🔰 جشنواره مردمی فیلم عمار برگزار می کند:
🎥 دوره مجازی #نقد_سینما
📍دریافت شرایط حضور و ثبت نام در ایتا و بله:
@ekranammar
🔸آخرین مهلت ثبت نام: 23 شهریورماه
🆔 @farhangimoasese
@farhangimoaseseAdmin : ارتباط با ادمين
هر مردي از همسرش سهمي اختصاصي
دارد.
هر چه زن پوشیدهتر؛ سهم اختصاصي مرد
بيشتر.
هر چه برهنهتر... اين سهم مختصرتر!
اگر من باشم و همسرت؛ ساده میگویم:
براي شوهري که نزدیکترینِ آدمها به توست،
سهم بيشتري بگذار!
و اگر من باشم و تو؛ بیمهابا میگویم.
از زني که نيمه گمشده توست، سهم بيشتري
بردار!
✍️حسین سروقامت
🆔 @farhangimoasese
@farhangimoaseseAdmin : ارتباط با ادمين
اعتدال در کلام علامه مصباح «قسمت۱»
🔸 سوال: با روی کار آمدن دولت جدید(دولت یازدهم) یکی از شعارهای محوری که در فضای سیاسی و فرهنگی جامعه مطرح شد؛ شعار اعتدال بود. امیدواریم با عنایت به اهمیت مبانی نظری این موضوع به ما کمک کنید تا با ابهامزدایی از این مفهوم حدود اعتدال مطلوب و مورد قبول اسلام دقیقاً مشخص شود.
➕حقیقت این است که الفاظ و نیز مفاهیمی که محکی این الفاظ هستند در بسیاری از موارد خارج از ابهام نیستند و ارائه تعریفی دقیق، جامع و مشخص که حدود آن مفهوم را نشان بدهد به طوری که در تطبیق با مصادیق کارساز باشد و اشتباهی پیش نیاید بسیار مشکل است. نه تنها مفهوم بلکه قضایا و گزارههای که در محاورات به کار میرود و حتی به صورت بدیهی تلقی میشود گاه خالی از ابهام نیست و به همین دلیل در بسیاری از گفتگوها و بحثها مغالطاتی واقع میشود مانند اینکه واژهای را که با مشترک لفظی است و دو معنای نزدیک به هم دارد به کار میبرند.
🔚 همچنین در عرف عام و عرف خاص فلاسفه یا متشرعه و نیز در مباحث اخلاقی و هستی شناختی، معرفت شناختی و امثال اینها اختلافهایی وجود دارد به طوری که ممکن است در هر کدام قید خاصی برای معنا لحاظ شود که در آن فضا مفهوم برای طرفین بحث روشن است اما کسی که از خارج و بحث نگاه میکند به خاطر ذهنیت خاص خودش ممکن است معنای عامتر یا خاصتر از آن بفهمد. گاه مفاهیمی که بار فلسفی، ارزشی و مانند آن دارند وارد فضای سیاسی میشوند و گزارههایی که اصولا گزاره سیاسی نیست در موضعگیریهای سیاسی استفاده میشود.
🎙 علامه مصباح در مصاحبه با نشریه#فرهنگ_پویا| #شماره_25
🆔 @farhangimoasese
اعتدال در کلام علامه مصباح«قسمت۲»
🔹با صرف نظر از اینکه شعار اعتدال امروز به صورت یک شعار سیاسی مطرح شده و گروهی خاصی به آن استناد میکنند و آن را ترویج میکند و صرف نظر از اینکه این عده چه نیت و چه اهداف سیاسیای دارند که به این وسیله میخواهند آنها را تحقق بخشند یک بحث کاملاً علمی و آکادمیک را در نظر میگیریم و آن این است که اصل مفهوم اعتدال چیست و در چه مواردی به کار میرود؟ دلیل اعتبارش از چیست؟ کجا اعتدال درست است و کجا درست نیست؟ البته یک بحث دیگری را نیز میتوان مطرح کرد که وقتی در فضای سیاسی این واژه استعمال میشود و این شعار داده میشود چه عواقبی دارد یا کسانی که آن را مطرح کردند از این کار نیاتی داشتهاند.
🎙علامه مصباح در مصاحبه با نشریه#فرهنگ_پویا| #شماره_25
🆔 @farhangimoasese
@farhangimoaseseAdmin : ارتباط با ادمين
اعتدال در کلام علامه مصباح«قسمت۳»
🔸 سوال: برای بحث علمی به نظر میرسد ابتدا باید مفهوم اعتدال را روشن شود چگونه میتوان اعتدال را تعریف کرد و این واژه در چه مواردی کاربرد دارد؟
☑️ همانطور که گفتید طبیعت بحث اقتضا میکند که ما اول مفهوم شناسی کنیم و واژه اعتدال را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم حقیقت معنایش چیست همانگونه که عرض کردم ارائه تعریفی دقیق از واژهها و مفاهیم آن کار آسانی نیست و کسانی که میخواهند در مفهوم شناسی دقت کند تنها به جنس و فصل اکتفا نمیکنند مخصوصاً درباره مفاهیم که انتزاعی است و حاکی از یک امر عینی نیست و به اصطلاح از مفاهیم ماهوی نیست بلکه از معقولات ثانیه است.
🔻 در این موارد برای اینکه حقیقت مفهوم دقیق شناخته شود و معلوم شود که منشأ انتزاع آن چیست و چه چیزهایی لحاظ شده تا این مفهوم ساخته و انتزاع شود و ارتباط آن با معنای لغویاش چیست سعی میکنند ابتدا ریشههای معنای لغوی را از کلمات لغویین و از کاربرد هایی که در زبان هستند به دست بیاورند.
🎙علامه مصباح در مصاحبه با نشریه #فرهنگ_پویا| #شماره_25
🆔 @farhangimoasese
@farhangimoaseseAdmin : ارتباط با ادمين
1399-06-20-ZiyaratAshoora-OstadDolatkhah.mp3
10.11M
سخنراني زيارت عاشورا
مساله سلامت در روايات معصومين عليهمالسلام
حجت الاسلام و المسلمين دكتر دولتخواه
1399-06-20
————————————
به كانال "سفره فرهنگي ريحانه" بپيونديد👇👇
🆔 @SofreFarhangiReyhane
1399.06.20 -حاج آقافربهي - ارتباط بین غدير،سقیفه وعاشورا - حیاط.MP3
25.62M
ارتباط بین غدیر، سقیفه و عاشورا
حجت الاسلام و المسلمین استاد فربهی
🆔 @farhangimoasese
@farhangimoaseseAdmin : ارتباط با ادمين
نشريه هدهد
شماره 11
آدمهاي خاص ؛ كارهاي خاص
————————————
به كانال "سفره فرهنگي ريحانه" بپيونديد👇👇
🆔 @SofreFarhangiReyhane
مالك قلبها شويد با ...
————————————
كانال "سفره فرهنگي ريحانه" كانال رسمي معاونت فرهنگي موسسه براي خانوادهها
به كانال "سفره فرهنگي ريحانه" بپيونديد👇👇
🆔 @SofreFarhangiReyhane
🌸شیخ محمد خیابانی «نه شرقی، نه غربی» بود؛ یک ایرانی واقعی. زاده خامنه و اهل تبریز بود و فخر تبریز. ساکن «محله خیابان» بود؛ محلهای در تبریز با نهرهای روان و درختان تنومند سایهافکن و محلهای در تاریخ با مردان بزرگ. این محله قدیمی، روزگاری کانون نهضتهای روشنگری بود و روزگارانی «باقرخان» فرماندهی مشروطهطلبانش را برعهده داشت. شیخ محمد، امام جماعت بود و فقه و اصول و ادبیات و حکمت و نجوم و طبیعیات و تاریخ میدانست. عضو برجسته انجمن ایالتی تبریز هم بود که سازمانی مردمی برای دفاع از حقوق ملت در برابر استبداد شاهان قاجار محسوب میشد. شیخ محمد همه عمر هر کاری از دستش برآمد، برای آزادی و استقلال ایران در برابر بیگانگان انجام داد. از امتیازهای ناروا که به خارجیها داده شد به شدت انتقاد کرد و هیچگاه ساکت ننشست.
🌺نماینده دوره دوم مجلس شورای ملی هم بود و همانجا با اولتیماتوم روسیه تزاری مخالفت کرد و با شجاعت هم این کار را کرد. آخرسر هم همین نپذیرفتن اولتیماتوم، مجلس دوم را تعطیل کرد؛ دربار قاجار از ترس، مجلس را منحل کرد و اولتیماتوم را پذیرفت. شیخ محمد هم در میتینگ اعتراضی در سبزه میدان تهران، پرچم عدالتخواهی و استقلالطلبی ملت ایران را برافراشت و به صراحت علیه استبداد و وطنفروشی قاجار سخن گفت.
شیخ محمد بعدها علیه قرارداد ۱۹۱۹ وثوقالدوله هم افشاگری کرد.
✳️فروردین ۱۲۹۹ شمسی در تبریز قیام کرد ودر تبریز دولتی راه انداخت؛ برای آن که دستکم اهالی آذربایجان از دست قاجارها کمتر رنج ببرند. ۵ ماه دولت داشت و تبریزیها طعم عزت را چشیدند تا اینکه شیخ محمد از زمین رفت و به زمان پیوست؛ مثل محله «خیابان»، نامی شد سربلند در تاریخ.
❇️۲۲ شهریور ۱۲۹۹ قزاقها آمدند و درگیری شد و یک شهید دیگر همچون ستارهای درخشید بر آسمان ایران.
❇️توصیف ساده و روشن شخصیت شیخ محمد خیابانی در کلام مقام معظم رهبری ، لطف دیگری دارد. ایشان درباره شوهرعمه بزرگوارشان چنین فرمودهاند: «در قضیه مرحوم شیخ محمد خیابانی که تبریز یک تنه ایستاد، مسأله، مسألهی قرارداد وثوقالدوله بود. در تهران عمال حکومت ضعیف با یک قرارداد امور مالی و امور نظامی کشور را دودستی تقدیم کردند به انگلیسیها. تبریزیها ایستادند. مرحوم خیابانی و دیگران در مقابل این قضیه بود که ایستادند و آن حوادث عجیب تبریز پیشآمد کرد. تبریز همیشه اینطور بود.» ۱۳۸۵/۱۱/۲۸
🆔 @farhangimoasese
@farhangimoaseseAdmin : ارتباط با ادمين
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دختراي بابا سلام ...
شما ميدونيد حجاب كامل يعني چي؟؟؟
————————————
كانال "سفره فرهنگي ريحانه" كانال رسمي معاونت فرهنگي موسسه براي خانوادهها
به كانال "سفره فرهنگي ريحانه" بپيونديد👇👇
🆔 @SofreFarhangiReyhane