eitaa logo
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
1.3هزار دنبال‌کننده
19.7هزار عکس
1.1هزار ویدیو
825 فایل
اخبار فرهنگی و دانشجویی، اطلاع رسانی برنامه‌ها و بخشنامه‌ها
مشاهده در ایتا
دانلود
امروز شنبه 07 مرداد 1402 11 محرم الحرام 1445 29 جولای 2023 🔸 سوره یونس آیه 49: 🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺 قُلْ لَا أَمْلِكُ لِنَفْسِي ضَرًّا وَلَا نَفْعًا إِلَّا مَا شَاءَ اللَّهُ ۗ لِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ ۚ إِذَا جَاءَ أَجَلُهُمْ فَلَا يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً ۖ وَلَا يَسْتَقْدِمُونَ ﴿٤٩﴾ بگو: من برای خود قدرت دفع زیان و جلب سود ندارم، مگر آنچه را که خدا بخواهد؛ [وظیفه من فقط ابلاغ پیام خداست] برای هر امتی سرآمدی معین و اجلی محدود است، هنگامی که اجلشان سرآید، نه لحظه ای پس می مانند و نه پیش می افتند. (۴۹)
💠 حدیث روز 💠 🚩 گریه أبدی برای حضرت امام حسین 🔻پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله): إنّ حَولَ قَبرِ وَلَدِی الحُسینِ(علیه السلام) اَربعةُ آلافِ مَلَكٍ شَعْثاً غُبْراً یَبكونَ عَلَیهِ اِلی یَومِ القیامة. ◼️پیرامون قبر فرزندم حسین همواره چهار هزار فرشته‌ی ژولیده و غُبارآلود هستند که تا روز قیامت برای او گریه می‌کنند. 📚 احقاق ‌الحق، ج ١١، ص ٢٨٧.
مردم اسلام را می‌خواهند. تا آخر هم می‌خواهند. این قلمها یک قدری ملاحظه بکنند این مسائل را. همین‌طور می‌نشینند توی خانه‌هایشان حکم می‌کنند ملت این طوری است! خوب، ملت اینهاست که شما می‌بینید که در کوچه و بازار و آنهایی که در جنگ هستند و آنهایی که هر روز می‌آیند و می‌گویند که ما می‌خواهیم برویم جنگ. ملت من و تو نیستیم! ملت آنها هستند. میزان آنها هستند. هی ننشینید و بگویید که مردم چه شده‌اند؛ مردم دیگر مأیوس شدند؛ مردم کذا شدند. نخیر، مردم از اسلام مأیوس نمی شوند ... صحیفه امام ره، ج۱۴، ص ۳۷۲
چرا امام صادق (ع)- طبق روایت - فرمودند که هر کس یک بیت شعر درباره حادثه عاشورا بگوید و کسانی را با آن بیت شعر بگریاند، خداوند بهشت را بر او واجب خواهد کرد؟ چون تمام دستگاه‌های تبلیغاتی، برای منزوی کردن و در ظلمت نگهداشتن مساله عاشورا و کلا مساله اهل بیت، تجهیز شده بودند تا نگذارند مردم بفهمند چه شد و قضیه چه بود. تبلیغ، اینگونه است. آن روزها هم مثل امروز، قدرت‌های ظالم و ستمگر، حداکثر استفاده را از تبلیغات دروغ و مغرضانه و شیطنت‌آمیز می‌کردند. در چنین فضایی، مگر ممکن بود قضیه عاشورا- که با این عظمت در بیابانی در گوشه‌ایی از دنیای اسلام اتفاق افتاده - با این تپش و نشاط باقی بماند؟ یقینا بدون آن تلاش‌ها، از بین می‌رفت.
❗️جلسه اول امروز برگزار می‌گردد❗️ ◾️از مجموعه نشست های معارف نهضت حسینی: 📍نشست سوم عبرت های قیام امام حسین (علیه‌السلام) ▪️ارائه‌ دهنده: دکتر حبیب‌الله حلیمی جلودار (عضو هیئت علمی و ریاست محترم دانشکده الهیات دانشگاه مازندران) ▪️زمان: ۷، ۸ و ۹ مرداد ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۳۰ ▪️لینک شرکت مجازی: https://meet.quran.ac.ir/mashhad انجمن علمی‌علوم قرآن‌ و‌ حدیث‌ دانشگاه‌ مازندران انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن 🆔 @anjomanelmiquran110 🆔 @quran_hadith_umz ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی http://zil.ink/anjomanelmiquran
سالروز شهادت جانسوز یادگار کربلا، حضرت امام سجاد علیه السلام تسلیت باد.
امروز یکشنبه 08 مرداد 1402 12 محرم الحرام 1445 30 جولای 2023 🔸 سوره یونس آیه 50: 🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺 قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَتَاكُمْ عَذَابُهُ بَيَاتًا أَوْ نَهَارًا مَاذَا يَسْتَعْجِلُ مِنْهُ الْمُجْرِمُونَ ﴿٥٠﴾ بگو: به من خبر دهید که اگر عذاب خدا شما را در شب یا در روز فرا رسد [چه قدرتی بر دفع آن دارید؟] گنهکاران چه چیزی از عذاب را به شتاب می خواهند؟ (۵۰)
💠حدیث روز💠 از امام سجاد علیه آلاف التحیة و الثناء نقل شده که فرمودند:  لايَقِلُّ عَمَلٌ مَعَ تَقْوى وَكَيْفَ يَقـِلُّ مايُتقَبَّلُ.  عملی كه با تقوا همراه باشد اندک به حساب نمی آید و چگونه ممکن است عملی مورد قبول خداوند قرار گیرد و قلیل و اندک شمرده شود؟! تحف العقول، ص 318
💠فلسفه عزاداری سیدالشهدا شاید غربزده‌ها به ما می‌گویند که «ملت گریه» و شاید خودی‌ها نمی‌توانند تحمل کنند که یک قطره اشک مقابل چقدر ثواب است. یک مجلس عزا چقدر ثواب دارد. نتوانند هضم کنند و نتوانند هضم کنند آن چیزهایی که برای ادعیه ذکر شده است و آن ثواب‌هایی که برای دو سطر دعا ذکر شده است. نمی‌توانند این را ادراک کنند و هضم کنند. جهت سیاسی این دعاها و این توجه به خدا و توجه همه مردم را به یک نقطه، این، این است که یک ملت را بسیج می‌کند برای یک مقصد اسلامی. مجلس عزا نه برای این است که گریه کنند برای سیدالشهدا و اجر ببرند- البته این هم هست و دیگران را اجر اخروی نصیب کند- بلکه مهم، آن جنبه سیاسی است که ائمه ما در صدر اسلام نقشه‌اش را کشیده‌اند که تا آخر باشد و آن، این(که‌) اجتماع تحت یک بیرق، اجتماع تحت یک ایده و هیچ چیز نمی‌تواند این کار را به مقداری که عزای حضرت سیدالشهدا در او تأثیر دارد، تأثیر بکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠هیئتِ امام حسینِ سکولار ما نداریم هیئتها نمیتوانند سكولار باشند؛ هیئتِ امام حسینِ سكولار ما نداریم! هركس علاقه‌‌مند به امام حسین است، یعنی علاقه‌‌مند به اسلام سیاسی، اسلام مجاهد، اسلام مقاتله، اسلام خون دادن و اسلام جان دادن است؛ معنای اعتقاد به امام حسین این است.
🏴🏴عَنِ مولانا الإمامِ الصّادِقِ عليه السلام: اِنَّ زَيْنَ الْعابِدينَ بَكى عَلى أَبيهِ أَرْبَعينَ سَنَةً، صائِما نَهارَهُ، قائِما لَيْلَهُ، فَاِذا حَضَرَ الاِْفْطارُ جاءَ غُلامُهُ بِطَعامِهِ وَشَرابِهِ فَيَضَعُهُ بَيْنَ يَدَيْهِ فَيَقُولُ: كُلْ يا مَوْلاىَ، فَيَقُولُ عليه السلام: قُتِلَ ابْنُ رَسُولِ اللّه ِ عليه السلام جائِعا، قُتِلَ ابْنُ رَسُولِ اللّه عليه السلام عَطْشانا، فَلايَزالُ يُكَرِّرُ ذلِكَ وَ يَبْكى حَتّى يَبِلَّ طَعامُهُ بِدُمُوعِهِ، وَ يَمْزِجُ شَرابُهُ بِدُمُوعِهِ فَلَمْ يَزَلْ كَذلِكَ حَتّى لَحِقَ بِاللّه ِ عَزِّوَجَلَّ. 🏴🏴مولانا امام صادق عليه السلام فرمود: امام زين العابدين عليه السلام چهل سال براى پدر بزرگوارش گريه كرد، در حالى كه روزش، روزه دار بود و شبش، شب زنده دارى مى كرد، هنگامى كه وقت افطار مى شد غلامش غذا و نوشيدنى براى او مى آورد و جلويش مى گذاشت و مى گفت: بخور، امام عليه السلام مى فرمود: فرزند رسول خدا عليه السلامگرسنه و تشنه شهيد شد. اين جمله را تكرار مى كرد و گريه سر مى داد تا اينكه آب و غذايش با اشك چشمش مخلوط مى شد. او همواره چنين بود تا اينكه به جوار رحمت حق شتافت. وسائل الشيعة، 2 ، 923. شهادت جانسوز و مظلومانه مولانا زین العابدین و سید الساجدین حضرت امام علی بن الحسین علیهما السلام تسلیت باد.
/ نقش امام سجاد علیه‌السلام در زنده نگهداشتن قیام عاشورا
◾️از مجموعه نشست های معارف نهضت حسینی: 📍نشست چهارم فلسفه مدیریت در جامعه دینی با الهام از قیام امام حسین (علیه‌السلام) ▪️ارائه‌ دهنده: دکتر عباس بخشنده بالی (عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران) ▪️زمان: ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۳۰ ▪️لینک شرکت مجازی: https://meet.quran.ac.ir/mashhad انجمن علمی‌علوم قرآن‌ و‌ حدیث‌ دانشگاه‌ مازندران انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن 🆔 @anjomanelmiquran110 🆔 @quran_hadith_umz ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی http://zil.ink/anjomanelmiquran
29.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⬜ تلاوت قرآن و اعلام موضع بسیج دانشجویی شهید مطهری دانشکده علوم قرآنی آمل درباره مسئله اهانت به مقدسات و قرآن کریم در کشور سوئد ♦️ توسط برادر مهدی شاهی ( معاونت سیاست ورزی پایگاه شهید مطهری ) ▫️ بســـیج دانشجویی شـهیــد مطهری دانشکده علوم قرآنی آمل ▫️ ╔═••🕊••═════╗ 🆔 @bso_quran ╚═════••🕊••═╝
امروز دوشنبه 09 مرداد 1402 13 محرم الحرام 1445 31 جولای 2023 🔸 سوره یونس آیه 51: 🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺 أَثُمَّ إِذَا مَا وَقَعَ آمَنْتُمْ بِهِ ۚ آلْآنَ وَقَدْ كُنْتُمْ بِهِ تَسْتَعْجِلُونَ ﴿٥١﴾ سپس آیا هنگامی که عذاب فرا می رسد به درستی و حق بودنش ایمان می آورید؟ [در لحظه فرا رسیدن عذاب به شما گفته می شود:] حالا و ایمان؟! [این همان عذابی است] که همواره به رسیدن آن شتاب ورزیدید! (۵۱)
💠حدیث روز💠 🔸رحمت خدا بر برپاکنندگان مجالس امام‌حسین علیه السلام 🔻 قالَ [الصَّادِقُ عَلَیهِ‌السَّلَامُ] لِفُضَيْلٍ: «تَجْلِسُونَ وَ تُحَدِّثُونَ؟» 🔸 قالَ: «نَعَمْ؛ جُعِلْتُ فِدَاکَ.» 🔻 قالَ عَلَیهِ‌السَّلَامُ: «إِنَّ تِلْکَ الْمَجَالِسَ أُحِبُّهَا فَأَحْيُوا أَمْرَنَا؛ يَا فُضَيْلُ! فَرَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَحْيَا أَمْرَنَا.» ✍️ حضرت امام صادق علیه‌السّلام به فضیل بن یسار فرمودند: «آیا مجالس عزا به پا می‌کنید و برای یکدیگر حدیث می‌گویید؟» 🔹 فضیل به امام عرض کرد: «بلی؛ فدایت شوم.» ✍️ حضرت فرمودند: «این‌گونه مجالس را دوست دارم؛ پس امر ما را زنده بدارید. ای فضیل! خداوند هر کسی که امر ما را زنده کند، رحمت می‌کند.» 📚 السّرائر، ج 3، ص 626.
💠جنبه سیاسی عزاداری این‌که بعضی از ائمه - شاید امام باقر بوده، من الآن خوب یادم نیست- می‌فرماید که برای من یک نفر نوحه سرا در منی‌ بگذارید که آن‌جا برای من گریه بکند و عزا بگیرد، نه این است که حضرت باقر- سلام اللَّه علیه- احتیاج به این داشته است و نه این‌که برای او شخصاً فایده‌ای داشته است، لکن جنبه سیاسی او را ببینید. در منی‌ آن وقتی که از همه اقطار عالم، آدم می‌آید آن‌جا، یک کسی بنشیند یا اشخاصی نوحه سرایی کنند برای امام باقر و جنایت کسانی که با او مخالفت کردند و او را- مثلا- به شهادت رساندند، ذکر کند و این مسئله موجی باشد در همه دنیا.
شما ببینید در صدر اسلام، آن کسانی که ممدوح واقع شدند - حالا توی فرهنگ ما، بر طبق عقیده‌ی ما - بیش از آنچه که به خاطر نماز و عبادتشان ممدوح واقع شدند، به خاطر موضعگیریهای سیاسیشان، اجتماعیشان و مجاهدتشان ممدوح واقع شدند. ما ابیذر را، یا عمار را، یا مقداد را، یا میثم تمار را، یا مالک اشتر را کمتر به عبادتشان مدح میکنیم. تاریخ، اینها را به آن مواضعی میشناسد که این مواضع، تعیین کننده بود؛ حرکت کلان جامعه را توانست هدایت کند، شکل بدهد و به پیشرفت این حرکت کمک کند. آنهائی هم که مذمت شدند، همین جور. خیلی از بزرگان که مورد مذمت قرار گرفتند، به خاطر شرب خمر مذمت نشدند، به خاطر بینمازی مذمت نشدند؛ به خاطر عدم حضور در آنجائی که حضورشان لازم بود، مذمت شدند. تاریخ، اینجوری ثبت کرده؛ نگاه کنید، ببینید.
دومین بخش از سومین سلسله نشست‌های معارف نهضت حسینی با عنوان «عبرت‌های قیام‌ امام‌حسین علیه‌السلام» با ارائه دکتر حبیب الله حلیمی (عضو هیئت علمی و ریاست محترم دانشگاه الهیات مازندران)با همکاری انجمن‌های علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد و دانشکده الهیات مازندران،برگزار گردید. ▪️در ابتدای جلسه به تفسیر مختصری از آیه ۲۷ فجر اشاره شد و سپس بیان شد که منظور از نفس مطمئنه؛ اطمینان خاطر امام حسین (ع) از عمل وقصد خویش است و همچنین تقدم راضیه بر مرضیه در این سوره نشان دهنده آن است که در ابتدا امام حسین از قضای پروردگارش راضی است و بعد از آن خداوند نیز از عمل این بنده‌اش راضی است. ▪️همچنین به این نکته که مبارزه حق علیه باطل تا زمان فرج حضرت ولی عصر ادامه دار خواهد بود ونباید در برابر باطل‌ها ساکت وبی‌تفاوت ماند. ▪️در ضمن بحث نیز به معرفی کتاب «انسان ۲۵۰ساله»، وپس از آن نیز به تطبیق و مقایسه مسائل حاکم بر خاورمیانه و وقایع گذشته بر انقلاب اسلامی با واقعه کربلا و ضرورت عبرت پذیری از هر کدام این موارد اشاره گردید. ▪️در لحظات پایانی نشست نیز به مدیریت و بصیرت بالای حضرت زینب(س)بعد از وقوع آن حادثه وعبرت گیری از آن ماجرا و همچنین چگونگی تشخیص صحیح حق از باطل بوسیله تفکر عمیق و بصیرت داشتن اشاره گردید؛همچنین بیان‌گردید که معنای واژه «خوف»متفاوت از ترس است و خوف در مقابل واژه«رجا» قرار دارد و به معنای‌ناامید شدن است و این مسئله که حضرت زینب خوفی در دل خود راه ندادند به‌معنای نا‌امید نشدن از لطف پروردگار و جز زیبایی ندیدن آن واقعه و ادامه دار بودن راه برادرشان است.
❗️جلسه سوم امروز برگزار می‌گردد❗️ ◾️از مجموعه نشست های معارف نهضت حسینی: 📍نشست سوم عبرت های قیام امام حسین (علیه‌السلام) ▪️ارائه‌ دهنده: دکتر حبیب‌الله حلیمی جلودار (عضو هیئت علمی و ریاست محترم دانشکده الهیات دانشگاه مازندران) ▪️زمان: ۷، ۸ و ۹ مرداد ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۳۰ ▪️لینک شرکت مجازی: https://meet.quran.ac.ir/mashhad انجمن علمی‌علوم قرآن‌ و‌ حدیث‌ دانشگاه‌ مازندران انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن 🆔 @anjomanelmiquran110 🆔 @quran_hadith_umz ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی http://zil.ink/anjomanelmiquran
حضرت زینب سلام الله علیها، ام مصائب چگونه داغ‌ها را می‌گذارد پشت سر زینب کجا؟ کی؟ می‌گذارد چشم بر هم در سفر زینب فقط با دیدن عباس دائم زنده می‌گردد تمام خاطراتی را که دارد از پدر زینب به جز آن روزهایی که به همراه برادر بود ندیده روز خوش در زندگی از هر نظر زینب جگرسوز است داغش مثل اقیانوسی از آتش اثر بخش است آهش، چون دعا وقت سحر زینب اگر چه بر فراز نیزه "رد الشمس" را دیده ولی با خطبه‌هایش می‌کند "شق القمر" زینب طنین خطبه‌هایش در دل افلاک می‌پیچد و کاخ ظالمان را می‌کند زیر و زبر زینب دل اهل حرم با بودنش گرم است و شکی نیست که بوده یک تنه اندازه‌ی صد‌ها نفر زینب خبر دارم که در طول مسیر، از کربلا تا شام نبوده لحظه‌ای از حال طفلانْ بی‌خبر زینب خبر دارم تنش با تازیانه گرم صحبت بود زمانی که برای کودکان می‌شد سپر زینب شبیه کوه یا آتشفشانی ابری و خاموش گذشته از کنار خیمه‌های شعله‌ور زینب رباب و ام کلثوم و رقیه، حضرت سجاد اگر چه داغ‌ها دیدند اما بیشتر زینب زمانی که حسین آرام می‌زد دست و پا در خون کبوتروار در گودال می‌زد بال و پر زینب شکسته‌تیر‌ها و نیزه‌ها را زد کنار اما صدای آشنایی را شنید از دور و بر زینب صدای ناله‌ی مادر می‌آمد از دل گودال شبیه ناله‌هایی که شنید از پشت در زینب احمد علوی
امروز سه شنبه 10 مرداد 1402 14 محرم الحرام 1445 01 آگوست 2023 🔸 سوره یونس آیه 52: 🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺 ثُمَّ قِيلَ لِلَّذِينَ ظَلَمُوا ذُوقُوا عَذَابَ الْخُلْدِ هَلْ تُجْزَوْنَ إِلَّا بِمَا كُنْتُمْ تَكْسِبُونَ ﴿٥٢﴾ آن گاه به کسانی که ستم کرده اند، گفته می شود: عذاب جاودانه را بچشید، آیا جز به کیفر آنچه همواره مرتکب می شدید، جزا داده می شوید؟ (۵۲)
💠 حدیث روز 💠 🚩 سه پاداش خدای متعال به سیدالشهدا (علیه‌السلام) 🔻امام محمدباقر (علیه‌السلام) فرمودند: اِنَّ اللهَ تعالی عَوَّضَ الحسینَ (علیه‌السلام) مِن قَتلهِ أَنْ جَعَلَ إلامامةَ فی ذُرِّیَّتِه وَالشِّفاءَ فی تُربَتِهِ و اِجابَةَ الدُّعاءِ عِندَ قَبره. ◼️ خداوند متعال در برابر شهادت امام حسین(ع) سه چیز به او مرحمت فرمود: امامت را در نسل او، شفا را در تربت او و اجابت دعا را در کنار مرقدش قرار داد. 📚 بحارالأنوار، ج ٤٤، ص ٢٢١
💠باید مانند سید الشهدا استقامت کنیم در روایات هست که هر چه به ظهر عاشورا نزدیک می‌شد، حضرت سیدالشهدا صورتش شکفته‌تر می‌شد. برای چی؟ برای اینکه می‌دید که دارد می‌رود پیش خدا. او نظر به «او» داشت، نه اینکه به این نظر داشت که پسر دارد، اولاد دارد، این حرفها نبود در کار. بنا بر این، ما باید استقامت کنیم و آن چیزی که نگرانی پیغمبر هست که نبادا ملتش استقامت نکنند و امر خدا را اطاعت نکنند، باید ما کاری بکنیم که این نگرانی نگذاریم در حق ما ثابت بشود. ۱فروردین۱۳۶۴
💠مدینه به مرکز معروف‌ترین رقاصّان تبدیل شده بود 🔹«یکی از مسائلی که عامل اصلی چنین قضیه‌ای [شهادت امام حسین (علیه‌السّلام)] شد، این بود که رواج دنیاطلبی و فساد و فحشا، غیرت دینی و حسّاسیتِ مسؤولیت ایمانی را گرفت. 🔸این که ما روی مسأله فساد و فحشا و مبارزه و نهی از منکر و این چیزها تکیه میکنیم، یک علّت عمده‌اش این است که جامعه را تخدیر میکند. 🔻همان مدینه‌ای که اوّلین پایگاه تشکیل حکومت اسلامی بود، بعد از اندک مدّتی به مرکز بهترین موسیقیدانان و آوازخوانان و معروفترین رقاصّان تبدیل شد؛ تا جایی که وقتی در دربار شام میخواستند بهترین مغنّیان را خبر کنند، از مدینه آوازه خوان و نوازنده می‌آوردند!» ۱۳۷۴/۱۰/۰۵