🍃نگران #خساست بچههای خردسال نباشید
🔸خودمحوری در بچهها بعد از ۳ تا ۴ سالگی به تدریج با حس مشارکت جایگزین میشه.
🔸بچههای ۳، ۴ ساله به شدت به وسایل شخصیشون علاقهمندن که این علاقهمندی ناشی از درک محدود اونها نسبت به محیط اطراف و قوی بودن حس خودمحوریشون هست.
🔸حتی خیلی از بچهها تو سن پایین حتی اسباببازیهای دوستاشون رو هم متعلق به خودشون میدونن.
✅در این شرایط، اول باید سن کودک رو در نظر گرفت، و بعد با تشویق و توضیح به زبان کودکانه حس مشارکت رو به کودک یاد داد.
🔸زور و اجبار کردن، اشتباهیه که باعث تشدید لجبازی و تثبیت رفتار های خودمختارانه کودک میشه، اجازه بدید کودک خودش تصمیم بگیره کدوم اسباب بازیش رو با دوستش شریک بشه.
@farzandparvarimosbat
🌹 #تنبیه در ایجاد تغییر در کودکان موثر نیست!
🌹چرا؟
چون شما با تنبیه، بچه را فقط ازانجام یک کارمخرب،منع میکنید ولی بهش یاد نمیدهید کدام کار را و چطور باید انجام بدهد!
اگرچه با تنبیه، میتوانید مانع از بروزیک رفتارمخرب درفرزندتان شوید؛ ولی بعدازچندساعت یا چندروز،آن رفتارمخرب بر میگردد و شما چارهای ندارید جز اینکه به شدت تنبیهتان اضافه کنید تا این بار بتوانید جلوی بروز آن رفتار را بگیرید و این چرخه مخرب همینطور ادامه پیدا میکند...
🌹عادت به تنبیه اتفاق شایعی است، یعنی اگر با تنبیه تا دو روز بتوانیم جلوی رفتاری را بگیریم، دفعه بعد، با همان تنبیه، فقط میتوانیم تا دو ساعت از بروز آن رفتار جلوگیری کنیم. چون همینطور که شدت تنبیه بیشتر میشود شدت «مقاومت به تغییر» هم در بچه بیشتر میشود. اینطور نیست که ما هی تنبیه کنیم و هی بچه سر عقل بیاد، کار به جایی میکشه که بلافاصله بعد از تنبیه، همان رفتار با شدت بیشتری بروز داده میشود. به همین دلیل گفته میشه تنبیه شاید نتواند رفتار بچه را بهتر کند ولی رفتار والد را قطعا بدتر میکند!
🌹تنبیه آسیب دیگری هم دارد و آن اینکه بچهها استادانه یاد میگیرند که بواسطه تنبیه، توجه والدینشان را جلب کنند.
مثلا این پیام نهفته در تنبیه که “وقتی تو برادرتو میزنی، هر جای خونه که باشم، توجهم به رفتار تو جلب میشه، پس دفعه بعد اگه توجه منو خواستی جلب خودت کنی، تلاش کن تا برادرت رو بزنی. در این صورت من بلافاصله سر و کلهام پیدا میشه و میام سراغت”!
🌹والدین عزیز، وقتی فرزندت را تنبیه میکنید، در واقع دارید به او خشن بودن را در قبال چالشهای زندگی یادش میدهید. شما دارید فریاد زدن، جیغ کشیدن، کتک زدن و عصبانی بودن را به او یاد میدهید، پس اگه فرزندتان در مواقع ناکامی، خشونت آمیز واکنش داد، نباید خیلی جا نخورید!
🌹برای اموزش سالم و اصلاح رفتار فرزندان، نیاز هست که اول والدین بر خود مسلط باشند و در مواقع خشم از اعمال تنبیه اجتناب کنند؛ کودکان از برخورد والدین برای تقلید رفتار و اموختن الگوهای مقابله ای در اینده ، الگوبرداری میکنند.
@farzandparvarimosbat
🌹«دلبستگی ایمن» چیست و تفاوت آن با «وابستگی کودک» چیست؟
برای اینکه کودک شما دلبسته ایمن باشد، یکی مهمترین چیزهایی که شما به عنوان والد به فرزندانتان میدهید احساس امنیت بنیادین است.
🌹امنیت بنیادین چیست و چه کاری باید انجام دهیم که کودکمان امنیت بنیادین داشته باشد؟
امنیت بنیادین شامل:
۱- ثبات در خانه
۲- امنیت
۳- پذیرفته شدن
۴- توجه، محبت و نوازش
اگر کودک ما #امنیت بنیادین داشته باشد، او یک دلبسته ایمن است. ۳ سال اول زندگی و پس از آن ۷ سال اول زندگی کودک بسیار مهم است و رفتارها، عملکردها و تصمیم های بعدی زندگی کودک تاحدودی به نحوه زندگی او و تجربیات او در این چند سال مربوط میشود.
لازم است تا:
🌹 کودک به مراقب های مختلف و متعدد سپرده نشود
🌹غیبت طولانی و ناگهانی والدین میتواند به #دلبستگی ناایمن و اضطراب منجر شود
🌹در سال های اول، نیازهای اساسی کودک هم جسمانی و هم روانی ، به حد کافی و به موقع پاسخ داده شود
🌹محبت ، توجه ، نوازش ،مناسب برای سلامت روان کودک بسیار مهم است
🌹دوست داشتن و پذیرش بدون قیدو شرط کودک
🌹پرهیز از دعوای پدر و مادر مقابل کودک
🌹عدم استفاده از تهدید و قهر کردن طولانی با کودک
@farzandparvarimosbat
🌷 #محبت به فرزندان و توصیه های پیامبر (ص) در این خصوص
🔹 در آموزه های دینی به محبت به بچهها و همدلی با آنها بسیار سفارش شده است و این مسئله در مورد دختران پر رنگ تر از پسران است؛ زیرا دختران نسبت به پسر ها از حساسیت بالاتری برخوردارند و محبت به آنها سلامت روح و حتی جسم آنها را در پی خواهد داشت و متعاقبا بر سلامت جامعه اثرگذار است.
🔸عدم برخورداری دختر از مهر والدین مشکلات زیادی را ایجاد می کند؛ این دختران در آینده، افرادی عاجز و در مواجهه با مشکلات از حل آنها ناتوان خواهند بود.
از سوی دیگر، تحقیقات نشان داده یکی از عوامل به انحراف کشیده شدن دختران در بزرگسالی عدم بهره مندی از مهر و محبت پدر و مادر است که باعث می شود آنها این مهر و محبت را در خارج از منزل و از طریق نادرست جست و جو کنند.
🌷در همین رابطه امام رضا علیه السلام از قول پیامبر صلوات الله علیه می فرمایند:
«انَّ اللهَ تبارکَ و تعالی علی الاَناثِ ارقّ منه علی الذکور»؛ خداوند نسبت به دختران مهربان تر از پسران است.
همچنین حضرت رسول (ص) فرمودند:
« من فرحَ اِبنَتَه فَکَاَنَّما اعتقَ رَقَّبَهُ مِن ولدِ اسماعیلَ»؛ کسی که دختر بچه خود را شادمان کند، مانند کسی است که بنده ای را از فرزندان اسماعیل، آزاد کرده باشد.
✅ اهمیت دختران از نگاه دین:
🔹دین اسلام همواره برای زنان و دختران اهمیت ویژهای قائل بوده و بخصوص سفارش های فراوانی از ائمه علیهم السلام در مورد دختران در متون دینی و روایات وارد شده است.
در روایات اسلامی پسران بعنوان نعمت های خدا و دختران بعنوان حسنات الهی ذکر شده اند و این در حالی است که حسنات در اسلام مورد پاداش خدا هستند و نعمت ها مورد بازخواست و سوال خداوند قرار می گیرند.
پیامبر (ص) نیز در این مورد فرموده اند: «خیرٌ اولادکُم البَنات» بهترین فرزندان شما دختران هستند.
🔸دختران نقش بسیار مهمی در خانواده و جامعه دارند. آنها در آینده مسولیت اداره کانون خانواده را که مهم ترین عنصر یک جامعه است، عهده دار می شوند و وظیفه ی تربیت نسل های آینده نیز به عهده آنهاست. اگر یک دختر به خوبی تربیت شده وبرای زندگی خانوادگی و اجتماعی آماده شود، می تواند سعادت و خوشبختی نسل آینده را تضمین کند.
🔺اما اگر این دختر در دوره ی تربیت خود با آسیب ها و مشکلات روحی و جسمی روبه رو شود نمی توان از او انتظار داشت در آینده وظایفی را که بر عهده دارد به نحو احسن انجام دهد و نقش مثبتی در خانه و اجتماع داشته باشد. به همین دلیل است که تربیت دختران باید به طور خاص مورد توجه پدر ها و مادر ها قرار گیرد.
🌷پیامبر اسلام (ص) در خصوص پاداش تربیت دختران نیز می فرمایند:
من کانت له اَبنَةٌ فاَدَبها واحسنُ ادبِها، و علمها فاحسن تعلیمَها؛ فاَوسَعَ علیها من نِعَمِ اللهِ التی اسبقَ علیه، کانت له مَنّعةُ و سِترا من النّار.
کسی که دختری دارد باید او را به بهترین نحو تربیت کند و غذای خوب و شایسته برایش فراهم کند و نعمت هایی که خداوند بر او ارزانی داشته را بر دخترش گوارا دارد و از او دریغ نورزد که چنین پدری در قیامت از آتش دوزخ نجات خواهد یافت.
#تربیتدینی
@farzandparvarimosbat
🔷اگر قبل از سن مدرسه یعنی ۷ سالگی خواندن و نوشتن را به کودک یاد دهید، ممکن است سه اتفاق پیش آید:
🔹#فشار زیادی به مغز کودک وارد می شود.
🔹احتمالا از وقت بازی او کم کرده اید و به این آموزش پرداخته اید و نیاز اساسی او در سن خودش را نادیده گرفته اید .
🔹این کودک وقتی به کلاس اول می رود همه چیز بلد است و یا بی انگیزه می شود و یا فخر فروشی می کند که بلد است و بچه های دیگر بلد نیستند.
🔹چون درسی که معلم میدهد برای کودک تکراری است عادت می کند که به تعلیم و آموزش بی توجه شود و این موضوع برای سالهای تحصیلی بعدی او مضر است.
✅هر چیز در موقع مناسب خودش باید باشد، اصلا عجله نکنید.
@farzandparvarimosbat
⁉️درسته به کودک بگیم «اینکارو کن تا مامان دوست داشته باشه» ؟!
#محبتمشروط
@farzandparvarimosbat