✍چرا ما باید این اندازه از مفاهیم و مبانی دینی خودمان فاصله بگیریم؟! واقعا قدیمی ها اگر فرزندان بیشتری می آوردند، به این دلیل بود که پول بیشتری داشتند؟ یا اینکه اعتقاداتشان به رزّاقیت الهی بیشتر بود؟!
بیایید اندکی در نگاه دین به مسائل اقتصادی، تفکر کرده، آن را با نگاه خودمان به این مسائل، مقایسه کنیم و ببینیم تا چه اندازه میان این دو نگاه، فاصله وجود دارد؟
اگر ما به جهت ترس از مسائل اقتصادی از فرزند دارشدن جلوگیری می کنیم، در صدر اسلام برخی فرزندانشان را از ترس فقر می کُشتند. درست است که میان جلوگیری کردن از فرزنددار شدن و کشتن فرزند، تفاوت بسیاری وجود دارد؛ امّا این دو دسته، یک منطق دارد : ترس از فقر...
خدای مهربان ما به کسانی که فرزندانشان را از ترس فقر می کُشتند، حرفی می زند که ما هم مخاطب آن هستیم:
✨ " وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا" و فرزندان خود را از بیم تنگ دستی مکشید. ما شما و آنان را روزی می رسانیم."
سوره انعام، آیه ۱۵۱
اهل بیت علیهم السلام هم به صراحت درباره این دغدغه سخن گفته اند. بکر بن صالح میگوید: درنامه ای به امام موسی کاظم علیه السلام نوشتم : پنج سال است که از آمدن فرزند ، جلوگیری می کنم؛ چرا که همسرم از فرزند دارشدن، کراهت دارد و می گوید : از آنجا که ما فقیر هستیم، تربیت فرزندان برای ما سخت خواهد بود. ایشان در پاسخ نوشت:
✨ "به دنبال فرزند باش که خداوند روزی فرزندان را می دهد".
الکافی، ج۶، ص۳
نکته: اگر ما به زندگی، نگاه مصرف گرایانه داشته باشیم، هر اندازه هم که از نظر اقتصادی قوی شویم، پولمان را خرج مصرف بیشتر می کنیم، نه اینکه انگیزه بیشتری برای فرزند آوری پیدا کنیم.
🔸استادعباسی ولدی
https://eitaa.com/farzande14
🍃🌺🍃🌸🍃🌺🍃
❌ امروزه یک اشتباه بزرگ در میان جوانان، به صورت فرهنگ در آمده که سالها پس از ازدواج، از خداوند تقاضای فرزند میکنند. این را هم فرهنگ و به قول خودشان، کلاس میدانند.
📛 متأسّفانه برخی از بزرگترها هم به این مسئله دامن میزنند و به جوانترها توصیه میکنند چند سال اوّل زندگی را به دنبال خوشیهایتان باشید، بعد به سراغ فرزند بروید.
❌ این مسئله، هم از نظر پزشکی و هم از نظر تربیتی، اشتباه است.
⚠️ امروزه متخصّصان زنان و زایمان و نازایی میگویند: فرزند اوّل، باید در همان سالهای اوّل زندگی به دنیا بیاید تا باروری پدر و مادر، امتحان شود و اگر مشکلی وجود داشت، هر چه زودتر، قبل از بالا رفتن سن، مداوا انجام بگیرد. از نظر تربیتی هم اشکال دارد.
🔴 امروزه متوسّط سن ازدواج در پسرها، حدود ۲۸ سال است. وقتی پنج، شش سال از ازدواج میگذرد و پای بچّه به خانه باز میشود، دیگر حوصله و انرژی کافی برای تربیت فرزند، وجود ندارد
⭐️استادعباسی ولدی
📚بشقابهای سفره پشت باممان ص۲۶۲
https://eitaa.com/farzande14
😔نسخه ای غربی برای ایران😔
به راستی چه عاملی موجب شد متولیان کشور، سیاست کاهش جمعیت را در پیش بگیرند، و شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» را سر بدهند⁉️
آیا فشار اقتصادی و نظامی بود⁉️
👈و یا اینکه یک نقشه ی از پیش طراحی شده از سوی اجانب برای از بین بردن سربازان توانایی که در سال های بعد قرار بود در عرصه های فرهنگی، اقتصادی، علمی و نظامی خوش بدرخشند و سکان حرکت انقلاب اسلامی را مدیریت و راهبری کنند⁉️
💢سؤال مهمی که آن روزها شاید اگر جواب درستی هم به آن داده می شد با یک ساده اندیشی کنار گذاشته می شد.
❇️در همان دورانی که برخی شعار کاهش جمعیت را سر می دادند، آقای خرازی نقل می کند: من با حضرت آیت الله خامنه ای ملاقاتی داشتم و ایشان فرمودند: فکر می کنم که این یک نقشه ی (برنامه کاهش جمعیت) خارجی باشد، من با این امر موافق نیستم.
https://eitaa.com/farzande14
اظهار محبت به فرزندان
📌 محبت به فرزندان امری درونی است. اما آنچه در این میان آثار تربیتی در پی دارد نحوه ابراز آن است. این امری اختیاری است و والدین میتوانند در پرتو آن زمینه تربیت صحیح را فراهم آورند. چه بسیارند والدینی که در برابر فرزندان خود محبت فراوان دارند، اما آن را ابراز نمیکنند؛ در حالی که محبت وقتی تأثیر گذار خواهد بود که فرد مورد محبت از آن آگاهی یابد.
❇️ امام حسین (علیهالسلام) به عنوان الگوی تربیتی، ابراز محبت به فرزندان را از نیازهای ضروری آنان میدانند و در قالبهای گوناگون به ابراز آن میپرداختند.
گاه با در آغوش گرفتن
و به سینه چسبانیدن خردسالان،
زمانی با بوسیدن آنان
و گاه با به زبان آوردن کلمات محبت آمیز.
«عبیدالله بن عتبه» میگوید: نزد حسین بن علی (علیهالسلام) بودم. ایشان فرزندشان سجاد را صدا زد، در آغوش گرفت و به سینه چسبانید، میان دو چشمش را بوسید و سپس فرمود:«پدرم به فدایت باد، چقدر زیبایی.»
https://eitaa.com/farzande14
🖤🖤🖤🖤
شیر مادر
در این غزل فقط سخن از شیر مادر است
احساس من به پنج تن از شیر مادر است
می خواست یک پسر که شوم خادم الحسین
گر خادمم، و سینه زن از شیر مادر است
🖤
با گریه ریخت شهد ولایت به کام من
این شور و حال و اشک من از شیر مادر است
او گفت یا علی بگو از جا بلند شو
این ذاکر علی شدن از شیر مادر است
🖤
بر تن، محرم و صفر و فاطمیه ها
رنگ سیاه پیرهن از شیر مادر است
رفتند یک گروه به دنبال معصیت
دنبال هیئت آمدن از شیر مادر است
🖤
برداشتم علامت و گفتم، علی مدد
زیر عَلَم قدم زدن از شیر مادر است
🖤
گفتم عَلَم، دلم از ابالفضل یاد کرد
عباس، شیر صف شکن از شیر مادر است
🖤
من عاشق مرام ابالفضل حیدرم
عشقم به میر ممتحن از شیر مادر است
🖤
در کفشداری حرمش خادمش شدم
این خلعت شرف به تن از شیر مادر است
🖤
با شعر خود مدافع زهرا شدم، یقین
غوغای من به انجمن از شیر مادر است
🖤
از روضه ام ملایکه هم ضجه می زنند
این نوحه های پر محن از شیر مادر است
🖤
پشت بقیع، ناله زدم تا سحرگهان
در دل محبت حسن از شیر مادر است
https://eitaa.com/farzande14
نکاتی که والدین باید در مجالس عزاداری رعایت کنند....
1- کودک را نباید به مدت طولانی در عزاداری نگه داشت به ویژه در تاریکی.
2- عزاداری نباید مانع بازی او شود حتی بهتر است در یک فضای مناسب بازی کند و صدای روضه غیر مستقیم به او برسد.
3- کودکانی که در سنین پایین هستند و فرق گریه بر امام حسین (ع) با انواع دیگر گریه را نمی دانند از گریه کردن مادران خود ناراحت می شوند و دچار اضطراب و ناامنی می گردند و چه بسا خاطره بد از این مجالس در یادشان باقی بماند. حتی المقدور در مجالسی که روضه ی باز خوانده می شود و یا برخی افراد با فریاد غیر متعارف به خودشان لطمه می زنند حضور نیابید و در مقابل کودک خردسال خود گریه و شیون نکنید و در این ساعات در فضای دیگر با فرزند خود بازی کنید و یا حواس او را پرت کرده و بیشتر در زمان سخنرانی و یا سینه زنی درمجلس حضور یابید.
4- وسایلی مانند پرچم، طبل کوچک، شال و کتابهای عکس دار امامان را در حد توان برای او تهیه کنید.
5- مجالسی را انتخاب کنیم که همخوانی بیشتری با کودکمان دارد و نظر او را دراین مورد ترجیح دهیم و خاطرات خوب، محفل اجتماعی و دوستی های ارزشمندی را برای او فراهم کنیم.
6- کودک باید در مراسم عزاداری هم کودکی کند؛ نباید طوری شود که از این مجالس دلزده شود. نباید انتظار داشت کودکان دراین مجالس مانند بزرگسالان بنشینند و عزاداری کنند.
7- برای کودکان حتما مقداری غذا،کاغذ و مداد یا وسایل اسباب بازی کوچک همراه داشته باشید تا حوصله کودک سر نرود.
https://eitaa.com/farzande14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️با یه ملحفه و دوتا چوب
برای بچه های بیمارستان غزه،سینما درست کردن تا بار روانی از دست دادن خانواده هاشون و جنگ رو کم کنن...
قسمت غم انگیز اینجاست
همین دیزنی که دارن میبینن،حامی مالی بمباران شونه!
https://eitaa.com/farzande14
هدایت شده از ساکنین پلاک "8"
📄برشی از زیارتنامه_حضرت_زهرا سلام الله علیها
بسم الله الرحمن الرجیم
يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللّٰهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صابِرَةً ، وَزَعَمْنا أَنَّا لَكِ أَوْلِياءٌ وَ مُصَدِّقُونَ وَصابِرُونَ لِكُلِّ مَا أَتَانَا بِهِ أَبُوكِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ ، وَأَتىٰ بِهِ وَصِيُّهُ ، فَإِنّا نَسْأَلُكِ إِنْ كُنَّا صَدَّقْناكِ إِلّا أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِيقِنَا لَهُما لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنا
بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنا بِوِلايَتِكِ
السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ رَسُولِ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ نَبِيِّ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ حَبِيبِ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ خَلِيلِ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ صَفِيِّ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ أَمِينِ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ خَيْرِ خَلْقِ اللّٰهِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ أَفْضَلِ أَنْبِياءِ اللّٰهِ وَرُسُلِهِ وَمَلائِكَتِهِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا بِنْتَ خَيْرِ الْبَرِيَّةِ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا سَيِّدَةَ نِساءِ الْعالَمِينَ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَالْآخِرِينَ ، السَّلامُ عَلَيْكِ يَا زَوْجَةَ وَلِيِّ اللّٰهِ وَ خَيْرِ الْخَلْقِ بَعْدَ رَسُولِ اللّٰهِ
◼️◼️◼️
23.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #استاد_شجاعی
√ ماجرای خلقت حضرت زهرا سلاماللهعلیها
و نزول ایشان با هیبت یک بانو به زمین.
#تربیت_فرزند_۲۹
🔰 تربیت فرزنداز دیدگاه امام علی (علیه السلام)
📌مراحل آغازین تربیت ازمنظر امیرالمومنین علیه السلام
📌مراسم تولد👇
🔷 یکی دیگرازمستحبات ولادت نامگذاری کودک بود.
🎇امام باقر علیه السلام میفرما یند: صادقترین اسامی ؛نامهایی است که حکایت ازعبودیت و بندگی خدا کند برترین نامها اسامی انبیاست.
⬅️وقتی امام حسن مجتبی علیه السلام متولد شدو قنداقه او را به دست امیرالمومنین علیه السلام دادند .حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند:ای امیرالمومنین (علیه السلام)نام نیکو برای فرزندم انتخاب کن. حضرت پاسخ دادمن از رسول خدا پیشی نمیگیرم.
پس کودک را در جامه ای پیچاند و خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله رفت
🎇 رسول اکرم صلوات الله علیه با مشورت حضرت جبرئیل اولین فرزند امیرالمومنین علیه السلام را حسن نامید.
📌ازدیگر آداب ولادت فرزندانجام عقیقه است.
امیرالمومنین علیه السلام توصیه میکننددرروز هفتم برای فرزندانتان عقیقه نماییدو به مقدار وزن موهای سر فرزندتان نقره صدقه دهید رسول خدا صلی الله علیه و آله نسبت به حسن وحسین و سایرفرزندانش چنین رفتارنمود.
📌 یکی دیگرازآداب ولادت فرزند ختنه کردن نوزاد پسراست که از احکام واجب اسلام است.
که این کارآثار بهداشتی سودمند ی برای او دارد.
🎇امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند فرزندان خود را روزهفتم ختنه کنیدوگرما و سرما شمارا از این کاربازنداردکه این باعث پاکیزگی بدن نوزاد است.
👈 ادامه دارد......
🌹مادری موفق🌹
📌 مریم اردبیلی مادری چهل ساله با پنج فرزند است که در سال ۷۱ همزمان با ورود به دانشگاه در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی ازدواج می کند و از همان دوران دانشجویی فعالیت های خود را شروع کرده است.
👈 پنج سال مدیریت امور بانوان و خانواده استان فارس و مشاور استاندار در امور بانوان، بخشی از فعالیتهای او در آن برهه است.
پس از آن در حوزه علوم پزشکی، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه میشود و در سالهای اخیر نیز به سبب علاقه مندی، در مقطع دکترای رشته آینده پژوهی تحصیل کرده و تز پایان نامه خود را، آیندهنگاری جمعیت انتخاب کرده است.
✅ نقش مادری و همسری منافاتی با فعالیت های اجتماعی ندارد.
╭═🌸💠🌸═╮
@farzande14
🍃🌺🍃🌸🍃🌺🍃
🌹 خانه دار، اما آتش به اختیار🌹
از استاد برجسته اخلاق، جناب مرتضی آقا تهرانی، (مجتهد و دارای دکترای علوم تربیتی) پرسیدم من که یک خانم خانه دار هستم، چگونه می توانم به فرمان آتش به اختیار رهبرمان عمل کنم؟
ایشان خیلی ساده و صریح پاسخ دادند: "با فرزندآوری و تربیت صحیح آنها" (۱۳۹۶/۳/۲۹
https://eitaa.com/farzande14
اظهار محبت به فرزندان
📌 محبت به فرزندان امری درونی است. اما آنچه در این میان آثار تربیتی در پی دارد نحوه ابراز آن است. این امری اختیاری است و والدین میتوانند در پرتو آن زمینه تربیت صحیح را فراهم آورند. چه بسیارند والدینی که در برابر فرزندان خود محبت فراوان دارند، اما آن را ابراز نمیکنند؛ در حالی که محبت وقتی تأثیر گذار خواهد بود که فرد مورد محبت از آن آگاهی یابد.
❇️ امام حسین (علیهالسلام) به عنوان الگوی تربیتی، ابراز محبت به فرزندان را از نیازهای ضروری آنان میدانند و در قالبهای گوناگون به ابراز آن میپرداختند.
گاه با در آغوش گرفتن
و به سینه چسبانیدن خردسالان،
زمانی با بوسیدن آنان
و گاه با به زبان آوردن کلمات محبت آمیز.
«عبیدالله بن عتبه» میگوید: نزد حسین بن علی (علیهالسلام) بودم. ایشان فرزندشان سجاد را صدا زد، در آغوش گرفت و به سینه چسبانید، میان دو چشمش را بوسید و سپس فرمود:«پدرم به فدایت باد، چقدر زیبایی.
https://eitaa.com/farzande14
🍃🌺🍃🌸🍃🌺🍃
🌺مامان جون
🌺باباجون
💖حق حیات رواز من نگیرید
https://eitaa.com/farzande14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانواده ۸ نفره آقا مهدی
👈فرزند شیرینی زندگی😍
#فرزندآوری
لطفا برای دوستانتون هم بفرستید
و در این خیر کثیر و
دعوت به داشتن این هدیه الهی شریک باشید
🌸🌸🌸🌸🌸
@farzande14
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پدرا،مادرا،مراقب باشید عاق اولاد نشین
سلام صبح بخیر✋
💖دعای صبحگاهی💖
رَبِّ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَةً طَيِّبَة اِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء🤲
آل عمران/۳۸
@farzande14
#فرزندپروری
#عزت_نفس
راه های افزایش عزت نفس در کودکان :
۱.شب هر کاری دارید کنار بزارید و برای فرزندتون قصه بگید.
۲.اشتباهش را ببخشید.
۳.خوبیهاشو بزرگ کنید.
۴.به حرفاش خوب گوش بدید.
۵.بی دلیل بغلش کنید و ببوسید.
۶.با دیگران مقایسه ش نکنید.
۷."اگه نکنی وای بحالت" رو نگید.
۸.گاهی باهاش کارتون هایی که دوست داره ببینید.
۹.بهش نگید" تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن".
۱۰.اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید.
۱۱.در سفر تلفن کنید و به او بگویید دلتان تنگ شده.
۱۲. بهش القای بینش کنید : میدونم از عهده ی انجام آن بر میایی.
۱۳.روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید.
۱۴.برای تفریح و بازی وقت بزارین.
استاد_عباسی_ولدی
شما از کجا مطمئنید تربیت یک فرزند، راحت تر از تربیت چند فرزند است؟
اگر تربیت را طور که واقعیت تربیت است، بخواهید اجرا کنید، بدون شک، تربیت یک فرزند، به مراتب سخت تر از تربیت چند فرزند است.
یکی از اصلی ترین عوامل تاثیر گذار در تربیت فرزند - که از دغدغه های پدران و مادران هم هست ؟- پرکردن وقت بچه، آن هم به صورت مفید است. در این هم تردیدی نیست بهترین چیز برای پر کردن وقت کودک، یک کودک دیگر است. اگر بچه ها با دیدن بچه ها خوشحال میشوند و از محیط هایی که کودکان در آن هستند، استقبال می کنند، به جهت آن است که نوع آفرینش آنها به گونه ای است که در کنار یک کودک هم سن و سال خود، احساس آرامش می کنند. حالا خانواده هایی که یک فرزند دارند، این خلا را چگونه پر می کنند؟ چند پدر یا مادر پیدا می شوند که خودشان نقش فرزند دیگر را برای بچه شان بازی کنند؟ حالا اگر هم پیدا شود، مگر پدر یا مادر، جای فرزند دیگر را می گیرد؟
بسیاری از تک فرزند ها، وقتشان را پای رایانه و تلویزیون میگذرانند. برخی از اینها به مهد کودک رفته اند. برخی از اینها به شدت از محیط خانه فراری شده و به محیط بیرون از خانه متمایل شده اند.
سخت ترین مرحله از تربیت، تربیت فرزند اول است. اگر فرزند اول خوب تربیت شده باشد و فاصله سنی میان فرزندان هم به صورت استاندارد مراعات شود، فرزند اول، یک کمک کار تربیتی بسیار خوب برای تربیت فرزندان دیگر است. فرزند اول در حکم خشت اولی است که معمار می گذارد. اگر خوب تربیت شود، الگویی برای فرزندان دیگر می شود.
📚 ایران، جوان بمان
==🌸💠🌸==
@farzande14
🌹جایگاه رزق انسان درعالم هستی🌹
پيامبر(ص) فرمودند:
حتي اگر بنده خدا از رزقش فرار هم بكند، رزقش او را دنبال مي كند تا به او برسد، همان طور كه مرگ، انسان را دنبال مي كند تا به او برسد.
📚 مستدركالوسائل، ج 13 ص 31
👈 وقتی یک فرزند متولد می شود، خداوند متعال با تولد این بچه روزی او را هم به همراه او به دنیا می فرستد.
پس وقتی ما به خاطر نبود روزی از فرزندآوری خودداری میکنیم در واقع با تاسف باید گفت این نشان دهنده عدم ایمان ما به رزاق بودن خداست.
🔺مبادا روزی برسد که خودمان از این همه کوتاهی در حفظ نسل آینده پشیمان شویم و دیگر هیچ کاری از هیچ کسی ساخته نباشد.
#رازقیت_الهی
╭═🌸💠🌸═╮
@farzande14