💠جوانیِ پر فایده
عمر مبارک امام رضا تقریباً پنجاه و پنج سال بوده است... تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی که میشود برای آن ذکر کرد و تصویر کرد، در همین مدّت عمر نسبتاً کوتاه انجام گرفته است. از این مدّت پنجاه و پنج سال، نزدیک به بیست سال - تقریباً نوزده سال - مدّت امامت این بزرگوار است؛ امّا همین مدّت کوتاه را که ملاحظه میکنید، تأثیری که در واقعیّت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی که به معنای حقیقىِ اسلام و پیوستن به اهلبیت (علیهمالسّلام) و آشنا شدن با مکتب این بزرگواران انجامید، یک داستان عجیبی است، یک دریای عمیقی است. آن وقتی که حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علىّبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدّت اختناقِ هارونی که در روایت دارد که میگفتند: وَ سَیفُ هارونَ تَقطُرُ دَما؛ خون میچکد از شمشیر هارون - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیّت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اولِ امامت علىّبنموسیالرّضا (علیهالسّلام) است. بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علىّبنموسیالرّضا است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکّر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعبّاس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علىّبنموسیالرّضا انجام داده. (:بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی - ۱۳۹۲/۰۶/۲۶)
هدایت شده از بنیاد خیران و واقفان دانشگاه قرآن
🔻تغییر تاریخ روز وقف در تقویم کشور از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیعالاول
🔸رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «تغییر تاریخ مناسبت روز وقف در تقویم رسمی کشور از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیع الاول» را برای اجرا ابلاغ کرد.
🔸ماده واحده «تغییر تاریخ مناسبت روز وقف در تقویم رسمی کشور از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیع الاول» که در جلسه ۸۸۶ مورخ ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ به تصویب رسید،، طی نامه ای از سوی آیت الله سیدابراهیم رئیسی برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای فرهنگ عمومی و سازمان اوقاف و امور خیریه ابلاغ شد.
🔸در این ماده واحد آمده است: مناسبت «روز وقف» مندرج در تقویم رسمی کشور موضوع مصوبه تقویم رسمی سال ۱۳۷۹ هجری شمسی (مصوب جلسه ۴۵۰ مورخ ۲۰ مهر ماه ۱۳۷۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، با تغییر از تاریخ ۲۷صفر به ۱۶ ربیع الاول برای درج در متن تقویم رسمی سال ۱۴۰۳ تعیین میگردد.
🌐rasamedia.org/1402/06/تغییر-تاریخ-روز-وقف-در-تقویم-کشور-از-۲۷/
#روز_وقف
#همه_واقف_باشیم
#بنیاد_خیریه_دانشگاه_قرآن
🌐 khayeran.quran.ac.ir
🆔 @khayeran_quran
سلسله دوره های آموزشی طلیعه داران ظهور
(تحت اشراف آیت الله اراکی)
مجموعه فرهنگی تربیتی طلیعه داران ظهور از سال ۸۹ با هدف تمرکز و تخصصی نمودن فعالیت های تربیتی تبلیغی، فعالیت خود را آغاز نمـود.
این مجموعـه شامـل مراکـز تربیتی (5شعبه مسجدی) موسسه طلیعـه داران ظهور، حوزه علمیـه امـام خامنه ای (مدظله العالی)، مرکز استعداد های ناب شامل دو مدرسه دخترانه و دو مدرسه پسرانه، موسسه رضوان معرفت (ویژه خواهران) هیئت انصار المهدی (عج)، مرکز هنری کوثر و قرارگاه جهادی شهید موسی اسکندری میباشد کـه هـریـک بـا کـادری مجـرب در راستـای نیـل به اهـداف انـقلاب اسلامـی قـدم بـرمی دارنـد.
اهواز- خیابان امام خمینی شرقی مجتمع حضرت ولیعصر عج
061-35536345
۰۹۱۳۶۱۴۵۷۵۳ خانم علوی
INFO@TALIEDARAN.IR
#گزارش
#تابستانهانجمن
به یاری خداوند متعال، دور اوّلِ جلسات تفسیر سوره آل عمران براساس تفسیر المیزان اثر گرانسنگ علامه طباطبایی رحمه الله علیه به همت "انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد" برگزار شد.
در این جلسات که تدریس و ارائه نکات تفسیری سوره مبارکه آل عمران توسط سرکار خانم سیّده فرناز اتّحاد(دانشجوی دکتری و مدرس دانشگاه) با هدف آمادگی آزمون دکتری برگزار شد، طی ۱۰ جلسه مقدمات درباره تفسیر و سپس تفسیر آیات ۱ تا ۵۰ این سوره مبارکه به صورت آفلاین ارائه شد.
قرآنپژوهان مخاطب در این دوره به تعداد ۱۰ دانشجو، هر جلسه صوت و نکات تفسیری مطرح شده را به صورت پاورپوینت دریافت کردهاند و طبق نظر مدرس مربوطه تکالیف را برمبنای مباحث تفسیری از دیدگاه علامه طباطبایی ارائه کردند.
سوالات کنکور دکتری از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ به صورت نکتهمحور بر اساس آیات تدریس شده برای دانشجویان به اشتراک گذاشته شد و نکات هر تست با مشارکت دانشجویان بررسی گردید.
در پایان دوره از دانشجویان درخواست شد نکات تفسیری را به صورت خلاصه جهت تثبیت و یادگیری هرچه بیشتر استخراج و در قالب متن تایپ شده ارائه کنند.
📢به زودی ثبت نام ترم دوم نیز آغاز خواهد شد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن
🆔@anjomanelmiquran110
ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی
http://zil.ink/anjomanelmiquran
#گزارش
#تابستانهانجمن
دوره (طراحی گرافیک همراه) در تابستان ۱۴۰۲ با عنایت خداوند توسط انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی مشهد برگزار گردید.
این دوره با حدود ۵۰ هنرآموز و ارائه توسط آقای محمدعلی کیهانی(مدرس دورههای طراحی گرافیک) طی ۱۰ جلسه به شکل آفلاین همراه با پشتیبانی آفلاین سپری شد.
در این دوره ۲ نرمافزار اندرویدی متننگار و اینشات به طور کامل مورد بررسی و آموزش قرار گرفت و پروژه های عملی نیز با کمک این دو نرم افزار ایجاد شد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎انجمن علمی، نگاهی نو برای اندیشه ورزیدن
🆔@anjomanelmiquran110
ℹ️ کارت ویزیت الکترونیکی
http://zil.ink/anjomanelmiquran
امروز دوشنبه
27 شهریور 1402
02 ربیع الاول 1445
18 سپتامبر 2023
🔸#قرآن سوره یونس آیه 100:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تُؤْمِنَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ وَيَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ ﴿١٠٠﴾
هیچ کس را نسزد [و قدرت نباشد] که ایمان بیاورد مگر به اذن و توفیق خدا، و خدا پلیدی [ضلالت] را [پس از بیان حقایق] بر کسانی قرار می دهد که [در حقایق] نمی اندیشند. (۱۰۰)
💠حدیث روز💠
🔹در برابر بدى ها نيکى کن
🌳احْمِلْ نَفْسَکَ مِنْ أَخِيکَ عِنْدَ صَرْمِهِ عَلَى الصِّلَةِ، وَعِنْدَ صُدُودِهِ عَلَى اللَّطَفِ وَالْمُقَارَبَةِ، وَعِنْدَ جُمُودِهِ عَلَى الْبَذْلِ، وَعِنْدَ تَبَاعُدِهِ عَلَى الدُّنُوِّ، وَعِنْدَ شِدَّتِهِ عَلَى اللِّينِ، وَعِنْدَ جُرْمِهِ عَلَى الْعُذْرِ، حَتَّى کَأَنَّکَ لَهُ عَبْدٌ، وَ کَأَنَّهُ ذُو نِعْمَة عَلَيْکَ
چون برادرت از تو جدا گردد، تو پيوند دوستى را بر قرار كن، اگر روى برگرداند تو مهربانى كن، و چون بخل ورزد تو بخشنده باش، هنگامى كه دورى مىگزيند تو نزديك شو، و چون سخت مىگيرد تو آسان گير، و به هنگام گناهش عذر او بپذير، چنان كه گويا بنده او مىباشى، و او صاحب نعمت تو
📘#نامه_31
هر کار توانستند کردند، ملّت ایران بیدار بود، هشیار بود، خطّ مورد نظر امام را دنبال کرد. انگشت اشارهی امام امروز برای ما مغتنم است؛ ببینید امام چه میگفت، چه میخواست، ما را به چه سمتی حرکت میداد. ملّت این کار را کردند، [لذا] تا امروز موفّق شدند؛ امروز هم همینجور است، امروز هم بایستی مراقبت کرد. ۲۰شهریور۱۴۰۲
با سلام
یاد و نام شهدا همواره گرمابخش محفل عاشقان و دلدادگان است.
ملت بزرگ ایران اسلامی، حیات و سرافرازی خود را مدیون ایثارگری ها و جانفشانی های شهدا می داند.
به برکت خون پاک شهدای عالی مقام بود که اکنون شاهد عزت، استقلال و سربلندی ایران اسلامی هستیم.
ملت ایران در دوران حیات خود و در مراحل مختلف زمانی، شهدای زیادی را تقدیم اسلام نمود: شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم، شهدای مدافع سلامت، شهدای مدافع امنیت.
مطالعه زندگی و سیره شهدا و دقت و تامل در وصیت نامه آنها، می تواند ما را بیشتر با شهدا مانوس نموده و در استمرار راه آنان ثابت قدم نماید.
از جمله فرماندهان و شهدای دفاع مقدس، شهید والامقام، محمدابراهیم همت است که شرح حال مختصر ایشان در کتابی با نام "قصه فرماندهان" به رشته تحریر درآمده است.
از این پس، روایت خواندنی زندگی این شهید عزیز را در روزهای دوشنبه مرور می کنیم.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
تکمیل پرسشنامه سلامت
به اطلاع می رساند طبق اعلام دفتر مشاوره و سلامت وزرات علوم کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه، ملزم به تکمیل کارنامه سلامت روان در سامانه سجاد می باشند. با توجه به اهمیت موضوع و هماهنگی صورت گرفته با معاونت دانشجویی دریافت خدمات دانشجویی منوط به تکمیل پرسشنامه سلامت روان می باشد.
کلیه پذیرفتهشدگان لازم است با مراجعه به "سامانه کارنامه سلامت دانشجویان ورودی جدید" به آدرسهای زیر، ۲ پرسشنامه مربوط را تکمیل و خروجی چاپ شده از اطلاعات سامانه را درلیست مدارک ازسالی که پست می شود قرار دهید:
سلامت جسم: https://portal.saorg.ir/physicalhealth
سلامت روان: https://portal.saorg.ir/mentalhealth
فایل راهنما: https://b2n.ir/h57721
راهنمای ویدیویی ثبت نام و تکمیل کارنامه سلامت: https://www.aparat.com/v/lkp73
تذکر: در صورت عدم ارسال کارنامه در سایت گلستان، انتخاب واحد شما معلق خواهد شد.
#امور_دانشجویی
╭═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╮
@quranuqom
╰═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╯
دانشکده علوم قرآنی قم
🖼اینفوگرافی
🔴بیمه حوادث🔴
🔶کلیۀ دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه در طول هر سال تحصیلی، تحت پوشش بیمۀ حوادث تحصیلی میباشند.
🔻برای اطلاعات بیشتر اینفوگرافی👆🏻مطالعه شود....
#امور_دانشجویی
╭═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╮
@quranuqom
╰═━⊰🍂🌺🌺🍂⊱━═╯
دانشکده علوم قرآنی قم
امروز سه شنبه
28 شهریور 1402
03 ربیع الاول 1445
19 سپتامبر 2023
🔸#قرآن سوره یونس آیه 101:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
قُلِ انْظُرُوا مَاذَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَمَا تُغْنِي الْآيَاتُ وَالنُّذُرُ عَنْ قَوْمٍ لَا يُؤْمِنُونَ ﴿١٠١﴾
بگو: با تأمل بنگرید که در آسمان ها و زمین [از شگفتی های آفرینش و عجایب خلقت] چه چیزها هست؟ ولی نشانه ها و هشدارها به حال گروهی که ایمان نمی آورند، سودی نمی دهد. (۱۰۱)
💠حدیث روز💠
امام حسن مجتبی (علیه السلام):
منْ أکْثَرَ مُجالِسَة الْعُلَماءِ أطْلَقَ عِقالَ لِسانِهِ، وَ فَتَقَ مَراتِقَ ذِهْنِهِ، وَ سَرَّ ما وَجَدَ مِنَ الزِّیادَةِ فی نَفْسِهِ، وَکانَتْ لَهُ وَلایَةٌ لِما یَعْلَمُ، وَ إفادَةٌ لِما تَعَلَّمَ.
هر که با علما بسیار مجالست نماید، سخنش و بیانش در بیان حقایق آزاد و روشن خواهد شد، و ذهن و اندیشه اش باز و توسعه می یابد و بر معلوماتش افزوده می گردد و به سادگی می تواند دیگران را هدایت نماید.
📎احقاق الحق، ج ۱۱، ص ۲۳۸
💠باید مثل پیامبر (ص) مقاوم باشیم و بایستیم
ما هم تا آخر،زحمت ها و رنج های توطئه ابرقدرت ها را باید تحمل کنیم.ما مؤظف هستیم تا امر الهی را انجام دهیم.پس از سختی ها نباید هراس داشته باشیم.
آیا پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در مقابل سختی ها عقب نشینی کردند؟آیا حاضر به تسلیم و سازش شدند؟
ما هم که کار انبیا و پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را انجام می دهیم باید بایستیم،باید مقاومت کنیم تا اسلام استقرار پیدا کند و عدالت برقرار شود و دست ظالم ها کوتاه گردد.
📚صحیفه نور جلد ۱۹ صفحه ۵۸
💠اخلاق پیامبر اکرم(ص) در نظام و جامعهٔ اسلامی
خصوصیت جاهلیت، نظام ظالمانه بود. ستمگری عرف رایج بود...اسلام، استقرار عدل را آورد. اصلا پیغمبر برای این آمده؛ آمده تا یک دنیای عادلانه درست کند و نظام عادلانه بوجود بیاورد. البته در نظام عادلانه است که انسانها فرصت پیدا میکنند به تکامل برسند.
آیا صرف موعظه کافی است؟ مگر گرگها میگذارند این نظام عادلانه باقی بماند؟ خدای متعال در کنار موعظهگری که برای پیامبر فرض میشود، در کنار ایدهٔ تشکیل نظام توحیدی، از اسلحه و قوهٔ قهریه یاد میکند.
یتیمانی که نمیدانند یتیماند
مردم آخرالزمان یتیمان تاریخ هستند.
مردمی که اگرچه دنیایشان خالی از حجت خدا نیست، اما از دیدار و همراهی و همکلامی با او محرومند و بسیاری حتی نمیدانند چه موهبت گرانبهایی را از دست دادهاند.
یکی از انتظارات امام حسن عسکری علیهالسلام از شیعیان، مربوط به دوران غیبت کبرای امام زمان (علیهالسلام) است که یکی از دورانهای بسیار سخت و طاقتفرساست و صبر و استواری فراوانی میطلبد. انتظار آن حضرت این است که مردم و شیعیان دوران غیبت را تحمل کنند، صبر و استقامت به خرج دهند، بر دین الهی و امامت و ولایت ثابت و استوار بمانند و مدام برای ظهور مهدی موعود (علیهالسلام) دعا کنند.
در حدیث آمده است: «به خدا سوگند [حضرت مهدی] غیبت طولانی خواهد داشت و در آن دوران نجات پیدا نکند مگر کسی که خداوند عزیز و جلیل بر قائل بودن [و اعتقاد] به امامت او استوارش نگه دارد، و توفیق دهد که برای فرج آن حضرت دعا کند.». (شیخ صدوق، کمالالدین، ج2)
شهدا و انس با قرآن
با نگاهی به سیره شهدا در می یابیم که این عزیزان یا با قرآن کریم انس مستقیم داشتند و یا سیره و سبک زندگی آنها براساس آموزه های الهی بوده است. در مجموع جلوه آیات الهی را می توان در اخلاق، رفتار و سبک زندگی این عزیزان مشاهده کرد.
برخی از این عزیزان با حفظ و یا تلاوت آیات الهی گام به این دریای بی پایان می گذاشتند و عمل به این معارف ناب سبب می شد تا در جوانی و یا حتی نوجوانی ره صدساله را یک شبه طی کنند و بهترین عاقبت یعنی شهادت نصیبشان شود.
جهت زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا و ارتباط عمیق تر با آیات نورانی قرآن مجید، از این پس چگونگی پیوند شهدای گرانقدر با قرآن حکیم را مرور خواهیم کرد.
معاونت فرهنگی و دانشجویی
امروز چهارشنبه
29 شهریور 1402
04 ربیع الاول 1445
20 سپتامبر 2023
🔸#قرآن سوره یونس آیه 102:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
فَهَلْ يَنْتَظِرُونَ إِلَّا مِثْلَ أَيَّامِ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِهِمْ ۚ قُلْ فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ ﴿١٠٢﴾
پس آیا جز مانند روزهای [سخت و شکننده] کسانی را که پیش از آنان درگذشتند، انتظار می برند؟ بگو: پس منتظر بمانید که من [هم] با شما از منتظرانم. (۱۰۲)
حکومت اسلام مثل حکومتهاى دیگر از قبیل سلاطین، از قبیل رؤساى جمهورى نیست. حاکم اسلام حاکمى است که در بین مردم، در همان مسجد کوچک مدینه مى آمدجلوس مى کرد و آنهایى که مقدرات مملکت دستشان بود، مثل سایر طبقات مردم در مسجد اجتماع مى کردند؛ و طورى بود اجتماعشان که کسى که از خارج مى آمد نمى فهمید که کى رئیس مملکت است و کى صاحب منصب است و کى از فقراست. لباسْ همان لباس فقرا و عشرتْ همان عشرت فقرایى. و در اجراى عدالت طورى بود که اگر چنانچه یک نفر از پایین ترین افراد ملت بر شخص اول مملکت، بر سلطان، بر رعیت ادعایى داشت و پیش قاضى مى رفت، قاضى شخص اول مملکت را احضار مى کرد و او هم حاضر مى شد.(صحیفه امام،ج 4،ص 417ـ418)
برادران عزیز! از ما سوال خواهد شد. ما در دوجا محاکمه میشویم: یکی در تاریخ، که آینده درباره ما قضاوت خواهد کرد و دیگری در پیشگاه الهی.
در آن سالهای اختناق، همیشه در جمعهای مبارزی و روشنفکری، آن کسانی را که در فاصلهی سالهای ۲۰ و ۳۲ کاری نکرده بودند، محاکمه میکردیم که در آن چند سالی که مقداری گشایش بود و میشد کاری کرد چرا کاری نکردند؟
در آینده مردم کشور و مسلمانان، از ما سوال خواهند کرد که فرصت گرانبهایی در اختیار شما قرار گرفت، آیا به وظیفهی خود عمل کردید؟ اگر کوتاهی کرده باشیم زیر ذرهبینها مورد مواخذه قرار خواهد گرفت.
همین سرزنش احتمالی تاریخ و نسل آینده خیلیها را به صحت عمل وا میدارد؛ اما بالاتر از این هم داریم و آن محاکمه در پیشگاه الهی است؛ آن را چه کنیم؟!»