#سوال
سلام عزیزم شبتون بخیر من پسری ۶ ساله دارم چند وقت خیلی عصبی شده تا یه چیزی بهش میگم میگه مامان نگو اعصابم خورد .تورا خدا راهنماییم کنید پسرم خیلی خوب بود حتی الان خیلی باهام خوب نیس
یه راهنمایی دیگه ام اینکه خیلی به فندک وسیگار فک میکن بعضی وقتها یه چی میزاره دم دهنش ومثل سیگار میکش تورا خدا کمکم کنید چیکارکنم ک به این چیزا فک نکن واز یادش بره
✅در دوران #بلوغ با فرزندانمان چگونه باید رفتار کنیم؟
🔹روابطی دوستانه با فرزند خود برقرار کنید
سعی کنید مطابق علم و با جریان فکری و علایق فرزندانتان همراه شوید و راجع به موضوعات مورد علاقه اش صحبت کنید، با علاقه به حرف هایش گوش دهید و با او در ارتباط باشید تا از علایقش با خبر شوید. با استفاده از این روابط دوستانه می توانید تجربه ها و اطلاعات خود را در زمینه های مختلف به او انتقال دهید. همیشه حامی او باشید تا بتواند به راحتی به شما اعتماد کند و از شما مشاوره بخواهد.
🔸دوستان فرزند خود را و والدین آنها را بشناسید.
ارتباط منظم بین والدین می تواند راهی طولانی برای ایجاد یک محیط امن برای تمام نوجوانان در گروه همسالان باشد. والدین می توانند به یکدیگر در پیگیری فعالیت های کودکان و نوجوانان کمک کنند. بدون اینکه بچه ها احساس کنند تحت کنترل شده اند یا تحت تعقیب هستند و به این شکل می توانید وضعیت درسی #نوجوان خود را بهبود ببخشید. شرکت در بحث های درسی گروهی تاثیر فراوانی در نحوه علمکرد فرزند شما دارد.
🔹رشد و تقویت تفکر خلاق در نوجوان
با توجه به اینکه سن نوجوانی سن شکوفایی استعداد و کشف آن است، فضای لازم برای رشد و تقویت را برای فرزندانتان فراهم کنید و نوآوری های خلاقانه او را تشویق کنید و تنها او را به یادگیری مباحث درسی محدود نکنید. او را تشویق نمایید تا استعداد خود را پیدا نماید.
🔸در مقابل خواسته هایی که از نظر شما ممکن است غیر متعارف باشد، منطقی رفتار کنید و ناگهان جبهه نگیرید
اگر نوجوان می خواهد موهای خود را شبیه مدل موهای خاصی اصلاح کند و یا لباس های عجیب بپوشد، قبل از اینکه کاری کنید، فکر کنید.
⚠️نوجوان می خواهد استقلال داشتن و بزرگ شدن خود را به والدین نشان دهد ، پس آگاهانه با موقعیت برخورد کنید.
خیلی بهتر است که به آن ها جایگزین های منطقی و مناسب ارائه دهید و اجازه دهید یک کار ایمن تر را جایگزین آن انجام دهند.واکنش تند والدین تنها باعث لجاجت ببشتر بچه ها خواهد شد.
#تربیت_فرزند
#تربیتی
@farzandparvarimosbat
✅ایجاد #مسئولیت_پذیری در کودکان
🍃هدف چیست؟ انجام کارها توسط خودکودک باتوجه به توانمندی و سن و روحیات کودک
🌼چند نکته برای افزایش و مسئولیت پذیری در کودکان:
🌼تنظیم سطح توقعات از کودک:
نباید سخت گیری یا سهل گیری داشته باشیم و به سن کودک توجه کنیم که باعث عدم مسئولیت پذیری در آینده نشود.
🌼واگذاری کارها با توجه به توانایی کودک از سن ۲ سالگی به بعد:
پوشیدن لباس، بستن دکمه، پوشیدن کفش، به تنهایی غذا خوردن از جمله کارهایی است که یا آموزش، کودکان در سنین پایین خودشان میتوانند انجام دهند. لازم است در ابتدا با همراهی والدین و به مرور به تنهایی توسط خود کودک انجام شود.
🌼وقتی کودک اشتباهی مرتکب شد یا هنگام انجام کاری خطا کرد،سرزنش و تحقیر و تخریب نکنیم:
مثلاً موقع بردن لیوان آب بر زمین ریخت، بدون سرزنش ،با یک دستمال با همدیگر تمیز کنیم.
🌼خودتان الگوی مناسب در مسئولیت پذیری برای فرزندتان باشید
🌼توانایی های کودک را توصیف و تحسین کنیم
🌼کودکان را باور داشته باشیم وبا چند بار اجرای نادرست یک کار، به آنها برچسب نزنیم یا قضاوتشان نکنیم: ایجاد احساس مثبت و تاکید بر توانمندی ها، در فرایند #استقلال و #خودباوری و #مسئولیت_پذیری کودک از اهمیت زیادی بر خوردار است.
🌼 والدی ایمن باشید تا کودک بتواند هنگام اشتباهات عذر خواهی کند و مسئولیت اشتباهش را بپذیرد :فقط کافی است خودمان وقتی خطا میکنیم ، عذر خواهی کنیم و سهم خودمان را بپذیریم ، کودک به مرور با دیدن رفتار ما یاد میگیرد .
🌼توجه به شرایط و احساسات همان لحظه کودک و بیان خواسته ها در زمان مناسب: بهشون حق انتخاب بدید شاید اون لحظه خسته یا مضطرب هستند .
🌼بین گزینه های مشخص، حق انتخاب دهید:
الان این کار رو انجام میدی یا بعد نوشتن تکالیفت؟
✅ آموزش و یادگیری در سنین پایینتر باید از طریق بازی و رفتار خود والدین و شعر و قصه و ایجاد احساس مثبت در کودک باشد.
🍃بچه ها آنچه مشاهده کنند را یاد میگیرند.
@farzandparvarimosbat
🔸بچهها برای رشد کردن باید اجازه اشتباه کردن در چهارچوبهای مشخص رو داشته باشند تا بتوانند روند رشد فردیشون رو درست طی کنند.
🔸اگر برای ترس از اشتباه کردن، بچه هارا از تجربه فعالیت های مناسب سن و توانشان منع کنیم، #اعتماد_بنفس کاهش پیدا میکند و #مسئولیت_پذیری را نمی آموزند.
#والد_آگاه
#تربیت_فرزند
@farzandparvarimosbat