💠به مناسبت سالروز رحلت علامه طباطبایی(ره)
✍ سید محمدحسین طباطبایی، معروف به علامه طباطبایی (تولد ۱۲۸۱ ش، تبریز، وفات ۲۴ آبان ۱۳۶۰ ش، قم) نویسنده ی تفسیر ارزشمند المیزان، حکیم و مفسر قرآن، فیلسوف، اصولی، فقیه، عارف و اسلامشناس شیعی قرن ۱۴ق، می باشد.
✅ اهمیت وی به جهت زنده کردن حکمت و فلسفه و تفسیر در حوزههای تشیع بعد از دوره ی صفویه بودهاست. به ویژه اینکه وی به بازگویی و شرح حکمت صدرایی بسنده نکرده، و به تأسیس معرفتشناسی در این مکتب پرداخته است. همچنین با انتشار کتب فراوان و تربیت شاگردان برجسته در دوران مواجهه با اندیشههای غربی نظیر مارکسیسم به اندیشه ی دینی حیاتی دوباره بخشیده است و حتی در نشر آن در مغرب زمین نیز کوشیده است.
✅ سید علی قاضی، مهمترین استاد او و مؤثرترین شخص در تربیت روحی وی بود به طوری که خود علامه گفته است:
«ما هر چه داریم از قاضی داریم.»
✅ از جمله شاگردان وی شهیدان بهشتی، مطهری، باهنر، مفتح و اکثر مراجع و آیات عظام فعلی را می توان نام برد.
📚 از جمله آثار وی تفسیرالمیزان، شیعه در اسلام، بدایة الحکمة، نهایة الحکمة، اصول فلسفه و روش رئالیسم، رسالة الولایة، تعلیقه بر بحارالانوار، حاشیه بر اسفار و..... می باشد.
📚#دوست_بیجایگزین
#بهمناسبت هفتهی کتاب و کتابخوانی
📗 هر چقدرم تکنولوژی پیشرفت کنه نیاز ما به کتاب کم نمیشه که هیچ، زیادم میشه!
📲 اصلا تکنولوژی هم خودشو با کتاب شارژ میکنه!
📚 #رفاقت_ماندگار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وقتی پروفایلها 🤥دروغ میگن
📲 در فضای مجازی، برخی افراد با هویت دروغین، خودشون رو معرفی میکنن.
❌ چرا برخی کاربران از هویتهای دروغین استفاده میکنن⁉️
#⃣ #صیانت_از_اخلاق
💢دانشگاه اراک با همکاری بنیاد بینالمللی غدیر برگزار میکند:
🔹همایش بینالمللی "عدالت از منظر امیرالمؤمنین علیهالسلام
🔹مهلت ارسال چکیده مقالات: یکم بهمن ماه
🔹مهلت ارسال اصل مقالات: پانزدهم بهمن ماه
تاریخ برگزاری همایش ۲۵ بهمن ماه
آدرس سایت ثبت نام و ارسال مقالات:
ghadir.araku.ac.ir
📖 در منزل من، همه افراد، هرشب در حال مطالعه خوابشان مىبرد
📝 رهبر انقلاب: من اين را مىخواهم عرض كنم كه در منزل خودِ من، همه افراد، بدون استثنا، هرشب در حال #مطالعه خوابشان مىبرد. خود من هم همينطورم. نه اينكه حالا وسط مطالعه خوابم ببرد. مطالعه مىكنم؛ تا خوابم مىآيد، كتاب را مىگذارم و مىخوابم. همه افراد خانه ما، وقتى مىخواهند بخوابند حتماً يك كتاب كنار دستشان است. من فكر مىكنم كه همه خانوادههاى ايرانى بايد اينگونه باشند. توقّع من، اين است.
📚بايد پدرها و مادرها، بچهها را از اوّل با كتاب محشور و مأنوس كنند. حتّى بچههاى كوچك بايد با كتاب اُنس پيدا كنند.
📚بايد خريدِ كتاب، يكى از مخارج اصلى خانواده محسوب شود. مردم بايد بيش از خريدن بعضى از وسايل تزييناتى و تجمّلاتى - مثل اين لوسترها، ميزهاى گوناگون، مبلهاى مختلف و پرده و... -، به كتاب اهميّت بدهند.
📚اوّل كتاب را مثل نان و خوراكى و وسايل معيشتى لازم بخرند؛ بعد كه اين تأمين شد به زوايد بپردازند. ۱۳۷۴/۰۲/۲۶
معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به میزبانی دانشگاه کوثر برگزار می کند:
💢دومين جشنواره سراسری علمي، فرهنگي و هنري پروين اعتصامي
(ویژه دانشجویان دختر)
🔻آخرين مهلت ارسال آثار: ٢٠ بهمن ١٤٠٠
🔻اختتاميه: ٩ اسفند١٤٠٠
🔸آدرس اينترنتي:
parvinfestival2.kub.ac.ir
🍁🍂🍂🍁🍂🍂🍁
#جشنواره_پروین_اعتصامی#دانشجویان_دختر#جشنواره#علمی#فرهنگی#هنری#معاونت_فرهنگی_و_اجتماعی_وزارت_علوم_تحقیقات_فناوری#معاونت_امور_زنان_و_خانواده_ریاست_جمهوری #اداره_کل_فرهنگی_اجتماعی_وزارت_علوم_تحقیقات_فناوری #اداره_فعالیت_های_اجتماعی#دانشگاه_کوثر
https://www.instagram.com/p/CWT17HPN1gU/?utm_medium=share_sheet
با ارسال نامه ای خطاب به رؤسای دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی:
دستورالعمل اجرایی دهمین جشنواره رویش ابلاغ شد
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با ارسال نامهای خطاب به رؤسای دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور، دستورالعمل اجرایی دهمین جشنواره ملی رویش را ابلاغ کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر غلامرضا غفاری در این نامه با اشاره به نقش کانون های فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی در حیات و سرزندگی محیط های دانشگاهی، تأکید کرده است: جشنواره ملی رویش به عنوان برون داد این فعالیت ها می تواند نقش مهمی در معرفی ظرفیت ها و توانمندی های این مجموعه کارآمد ایفا نموده و بستر مناسبی را به منظور ارزیابی این فعالیت ها فراهم نماید.
وي در بخش ديگري از اين نامه آورده است: برپایی این رویداد در سطح دانشگاه می تواند در تحکیم پیوند دانشجویان با دانشگاه به ویژه در شرایط ناشی از شیوع کرونا و عدم امکان آموزش حضوری دانشجویان مؤثر باشد.
در اين نامه همچنين بر برپايي مرحله دانشگاهي جشنواره رويش در دانشگاه ها به منظور تحكيم پيوند دانشجويان فعال در كانون هاي فرهنگي با دانشگاه تأكيد شده است.
بر اساس اين دستورالعمل، مهلت برگزاري مرحله دانشگاهي تا اول اسفند ماه سال جاري عنوان شده است.
گفتني است: دهمين جشنواره رويش در دو مرحله دانشگاهي و ملي و نيز در دو بخش رقابتي و غير رقابتي برگزار مي شود.
بخش رقابتي اين جشنواره شامل: كانون هاي برگزيده، آثار فردي و گروهي، ايده هاي برگزيده كانوني بوده و بخش غيررقابتي اين جشنواره شامل كارگاه هاي و نشست هاي كانوني و نمايشگاه مجازي دستاوردهاي كانوني مي باشد.
بخش مسؤليت اجتماعي(جايزه جهادگر آسماني حسين علي مرادي) به صورت فردي و گروهي به عنوان بخش ويژه اين جشنواره به شمار مي رود.
همچنين بخش استعدادهاي كانوني براي اولين بار در جشنواره ملي رويش و ويژه نو دانشجويان برگزار مي شود.
https://www.instagram.com/p/CWT3z8rtIzK/?utm_medium=share_sheet
🔖عظمت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
✍ مرحوم آیت اللّه مرعشی نجفی (قدّس سره) بارها برای طلاب می فرمودند :
◽️ علّت آمدن من به قم این بودکه پدرم، آقا سید محمود مرعشی نجفی - که از زهّاد و عبّاد معروف نجف بود - چهل شب در حرم امیر المؤمنین (علیه السلام) بیتوته نمود که آن حضرت را ببیند.
🌒 پس شبی در حالت مکاشفه، حضرت علی (علیه السلام) را مشاهده کرد که به ایشان فرمود: سید محمود چه می خواهی؟
◽️ عرض می کند: می خواهم بدانم قبر فاطمه ی زهرا سلام اللّه علیها کجاست؟ تا آن را زیارت کنم.
🌟 حضرت فرموده بودند: من که نمی توانم برخلاف وصیت آن حضرت قبر او را معلوم کنم.
▫️عرض می کند : پس من هنگام زیارت چه کنم؟
✨حضرت فرموده بودند :
خداوند متعال، ازجلال و جبروت حضرت زهرا سلام الله علیها به فاطمه معصومه سلام اللّه علیها عنایت فرموده ؛ پس هر کس که بخواهد به زیارت حضرت زهرا سلام الله علیها نایل شود، به زیارت حضرت فاطمه معصومه سلام اللّه علیها برود...
◽️ آیت اللّه حاج سید محمد وحیدی(ره) از یکی از سادات برقعی نقل فرمودند که گفته بود :
▪️ شبی در عالم رؤیا محضر مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها رسیدم. مانع و حجابی در بین نبود.
◽️احساس کردم که من محرم ایشان هستم و ایشان عمه سادات برقعی می باشند. از محضر مقدسشان سؤال کردم :
✨«آیا شما به اهل قم، شفاعت خواهید فرمود؟» حضرت در پاسخ فرمودند:
▫️ «میرزای قمی(ره) برای شفاعت اهل قم کافی است. من برای همه شیعیان شفاعت می کنم.
✨ مرحوم علامه طباطبایی در زمان سکونت در قم، در ماه های رمضان، پیش از افطار به حرم ملکوتی کریمه ی اهل بیت، فاطمه ی معصومه سلام الله علیها مشرف می شدند و با بوسه زدن بر ضریح مطهر آن بانوی بزرگوار، روزه خود را افطار می کردند ایشان از فرط علاقه پیاده از منزل تا حرم مطهّر(با توجّه به آن سنین پیری و دوری راه) مشرف می شد. ضریح مقدّس را می بوسید، سپس به خانه می رفت و غذا می خورد.
📚 کتاب فروغی از کوثر، زندگینامه حضرت فاطمه معصومه علیها السلام
💢معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منصوب شد
🔹وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی حکمی؛ دکتر «عبدالحسین کلانتری» را به عنوان «معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم» منصوب کرد.
https://www.msrt.ir/fa/news/63976
اولین مزیت تفسیر المیزان که مهمترین مزیت آنست ، همان تفسیر آیات به آیات است بدین معنی که قرآن را با خود قرآن تفسیر کند و معنای قرآن را از خود قرآن بدست آورد زیرا تمام قران در حکم یک کلام است که از متکلم واحدی ایراد شده و هرجمله از آن می تواند قرینه و مفسر هریک از جملات دیگر آن بوده باشد. دیگر از مختصات این تفسیر ورود در بحث های مختلف علاوه بر بیانهای قرآنیه است : بحث های روانی ، اجتماعی ، تاریخی فلسفی و علمی که هریک جداگانه بدون انکه مطالب درهم آمیخته شوند رعایت شده است.
علامه طباطبایی گذشته از جامعیت در علوم ، جامع بین علم و عمل بود یعنی مرد حقی بود که سراسر وجودش به حق متحقق بود. خط نستعلیق و شکسته ایشان از بهترین و شیواترین خط اساتید خط بود . در جبر و مقابله و هندسه فضایی و مسطحه و حساب استدلالی سهمی بسزا داشتند و در هیئت قدیم استاد بودند.
#معرفی_کتاب_مناسبتی
#هفته_کتاب_و_کتابداری
#مهر_تابان
مصاحبات تلمیذ و علامه، عالم ربانی علامه محمد حسین طباطبایی به مناسبت بزرگداشت علامه طباطبایی
کتاب مهرتابان به قلم حضرت علامه آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی (قدس سره) که یاد نامه علامه طباطبائی (رضوان الله علیه) می باشد توسط انتشارات علامه طباطبایی در 473 صفحه عرضه گردیده است.
در مقدمه کتاب این چنین آمده است: براستی اخلاق و آداب، و فکر و عرفان، و علم و دانش علامه طباطبایی روشنگر آداب و اخلاق و علوم و معارف ائمه طاهرین بود؛ و سیمای او آیتی از آن انوار طیبه، و روش و منهاج او حکایتی از آن ارواح مقدسه می نمود.
سید محمد حسین طباطبایی مشهور به علامه طباطبایی مفسر، فلیسوف، اصولی، فقیه، عارف و اسلامشناس. وی از عالمان تأثیرگذار شیعه در فضای فکری و مذهبی ایران در قرن ۱۴ش بود. او نویسنده تفسیر المیزان و کتابهای فلسفی بدایة الحکمة، نهایة الحکمة و اصول فلسفه و روش رئالیسم است.
💠رهبرمعظم انقلاب: «اگر کتابخوانى فرهنگ رایج شد و در بین مردم ما جا افتاد، آنوقت کسانى پیدا میشوند که «#صدقهى کتاب» درست میکنند که الان نیست.
🔹شما ببینید چقدر روضهخوانى میشود! چقدر احسان میشود! چقدر به ایتام کمک میشود! چقدر پول و جنس و پارچه و چیزهاى دیگر داده میشود! آیا به همین نسبت، کتاب هم داده میشود؟! به همین نسبت پول براى چاپ کتاب داده میشود؟! خیلى کم. خب، شما که روشنفکرید و به اهمّیّت این کار آگاهید، این را ترویج کنید.» ۱۳۷۴/۲/۱۸
#هفته_کتاب_و_کتابخوانی
🔻نگاهی به مأموریت های مهم شورای انقلاب فرهنگی
#قرارگاه_فرهنگ_انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ویژه سالروز فتح سوسنگرد
📼 | میگفت: من توی کشور خودم خم نمیشم، دشمن باید خم بشه...
🌹به مناسبت سالروز آزادسازی سوسنگرد بشنوید روایت جالب امیر دریادار سیاری از غرور و شهامت سرلشکر فلاحی
🔺رهبر انقلاب اسلامی خطاب به نخبگان:
👈نخبگی یک نعمت الهی است /
⬅️ آن چیزی که نخبه را نخبه میکند،
↩️ قدرشناسی از این نعمت است
🔹رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی:
👈 نخبگی یک نعمت الهی است، یک موهبت خدایی است. نعمت الهی را باید شکر کرد. اول چیزی که در ذهن شما قرار میگیرد این باشد که این نعمت را شکرگزاری کنید.
🔹 آن چیزی که نخبه را نخبه میکند، صرفاً استعداد و ظرفیت ذهنی نیست. خیلیها هستند استعداد دارند، ظرفیت ذهنی هم دارند و این ضایع میشود. اصلاً بروز پیدا نمیکند یا از او هیچ استفادهی مناسب و شایسته نمیشود و تبدیل به نخبه نمیشود.
🔹 آن چیزی که نخبه را نخبه میکند، علاوهی بر استعداد و ظرفیت ذهنی، قدرشناسی از این حقیقت و از این نعمت است.
👈این باید قدرشناسی بشود و براساس او کار و تلاش انجام بگیرد. ۱۴۰۰/۸/۲۶
❇️دانشگاه صنعتی قم با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار می کند:
☑️ دومین سوگواره ملی حریم فاطمی
🎁💳به همراه اهدای جوایز ارزنده به نفرات برگزیده
📆تاریخ ارسال آثار: 25 آبان تا 22 بهمن
📚بخش های سوگواره
📜بخش ادبی: داستان کوتاه و شعر
📑📔بخش پژوهشی: مقاله و پایان نامه
📸🖋️بخش هنری: عکاسی و خوشنویسی
🇮🇷بخش بین الملل
🎞️🎙️رسانه دیجیتال: پادکست و نماهنگ
📲🖥️راه های ارتباطی در پیام رسانهای بله، واتساپ و تلگرام از طریق شماره 09373426051
و آدرس اینترنتی:
https://www.qut.ac.ir/fa/harem-fatemi