیروز شود، به شکرانه این پیروزى بزرگ، از مقر حکومت خود (قسطنطنیه)، پیاده به زیارت بیتالمقدس برود و پس از پیروزى، به نذر خود عمل کرده و پاى پیاده رهسپار بیتالمقدس شد.(6)
✳️ پاورقی
5. دانشنامه ایران، موسوی بجنوردی محمدکاظم/ج۲/ص۳۹: ابنخرداد به درباره شیز مىگوید: آتشکده آذرجشنس (آذر گشنسپ) در آنجا بوده است و این آتشکده در نزد مجوسان گرانقدر بود و هر گاه کسى از ایشان به شاهى مىرسید، از مداین پیاده به زیارت آن مىرفت.
6. فروغ ابدیت/ص۶۹۶
☀️نکته قرآنی
#برترىجويى، مايه هلاكت
🖌 تلک الدار الآخره نجعلها للذین لا یریدون علوا فی الارض و لا فسادا و العاقبه للمتقین آيه 83 سوره قصص
✳️ اين آيه به منزله قطعنامه داستان قارون است كه هر گونه ثروتاندوزى و برترىجويى، مايهى هلاكت در دنيا و شقاوت در آخرت مىشود. بر اساس روايات، حضرت علىعليه السلام، اين آيه را براى تاجران بازار تلاوت مىفرمود.
امام خمينىقدس سره بنيانگذار جمهورى اسلامى نيز در پايان درس اخلاقشان براى طلاّب و فضلاى حوزهى علميّهى قم به آن عنايت داشتند.
🍀در حديث مىخوانيم كه اگر كسى به واسطه بهتر بودن بند كفشش بر ديگرى خود را برتر ببيند، جزو كسانى است كه ارادهى علوّ در زمين دارند.
🌺چه بسيارند كسانى كه در تهيه مسكن، مركب، لباس، كلام، ازدواج و نامگذارى فرزند، كارى مىكنند كه در جامعه نمودى داشته باشند و مردم متوجّه آنان شوند كه به فرموده روايت، اين افراد اراده برترى در زمين دارند و از بهشت محرومند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🚨 #ویژه : دست مفسدان اقتصادی را نه از مچ بلکه از بازو قطع میکنیم
👈 سخنرانی در آیین افتتاحیه بیست و سومین مجمع سراسری فرماندهان و مسئولین سپاه
۱۳۹۸/۷/۸
@raisi_org