فارس پلاس
👇👇👇
▪️چهکسی نام «ایران» را برگزید؟
امروز 18 خرداد زادروز سعید نفیسی، پژوهشگر، نویسنده، مترجم و تاریخنگار ایرانی است. نفیسی از جمله شخصیتهای مهم فرهنگی تاریخ یکصدسال اخیر ایران است که ابعاد زیادی از کارنامه او تاکنون ناگفته مانده است. از جمله اینکه شاید کمتر کسی بداند در دی ماه 1313 به پیشنهاد او بود که نام کهن و باستانی ایران، به عنوان نام رسمی این فلات برگزیده شد و تاآن زمان کشورهای خارجی، ایران را «پرشیا» و «پرس» میخواندند. نفیسی در آن ایام در یادداشتی با تیتر «از این پس همه باید کشور ما را بهنام ایران بشناسند» در روزنامه اطلاعات نوشت: «حق همین بود که ما از تمام دول اروپا خواستار شویم که این اصطلاح غلط را ترک کنند و مملکت ما را همچنان که ما خود همواره نامیدهایم ایران و منسوب آن را ایرانی بنامند. شکر خدای را که این اقدام مهم در این دوران فرخنده به عمل آمد و این دیاری که نخستین وطنِ نژادآرای بوده است به همان نام تاریخی و باستانی خود خوانده شود.»
در همین باره، سندی از بخشنامه وزیر امورخارجه در سایت مرکز اسناد و کتابخانه ملی وجود دارد که دیدنی است. سندی به امضای سید باقرخان مهذبالدوله یا باقر کاظمی، وزیر امور خارجه وقت که دلایل انتخاب نام ایران و برتری آن بر نامهای قبلی را برمیشمرد. البته باید دانست که این دلایل، همگی مواردی است که در حلقۀ روشنفکراني همچون سیدحسن تقیزاده، سعید نفیسی و محمدعلی فروغی مطرح شد و به کاظمی اعلام گردید.
به عنوان نمونه یکی از دلایلی که در این نامه برای نادرست خواندن نامگذاری «پرس» ذکر شده چنین است: «پارس اطلاع میشد به قسمتی از مملکت معظمی که در ادوار مختلفه تاریخ در تصرف سلاطین ایران بوده ولی چون در موقعی که یونانیها با ایران ارتباط پیدا کردند مقر پادشاهان ایران در پارس بود یونانیها ایران را پرس نامیدند و سایر دول اروپا نیز اقتباسا از آنها همان اسم را روی ما گذاردند.»
💬 پیمان طالبی
@Fars_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خاطرات بد پیتر ناوارو مشاور ترامپ از دوران بازداشت:
"به من تلفن ندادن تا بتونم مشاور حقوقی برا خودم بگیرم ... با بیگانگانی که به صورت غیرقانونی حضور دارن و حتی تروریستهای القاعده، بهتر از من رفتار شد ... در سلول زندان نه غذایی بود و نه آب و نه دسترسی به هیچ چیزی. انزوا من رو فرا گرفته بود. من پیش خودم فکر میکردم این وضع مثل استالینیستهای روسیه یا اراذل شی جی پینگ در چین میمونه."
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 واکنش حجت الاسلام رفیعی به توهین به محضر امام رضا(ع): اهانتکنندگان به امام رضا(ع) قطعا زمین میخورند.
@Fars_Plus
▪️هفته پیش مرکز آمار اعلام کرد که نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۰ به کمترین میزان خودش از سال ۱۳۷۵ رسیده
چند درصد از مردم این خبر خوب رو شنیدن؟ اگه برعکس بود و بدترین آمار ۲۵ سال اخیر رو داشتیم، چقدر شنیده میشد؟
💬 حسامالدین کاظمی
@Fars_Plus
فارس پلاس
👇👇👇
▪️تا پیش از پیروزی انقلاب، مردم ایران با مفهومی به نام «استقلال» بیگانه، و محکوم بودند که در هر دهه و مقطعی، طعم تلخ اشغال از سوی اجنبیها را بچشند. از ۲۲بهمن ۵۷ مردم ایران تازه فهمیدند که استقلال یعنی چه؛ اینکه بدون وابستگی به شرق و غرب مسیرت را بروی و در این راه با جنگ، تحریم و بحرانهای متعدد بخواهند متوقفات کنند، که البته استقلال با همین ناجوانمردیها معنا پیدا میکند و دلچسب میشود.
ج.ا در هر حوزهای هم که عملکرد انتقادآمیزی داشته باشد، در حفظ استقلال کشور کوتاهی نکرده و موید این امر هم هشت سال دفاع مقدسی است که با دست خالی در برابر چند کشور انجام گرفت.
همین حفظ استقلال است که اینترنشنالها را وادار میکند با تمرکز بر القای خدشه دار شدن استقلال، هر روز مردم ایران را به بهانههای مختلف بمباران خبری میکنند.
تصویر اول مربوط به حضور مقامات ایرانی در جشن ملی روسیه است که به دعوت سفیر این کشور در سفارتخانه روسیه حاضر شدهاند و اینترنشنال پوشش داده است. اتفاقی که این رسانه و امثال بیژن اشتریها آن را تفسیر به وابستگی ایران به روسیه میکنند. این هم از عجایب طنز روزگار است؛ جماعتی که لخت شدن در برابر غرب را تئوریزه میکنند، نگران استقلال ایران شدهاند.
تصاویر دوم و سوم اما مربوط به گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی در سفارتخانه ایران در روسیه است و مقامات این کشور یک به یک حاضر شدهاند تا به سفیر ج.ا تبریک بگویند.
💬 علی عوضخواه
@Fars_plus
11.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رجزخوانی سعید حدادیان علیه هتاکان به ساحت امام رضا (ع):
ای عنکبوت زاده خرمای نخل میثم طلاست؟!
نخل طلای کن خزفی بیشتر مباد...
@Fars_Plus
▪️آبشار منج چهارمحال و بختیاری
آبشارمنج از آبشارهای طبيعی و معروف شهرستان دنا و جاهای دیدنی ایران محسوب می شود. آبشاری واقع در قلب کوهها “دو شاخه ای”که پس از طی مسیری طولانی و عبور از روستای منج به رودخانه بشار می ریزد. اين آبشار فصلی در منطقه سادات محمودی در شصت کيلومتری شمال غرب ياسوج و در نزديکی روستای منج(مونج) واقع است.
#ایران_زیبا
@Fars_plus