📖 تفکر افضل عبادات
🔸امام صادق علیهالسلام میفرمایند: «برترین عبادت، اندیشیدن مداوم درباره خدا و قدرت اوست.»
🔹در این روایت، چند نکته قابل بررسی است: نکته اول آنست که «افضل العباده» چه معنایی دارد؟ چرا تفکر در خدا و قدرت خدا افضل العباده است؟ بهخاطر این است که غفلت از خدا موجب «اشتباهات» می شود. بسیاری از اشتباهات هست که اگر قبلاً درباره خدا و قدرت خدا فکر میشد، صورت نمیگرفت. به همین دلیل هم در روایت داریم: «تفکُّرُ ساعَه خَیر مِن عِبادَهِ اَلف سَنَه»
🔸من عرض میکنم: «خَیر مِن عباده ستهِ آلافِ سَنَه.» در روایات نیامده است؛ اما من عرض میکنم یک لحظه تفکر بهتر از شش هزار سال عبادت است. چرا؟ چون ابلیس قبل از اینکه مأمور به سجده بر آدم عليه السلام بشود، به فرموده علی عليه السلام در خطبه قاصعه، شش هزار سال عبادت کرده بود: «و قد کان عَبَدَ الله سِتَّهَ آلافِ سَنه لا يُدري امِن سِنِي الدُّنيا ام مِن سِنِي الاخِره.»
🔹این جزو متشابهات است که این شش هزار سال دنیایی است یا شش هزار سال آخرتی؟
🔸می گوید او شش هزار سال عبادت داشت. بااینحال وقتی خدا به ابلیس گفت سجده کن بر آدم، اگر به جای تمرد کردن و سجده نکردن، در خدا و قدرت خدا و علم خدا فکر کرده بود و اینکه دلیل ندارد خدا با من سرِ لج داشته باشد یا به منِ مخلوق جز با نظر رعایت و محبت بنگرد، او خالق است و من مخلوقم، من هرچه دارم از اوست، او اگر به من میگوید این کار را بکن حتماً خیر من را میخواهد، خُب سجده میکرد. بايد مي گفت ما سجده مي کنيم تا بعد ببينيم چطور ميشود.
✂️ #برشی_از_کتاب : تفکر؛ ص ۹
👤 استاد آيتالله حائري شيرازي(ره)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | علم دینی
👤 استاد آیتالله مصباح یزدی(ره)
🔸آنچه درباره ارتباط علم با دین مطرح میشود موضوعات متعددی است. محور و کلیدواژه همه این بحثها دوتاست؛ یکی علم و دیگری دین. مسائل مربوط به اینها، مانند تعارض علم و دین، زبان علم و دین، انتساب علم به دین، علم دینی و چیزهایی از این قبیل همه متوقف بر این است که این دو کلید واژه توضیح داده شود.
🔹آیت الله مصباح یزدی در این سلسله سخنرانی ها ابتدا انواع تعاریف موجود در مورد "علم" را بررسی میکنند و سپس تعاریف گوناگون در رابطه با "دین" را بیان می کنند. در ادامه به بیان این مساله می پردازند که چه ارتباطی بین این تعاریف در ترکیب "علم دینی" میتواند وجود داشته باشد و چه نسبتی بین مسائل و کارکردهای آنها میتواند وجود داشته باشد.
🔸وقتی مفهوم مورد نظر از علم دینی کاملا روشن شد، آنگاه به چگونگی تحول در علوم انسانی میپردازند.
🔹در این جلسات که اساتید دانشگاه نیز حضور دارند، اساتید سوالاتی را مطرح میکنند که ایشان به این سوالات نیز پاسخ میدهند.
📥 لینک دریافت صوت #سخنرانی
🌐 fatehan.net/post/40
🆔 @fatehan
📖 اساس اخلاق، به کار انداختن فکر است
🔸کتابی هست به اسم برج سربلند. نویسنده، دختری است که قطع نخاع شده، نه دست او کار میکند، نه پایش. قلم به دندان گرفته و کتاب را نوشته. شرح حال خودش را نوشته که: دختر جوانی بودم، در فلان بندر زندگی میکردم. روزها میرفتم کنار ساحل و شیرجه میرفتم. یک روز جایی که خبر داشتم عمیق است، شیرجه زدم. موج، شنهای ساحلی را آورده بود و سرم خورد به شنها. شنها مقاومت کرد و همه وزنم به سرم فشار آورد.
🔹یک ریگ را که رها میکنیم، هر ثانیه ۹/۸ متر به سرعت آن اضافه می شود. فرمول سرعت، درجه یک است. فرمول شتاب درجه دو است: طول در سرعت در زمان. آنجا t به کار نمیرود، t۲ بکار می رود؛ یعنی در ثانیه دوم ۹/۸ متر به این سرعت اضافه شده است. قدرت سقوط آزاد خیلی زیاد است. گردنش شکست، دست و پایش از کار افتاد.
🔸می گوید دوستی آمد و به من گفت انسان بوم نقاشی خداست. خدا، هم نقاش خوبی است، هم میل دارد نقاشی خوبی خلق کند؛ به شرط آنکه انسان زیر دست نقاش تکان نخورد. به این شرط از انسان چیز خوبی ساخته می شود. قضا و قدر قلم خداست و با آن روی انسان کار میکند.
🔹میگوید حرف او را پذیرفتم و گفتم خدا از من که مهره گردنم شکسته، یک استاد اخلاق برای اهل عالم خلق کرده. اگر این مصیبت برایم واقع نشده بود، عمرم تمام میشد، بدون اینکه تربیت شوم.
🔸اساس اخلاق همین است که «فکرتان را بکار ببرید» و بگویید فرصت نزدیک شدن به خدا، در اختیار من است. با خدا حرف بزنید، دردِدل کنید، قرار بگذارید و به قرارهایتان عمل کنید.
✂️ #برشی_از_کتاب : تفکر؛ ص ۶۶
👤 استاد آيتالله حائري شيرازي(ره)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
سخنی از امام(ره) که هیچکس باور نکرد.mp3
2.22M
🎧 #با_هم_بشنویم
👤 استاد عليرضا پناهيان | سخني از امام (ره) که هيچکس باور نکرد
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 انگار با خدا دعوا داشت!
🔸تو جزیره مجنون نشسته بودیم توی سنگر. سید حمید میرافضلی هم آنجا بود. داشتیم بچههای گردانهای لشکر را برای عملیات هدایت میکردیم. یک لحظه احساس کردم سید نیست. یعنی رفته بیرون. رفتنش خیلی طول کشید. پیش خودم گفتم: نکند این آتیش سنگین ...
🔹نمیخواستم فکر دیگری بکنم، ولی آخر آن خمپارهها سید و غير سيد نمیشناختند. ترس از زخم و ترکش و رفتن سید داشتم. بلند شدم و رفتم بیرون. نگاه کردم دیدم سید رفته یک سنگر آن طرفتر نشسته و دارد با یکی حرف میزند. آرام رفتم نزدیک. دیدم کسی نیست. سرش رو به بالاست. طرف آسمان. داشت با خدا حرف میزد. میگفت: من دیگر باید کجا را درست کنم آخر؟ چه راهی هست بروم تا به تو برسم؟
🔸انگار با خدا دعوا داشت. نه مثل دو تا دشمن. مثل دوتا دوست. میگفت به من سید *پابرهنه بگو باید چی کار کنم، کدام راه را باید بروم که از اینجا راحت شوم؟ من دیگر تحملش را ندارم. خودت خوب میدانی که ندارم ... پس راحتم کن!
🔹(*سید حمید میرافضلی را در جبهه سید پابرهنه مینامیدند. سید حمید در سرما و گرما در جبهههای نبرد پابرهنه بود. هر بار که از او پرسیده میشد که چرا پا برهنه هستی، پاسخی نمیداد تا اینکه یکبار گفت: «پابرهنه ام برای اینکه بر روی این زمینها خونهای بسیاری برای دفاع از میهن اسلامی ریخته شده است.»)
✂️ #برشی_از_کتاب : برادر قاسم (جستاري در انديشه هاي راهبردي حاج قاسم سليماني)، ص ۱۸۴
👤 ابوذر مهروان فر
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
◾️نماز لیلة الدفن برای مرحوم استاد آیت الله مصباح یزدی(ره) فراموش نشود.
◾️محمدتقی فرزند محمدباقر
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🌀 سایت فتح به روز رسانی شد ...
🎙 #بشنو | مکتب حاج قاسم
👤 آيت الله سيد محمدمهدي ميرباقري
👤 آيت الله دکتر احمد عابدي
🔸ما به حاج قاسم سلیمانی -شهید عزیز- و ابومهدی -شهید عزیز- به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به آنها به چشم یک مکتب نگاه کنیم. سردار عزیز شهید ما را با چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه درس آموز، با این چشم نگاه کنیم. (رهبر معظم انقلاب اسلامی)
🔹مولفه های مکتب حاج قاسم را در لا به لای اقدامات و زندگی این مرد بزرگ باید جستجو کرد و اندیشمندان ما باید سالها و سالها از او بگویند و بنویسند تا بلکه حق مطلب ادا شود.
🔸آیت الله سید محمدمهدی میرباقری در صوت نخست با بیان اینکه حاج قاسم جزء السابقون بودند، ویژگی افراد اهل سبقت را گام نهادن در مسیرهای مبهم و سخت ذکر می کنند که پس از فتح قله ها توسط آنها مسیر جبهه حق هموار می شود. در ادامه نیز ذیل تفسیر آیاتی از سوره مبارکه مائده شهادت حاج قاسم را موجب ارتقاء مقیاس مبارزه و رسوایی جبهه منفعلین دنیای اسلام ذکر می کنند.
🔹آیت الله دکتر احمد عابدی در صوت دوم با ذکر خاطراتی کمتر شنیده شده از حاج قاسم سلیمانی به بیان مولفه های مکتب حاج قاسم می پردازند و سپس راهکارهایی جهت تحقق این مکتب در درون خودمان ارائه می دهند.
📥 لینک دریافت صوت #سخنراني
🌐 fatehan.net/post/167
🆔 @fatehan
📖 بیایید آدم تربیت کنیم!
🔹شما ای پدر و مادر میخواهی درباره فرزندت چگونه نقشی داشته باشی؟
آیا شما میخواهی سلبکننده آزادی و اختیار بچه باشی و تازه اسمش را بگذاری دلسوزی و تربیت؟!؟
((من خیلی پدر خوبی هستم نمیگذارم بچهام چپ و راست برود و حتی خطا کند))، ((خیلی مادر دلسوزی هستم آنقدر مراقب کوچکترین حرکات بچهام هستم که نه میگذارم این طرف نه آن طرف برود))!
🔸آفرین بر من و تو مسلمان پیرو قرآن که اینقدر کج فکر میکنیم! می گویم قرآن می گوید اگر خدا میخواست اینها مشرک نشوند برایش کاری نداشت، مشرک نمیشدند. خدا خواست آنها امکان مشرک شدن داشته باشند. خدا به پیغمبرش میگوید: (افانت تکره الناس حتی یکونوا مؤمنین؟*) تو میخواهی مردم را مجبور کنی مؤمن باشند؟ تو برای این رسالت نیامدی!
🔹حالا تو پدر و تو مادر میخواهی بچهات را مجبور کنی که مؤمن باشد؟!؟ قیمت این آدمک های مصنوعی ظریف زیبای دلربا از قیمت یک مجسمه قشنگ بیشتر نخواهد بود!
🔸بیایید همه با هم تصمیم بگیریم بچههایمان آدم باشند؟ آدم باشند یعنی چه؟ یعنی مختار باشند، آگاه و مختار. نقش ما و شما نسبت به این بچهها باید نقش کمک باشد. نقش فراهم آورنده زمینههای بیشتر برای رشد سریعتر و سالمتر و سرراست تر باشد، نه نقش استادکار قالب سازی که می خواهد این استعداد نرم و لطیف کودک را در یک قالب خشن بریزد و از او یک موجود قالبی بسازد.
*سوره یونس، آیه ۹۹
✂️ #برشی_از_کتاب : نقش آزادی در تربیت کودکان، ص ۱۶
👤 شهید آیت الله دکتر بهشتی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
دوست و دشمن ما انسانها.mp3
2.46M
🎧 #با_هم_بشنویم
👤 استاد آيتالله حائري شيرازي (ره) | دوست و دشمن ما انسانها
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📶 کارگاه آنلاین #نقد_حذف_همجنسگرایی_و_خودارضایی_از_فهرست_اختلالات_جنسی_در_DSM | بر مبنای دیدگاههای علمی و سپس دیدگاههای دینی
👤 مدرس: دکتر سیدعلی مرعشی | پزشک، متخصص روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
🌸ویژه اساتید و دانشجویان رشته روانشناسی و مشاوره🌸
سرفصل های کارگاه:
۱. ادله طبیعی انگاری خودارضایی
۲. ادله طبیعی انگاری همجنسگرایی
۳. معیار احساس سلامت و یا دیسترس(رنج)
۴. معیارهای معلولیت و اختلال در عملکرد
۵. معیار نقض هنجارهای اجتماعی
۶. معیار آماری
۷. معیار سبب شناسی(اتیولوژی)
۸. معیار مشاهده در حیوانات
۹. تحول دیدگاه ها در مورد بهنجار یا نابهنجار بودن خودارضایی
۱۰. نقد و بررسی دیدگاههای انجمن روانپزشکی آمریکا در خصوص معیارهای بهنجاری در خودارضایی و همجنسگرایی
۱۱. معیار لاعلاج بودن
۱۲. نقد مهم نهایی
۱۳. مرور کوتاهی بر نقدهای وارده
۱۴. دیدگاه قرآن درباره خودارضایی
۱۵. خودارضایی در روایات
۱۶. دیدگاه قرآن درباره همجنسگرایی
۱۷. همجنسگرایی در روایات
۱۸. گزارشهای موردی از درمان خودارضایی و همجنسگرایی
📝 ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر👇
📲 09059752600
🆔 @moshaver1
با ما همراه باشید ...
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 حفظ کرامت کارمندان در مدیریت به روش تقوا
🔸در شیوه مدیریت تقوا، نباید با انسانها و کارکنان، برخورد غیرانسانی داشت. اگر با کارمندان اینگونه برخورد کنیم که هر کسی به تشخیص خودش بتواند غیبت کند و نیازی به اجازه مرخصی نداشته باشد، خبر بدهد اما نیازی به اجازه گرفتن از مافوق نباشد، قطعاً کیفیت کار بالاتر خواهد رفت.
🔹مطالعات میدانی نشان می دهد تنظیم ساعت کار توسط خود کارمندان، میتواند کمیت و کیفیت محصولات و همچنین رضایت شغلی کارکنان را افزایش دهد. این استقلال بخشی و شخصیت دادن، احساس خوبی به کارمند میدهد و از کارش بیشتر لذت میبرد. این یعنی با کرامت برخورد کردن با انسانها و حفظ شخصیت آنها.
🔸خداوند به ما کرامت داده است: « و لَقَد کَرَّمنا بَنی آدم؛ ما بنیآدم را گرامی داشتیم» (اسراء/۷۰) ما می توانیم کرامتی را که به واسطه تقوا به ما داده شده است افزایش دهیم؛ چون میفرماید: «إنَّ أکرَمَکُم عِندَاللهِ اَتقاکُم؛ هرکه باتقواتر است، باکرامتتر است» (حجرات/ ۱۳) ولی با آییننامه و مقررات زیادی و اشتباهاتمان، این کرامت را از بین میبریم و افراد را بیشخصیت بار میآوریم.
🔹شاید بعضی از کارمندان و کارگران در صورت حذف روش کارت ساعت زنی، سوءاستفاده کنند؛ البته تعداد آنها کم است. اما در این صورت به کسانی که تخلف کردند و تقوا را رعایت نکردند، مهلت داده میشود تا خودشان را اصلاح کنند و به روش تقوا مقید شود. اما اگر اصلاح نشدند، مدیر مجموعه آنها را قاطعانه اخراج می کند. و بعد از آن به جای مدیریت از بالا به شیوه تشویق و تنبیه، تذکر همکاران دیگر، جایگزین کارت ساعت زنی می شود. همه باید در اداره و کارخانه احساس مسئولیت کنند که اگر یک نفر از سر تنبلی و بیانضباطی تأخیر کرده یا بیجهت غیبت کرد، به او تذکر دهند تا متوجه اشتباهش بشود و خودش را اصلاح کند.
🔸علم مدیریت علاوه بر اینکه شیوه اداره یک مجموعه را به ما میآموزد، درعینحال روشی برای تربیت انسانها است. یعنی مدیر یک مجموعه با روشهای مدیریتی خود در حال تربیت زیردستان خود است. اساساً اهداف مدیریتی ما نباید اهداف تربیتي ما را زیر سوال برده یا نقض کنند؛ بلکه شیوه مدیریت صحیح شیوهای است که اهداف تربیتی ما را تقویت نماید. خداوند وقتی میخواهد ما را تربیت کند با مفهومی مانند تقوا این کار را میکند؛ یعنی انگیزههای درونی ما را تقویت میکند تا بدون نظارت بیرونی عمل کنیم. همین روش تربیتی میتواند در مدیریت استفاده شده و الگو قرار گیرد.
🔹تقوا روشی است برای اداره يک کارخانه. در اداره کارخانه به روش تقوا، به انسان ها شخصیت و کرامت می دهیم؛ در آن صورت یک انسان باشخصیت _ اگر کارمند یا کارگر باشد _ بهتر به وظایفش عمل می کند! پس اگر به روشی غیر از تقوا مدیریت شود و شخصیت ها له شوند، از جنبه اقتصادی هم متضرر می شویم. بهتازگی در علم مدیریت، به این نتیجه رسيده اند که اگر کارگر ما یک «انگیزه درونیِ مستقل» داشته باشد، با کمترین قوانین و نظارتِ بیرونی، کیفیت کارش بالاتر خواهد رفت. تقوا با انگیزههای درونی فرد کار دارد و آنها را بیدار میکند.
✂️ #برشی_از_کتاب : تقوا طرحي براي اداره جامعه؛ ص ۷۲
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📶 دومین جلسه کارگاه آنلاين #مهارتهای_موفقیت_تحصیلی هماکنون در حال برگزاری است.
👤 مدرس: دکتر داود نودهئی | مشاور و روانشناس، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج)
👈 هر آنچه برای موفقیت تحصیلی به آن نیاز دارید!
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan