💠 حدیث روز 💠
⁉️ مرکّب علما یا خون شهدا؟
🔻 پيامبر اکرم صلياللهعليهوآلهوسلم:
يوزَنُ مِدادُ العُلَماءِ و دَمُ الشُّهَداءِ ، يَرجَحُ مِدادُ العُلَماءِ عَلى دَمِ الشُّهَداءِ
💎 مركّب علما و خون شهدا با هم وزن میشود و كفه مركّب علما بر خون شهدا سنگينى میكند.
📚 نهج الفصاحه، ح ۳۲۲۲
حضور ریاست محترم دانشکده علوم قرآنی بجنورد و دو نفر از دانشجویان دانشکده در برنامه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با موضوع اخلاق و معنویت در صدا و سیمای خراسان شمالی ( شبکه اترک) .
قرآن وعترت دانشکده علوم قرآنی میبد محفل انس با قرآن کریم برگزار مینماید.
✅مفسر: حجه الاسلام و المسلمین شیخ مرتضی برزگر قاری:محمدرضا زارعشاهی
🕰زمان: دوشنبه 25 اسفندماه ساعت 11صبح
📍این جلسه به صورت مجازی و حضوری برگزار میگردد.
از تمام دانشجویان بزرگوار دانشکدههای علوم قرآنی جهت شرکت در این محفل نورانی دعوت به عمل میآید.
لینک⤵️⤵️⤵️ http://82.99.217.99/r3kbgp8oai4/
نشست علمی با موضوع :
گام دوم انقلاب
زمان: یکشنبه مورخ ۲۴اسفند ساعت ۱۳ الی ۱۴
با حضور اساتید هیات علمی دانشکده
برای ورود به لینک زیر مراجعه فرمایید.
Http://82.99.217.99/khomain
حضور برای عموم دانشجوهای دانشکده های علوم قرآنی آزاد می باشد.
#امور_فرهنگی_دانشجویی_دانشکده
هدایت شده از انجمن علمی | علوم قرآنی تهران
32.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊 #پادکست
🎞 #کلیپ
✨ آیا در قرآن و روایات گزاره ای پیدا میشود که درباره عوامل بیماری ها یا راهکارهای آن باشد؟
✔️ سخنران: سرکار خانم دکتر طباطبایی
🔰 تهیه شده در انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی تهران
#دانشکده_علوم_قرآنی_تهران
#انجمن_علمی_دانشجویی
#امور_فرهنگی
🔶🔹 @tehran_anjoman 🔹🔶
امروز یکشنبه
24 اسفند ۱۳۹۹
30 رجب ۱۴۴۲
14 مارس 2020
🔸#قرآن سوره نساء آیه 49:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يُزَكُّونَ أَنْفُسَهُمْ ۚ بَلِ اللَّهُ يُزَكِّي مَنْ يَشَاءُ وَلَا يُظْلَمُونَ فَتِيلًا ﴿٤٩﴾
آیا به کسانی که خود را به پاکی می ستایند، ننگریستی؟ [این خودستایی هیچ ارزشی و اعتباری ندارد] بلکه خداست که هر که را بخواهد [بر اساس ملاک های تعیین شده از سوی خود] می ستاید، و [گروهی که به ناحق، خود را می ستایند در کیفر و مجازات] به اندازه رشته میان هسته خرما مورد ستم قرار نمی گیرند. (۴۹)
💠حدیث روز💠
امام صادق عليه السلام:
يكى از محبوب ترين كارها نزد خداوند عزّوجلّ شاد كردن مؤمن است:
برطرف كردن گرسنگى اش، يا زدودن اندوهش، يا پرداختن قرضش
مِن أحبِّ الأعمالِ إلى اللّهِ عزّ و جلّ إدْخالُ السُّرورِ على المؤمنِ: إشْباعُ جَوْعَتِهِ، أو تَنْفِيسُ كُرْبَتِهِ، أو قَضاءُ دَينِهِ
ميزان الحكمه جلد2 صفحه435
💠 قرآن کتاب قرب به خداست.
ما وقتی در دنیا غرق میشویم، خود را محروم میکنیم؛ مثل این است که آینهیی را گِلاندود کنید؛ معلوم است که چیزی را منعکس نمیکند. ما نباید خود را از قرآن محروم کنیم. امروز دنیای اسلام متأسفانه خود را محروم کرده است. ما امت اسلامی، خود را از قرآن محروم کردهایم. لذا آیهی قرآن را هم میخوانند، اما در عین حال میبینند که آیهی قرآن به امید بستن به غیر خدا، به شرک آوردن به غیر خدا، به پیوستن به جناح غیر خدا و اردوگاه غیر خدا چه نگاه غضبآلودی دارد؛ در عین حال دلشان پیش امریکاست، دلشان پیش مستکبران عالم است، دلشان پیش کمپانیهای سرمایهداری مسلط صهیونیستی و غیرصهیونیستی است. اگر دنیای اسلام حرکت و جهش لازم را به سمت تعالی پیدا نمیکند، بهخاطر همین گرفتاریهاست.
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
نشست علمی-تخصصی با موضوع "بررسی مختصات ماهوی تفسیرِ تفسیر ترتیبی و تفسیر موضوعی و تفسیر تطبیقی" از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل با ارائه دکتر سید قاسم حسینی؛ استادیاردانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و عضو هیئت علمی دانشکده علوم قرآنی آمل به صورت زنده و به مدت 60 دقیقه در سامانه ادوب کانکت با حضور دانشجویان محترم قرآنی برگزار شد.
دکتر حسینی ابتدا در خصوص تعریف تفسیر، بیان داشت: چهار رکن اساسی در تفسیر وجود دارد: 1. پرده برداری از معنا و مفهوم آیات 2. تبیین مراد الهی از آیات قرآن 3. فهم معنای آیات بر اساس ادبیات عرب 4. فهم معنای آیات بر اساس محاورات عقلایی
وی گفت: در تفسیر، چند تعبیر وجود دارد: روش، گرایش، مکتب و مبانی. روش تفسیری؛ سیری است که مفسر در طول تفسیر بر اساس استفاده از منابع خاصی که به کار می گیرد، دنبال می کند. گرایش تفسیری؛ رویکرد، دیدگاه و تخصص مفسر است. مکتب تفسیری؛ مفسرانی که مبانی تفسیری آن ها به هم نزدیک است، یک مکتب را شکل می دهند و مبانی تفسیر؛ پایه و اساس اعتقادی مشترکی است که میان مفسران وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی با بیان این که مشهورترین انواع تفسیر، ترتیبی، موضوعی و تطبیقی است تصریح کرد: تفسیر ترتیبی؛ تفسیر است که از آغاز قرآن، بر اساس ادبیات عرب و محاوره عقلا آیات را تفسیر می کند و بر سه قسم است: روایی محض، باطنی و اجتهادی. در تفسیر موضوعی، یک موضوع انتخاب می شود و آیات مختلف در این مورد را کنار هم قرار داده تا پیام آیات در این خصوص کشف گردد.
وی گفت: در مورد تفسیر تطبیقی در دهه های گذشته تعاریف مختلف و جدیدی توسط اعراب به ویژه مفسران مصری ارائه شده که از آن به تفسیر مقارن تعبیر کرده اند. به عنوان نمونه بر اساس دیدگاه احمد جمال عَمری، تطبیق بین آیات قرآن با برخی آیات دیگر و یا مقارنه بین قرآن وکتب آسمانی دیگر است. از نظر فَهد رومی، در تفسیر تطبیقی، مفسر تمام نصوص اعم از قرآن، احادیث نبوی، روایات صحابه و کتب آسمانی را در خصوص یک موضوع مقارنه می کند تا قول برتر را انتخاب کند.
دکتر حسینی افزود: بیشتر عرب ها تفسیر تطبیقی را منطبق دانستن کلیات بر جزئیات یا منطبق کردن مباحث عملی بر مباحث دانسته اند. آن چه که امروزه در میان ما از تفسیر تطبیقی رایج شده، همان تفسیر مقارن است. از دیدگاه نجارزادگان، تفسیر تطبیقی، نوعی دیگر از تفسیر و غیر از تفسیر ترتیبی و موضوعی است؛ فارغ از روش ها و مکاتب که تنها به بررسی مقایسه ای دیدگاه شیعه و اهل سنت می پردازد.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم قرآنی آمل اذعان داشت: تطبیق دادن و مقایسه کردن دیدگاه مفسران در مورد بخشی از آیات با بخشی دیگر، تفسیر نیست بلکه مطالعات تفسیری است چرا که تفسیر، پرده برداری از آیات قرآن است. همچنین مقایسه برخی آیات با دسته ای دیگر، همان تفسیر موضوعی است نه تطبیقی و اگر صرفا اختلاف بین یک دسته آیات با تعدادی دیگر بیان شود، تفسیر قرآن به قرآن بوده که جزء تفسیر ترتیبی اجتهادی است.
وی تصریح کرد: اگر بررسی آراء مفسران، زمینه ای شود برای فهم آیات، تعریف درستی است از تفسیر تطبیقی که این یک روش نوظهور نیست بلکه پیشینه بسیار طولانی دارد. همچنین بررسی دیدگاه مذاهب مانند شیعه و سنی و معرفی دیدگاه برتر، تفسیر تطبیقی است که ممکن است به صورت جدل و بیان دو نظر مقابل باشد و یا غیرجدلی و مقارن کردن دو دیدگاه جهت تقریب مذاهب که در این حالت در عرض تفسیر ترتیبی و موضوعی است.
@quran_amol
امروز دوشنبه
25 اسفند ۱۳۹۹
01 شعبان ۱۴۴۲
15 مارس 2020
🔸#قرآن سوره نساء آیه 51:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ أُوتُوا نَصِيبًا مِنَ الْكِتَابِ يُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ وَيَقُولُونَ لِلَّذِينَ كَفَرُوا هَٰؤُلَاءِ أَهْدَىٰ مِنَ الَّذِينَ آمَنُوا سَبِيلًا ﴿٥١﴾
آیا به کسانی که بهره ای اندک از [دانش] کتاب [تورات و انجیل] به آنان داده شده ننگریستی که به هر معبودی غیر خدا، و هر طغیان گری ایمان می آورند؟! و درباره کسانی که کافر شده اند، می گویند: آنان از کسانی که ایمان [به قرآن و پیامبر] آورده اند، راه یافته ترند. (۵۱)
💠 حدیث روز 💠
💎 سرانجام ناسپاسی از والدین
امام رضا عليه السلام:
إنَّ اللّه َ أمَرَ بِالشُّكرِ لَهُ و لِلوالِدَينِ، فَمَن لَم يَشكُر والِدَيهِ لَم يَشكُرِ اللّه َ
✳️ خداوند به سپاسگزارى از خود و پدر و مادر فرمان داده است؛ پس هر كه از پدر و مادرش سپاسگزارى نكند، خداوند را سپاس نگفته است.
📚 الخصال، ص ۱۵۶
💠 فضیلت ماه شعبان
ماه رمضان، ماه نبوت است و ماه شعبان، ماه امامت. ماه رمضان، لیلة القدر دارد و ماه شعبان، شب نیمه شعبان دارد که تالی لیلة القدر است. ماه رمضان مبارک است؛ برای اینکه لیله القدر[دارد] و ماه شعبان مبارک است؛ برای اینکه نیمه شعبان دارد. ماه رمضان مبارک است؛ برای اینکه نزول وحی در او شده است یا به عبارت دیگر، معنویت رسول خدا وحی را نازل کرده است. و ماه شعبان معظم است؛ برای اینکه ماه ادامه همان معنویات ماه رمضان است.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سلام بر ابراهیم. فصل 79
80.pdf
85.9K
سلام بر ابراهیم. فصل ۸۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙حلول ماه عزیز شعبان
ماه میلاد سیدالشهداء حضرت حسین بن علی علیه السلام
و حضرت علی بن الحسین سیدالساجدین علیه السلام
و حضرت ابوالفضل العباس قمر بنی هاشم علیه السلام
و ماه میلاد آقا و سرور شیعیان حاضر
در جهان حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
بر تمامی عاشقان و ارادتمندان
اهل بیت علیهم السلام مبارک باد 🍃🌷🌸
معاونت فرهنگی و دانشجویی
امروز سه شنبه
26 اسفند ۱۳۹۹
02 شعبان ۱۴۴۲
16 مارس 2020
🔸#قرآن سوره نساء آیه 52:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
أُولَٰئِكَ الَّذِينَ لَعَنَهُمُ اللَّهُ ۖ وَمَنْ يَلْعَنِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ نَصِيرًا ﴿٥٢﴾
اینانند که خدا لعنتشان کرده و هر که را خدا لعنت کند، هرگز برای او یاوری نخواهی یافت. (۵۲)
💠 حدیث روز 💠
🌒 «شعبان»، ماه تقسیم روزی مؤمنان
🔻پيامبر اکرم صلياللهعليهوآلهوسلم:
إنَّما سُمِّيَ شَعبانُ لأِنَّهُ يَتَشَعَّبُ فيهِ أرزاقُ المُؤمِنينَ
🌾 ماه شعبان، «شعبان» ناميده شد؛ زيرا روزىهاى مؤمنان در اين ماه قسمت میشود.
📚 ثواب الأعمال، ص۶۲
💠افکارتان را آزاد کنید
اگر افکار یک ملتی وابستگی به قدرت بزرگی باشد تمام چیزهای آن ملت وابستگی پیدا می کند ، عمده این است که افکار شما آزاد بشود، افکار شما از وابستگی به قدرت های بزرگ آزاد بشود. اگر افکار شما آزاد شد و باورتان آمد که ما می توانیم که صنعتمند و صنعتکار باشیم، خواهید بود. اگر افکارتان و باورتان این باشد که ما می توانیم مستقل باشیم و وابسته به غیر نباشیم، خواهید توانست.
💠 اهمیت بصیرت
بعضىها احساس مسئولیّت داشتند در دوران مبارزات، امّا نمیفهمیدند این را کجا خرج کنند؛ جایى خرج میکردند که به ضرر حرکت عظیم مبارزاتىِ امام بزرگوار بود؛ بعد از انقلاب هم همینجور؛ تا امروز هم همینجور است. بعضىها احساس دارند، احساس مسئولیّت میکنند، انگیزه دارند امّا این انگیزه را غلط خرج میکنند؛ بد جایى خرج میکنند؛ اسلحه را به آنجایى که باید، نشانه نمیگیرند؛ این بر اثر بىبصیرتى است. حالا ما چند سال پیش در قضیّهى فتنه گفتیم بصیرت؛ بعضى دهنکجى کردند که بصیرت! بله، بصیرت؛ بصیرت که نبود، هرچه که مسئولیّت و انگیزه بیشتر باشد، احساس بیشتر باشد، خطر بیشتر است؛ اطمینانى دیگر نیست به این آدم بىبصیرت و بدون روشنبینى که دوست را نمىشناسد، دشمن را نمىشناسد و نمیفهمد کجا باید این احساس را، این نیرو را، این انگیزه را خرج کند... اگر این [بصیرت] نباشد، امر به معروفش هم اشتباهى درمىآید، جهادش هم اشتباهى درمىآید، امرِ مورد اهتمامش هم دچار خطا میشود، و به کجراهه مىافتد.
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
🔶انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل برگزار می کند:
🔴نشست علمی_تخصصی با موضوع:
💥تحلیل زبان رمزی قرآن کریم💥
✅ارائه دهنده: دکتر جواد فرامرزی
(استادیار دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشکده علوم قرآنی آمل)
🗓سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
⏰ساعت ۲۰_۲۱
🖥پخش زنده به آدرس👇👇
http://82.99.217.99/amol
( در سامانه ادوب کانکت دانشگاه)
#دکتر_جواد_فرامرزی
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
@quran_amol