🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 3
سوره مبارکه آلعمران
صفحه 58
إِنَّ هَٰذَا لَهُوَ الْقَصَصُ الْحَقُّ ۚ وَمَا مِنْ إِلَٰهٍ إِلَّا اللَّهُ ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (62)
همانا اين است آن داستان درست [درباره عيسى ]و جز خدا هيچ معبودى نيست و همانا خداست که خود عزّتمند و حکيم است. (62)
فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِالْمُفْسِدِينَ (63)
پس اگر روى گرداندند قطعاً خدا به مفسدان داناست. (63)
قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا إِلَىٰ كَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا وَلَا يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ ۚ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُولُوا اشْهَدُوا بِأَنَّا مُسْلِمُونَ (64)
بگو: اى اهل کتاب! بيائيد به سوى کلمه اى يکسان ميان ما و شما که جز خدا را نپرستيم و هيچ چيزى را شريک او قرار ندهيم. و بعضى از ما بعضى ديگر را به جاى خدا ربّ (مُطاع) نگيرند. پس اگر روى گرداندند بگوئيد: شما شاهد باشيد که ما تسليم [حق ]هستيم. (64)
يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تُحَاجُّونَ فِي إِبْرَاهِيمَ وَمَا أُنْزِلَتِ التَّوْرَاةُ وَالْإِنْجِيلُ إِلَّا مِنْ بَعْدِهِ ۚ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (65)
اى اهل کتاب! چرا درباره ابراهيم محاجّه مى کنيد با آن که تورات و انجيل نازل نشدند مگر بعد از تو علمى نداريد محاجّه مى کنيد؟ و خدا مى داند و شما نمى دانيد. (65)
هَا أَنْتُمْ هَٰؤُلَاءِ حَاجَجْتُمْ فِيمَا لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ فَلِمَ تُحَاجُّونَ فِيمَا لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ ۚ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (66)
هان، شما همانها هستيد که درباره آنچه به آن علمى داشتيد محاجّه کرديد، پس چرا درباره آنچه به آن علمى نداريد محاجّه مى کنيد؟ و خدا مى داند و شما نمى دانيد. (66)
مَا كَانَ إِبْرَاهِيمُ يَهُودِيًّا وَلَا نَصْرَانِيًّا وَلَٰكِنْ كَانَ حَنِيفًا مُسْلِمًا وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ (67)
ابراهيم نه يهودى بود و نه نصرانى، ولى حق گرا و تسليم [فرمان خدا ]بود و از مشرکان نبود. (67)
إِنَّ أَوْلَى النَّاسِ بِإِبْرَاهِيمَ لَلَّذِينَ اتَّبَعُوهُ وَهَٰذَا النَّبِيُّ وَالَّذِينَ آمَنُوا ۗ وَاللَّهُ وَلِيُّ الْمُؤْمِنِينَ (68)
همانا نزديک ترين مردم به ابراهيم کسانى هستند که از او پيروى کردند و [نيز ]اين پيامبر و کسانى که ايمان آورده اند و خدا ولىّ مؤمنان است. (68)
وَدَّتْ طَائِفَةٌ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَوْ يُضِلُّونَكُمْ وَمَا يُضِلُّونَ إِلَّا أَنْفُسَهُمْ وَمَا يَشْعُرُونَ (69)
گروهى از اهل کتاب دوست دارند که کاش شما را گمراه مى کردند در حالى که تنها خودشان را گمراه مى کنند و در نمى يابند. (69)
يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَأَنْتُمْ تَشْهَدُونَ (70)
اى اهل کتاب! چرا به آيات خدا کفر مىورزيد با آن که خود [به درستى آن ]گواهى مى دهيد؟ (70)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
@fatamae
🌺نکته تفسیری صفحه ۵۸:🌺
پیروی مهم است نه خویشاوندی و ادّعا:
هنگامي كه پيامبر اسلام (ص) مردم را به يكتاپرستي و پيروي از دستورات خدا دعوت كرد، با قبول برخي از مردم و مخالفت برخي ديگر مواجه شد. كساني كه ادعاي پيروي از حضرت موسي و حضرت عيسي را مي كردند نيز در مقابل پيامبر اسلام مانند مردم ديگر عمل كردند. برخي از آنان به دعوت پيامبر پاسخ مثبت دادند و برخي ديگر به شدّت به مخالفت با او پرداختند. مخصوصاً يهوديان كه فكر مي كردند آخرين پيامبر از ميان آنان خواهد بود، از اينكه اين اتّفاق نيفتاد، به شدت خشمگين شدند و به پيامبر حسادت مي كردند. به همين دليل آنان به هر وسيله ميخواستند به مردم ثابت كنند كه پيامبر اسلام بر حق نيست. يكي از آن راهها اين بود كه هر يك از مسيحيان و يهوديان ادّعا مي كردند كه نزديكترين افراد به حضرت ابراهيم هستند و حتّي پا را از آن فراتر گذاشته، مي گفتند: «اصلاً دين حضرت ابراهيم يهودي يا مسيحي بوده است!» در حالي كه حضرت ابراهيم سالها پيش از به دنيا آمدن حضرت موسي و حضرت عيسي (ع)، از دنيا رفته بود! يا اينكه مي گفتند: رابطة خويشاوندي ما با حضرت ابراهيم نزديكتر از مردم ديگر است؛ بنابراين ما پيروان حقيقي آن حضرت هستيم نه مسلمانان. ولي قرآن كريم اين سخنان دروغ و بدون دليل را رد كرد و پاسخ داد كه دلخوش كردن به رابطه اي خويشاوندي با حضرت ابراهيم، دردي را دوا نمي كند و نشان دهندة نزديك بودن به آن پيامبر بزرگ الهي نيست. بلكه تنها ملاكِ نزديكي و دوستي با حضرت ابرهيم «پيروي و اطاعت» از آن حضرت است. آري؛ دوست و پيرو واقعي حضرت ابرهيم كسي است كه از دستورات او پيروي كند، نه خويشاوند و فاميل او.
همچنين دوستي و نزديكي به پيامبر و امام معصوم نيز ربطي به خويشاوندي و نسبت فاميلي با آنان ندارد. آيا مي دانيد «ابولهب» كيست؟ او عموي پيامبر بود. ولي يكي از بزرگترين دشمنان او نيز محسوب مي شد. او آنقدر پيامبر را اذيت كرد كه بالاخره خداوند سوره اي را نازل كرد و در آن سوره، ابولهب را مورد لعنت و نفرين خود قرار داد و به او وعده داد كه بهزودي در آتشِ شعله ورِ دوزخ وارد خواهد شد. اما در مقابل آيا تا به حال نام «سلمان فارسي» را شنيده ايد؟ او ماية افتخار و سربلندي ما ايرانيان است. او كه از جواني به خاطر يافتن آيين حق، وطن خود يعني ايران را ترك كرد، پس از طيّ سفرهاي بسيار و تحمّل رنجهاي فراوان، به گمشدة خود يعني پيامبر اسلام رسيد و آنچنان در برابر دستورات آن حضرت تسليم شد و اعتماد و دوستي پيامبر (ص) را به خود جلب كرد كه پيامبر (ص) دربارة او كه ظاهراً هيچ نسبت خويشاوندي با آن حضرت نداشت فرمود: «سلمان از ما اهل بيت است». آري؛ آنچه در نزد خداي بزرگ اهميت دارد، ميزان پيروي و اطاعت ما از پيشوايان دين است، نه نسبت خويشاوندي ما با آنان. چنانچه پيشواي بزرگ ما شيعيان، اميرمؤمنان علي عليهالسّلام فرمود: «نزديكترين مردم به پيامبران كساني هستند كه از دستورهايشان بيشتر از ديگران اطاعت مي كنند. دوست حضرت محمّد(ص) كسي است كه از خدا اطاعت كند، اگر چه نسبت خويشاوندياش از آن حضرت دور باشد و دشمن حضرت محمّد(ص) كسي است كه از خدا نافرماني كند، اگر چه نسبت خويشاوندي اش به آن حضرت نزديك باشد».
شاعر بزرگ شيرازي چقدر زيبا در اين باره گفته است كه:
پسر نوح با بدان بنشست
خاندان نبوتش گم شد
سگ اصحاب كهف روزي چـند
پيِ نيكان گرفت و مردم شد
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
@fatamae
AUD-20210506-WA0011.mp3
7.8M
🍃🌹دعای هفتم #صحیفه_سجادیه
✨به نیت شفای تمام بیماران ✨
🌱🌸الهـم عجـل لولیـک الفـرج🌸🌱
@fatamae
🌸🍃مقام معظم رهبری:
خاطرههای هشت سال دفاع مقدّس، شد یک ثروت عظیم و ملّی...اگر شما بخواهید از ثروت استفاده کنید، باید فنّاوریاش را بلد باشید؛ من میگویم این راهیان نور یک فنّاوری است؛ این یک فنّاوری است برای استفادهی از این ثروت عظیم...
وقتی میگوییم راهیان نور یک فنّاوری جدید برای استفادهی از معدن تمامنشدنی سالهای دفاع مقدّس است، معنایش این است که همهی کشور باید از این استفاده کند و قدر آن را بداند؛ در کتابهای ما بیاید، در هنر ما بیاید، در دبیرستان ما و دبستان ما بیاید، در دانشگاههای ما راه پیدا کند.
🌹۲۰ اسفندماه، روز راهیان نور گرامی باد.
─═༅🍃🌸🍃༅═─
@fatamae
14.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 رهبر انقلاب در پیامی خطاب به ملتهای اسپانیولیزبان: چه نیکوست که ما ملتهای عدالتخواه با یکدیگر بیشتر آشنا شویم و همافزائی کنیم
🔻 همزمان با رونمایی از نسخه اسپانیولی کتاب خاطرات دوران مبارزات رهبر انقلاب اسلامی در کاراکاس، پیام حضرت آیتالله خامنهای به ملتهای اسپانیولی زبان منتشر شد.
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی که در این مراسم منتشر شد، به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اگر توانسته باشم به وسیلهی این کتاب با شما اسپانیولی زبانان ارتباط بگیرم، بسیار خرسند خواهم بود. این بخش کوتاهی از سرگذشت من است. چه نیکو است که ما و شما و همهی ملتهای عدالتخواه با یکدیگر بیشتر آشنا شویم و بیشتر همافزائی کنیم. نیکروزی شما را از خدا میخواهم.
سیّدعلی خامنهای
🔺️ رونمایی از نسخه اسپانیولی کتاب خاطرات دوران مبارزات رهبر انقلاب اسلامی با عنوان «سلول شماره ۱۴» طی مراسمی در شهر کاراکاس پایتخت کشور ونزوئلا و درکنار نمایشگاه فرهنگ دوستی ایران و ونزوئلا، به همت فعالان فرهنگی ونزوئلا و اسپانیولیزبانان باحضور شخصیتهای فرهنگی ایران و ونزوئلا انجام شد.
- کتاب سلول شماره ۱۴ خاطرات و زندگینامه آیتالله خامنهای را در دوران مبارزه با رژیم دستنشانده استکبار و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی روایت میکند. این اثر ترجمه اسپانیولی کتاب «ان مع الصبر نصرا» است که پیش از این به زبان عربی منتشر و نسخه فارسی آن با عنوان «خون دلی که لعل شد» در اختیار علاقمندان و اهالی کتاب قرار گرفته بود.
─═༅🍃🌸🍃༅═─
@fatamae
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بدون تعارف با خانواده شهید عجمیان
─═༅🍃🌸🍃༅═─
@fatamae