هدف اصلی این مقاله بررسی نظریۀ اخلاق اشیا و عاملیت فناوری بر اساس اندیشههای پاوول پیتر فربیک و بررسی پیامدها و دلالتهای آن در تعلیموتربیت است. برای این منظور از روش استنتاجی استفاده شده است. در ابتدا اندیشههای فِربیک بررسی شده و سپس دربارۀ پیامدهای تربیتی آن بحث شده است. فربیک، بر پایۀ نظریۀ وساطت در پساپدیدارشناسی، اعتقاد دارد که دو مؤلفۀ قصدمندی و آزادی که برای عمل اخلاقی لازم است میان انسان و مصنوعات تقسیم شده است؛ یعنی، مصنوعات در قصدهای انسان و نیز در آزادی انسان شریکاند. ازنظرِ او انسان استقلال دارد، ولی استقلال او کامل نیست. او ازجمله به فناوریهای ترغیبکننده و هوشِ محیطی اشاره میکند که چگونه انسان را به تصمیمگیریها و اعمال خاصی ترغیب میکنند. عاملیت انسان با مصنوعات و فناوریها ترکیب میشود. بنا بر نتایج این پژوهش، در برنامهریزیها و تصمیمگیریهای تربیتی نیز به عاملیت ترکیبی و نقش تأثیرگذار و اخلاقی فناوریها باید توجه کرد. توجهکردن به مبانی فناورانۀ تربیت ضروری به نظر میرسد. تربیت اخلاقی در جامعۀ فناورانه نیاز به بازنگری و بازاندیشی دارد. مسئولیت طراحی فناوریهای آموزشی بسیار مهمتر خواهد بود. فناوریهای آموزشی میتوانند در جایگاه فناوری تربیتی عمل کنند. با توجه به نقش فناوریهای ترغیبکننده در شکلدادن به رفتار انسان، میشود از این فناوریها در شکلدادن به رفتار و عادات کودکان و نوجوانان استفاده کرد و بخشی از تربیت را به مصنوعات سپرد.
بررسی نظریه اخلاق اشیا و عاملیت فناوری و پیامدهای آن در تعلیم وتربیت
هدایت شده از مهندس علیخانی/ سعیدیسم
اشتباه است!
مشورت با کسی که دلسوز است؛
اما نادان...
_امیرمومنانعلیعلیهالسلام
| غررالحکم،حدیث۸۲۷۱
💫 با #مهندس_علیخانی
💫 🇮🇷 @alikhani_r 🇮🇷
هدایت شده از خودمانی با خدا
🦋خدا وقتی نخواهد، عمر دنیا سر نخواهد شد
گلوی خشک صحرایی به باران تر نخواهد شد
🦋و تا وقتی نخواهد برگی از کاجی نمی افتد
و باغی از هجوم داس ها پرپر نخواهد شد
🦋خدا وقتی نخواهد دانه ای کوچک تر از باران
گلی بالا رونده مثل نیلوفر نخواهد شد
🦋و کرم کوچکی...پروانه ای زیبا...و کوهی سخت
عقیق و شیشه و آیینه و مرمر نخواهد شد
🦋خدا وقتی بخواهد، می شود... وقتی نخواهد، نه...
گلی بازیچه ی طوفان غارتگر نخواهد شد
🦋خدا وقتی بخواهد، غیر ممکن می شود ممکن
ولی وقتی نخواهد، واقعاً دیگر نخواهد شد
🦋مَّا يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِكَ لَهَا وَمَا يُمْسِكْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
🌺🌿ﭼﻮﻥ ﺧﺪﺍ ﺭﺣﻤﺘﻲ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩم ﺑﮕﺸﺎﻳﺪ ، ﺑﺎﺯﺩﺍﺭﻧﺪﻩ ﺍﻱ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ ، ﻭ ﭼﻮﻥ ﺑﺎﺯﺩﺍﺭﺩ ، ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻭ ﻓﺮﺳﺘﻨﺪﻩ ﺍﻱ ﺑﺮﺍﻳﺶ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ ، ﻭ ﺍﻭ ﺗﻮﺍﻧﺎﻱ ﺷﻜﺴﺖ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﻭ ﺣﻜﻴﻢ ﺍﺳﺖ .(٢)
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
❀
┏━━━━━━┓
⠀@khodemaani
┗━━━━━━┛
هدایت شده از آزیتا همتیان *سیاست بر مدار دیانت*🏴🏴🏴🏴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی حالتون خراب بود این سخنرانی آقا را ببینید.
👈آقاجان ما به آینده امیدواریم و برای تعالی ایران عزیزمان دست از مبارزه نخواهیم کشید
✏️ #آزیتا_همتیان
🆔 https://eitaa.com/a_hemmatian
هدایت شده از صراط سلوک
✍نصیحتی از علامه طباطبایی رحمة الله
🔹گفتم نصیحتی بفرمایید: حضرت علامه فرمودند: «به شما عرض کنم حیف است این حرفها را عوض کنیم به حرفهای دیگر. مراقبه را نگذارید خلل پیدا کند. به اندازه سر مویی اختلال پیدا کند تأثیر میکند در سیر و سلوک و عقب ماندنِ انسان. و این مراقبه همان کمالِ دستگیرِ انسان است که انسان را به مقصد نزدیک و وارد میکند.و السلم علیکم و رحمه الله و برکاته»
📚 اقیانوس علم و معرفت، ص241
🗓به مناسبت سالروز ارتحال علامه🏴
@seyr_solouk
هدایت شده از صراط سلوک
✍آرامش حقیقى فقط در ذکر و یاد خداوند
🔹هر کس از یاد خداوند إعراض نماید جز پریشانى و افسردگى و کدورت و افکار شیطانیّه و وساوس نفسانیّه و در نتیجه بىبرکتى در مال و علم و فرزند و بىثمر ماندن عمر نصیبى ندارد. آرامش حقیقى جز در سایهٔ ذکر خداوند حاصل نمىشود؛ چرا که فرمود: أَلَا بِذِکْرِ اللَهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ.
📚 نورمجرد، ج۲، ص۶۰۰
▪️آیت الله محمدصادق طهرانی حفظه الله تعالی
@seyr_solouk
هدایت شده از صراط سلوک
✍دشمن پیامبران...
🔹خداوند، لعنت کندکسی را که توانگررا برای توانگری اش گرامی بدارد؛ و خداوند، لعنت کندکسی راکه فقیر را برای فقرش خوارشمارد، و این کار را جز منافق نمی کند. هرکه توانگر را برای توانگری اش گرامی بدارد و فقیر را برای فقرش خوار بشمارد، در آسمان ها دشمن خدا و پيامبران شمرده میشود و دعایش مستجاب نمیگردد و نیازش برآورده نمیشود.
▪️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
📚ارشادالقلوب، صفحه ۱۹۴
@seyr_solouk
تفاوت تکلیف و مسئولیت
یکی از اصطلاحات قرآنی، تکلیف است. تکلیف به معنای دیگری را به رنج و مشقت انداختن و به کار گیری کسی در کاری که مشقت و رنج به همراه دارد. خداوند میفرماید: لَا یُکَلِّفُ الله نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا؛ خداوند هیچ کس را جز بهقدر توانایىاش تکلیف نمىکند. (بقره، آیه 286) در ادامه آیه بیان شده که در صورت خطا و نسیان نیز بازخواستی نسبت به تکلیف انجام نشده نخواهد شد؛ در حقیقت توان شخص و نیز علم و عمد در انجام تکلیف، شرط عقلی و نقلی است؛ بر همین اساس علم و قدرت دو شرط اساسی در تکلیف شرعی است؛ و عدم بازخواست نیز نسبت به تکلیف شرعی، زمانی است که شخص، نادان و ناتوان باشد و یا به خطا، کار دیگری انجام دهد یا فراموش کند و تکلیف را به جا نیاورد. همچنین اگر شخص طاقت عملی نداشته نسبت به آن بازخواست نخواهد شد؛ زیرا طاقت یعنی توان تحمل نیز شرط انجام عمل تکلیفی است. بر همین اساس تکلیف ما لایطاق نمیشود.
بر اساس آیات و روایات، هر انسانی مکلف است تا افعال خود را در چارچوب شرعی انجام دهد و احکام پنجگانهای به عنوان تکالیف شرعی مطرح شده است. پس اصل تکلیف یکی از مهمترین قواعد ارتباطی میان انسان و خدا به عنوان عبد و معبود است. خداوند به عنوان مالک و معبود، تکالیفی را وضع کرده که بنده باید انجام دهد؛ البته محتوای این تکالیف میتواند درباره خود و خدا و یا دیگران باشد و اینگونه نیست که متعلقات تکلیف تنها درباره خدا باشد.
واژه تکلیف از «کلف» گرفته شده که به معنای علو وجه و تغییر رنگ چهره است. به نظر میرسد وقتی فشار کار سنگین باشد، چهره برافروخته و قرمز میشود و به سیاهی میگراید. شاید از همین رو تکلیف را تکلیف گفتهاند؛ زیرا به سبب فشار سنگین و طاقتفرسا، رنگ چهره مکلف دگرگون شده و به قرمزی متمایل به سیاهی گرایش مییابد. بر همین اساس «کلفه» به معنای نوعی رنگ قرمز متمایل به سیاه آمده است.(نگاه کنید: لسان العرب، ذیل واژه کلف) البته باید دانست در اسلام از تکلف و خود را به رنج افکندن نهی شده است، چنانکه پیامبر(ص) میفرماید: و ما انا من المتکلفین(ص /86)؛ و من از متکلفین نیستم، یعنی سخنانم مقرون به دلیل و منطق است و هیچگونه تکلفی در آن وجود ندارد، عباراتم روشن و سخنانم خالی از هرگونه ابهام و پیچیدگی است.
از دیگر اصطلاحات قرآنی مسئولیت است. در زبان عربی واژههای سائل و مسئول و مسئول عنه بهکار میرود. سائل همان پرسشگر و مسئول همان کسی است که از او سؤال میشود؛ مسئول عنه چیزی است که درباره آن سؤال میشود. خدا میفرماید: وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ؛ و بازداشتشان کنید که آنها مسئول هستند.(صافات، آیه 24)
نیز میفرماید: وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کَانَ مَسْئُولًا؛ به عهد وفا کنید؛ زیرا عهد مسئول است.(اسراء، آیه 34؛ نیز احزاب، آیه 15)
درجای دیگر میفرماید: وَلَا تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولَئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا؛ و چیزى را که بدان علم ندارى دنبال مکن؛ زیرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد.(اسراء، آیه 36)
از انسان نسبت به چیزی که دارد سؤال میشود و نسبت به داشتههایش مسئول است. پس مسئولیت انسان نسبت به داشتهها و تعهداتش است؛ چنانکه خداوند نیز خود را نسبت به وعدههایی که داده مسئول دانسته و میفرماید: لَهُمْ فِیهَا مَا یَشَاءُونَ خَالِدِینَ کَانَ عَلَى رَبِّکَ وَعْدًا مَسْئُولًا؛ جاودانه هر چه بخواهند در آنجا دارند، پروردگار تو مسئول این وعده است.(فرقان، آیه 16)
یکی از اصطلاحات قرآنی، تکلیف است. تکلیف به معنای دیگری را به رنج و مشقت انداختن و به کاری گیری کسی در کاری که مشقت و رنج به همراه دارد. خداوند می فرماید: لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا؛ خداوند هيچ كس را جز به قدر توانايى اش تكليف نمى كند.(بقره، آیه 286) در ادامه آیه بیان شده که در صورت خطا و نسیان نیز بازخواستی نسبت به تکلیف انجام نشده نخواهد شد؛ در حقیقت توان و وسعت شخص از سوی و نیز علم و عمد در انجام تکلیف شرط عقلی و نقلی است؛ بر همین اساس علم و قدرت دو شرط اساسی در تکلیف شرعی است؛ و عدم بازخواست نیز نسبت به تکلیف شرعی زمانی است که شخص نادان و ناتوان باشد و یا به خطا کاری دیگر انجام دهد یا فراموش کند و تکلیف را به جا نیاورد. هم چنین اگر شخص طاقت عملی را نداشته نسبت به آن بازخواست نخواهد شد؛ زیرا طاقت یعنی توان تحمل نیز شرط انجام عمل تکلیفی است. بر همین اساس تکلیف ما لایطاق نمی شود.
بر اساس آیات و روایات، هر انسانی مکلف است تا افعال خود را در چارچوب شرعی انجام دهد و احکام پنج گانه ای به عنوان تکالیف شرعی مطرح شده است. پس اصل تکلیف یکی از مهم ترین قواعد ارتباطی میان انسان و خدا به عنوان عبد و معبود است. خداوند به عنوان مالک و معبود، تکالیفی را وضع کرده که باید انجام دهد؛ البته محتوای این تکالیف می تواند درباره خود و خدا و یا دیگران باشد و این گونه نیست که متعلقات تکلیف تنها درباره خدا باشد.
گفتنی است واژه تکلیف از «کلف» گرفته شده که به معنای علو وجه و تغیر لون و رنگ آن است. به نظر می رسد وقتی فشار کار سنگین باشد، چهره برافروخته و قرمز می شود و به سیاهی می گراید. شاید از همین رو است که تکلیف را تکلیف گفته اند؛ زیرا به سبب فشار سنگین و طاقت فرسا، رنگ چهره مکلف دگرگون شده و به قرمزی متمایل به سیاهی گرایش می یابد. بر همین اساس «کلفه» به معنای نوعی رنگ قرمز متمایل به سیاه آمده است.(نگاه کنید: لسان العرب، ذیل واژه کلف) البته باید دانست در اسلام از تکلف و خود را به رنج افکندن نهی شده است.
از دیگر اصطلاحات قرآنی مسئولیت است. در زبان عربی سائل و مسئول و مسئول عنه است. سائل همان پرسشگر، مسئول همان کسی است از او سوال می شود؛ مسئول عنه چیزی است که درباره آن سوال می شود. خدا می فرماید: وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ؛ و بازداشتشان نماييد كه آنها مسؤول هستند.(صافات، آیه 24)
البته خداوند می فرماید: وَأَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْئُولًا؛ به عهد وفا کنید؛ زیرا عهد مسئول است.(اسراء، آیه 34؛ نیز احزاب، آیه 15)
آیا از عهد به عنوان مسول سوال می شود، یا درباره عهد از انسان سوال می شود؟ به نظر می رسد که درباره عهد از انسان سوال می شود و «عنه» نیامده و به قرینه حذف شده است؛ اما خداوند درجایی دیگر می فرماید: وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا؛ و چيزى را كه بدان علم ندارى دنبال مكن؛ زيرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد.(اسراء، آیه 36) به نظر می رسد این آیه می گوید: از تو درباره چیزی که علم نداری پرسش می شود؛ زیرا ابزار و قوه مدرک و کسب علم را داری و می توانستی از طریق آن علم به دست بیاوری و تو نسبت به هر یک از این اعضا مسئول بوده و از تو درباره نوع استفاده از آن ها سوال خواهد شد. البته می تواند به این معنا باشد که یکایک این اعضا نیز مسئول هستند و درباره عملکردشان از آنها بازخواست می شود؛ ولی اول ظاهر و روشن تر است.
به هر حال، انسان نسبت به چیزی که دارد سوال می شود و نسبت به داشته هایش مسئول است. پس مسئولیت انسان نسبت به داشته ها و تعهداتش است؛ چنان که خداوند نیز خود را نسبت به وعده هایی که داده مسئول دانسته و می فرماید: لَهُمْ فِيهَا مَا يَشَاءُونَ خَالِدِينَ كَانَ عَلَى رَبِّكَ وَعْدًا مَسْئُولًا؛ جاودانه هر چه بخواهند در آنجا دارند پروردگار تو مسؤول اين وعده است.(فرقان، آیه 16)
اما وظیفه، در اصل لغت به معنای پای بند شتر و ساق بند است که هماره ملازم او است تا بتواند کارهای شاق و سخت را انجام دهد. البته به تبعیت شتران از یک دیگر نیز وظیفه گفته می شود در زمانی که قطار به هم بسته شده باشند. از این کاربردها می توان نوعی ملازمت همراه با سختی و تبعیت را به دست آورد. پس وظیفه به کاری گفته می شود که ملازمت و سختی را با هم داشته باشد. البته در قرآن واژه وظیفه به کار نرفته است.
پرسش
معنای «تکلیف» و «وظیفه» چیست؟ آیا فرقی میانشان وجود دارد؟ لطفاً دقیق جواب بدهید.
پاسخ اجمالی
واژه «تکلیف»؛ در لغت به این معانی آمده است: «چیزی از کسی خواستن که در آن رنج باشد»، «کسی را در رنج انداختن»،[1] «وظیفهای که باید انجام داد»،[2] «امری که انجام آن سختی و مشقّت دارد» و «آنچه که در معرض ثواب و عقاب است».[3]
معنای واژه «وظیفه» در لغت؛ یعنی آنچه اجرای آن شرعاً یا عرفاً در عهده کسی باشد؛[4] که تقریباً مترادف با همان معنای لغوی «تکلیف» است.
بنابراین، میان «تکلیف» و «وظیفه» تفاوت چندانی وجود ندارد.
در فقه و حقوق اسلامی نیز این دو واژگان به صورت مترادف مورد استفاده قرار میگیرد که ناظر به لزوم انجام و ترک افعالی است که خدا و در پی آن، قانون اسلامی به آنها امر و یا از آنها نهی کرده است.
با این حال؛ با نگاهی دقیقتر شاید بتوان اندک تفاوتی میان این دو واژگان یافت:
«وظیفه» بیشتر در حقوق اجتماعی و فلسفه اخلاق بهکار میرود؛[5] اما «تکلیف» بیشتر به عنوان یکی از واژههای کلیدی نظام حقوقی اسلام مورد استفاده قرار میگیرد.
البته تکلیف با تحمیل تفاوت دارد: تحمیل جایی به کار میرود که افزون بر مشقت، از نظر روانی نیز کار بر انسان سنگین باشد؛ حال آنکه تکلیف اگرچه دارای مشقت است، از نظر روانی ممکن است هیچگونه احساس سنگینی نداشته باشد و یا حتی انجام دادن آن برای انسان شیرین نیز باشد؛[6] برای مثال، استغفار به درگاه خداوند برای شخص گناهکار تکلیف است؛ اما چهبسا شخص نادم از نظر روانی هنگام استغفار احساس سنگینی و مشقت نمیکند، بلکه احساس رضایت و بهجت درونی به وی دست میدهد، هرچند ممکن است فراهم نمودن شرایط استغفار برای وی دشوار باشد؛ همچنین تکلیف به جهاد، الزام به فعالیتی است که با خطرات جدی از جمله از دست دادن جان و مال همراه است؛ ولی با توجه به جایگاه ارزشی آن، برای افراد بسیاری، این تکلیف با شیرینی خاصی همراه بوده است و در صدر اسلام افراد برای انجام دادن آن با یکدیگر به رقابت میپرداختند.
با این نگاه که «تکلیف» یک الزام است، با قواعد حقوقی و بایدها و نبایدها پیوند میخورد. به عبارت دیگر، بسیاری از قواعد حقوقی که جنبه الزام دارد، «تکلیف» محسوب میشود.
نکته مهم این است که برای «تکلیف» به مبنای مشروعیت نیاز است. کسی میتواند دیگری را به کار برانگیزد که نسبت به او فرمانروایی داشته و اطاعت از او واجب باشد؛[7] از اینرو، صدور فرمان از شخص دارای صلاحیت، عنصر سازنده تکلیف است. بنابراین، واژه تکلیف در حوزه الزامهای ناشی از قرارداد میان اشخاص کمتر به کار میرود؛ زیرا این واژه درباره اشخاصی که مساویاند و هیچیک بر دیگری برتری و سلطنت ندارند و تنها با رضایت طرفین و انعقاد قرارداد، یکدیگر را به انجام دادن کاری متعهد میکنند، کاربردی ندارد و منشأ مشروعیت آن اراده طرفین است؛ به همین سبب در اینگونه موارد بیشتر از واژه «وظیفه» و یا «تعهد» استفاده میشود.
با این توضیح روشن میشود که در حقوق و فقه اسلامی واژه «تکلیف» درباره توصیههای خداوند به کار میرود و در حوزه روابط اجتماعی افراد صرفنظر از ارتباط آن با خداوند از واژههایی مانند «وظیفه»، «حق» و «تعهد» استفاده میشود. اما چون در نظام حقوقی اسلام قواعد رفتاری میان مردم نیز منشأ مشروعیت الهی دارد و رعایت حقوق و اجرای تعهدات در مقابل دیگران به دستور خداوند است، ممکن است چنین الزامهایی نیز تکلیف نامیده شود.[8]
اصولیان و فقیهان مباحث بسیاری را درباره احکام، تقسیمات، شرایط فعلیت و تنجز تکلیف بیان نمودهاند. از مجموع این سخنان چنین استفاده میشود که تکلیف در حوزه ارتباطی انسان با خدا است و فعلیت و تنجز آن نیازمند قدرت، عقل و آگاهی است.
بنابراین، هرچند تکلیف و وظیفه در معنای لغوی تقریباً مترادف بهکار میروند، ولی تکلیف به نوعی نظر به مقام شارع و دستور دهنده عالی دارد.
هدایت شده از اخبار آموزش و استخدام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢داوطلبان برتر آزمون سراسری بورسیه میشوند
مدیرکل بورس و اعزام دانشجوی سازمان امور دانشجویان:
🔹سازمان امور دانشجویان بیش از یک هزار داوطلب برتر آزمون سراسری ۱۴۰۳ را بورس دانش میکند.
🔹متقاضیان میبایست هنگام انتخاب رشته اعلام آمادگی کنند.
🔗 @MoallemanNews
دکتر طحاننظیف:
اعتبارنامه دکتر پزشکیان توسط اعضای شورای نگهبان امضا شد
سخنگوی شورای نگهبان گفت: اعتبارنامه رئیسجمهور منتخب دکتر مسعود پزشکیان توسط اعضای شورای نگهبان امضا و به دفتر رهبر معظم انقلاب تقدیم شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، دکتر هادی طحاننظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان گفت: اعتبارنامه رئیسجمهور منتخب دکتر مسعود پزشکیان در جلسه صبح امروز (چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳) شورای نگهبان به امضای اعضا رسید و به دفتر رهبر معظم انقلاب تقدیم شد.
در جلسه امروز شورای نگهبان؛
آیتالله جنتی: زندگانی امام حسین (ع) الگویی کامل برای زندگی باعزت است/ کاپیتولاسیون نگاه ظالمانه دولتهای استکباری را آشکار میکند
دبیر شورای نگهبان گفت: زندگانی امام حسین (ع) الگویی کامل برای زندگی باعزت است.
https://www.shora-gc.ir/fa/news/10331/%D8%A2%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%AC%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%B9-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B9%D8%B2%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D9%BE%DB%8C%D8%AA%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B8%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%A2%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF
دومین ویژهنامه آینه اعتماد – ۷/
نظرات برخی از اعضای شورای نگهبان: این نهاد وظایف خطیری دارد/ ملاک شرع و قانون اساسی است
برخی از اعضای شورای نگهبان به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان گفتگوهای کوتاهی درباره این شورا داشتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، برخی از اعضای شورای نگهبان به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان گفتگوهای کوتاهی درباره این شورا داشتند که متن آنها را در ادامه میخوانید:
آیتالله مدرسییزدی: شورای نگهبان شاقول نظام است
آیتالله سیدمحمدرضا مدرسییزدی عضو فقهای شورای نگهبان اظهار داشت: شورای نگهبان شاقول نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ چه در مطابقت مصوبات مجلس شورای اسلامی با شرع و قانون اساسی و چه در نظارت بر انتخاباتها اعم از انتخاباتهای ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری.
وی خاطرنشان کرد: اگر شورای نگهبان به وظیفه خودش به خوبی عمل کند که الحمدلله اینگونه است، نظام جمهوری اسلامی ایران مستقیم خواهد بود.