💠هدیه و #عیدی_دادن به کودکان و اصول آن:
🌷مقدار کمی پول با توجه به سن و سال بچهها برای عیدی در نظر بگیریم؛ نباید گرانقیمت و آنقدر زیاد باشد که باعث چشم و همچشمی شود.
🍃برای بچههای بزرگتر مبلغ بیشتر و برای کودکان کوچکتر مبلغ کمتری در نظر بگیریم ولی اگر قراره همزمان به چند کودک عیدی بدهیم باید مبلغ همه به یک اندازه باشه.
🌷برای کودکان کوچکتر بهتره تعداد اسکناس ها بیشتر باشه چون برای بچه ها در این سن تعداد اسکناس بر مبلغ اون اولویت داره.
🍃عیدی بچه هارو را از اونها نگیرید. بعضی از والدین پولهای عیدی کودکان رو از آنها میگیرند تا براشون نگه دارند اما بچههارو از لذت عیدی داشتن و خرید کردن محروم میکنند. تقویت هوش مالی و درک مفهوم #مدیریت_مالی از سنین کودکی شکل میگیرد.
🌷 بهتر هست تا عیدی بچهها رو به خود اونها بدیم و بهشون #حق_انتخاب بدیم؛ در سنین پایینتر والدین اونهارو به مغازه ببرند و ضمن توضیحی که درمورد مقدار پول و توان خرید وسیله یا خوراکی براشون میدهند، از خود بچهها بخواهند که اسباببازی یا چیز دیگهای رو انتخاب کنند.
و یا از پیش، قلک پس انداز برای کودک تهیه کنید یا با کاردستی باهم بسازید.
تصمیم گیری را به عهده خود کودک بگذارید و فقط با توضیحاتتون انتخاب ها و پیامد هر انتخاب رو براشون واضح کنید.
🍃با الگو بودنمون در رفتار (به جای گفتار) ، به کودکان آموزش میدیم که در صورت دریافت هدیه، تشکر کنند.
🌷 با نوع کلام و رفتار خودمون هست که میتونی م به بچه ها یاد بدیم که دادن عیدی یا هدیه از طرف بزرگترها جزو واجبات نیست و اگر بزرگتری هدیه ای میده لطف میکنه. پس مقابل آنها درمورد کمیت عیدی صحبت نکنیم و شخص عیدی دهنده را قضاوت نکنیم. اینگونه کودک فردی #قدردان خواهد شد.
✅کودکان بسیاری از مفاهیم و آداب اجتماعی رو از طریق مشاهده یاد میگیرند؛ کافی هست تا الگوی رفتاری مناسبی در اختیار آنها قرار دهیم.
@farzandparvarimosbat
🌼در مهمانی های عید حواسمون به نحوه تعامل با بچه های #کمرو باشه؛
🍃پیش از حضور در جمع، شرایط و افراد حاضر را همراه با ایجاد حس خوب برایش توصیف کنید و آمادگی ذهنی ایجاد کنید.
🌼کمی به کودک زمان دهید تا افراد را ببیند و محیط برایش ایمن جلوه کند تا رفتهرفته بتواند ارتباط برقرار کند.
🍃هرگز با تحت فشار گذاشتن کودک و اجبار، کودک رو وادار به برقراری ارتباط نکنید و ناگهانی در شرایط صحبت کردن قرار ندهید.
🌼اجازه ندهید به زور کسی کودک را بغل کند و ببوسد، و کودک را هم وادار نکنید؛ حتما از پیش از خودش بپرسید دوست دارد بغل کسی برود یا نه؛ این مهم در شکل گیری مفهوم #حریم و #حفاظت از خود نقش کلیدی دارد❗️
🍃اگر از کودک شما سوالی میپرسند، به جای او پاسخ ندهید ؛ تنها شرایط ایجاد آرامش و گفتگو را برای کودک فراهم کنید تا هر زمان مایل بود صحبت کند.
🌼شرایطی را ایجاد کنید تا کودک از طریق پیدا کردن علایق و مهارت هایش ، اشتیاق به برقراری اتباط پیدا کند؛ حتما وسایل کمک کننده برای ایجاد ارتباط مثل اسباب بازی گروهی به همراه داشته باشید.
🍃تا میتوانید به دنبال آموزش مهارت، تجربه های موفقیت در موقعیت های اجتماعی برای کودک ایجاد کنید تا #اعتماد_بنفس او بالا رود.
#عید_نوروز
#کمرویی
@farzandparvarimosbat
🌼 به زور از بچهها سلام نگیرید ❗️
🔸معمولا بچهها موقع ورود به یه محیط جدید احساس #غریبی میکنن، توی روزهای نوروز که بچهها با آدمهای جدید آشنا میشن، انتظار نداشته باشین سریع با بقیه گرم بگیرن.
🌼فضا رو براشون آماده کنید و بهشون زمان بدید؛ اینطوری هم به بچه ها کمک کردیم تا راحت تر به محیط اعتماد کنن و وارد ارتباط بشن و هم #حریم اونها رو حفظ کردیم.
🔸 هرگز از اجبار و سرزنش استفاده نکنید ❗️
#تربیت_فرزند
#تربیت_کودک
#مهمانی
#عید_نوروز
@farzandparvarimosbat
🌙حلول #ماه_رمضان مبارک 🌙
🍃چگونه نوجوانهامون رو به روزه گرفتن دعوت کنیم؟
💠 بخش اول 💠
🌼 به ویژگی های خاص دوره نوجوانی توجه داشته باشیم:
دوره نوجوانی؛ دوره هویت یابی، استقلالطلبی، دلیلخواهی، کشف و کنجکاوی، خودمحوری ، زودرنجی و تاثیرپذیری بالا از گروه همسالان است.
🔸هرگز بیاحترامی نکنید:
همیشه با محبت و با احترام با نوجوانتون گفتگو کنید، اگر بیاحترامی کنید و با کنایه و طعنه به نوجوانتون تذکر و حس ناتوانی بدید، زمینه لجبازی و بی علاقگی #نوجوان فراهم میشه.
🔹انجام اعمال دینی رو با احساس مثبت ، حس مهم بودن و بزرگی همراه کنید:
احساسی که در بچه ها ایجاد میکنیم در درونی شدن اعمالشون نقش اساسی داره. برای بچه ها توضیح بدید که چون بزرگ شدن ،جور دیگه روشون حساب میکنید و از طرف خداوند دعوت شده اند.
🔸 مقایسه، اجبار و تهدید نکنید:
به جای آن، به توانمندی ها و خوبی های #نوجوان تاکید داشته باشید و درصدد همراهی، ایجاد احساس مثبت، کار کردن روی افکار و باور ها و فراهم کردن الگوهای رفتاری مناسب باشید.
🔹فقط از روشهای کلامی استفاده نکنید
روشهای کلامی همراه با مهر و محبت بسیار تاثیرگذاره، در کنارش راهکارهای غیر مستقیم رو هم به کار ببندید، هدیه بدید، کتاب بخرید، به مسجد برید، شرایط عضویت فرزندتون رو در #گروه_همسالان مناسب فراهم کنید و از همه مهمتر با رفتارتون دعوتکننده به دین باشید.
🔸 عجله نکنید و ناامید نشید
باید برای #تربیت_دینی وقت بگذارید و برنامهریزی کنید، نظم و استمرار برای دعوت صحیح بچه ها لازمه، ناامید نشید و با نهایت دوستی و خیرخواهی به وظیفه خودتون عمل کنید و راهکارهای جدیدی رو امتحان کنید.
#تربیت_معنوی
#ماه_رمضان
@farzandparvarimosbat
🌙🌙
🍃چگونه نوجوانهامون رو به #روزه_گرفتن دعوت کنیم؟
💠 بخش دوم 💠
🔹صبورانه و گام به گام دعوت کنید
اگه فرزندمون به لحاظ جسمانی ضعیفه، برا سحر بیدارش کنیم و اجازه بدیم کنار خانواده، فضای #ماه_رمضان رو درک کنه و تا جایی که توانست روزه بگیره و وقتی دچار مشقت شد روزه اش رو افطار کنه.
🔸 آمادگی روانی ایجاد کنید
نوجوان باید به لحاظ روانی خودش رو آماده #روزه_گرفتن ببینه و به خودش #اعتماد داشته باشه که میتونه روزه بگیره.
برای ایجاد این آمادگی ،مهمه والدین به بچه ها تلقین نکنند که روزه سخته و تو نمیتونی، مدام از سختی ماه مبارک صحبت نکنند، بلکه از برکات این ماه سخن بگویند، فضای خونه رو برای روزه گرفتن آماده کنند، از توفیقات الهی برای روزه گرفتن بگویند تا #آمادگی_روانی هم ایجاد بشه.
🔹به آمادگی اعتقادی توجه کنید
به بچه ها کمک کنیم اهمیت اعمال رو با فواید و آثار مثبت اونها درک کنند، لازمه نوجوان، با حس خوب، به روزه به عنوان یک تکلیف دینی نگاه کنه، از منابع مناسب استفاده کنید و براشون توضیح بدید با روزه گرفتن به خدا نزدیک ترند، به قدرت #صبر و #خودکنترلی دست پیدا میکنند.
لازمه والدین اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشند.
🔸از تاثیر گروه همسالان و محیط های اجتماعی غافل نشید:
بچه ها در نوجوانی تاثیرپذیری بسیار زیادی از دوستان و اطرافیانشون دارند پس با ارائه الگو های مناسب و ایجاد گروه دوستان سالم، فضا رو برای نوجوان فراهم کنیم.
#روزه
#تربیت_دینی
#ماه_رمضان
@farzandparvarimosbat