یکی از دوستان امام باقر(ع) که به خانۀ ایشان آمده بود، دید لباسی که حضرت در داخل خانه پوشیدهاند رنگِ خاص و خیلی متفاوتی دارد.🤔
حضرت وقتی دید که او تعجب کرده است، فرمود✍
این لباس را پوشیدهام به خاطر اینکه همسرم اینطوری دوست دارد.💌
✨دَخَلْتُ عَلَى أَبِی جَعْفَرٍ ع وَ عَلَیْهِ مِلْحَفَةٌ حَمْرَاءُ شَدِیدَةُ الْحُمْرَةِ فَتَبَسَّمْتُ حِینَ دَخَلْتُ فَقَالَ کَأَنِّی أَعْلَمُ لِمَ ضَحِکْتَ ضَحِکْتَ مِنْ هَذَا الثَّوْبِ الَّذِی هُوَ عَلَیَّ إِنَّ الثَّقَفِیَّةَ أَکْرَهَتْنِی عَلَیْهِ وَ أَنَا أُحِبُّهَا فَأَکْرَهَتْنِی عَلَى لُبْسِهَا؛ ⚡️
📚کافی/6/447)
اینکه خانمها برای شوهر خودشان آرایش کنند و برای خیابان آرایش نکنند بحث مفصلی دارد که در اینجا به آن نمیپردازیم.😊
اما بعضیها که احساس کمبود توجه دارند وقتی بیرون خانه میروند خودشان را آرایش میکنند غافل از اینکه کمبود توجه آنها به این روش جبران نمیشود. 💯
مانند کسی که سوار ماشین شده و مدام بوق میزند تا توجه دیگران را به خودش جلب کند💯.
اینها اگر از نظر روحی احساس کمبود توجه نداشتند، نیاز پیدا نمیکردند خودشان را برای دیگران تزیین کنند💢
اینقبیل افراد احتمالاً در یک خانوادۀ خوب تربیت نشدهاند📛
چون یکی از مختصات خانوادۀ خوب این است🔰
که انسان را از نظر محبت و توجه، لبریز میکند😍
اگر در یک خانوادۀ خوب بزرگ شده بودند، نیاز به توجه و محبت دیگران نداشتند، و سعی نمیکردند با جلب توجه دیگران ذهن کسی را درگیر و مشغول خودشان کنند🔻
🍀اللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالعَنْ أعْدَاءَهُم 🍀
🔹🔸🔹
بعثت به معنای یک انگیزش،یک انقلاب ،یک تحول ،یک دگرگونی ،یک رستاخیز.
همان تحولی که در روح نبی ایجاد شد، باید به یک شکلی با یک وضع خاصی، در متن واقعیت اجتماعی انجام بگیرد این می شود همان رستاخیز اجتماعی نبوت.
انبیاء آمدند تا جامعه طبقاتی را به جامعه توحیدی تبدیل کنند.
جامعه توحیدی👈1⃣نفی طبقات
2⃣همه چیز، قانون، سنت، مقررات، آداب ، فرهنگ،بایدازسوی خدا الهام بشود
3⃣همه مردم بندگان خدا هستند.
✅در کلمه انقلاب خونریزی ، کشتار ، دودستگی، ریختن به جان هم نیست.
در تمام جامعه هایی که پیغمبری ظهور کرده، بااین داعیه ظهور کرده؛یعنی آمده تا جامعه راازشکلی غلط از شکلی ناموزون ، از شکلی تؤام با ظلم و جور وستم ،تبدیل کند به شکلی موزون ، به شکلی زیبا ،به شکلی عادلانه.
🔹🔸🔹🔸
📖 برگرفته از رستاخیزاجتماعی نبوت، کتاب طرحکلی #استادسیدعلیخامنهای
هدایت شده از علمداران سرو قامت تعالی (طلاب جانباز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کدام یک از این 🌹شهیدان🌹 شما را متحول می کند❗️
هدایت شده از یاوران نهجالبلاغه✌️
🌹شرح #حکمت3
🔴 بخش هشتم
🔷 2. وظیفۀ دیگران در مقابله با فقر
🔹2.1 وظیفۀ ثروتمندان و اغنیا: امیرالمؤمنین در حکمت 328 میفرمایند: «همانا خدای سبحان روزی فقرا را در اموال ثروتمندان قرار داده است؛ پس فقیری گرسنه نمیماند، جز به کامیابی توانگران و خداوند از اغنیا دربارۀ گرسنگی گرسنگان بازخواست خواهد کرد.» بنابراین، اولاً اغنیا باید بدانند که حق فقرا در اموال آنان است؛ لذا اگر فرصت پیدا کردند که رفع فقر کنند، این موضوع را نباید منت بشمارند، بلکه باید توفیق و سعادت و تکلیف بدانند. به همین دلیل امیرالمؤمنین در حکمت 425 میفرمایند: «خدا را بندگانی است که برای سودرساندن به دیگران، نعمتهای خاصی به آنان بخشیده. تا آنگاه که دست بخشنده دارند، نعمتها را در دستشان باقی میگذارد و هرگاه از بخشش دریغ کنند، نعمتها را از دستشان گرفته و به دست دیگران خواهد داد.» پس اغنیا باید شکر نعمت پولداری خودشان را به جا بیاورند. حضرت در خطبۀ 142 میفرمایند: «آنکس که خدا او را مالی بخشید، پس باید به خویشاوندان خود بخشش کند و سفرۀ مهمانی خوب بگستراند و اسیر آزاد کند و رنجدیده را بنوازد و مستمند را بهرهمند کند و قرض وامدار را بپردازد و برای درک ثواب الهی، در برابر پرداخت حقوق دیگران و مشکلاتی که در این راه به او می رسد شکیبا باشد؛ زیرا بهدستآوردن صفات یادشده، موجب شرافت و بزرگی دنیا و درک فضایل سرای آخرت است.» انشاءالله.
🔹2.2 وظیفۀ حکومت در برابر فقرا: امیرالمؤمنین همۀ مطلب را در بخش سیمای محرومان و مستضعفان در نامۀ 53 خطاب به مالک اشتر مینویسند: «سپس خدا را خدا را دربارۀ طبقات پایین و محروم جامعه که هیچ چارهای ندارند [و عبارتاند از] زمینگیران، نیازمندان، گرفتاران، دردمندان. همانا در این طبقۀ محروم، گروهی خویشتنداری کرده و گروهی به گدایی دست نیاز برمیدارند. پس برای خدا، پاسدار حقی باش که خداوند برای این طبقه معین فرموده است: بخشی از بیتالمال و بخشی از غلههای زمینهای غنیمتی اسلام را در هر شهری به طبقات پایین اختصاص ده؛ زیرا برای دورترین مسلمانان همانند نزدیکترین آنان سهمی مساوی وجود دارد و تو مسئول رعایت آن هستی. مبادا سرمستی حکومت تو را از رسیدگی به آنان بازدارد که هرگز انجام کارهای فراوان و مهم، عذری برای ترک مسئولیتهای کوچکتر نخواهد بود. همواره در فکر مشکلات آنان باش و از آنان روی برمگردان؛ بهویژه امور کسانی را از میان آنان بیشتر رسیدگی کن که از کوچکی به چشم نمیآیند و دیگران آنان را کوچک میشمارند و کمتر به تو دسترس دارند. برای این گروه، از افراد مورد اطمینان خود که خداترس و فروتناند، فردی انتخاب کن تا دربارۀ آنان تحقیق و مسائلشان را به تو گزارش کنند. سپس در رفع مشکلاتشان بهگونهای عمل کن که در پیشگاه خدا عذری داشته باشی، زیرا این گروه در میان رعیت بیشتر از دیگران به عدالت نیازمندند؛ و حق آنان را بهگونهای بپرداز که در نزد خدا معذور باشی. از یتیمان خردسال و پیران سالخورده که راه چارهای ندارند و دست نیاز برنمیدارند، پیوسته دلجویی کن که مسئولیتی سنگین بر دوش زمامداران است. اگرچه حق تمامش سنگین است، خدا آن را بر مردمی آسان میکند که آخرت میطلبند، نفس را به شکیبایی وامیدارند و به وعدههای پروردگار اطمینان دارند. پس بخشی از وقت خود را به کسانی اختصاص ده که به تو نیاز دارند تا شخصاً به امور آنان رسیدگی کنی؛ و در مجلس عمومی با آنان بنشین و در برابر خدایی که تو را آفریده فروتن باش و سربازان و یاران و نگهبانان خود را از سر راهشان دور کن تا سخنگوی آنان بدون اضطراب در سخنگفتن، با تو گفتوگو کند. از رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم بارها شنیدم که میفرمود: ملتی که حق ناتوانان را از زورمندان، بی اضطراب و بهانهای باز نستاند، رستگار نخواهد شد. پس درشتی و سخنان ناهموار فقرا را بر خود هموار کن و تنگخویی و خودبزرگبینی را از خود دور ساز تا خدا درهای رحمت خود را به روی تو بگشاید».
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@nahjolbalagheiam
🔷🔷✨🔹🌿🌹🌿🔹✨🔷🔷
🏴درّ و یاقوت فاطمی🏴
#دُرّ_و_یاقوت_فاطمی2️⃣2️⃣
👈منشأ قدرتِ ستمگران
☑️یک نفر از قوم ثمود، شترِ حضرت صالح را که معجزه اش بود از بین برد اما قرآن این کار را به همه نسبت می دهد «فَكَذَّبُوهُ فَعَقَرُوها...»
☑️بر قوم حضرت شعیب، عذاب شد با این که شصت هزار نفر از آنان اهل معصیت نبودند! جرمشان این بود که بر اهل معصیت غضب نکردند.
قرآن، انسان ها را همانند مسافران یک کشتی می بیند که سرنوشتشان به هم گره خورده است و علاوه بر وظایف فردی، تکالیف اجتماعی نیز دارند که غفلت از آن، سبب می شود ظالمان قدرت یابند و ولیِّ خدا غریب و تنها بماند و حق ضایع شود.
مولای متقیان پس از دفن زهرای شهیده اش، کنار مضجع شریفِ حبیب خدا آمد و عرض کرد:
«....وَ سَتُنَبِّئُكَ ابْنَتُكَ بِتَضَافُرِ أُمَّتِكَ عَلَى هَضْمِهَا...»
ای رسول خدا! دخترت به شما خبر خواهد داد که چگونه امّتت در ستم بر او، همدست شدند.
و نهایتاً غفلت از تکالیف اجتماعی، سبب شد حجت خدا غائب شود.
📌 آن چه که راه ظهور را هموار می کند اهمیت قائل شدن نسبت به همین مسئله است.
زیر بار ظلم نرفتن و تن به ذلت ندادن.
استقامت در راه خدا و مبارزه با ستمگران.
امر به معروف و نهی از منکر.
قدر ولایت را دانستن و پیرو ولیِّ خدا بودن.
🌻#فاطمه_الگوی_نیکویی_برای_من_است🌻
https://eitaa.com/doroyaghoot
هدایت شده از یا مهدی ادرکنی
بہ نام سورهے ڪوثَر بہ عصمٺِ مـادر
بہ نام زینب ڪبرے، شڪوه سر تا سر
شروع شُد غَمِ ڪوچہ، درسٺ آنجا ڪه
شڪسٺ هیبٺِ مردے بہ سختےِ حیدر
#وای_مادرم
#عزادارحضرت_مادر
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ 🤲🌹
🌴🏴❄️🏴🌴