💠حدیث روز💠 انجام
🌹جوانِ پرهیزکار، بهترینِ امّت
حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند:
🔹 خيرُ اُمَّتي مَن هَدَمَ شَبابَهُ في طاعَةِ اللهِ وَ فَطَمَ نَفسَهُ عَن لَذّاتِ الدُّنيا وَ تَوَلَّهُ بِالآخِرَةِ، اِنَّ جَزائَهُ عَلَي اللهِ تَعالي اَعلي مَراتِبِ الجَنَّةِ.
🔸 بهترين افرادِ امّت من كسانی هستند كه #جوانی خود را در راه اطاعت از خداوند صرف كرده باشند، و نفس خود را از لذّت های دنيوی بريده و قطع نمايند و اشتياق آخرت داشته باشند؛ به راستی كه پاداش آنان نزد خداوند، بالاترين مراتبِ بهشت است.
📚 مجموعه ورام، جلد۲، صفحه ۱۲۳.
از اوّلی که بساط انبیا بوده است تا زمان رسول اکرم، تا بعدها زمان ائمه ـ علیهم السلام ـ مرتب مقابله کردند. تو حبس هم [که] بودند مقابله کردند. موسی بن جعفر تو حبس هم مقابله می کرد. حضرت ابی عبدالله با آن تقیۀ کذایی و کذایی، آن «روایت مقبوله» را می فرماید و مقابله می کند با آنها. مقابله می کند با کلام، با تبلیغ؛ تبلیغ بر ضدشان می کند، مردم را سوق می دهد به خلاف آنها. معاویه یک سلطان بود در آنوقت؛ حضرت امام حسن بر خلافش قیام کرد در صورتی که آن وقت همه هم با آن مردک بیعت کرده بودند و سلطانش حساب می کردند. حضرت امام حسن قیام کرد تا آن وقتی که می توانست. وقتی که یک دسته علاف نگذاشتند که کار را انجام بدهد، با آن شرایط صلح کرد که مفتضح کرد معاویه را. آنقدری که حضرت امام حسن معاویه را مفتضح کرد به همان قدر بود که سیدالشهداء یزید را مفتضح کرد. مقابله همیشه بوده است. بعدها هم علمای بزرگ همیشه، همیشه علمای بزرگ مخالفت می کردند؛ با قدرتها همیشه علمای بزرگ مخالفت می کردند برای اینکه می دیدند که این مخالفین، این قلدرها، بودجۀ مملکت را خرج عیاشیهای فرنگشان و کذا می کنند؛
صحیفه امام؛ ج ۲، ص: ۳۷۱
«صحنه اول از زندگی پیامبر، صحنه دعوت و جهاد بود. کار مهم پیامبر خدا، دعوت به حق و حقیقت، و جهاد در راه این دعوت بود. در مقابل دنیای ظلمانی زمان خود، پیامبر اکرم دچار تشویش نشد، چه آن روزی که در مکه تنها بود، یا جمع کوچکی از مسلمین او را احاطه کرده بودند و در مقابل سران متکبر عرب، صنادید قریش و گردنکشان، با اخلاق های خشن و با دستهای قدرتمند قرار گرفته بودند، و یا عامه مردمی که از معرفت، نصیبی نبرده بودند، وحشت نکرد؛ سخن حق خود را گفت... سختی ها و رنج ها را به جان خرید، تا توانست جمع کثیری را مسلمان کند، و چه آن وقتی که حکومت اسلامی تشکیل داد و خود در موضع رئیس این حکومت، قدرت را به دست گرفت.»
«صحنه دوم از زندگی پیامبر، رفتار آن حضرت با مردم بود. هرگز خلق و خوی مردمی و محبت و رفق به مردم و سعی در استقرار عدالت در میان مردم را فراموش نکرد؛ مانند خود مردم [در] متن مردم زندگی کرد؛ با آنها نشست و برخاست کرد؛ با غلامان و طبقات پایین جامعه، دوستی و رفاقت کرد، با آنها غذا می خورد، با آنها می نشست؛ با آنها محبت و مدارا می کرد، قدرت او را عوض نکرد؛ ثروت ملی او را تغییر نداد؛ رفتار او در دوران سختی و در دورانی که سختی بر طرف شده بود، فرقی نکرد ؛ در همه حال با مردم و از مردم بود؛ رفق به مردم می کرد و برای مردم عدالت می خواست. در جنگ خندق، پیامبر اکرم خودش در خندق کندن در برابر دشمن، با مردم مشارکت می کرد و مانند مردم گرسنگی می کشید.»
«صحنه سوم زندگی پیامبر ذکر و عبادت الهی آن حضرت بود. پیامبر با آن مقام و با آن شأن و عظمت، از عبادت خود غافل نمی شد؛ نیمه شب می گریست و دعا و استغفار می کرد.»
636731228511990961.mp3
1.9M
زیارت امام زمان(عج) در روز جمعه
با صدای استاد فرهمند
ای داغدار اصلی این روضه ها بیا
صاحب عزای ماتم کرب و بلا بیا
تنها امید خلق جهان یابن فاطمه
ای منتهای آرزوی اولیاء بیا
بالا گرفته ایم برایت دو دست را
ای مرد مستجاب قنوت و دعا بیا
فهمیده ایم با همه دنیا غریبه ای
دیگر به جان مادرت ای آشنا بیا
از هیچکس به جز تو نداریم انتظار
بر دستهای توست فقط چشم ما بیا
هفته به هفته می گذرد با خیال تو
پس لا اقل به حرمت خون خدا بیا
بیش از هزار سال تو خون گریه کرده ای
ای خون جگر ز قامت زینب بیا
عرض ارادت کم ما را قبول کن
امسال هم محرم ما را قبول کن
امروز شنبه
25 شهریور 1402
30 صفرالمظفر 1445
16 سپتامبر 2023
🔸#قرآن سوره یونس آیه 98:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
فَلَوْلَا كَانَتْ قَرْيَةٌ آمَنَتْ فَنَفَعَهَا إِيمَانُهَا إِلَّا قَوْمَ يُونُسَ لَمَّا آمَنُوا كَشَفْنَا عَنْهُمْ عَذَابَ الْخِزْيِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَتَّعْنَاهُمْ إِلَىٰ حِينٍ ﴿٩٨﴾
پس چرا هیچ شهری نبوده است که [اهلش] ایمان بیاورد تا ایمانشان به آنان سود دهد؟ مگر قوم یونس که وقتی ایمان آوردند، عذاب رسوایی را در زندگی دنیا از آنان برطرف کردیم و آنان را تا پایان عمرشان [از الطاف و نعمت های خود] برخوردار نمودیم. (۹۸)
💠حدیث روز💠
🔹حق مومن
سُئِلَ عَنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ مَا حَقُّ اَلْمُؤْمِنِ عَلَى اَلْمُؤْمِنِ.
فَقَالَ: إِنَّ مِنْ حَقِّ اَلْمُؤْمِنِ عَلَى اَلْمُؤْمِنِ اَلْمَوَدَّةَ لَهُ فِي صَدْرِهِ وَ اَلْمُوَاسَاةَ لَهُ فِي مَالِهِ وَ اَلنُّصْرَةَ لَهُ عَلَى مَنْ ظَلَمَهُ.
از امام رضا(عليه السّلام) درباره حق مؤمن بر مؤمن پرسیده شد؟ حضرت فرمودند: از جمله حق مؤمن بر مؤمن این است كه از دل دوستش بدارد، و با مالش با او همراهى كند، و يار او باشد در برابر کسی که به او ستم کرده.
بحار الأنوار، جلد۷۱، صفحه۲۳۲
💠نگاه مامون به حضرت رضا علیه السلام
مأمون حضرت رضا (ع) را با آن همه تزویر و سالوس و گفتن «یا ابن عم» و «یا ابن رسول الله» تحت نظر نگه میدارد! که مبادا روزی قیام کند و اساس سلطنت را درهم بریزد. چون پسر پیغمبر (ص) است و در حق او وصیت شده، و نمیشود او را در مدینه آزاد گذاشت. حکام جائر سلطنت میخواستند، و همه چیز را فدای این سلطنت و امارت میکردند؛ نه اینکه دشمنی خصوصی با کسی داشته باشند. چنانکه اگر امام (ع)، نعوذ بالله، درباری میشد، کمال عزت و احترام را به او میگذاشتند، و دستش را هم میبوسیدند.
ولایت فقیه، ص 152
💠جوانیِ پر فایده
عمر مبارک امام رضا تقریباً پنجاه و پنج سال بوده است... تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی که میشود برای آن ذکر کرد و تصویر کرد، در همین مدّت عمر نسبتاً کوتاه انجام گرفته است. از این مدّت پنجاه و پنج سال، نزدیک به بیست سال - تقریباً نوزده سال - مدّت امامت این بزرگوار است؛ امّا همین مدّت کوتاه را که ملاحظه میکنید، تأثیری که در واقعیّت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی که به معنای حقیقىِ اسلام و پیوستن به اهلبیت (علیهمالسّلام) و آشنا شدن با مکتب این بزرگواران انجامید، یک داستان عجیبی است، یک دریای عمیقی است. آن وقتی که حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علىّبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدّت اختناقِ هارونی که در روایت دارد که میگفتند: وَ سَیفُ هارونَ تَقطُرُ دَما؛ خون میچکد از شمشیر هارون - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیّت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اولِ امامت علىّبنموسیالرّضا (علیهالسّلام) است. بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علىّبنموسیالرّضا است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکّر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعبّاس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علىّبنموسیالرّضا انجام داده. (:بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی - ۱۳۹۲/۰۶/۲۶)
🥀#جانم_امام_رضا_جانم
ای رضا ای نور جاویدان سلام
ای امیر کشور ایران سلام
خستهام آقا پناهم میدهی؟
برحریم خویش راهم میدهی؟
شمع عشقی عاشقان پروانهات
شیعیان دردی کش میخانهات
برتر از جنّت بُوَد کاشانهات
ای بنازم درگه شاهانهات
عالم آل محمّد، پادشاه عالَمی
نور چشمان رسول خاتمی
بر مسیحیها عنایت میکنی...
از یهودی رفع حاجت میکنی...
مهربانی،... بینهایت میکنی
اوج رأفت را روایت میکنی...
ای که آهو را ضمانت میکنی؟...
در جزا از ما حمایت میکنی؟
گوشهٔ چشمت کفایت می کند
مادرت ما را شفاعت می کند
زائرت را یاوری کن ای صَنم
تا بیابد(فیضی)از طوف حرم
وَرنه اینسعیوصفا بیحاصل است
رفتنم با دست خالی مشکل است.
▪أَلسَّلٰامُ عَلَیکَ یٰاعَلی بنِ موسَی أَلرّضٰا
▪شهادت امام رضا تسلیت باد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴⚡️صلوات خاصه امام رضا علیه السلام؛
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِیِّ النَّقِیِ وَ حُجَّتِکَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّیقِ الشَّهِیدِ صَلاَةً کَثِیرَةً تَامَّةً زَاکِیَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِیَائِکَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام رضا علیه السلام فرمودند:
وقتی مردم به چپ و راست میروند، تو ملازم طریقه و روش ما باش؛ زیرا هرکس با ما همراه شود، ما با او خواهیم بود...
(عیون اخبار الرضا ۶۱۵:۱)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 اللهمّ صلّ علی عليّ بن موسی الرّضا ولیّك عدد ما في علمك صلاة دائمة بدوام ملکك وسلطانك. اللهمّ سلّم علی ولیّك عليّ بن موسی الرّضا عدد ما في علمك سلاماً دائماً بدوام ملکك وسلطانك وجبروتك.
☀️ #برکت_ایران
امروز یکشنبه
26 شهریور 1402
01 ربیع الاول 1445
17 سپتامبر 2023
🔸#قرآن سوره یونس آیه 99:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعًا ۚ أَفَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّىٰ يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ ﴿٩٩﴾
اگر پروردگارت می خواست یقیناً همه کسانی که روی زمین اند [اجباراً] ایمان می آوردند؛ [ای پیامبر! در حالی که خدا از بندگانش ایمان اجباری نخواسته] پس آیا تو مردم را وادار می کنی تا به اجبار مؤمن شوند؟! (۹۹)
💠مرکز ایران آستان قدس است
این میهمانهای عزیز از جایی میآیند که دلهای ملائکة الله به آنجا متوجه است. اصلًا مرکز ایران آستان قدس است. و ما امیدواریم که همه ما را خداوند از خدمتگزاران آستان قدس رضوی- سلام الله علیه- قرار بدهد. و شماها چقدر خوشبخت هستید که در آن آستان زندگی میکنید، چه آنهایی که خدمتگزار مستقیم آستانه هستند و چه آنهایی که در آستان مقدس، خدمتگزار به ملت و اسلام و جمهوری اسلامی هستند. همه نیروها، همه قدرتها در هر جا هستند، محتاج به توجه خاص حضرت رضا- سلام الله علیه- هستند. استاندار و نیروی هوایی و انجمنهای اسلامی و همه اینها جزء کارمندان آن آستان مقدساند. و شما برادرانی که در آستان مقدس مستقیماً کار میکنید، از خوشبختی بزرگی برخوردارید که شاید خیلی توجه به او نباشد. و من امیدوارم که ان شاء الله تعالی، به برکت آن آستان مقدس، جمهوری اسلامی همان طوری که تا کنون پیروزمندانه پیش رفته است، از این به بعد هم پیش برود و این جمهوری اسلامی باقی باشد با اسلامیت خود تا وقتی که، زمانی که به حضور بقیّة الله این جمهوری مشرّف شود و مسائل را در خدمت ایشان حل کند.
صحیفه امام؛ ج 16، ص 388
💠جوانیِ پر فایده
عمر مبارک امام رضا تقریباً پنجاه و پنج سال بوده است... تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی که میشود برای آن ذکر کرد و تصویر کرد، در همین مدّت عمر نسبتاً کوتاه انجام گرفته است. از این مدّت پنجاه و پنج سال، نزدیک به بیست سال - تقریباً نوزده سال - مدّت امامت این بزرگوار است؛ امّا همین مدّت کوتاه را که ملاحظه میکنید، تأثیری که در واقعیّت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی که به معنای حقیقىِ اسلام و پیوستن به اهلبیت (علیهمالسّلام) و آشنا شدن با مکتب این بزرگواران انجامید، یک داستان عجیبی است، یک دریای عمیقی است. آن وقتی که حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علىّبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدّت اختناقِ هارونی که در روایت دارد که میگفتند: وَ سَیفُ هارونَ تَقطُرُ دَما؛ خون میچکد از شمشیر هارون - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیّت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اولِ امامت علىّبنموسیالرّضا (علیهالسّلام) است. بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علىّبنموسیالرّضا است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکّر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعبّاس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علىّبنموسیالرّضا انجام داده. (:بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی - ۱۳۹۲/۰۶/۲۶)
هدایت شده از بنیاد خیران و واقفان دانشگاه قرآن
🔻تغییر تاریخ روز وقف در تقویم کشور از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیعالاول
🔸رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «تغییر تاریخ مناسبت روز وقف در تقویم رسمی کشور از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیع الاول» را برای اجرا ابلاغ کرد.
🔸ماده واحده «تغییر تاریخ مناسبت روز وقف در تقویم رسمی کشور از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیع الاول» که در جلسه ۸۸۶ مورخ ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ به تصویب رسید،، طی نامه ای از سوی آیت الله سیدابراهیم رئیسی برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای فرهنگ عمومی و سازمان اوقاف و امور خیریه ابلاغ شد.
🔸در این ماده واحد آمده است: مناسبت «روز وقف» مندرج در تقویم رسمی کشور موضوع مصوبه تقویم رسمی سال ۱۳۷۹ هجری شمسی (مصوب جلسه ۴۵۰ مورخ ۲۰ مهر ماه ۱۳۷۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، با تغییر از تاریخ ۲۷صفر به ۱۶ ربیع الاول برای درج در متن تقویم رسمی سال ۱۴۰۳ تعیین میگردد.
🌐rasamedia.org/1402/06/تغییر-تاریخ-روز-وقف-در-تقویم-کشور-از-۲۷/
#روز_وقف
#همه_واقف_باشیم
#بنیاد_خیریه_دانشگاه_قرآن
🌐 khayeran.quran.ac.ir
🆔 @khayeran_quran
سلسله دوره های آموزشی طلیعه داران ظهور
(تحت اشراف آیت الله اراکی)
مجموعه فرهنگی تربیتی طلیعه داران ظهور از سال ۸۹ با هدف تمرکز و تخصصی نمودن فعالیت های تربیتی تبلیغی، فعالیت خود را آغاز نمـود.
این مجموعـه شامـل مراکـز تربیتی (5شعبه مسجدی) موسسه طلیعـه داران ظهور، حوزه علمیـه امـام خامنه ای (مدظله العالی)، مرکز استعداد های ناب شامل دو مدرسه دخترانه و دو مدرسه پسرانه، موسسه رضوان معرفت (ویژه خواهران) هیئت انصار المهدی (عج)، مرکز هنری کوثر و قرارگاه جهادی شهید موسی اسکندری میباشد کـه هـریـک بـا کـادری مجـرب در راستـای نیـل به اهـداف انـقلاب اسلامـی قـدم بـرمی دارنـد.
اهواز- خیابان امام خمینی شرقی مجتمع حضرت ولیعصر عج
061-35536345
۰۹۱۳۶۱۴۵۷۵۳ خانم علوی
INFO@TALIEDARAN.IR
#گزارش
#تابستانهانجمن
به یاری خداوند متعال، دور اوّلِ جلسات تفسیر سوره آل عمران براساس تفسیر المیزان اثر گرانسنگ علامه طباطبایی رحمه الله علیه به همت "انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد" برگزار شد.
در این جلسات که تدریس و ارائه نکات تفسیری سوره مبارکه آل عمران توسط سرکار خانم سیّده فرناز اتّحاد(دانشجوی دکتری و مدرس دانشگاه) با هدف آمادگی آزمون دکتری برگزار شد، طی ۱۰ جلسه مقدمات درباره تفسیر و سپس تفسیر آیات ۱ تا ۵۰ این سوره مبارکه به صورت آفلاین ارائه شد.
قرآنپژوهان مخاطب در این دوره به تعداد ۱۰ دانشجو، هر جلسه صوت و نکات تفسیری مطرح شده را به صورت پاورپوینت دریافت کردهاند و طبق نظر مدرس مربوطه تکالیف را برمبنای مباحث تفسیری از دیدگاه علامه طباطبایی ارائه کردند.
سوالات کنکور دکتری از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ به صورت نکتهمحور بر اساس آیات تدریس شده برای دانشجویان به اشتراک گذاشته شد و نکات هر تست با مشارکت دانشجویان بررسی گردید.
در پایان دوره از دانشجویان درخواست شد نکات تفسیری را به صورت خلاصه جهت تثبیت و یادگیری هرچه بیشتر استخراج و در قالب متن تایپ شده ارائه کنند.
📢به زودی ثبت نام ترم دوم نیز آغاز خواهد شد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن
🆔@anjomanelmiquran110
ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی
http://zil.ink/anjomanelmiquran
#گزارش
#تابستانهانجمن
دوره (طراحی گرافیک همراه) در تابستان ۱۴۰۲ با عنایت خداوند توسط انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد برگزار گردید.
این دوره با حدود ۵۰ هنرآموز و ارائه توسط آقای محمدعلی کیهانی(مدرس دورههای طراحی گرافیک) طی ۱۰ جلسه به شکل آفلاین همراه با پشتیبانی آفلاین سپری شد.
در این دوره ۲ نرمافزار اندرویدی متننگار و اینشات به طور کامل مورد بررسی و آموزش قرار گرفت و پروژه های عملی نیز با کمک این دو نرم افزار ایجاد شد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن
🆔@anjomanelmiquran110
ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی
http://zil.ink/anjomanelmiquran
امروز دوشنبه
27 شهریور 1402
02 ربیع الاول 1445
18 سپتامبر 2023
🔸#قرآن سوره یونس آیه 100:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تُؤْمِنَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ وَيَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ ﴿١٠٠﴾
هیچ کس را نسزد [و قدرت نباشد] که ایمان بیاورد مگر به اذن و توفیق خدا، و خدا پلیدی [ضلالت] را [پس از بیان حقایق] بر کسانی قرار می دهد که [در حقایق] نمی اندیشند. (۱۰۰)