📖 تربیت ناقص
🔸یکی دیگر از موانع تسهیل در امر ازدواج تربیت ناقص است. ما در شیوهی تربیتی خود باید تجدیدنظر کنیم. تربیت درست آن است که فرزند ما همراه با بلوغ جنسی آرامآرام آماده ادارهی یک زندگی شود.
🔹ما در همین سه چهار دهه گذشته میبینیم دخترها در سنین پانزده شانزده سالگی ازدواج میکردند و از عهده اداره یک زندگی هم برمیآمدند. نسل بشر در این چند دهه تغییر چندانی نکرده است؛ آن چه تغییر کرده نوع تربیت است. دختران در آن زمان تنها به فکر درسخواندن نبودند؛ بلکه در آستانهی بلوغ بهصورت رسمی بازوی مادر در خانه بودند و حتی دخترانِ بزرگتر در نگهداری بچهها و تر و خشک کردن آنها به مادر کمک میکردند.
🔸پسران حداکثر در آستانهی بلوغ آرامآرام بهدنبال کار میرفتند و بهویژه تابستانها بهصورت جدّی کار میکردند. وقتی هم که از سربازی برمیگشتند کاملاً مستقل زندگی میکردند. از اساتید دانشگاه که سنّی از آنان گذشته بپرسید تا به شما بگویند بسیاری از اینها در حالی تحصیل میکردند که بدون اتّکا به خانواده سرِ کار هم میرفتند و زندگیشان را با درآمد خود اداره میکردند. اینطور نبود که کار کردن مانع درس خواندنشان باشد؛ اما الان بسیاری از پدران و مادران به اسم دلسوزی اجازه بزرگ شدن را به بچهها نمیدهند.
🔹بنده نمیگویم نباید از فرزندان حمایت کرد؛ اما نباید حمایت والدین مانع بزرگ شدن فرزندان شود؛ بلکه باید این حمایت زمینه را برای آموزش مهارتها و تجربیات فراهم کند.
✂️ #برشی_از_کتاب : نیمه دیگرم، ج۳، ص۲۵
👤 محسن عباسی ولدی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
👈 السلام علیک یا جعفر بن محمد الصادق علیهما السلام
🏴 شهادت امام جعفر صادق علیهالسلام بر تمام شیعیان و محبین حضرت تسلیتباد.
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
📖 ناآشنایی با قواعد زندگی مشترک
🔸زندگی قواعدی دارد که باید آنها را آموخت. این قواعد را باید پیش از ازدواج یاد گرفت. امروزه اوضاع فرهنگ زندگی مشترک در جامعه ما چندان مناسب نیست. ما در کجای مسیر آموزشی خودمان توانستهایم به این مهم بپردازیم؟ واقعاً در کجای نظام آموزشی ما برنامهای هدفمند و کاربردی در اینباره وجود دارد؟
🔹وقتی در بسیاری از طلاقها به دنبال عامل اصلی میگردیم، به همین عامل؛ یعنی ناآشنایی با قواعد زندگی مشترک بر میخوریم. روند تربیتی در جامعه ما به گونهای است که سوادها به همراه سنها بالا میرود؛ ولی سرعت رشد فهم از زندگی مشترک و تعاملات اجتماعی و همچنین اخلاق زندگی به هیچوجه با رشد سواد و سن تناسب ندارد. مشاوران محترمی که هرروز با مشکلات خانوادهها دستوپنجه نرم میکنند، حرف مرا خوب میفهمند.
🔸دختر و پسر ما ازدواج کرده؛ اما نمیداند با جنس مخالف خود به عنوان همسر چگونه باید برخورد کند؛ هنوز از عهده مدیریت اختلافات خود با همسرش بر نمیآید؛ شیوه ابراز محبت به همسرش را بلد نیست. بیپرده باید گفت که حتی در قشر تحصیلکرده هم به وفور این مشکل را میبینیم. ما اگر فقط سن ازدواج را پایین بیاوریم؛ بدون اینکه جوانانمان آماده زندگی مشترک باشند، خدمت چندانی به جامعه نکردهایم.
✂️ #برشی_از_کتاب : نیمه دیگرم، ج۳، ص۲۳
👤 محسن عباسی ولدی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
📶 دومین جلسه کارگاه #رهایی_از_اهمالکاری هماکنون در حال برگزاری است.
👤 مدرس: دکتر سید موسوی (روانشناس، استاد دانشگاه و درمانگر)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
📖 کثرت ملاکها
🔸برخی به قدری ملاکهای متعدّد دارند که پیدا کردن کسی که همه آن ملاکها را داشته باشد، واقعاً سخت است. اینها فراموش کردهاند که میخواهند از میان انسانهای موجود، فردی را بهعنوان همسر انتخاب کنند. معیارها را نباید خیلی ایدهآل گرفت. باید آنها را واقعی انتخاب کرد؛ نهچندان ایدهآل معنوی و نهچندان ایدهآل مادی.
✂️ #برشی_از_کتاب : نیمه دیگرم، ج۳، ص۵۲
👤 محسن عباسی ولدی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
📖 تناسب تحصیلی
🔸تحصیلات هم یکی از موانع جدی در مسیر تسهیل ازدواج محسوب میشود. اگر بنا باشد که همه جوانها تناسب تحصیلی را یکی از ملاکهای اصلی برای ازدواج بدانند، کار ازدواج به شدت سخت خواهد شد.
🔹با نگاهی واقعبینانه به جامعه خواهید دید حساسیت نسبت به این معیار چه اندازه در سخت شدن ازدواج مؤثر است.
🔸از سویی با توجه به آنچه آمار میگوید، در چند سال اخیر همیشه اکثریت ورودیهای دانشگاهها با دختران بوده است.
🔹از سويی دیگر وقتی ما سخن از تسهیل در امر ازدواج میگوییم، میخواهیم سن ازدواج را پایین بیاوریم. با توجه به اینکه دختران زودتر از پسران به سن ازدواج میرسند، بدون تردید سن مطلوب برای ازدواج آنان همان سن تحصیل در دانشگاه است.
🔸حال اگر بنا باشد که هر دختر تحصیلکردهای با پسری که حداقل در همان اندازه تحصیلات دارد، ازدواج کند بهراحتی میتوان نتیجه گرفت که بسیاری از دختران نمیتوانند ازدواج کنند. از طرف دیگر هم پسران در ازدواج دچار مشکل میشوند.
✂️ #برشی_از_کتاب : نیمه دیگرم، ج۳، ص۵۰
👤 محسن عباسی ولدی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
نوع رفتار با همسر زمان بازگشت زن یا مرد به خانه.mp3
1.9M
🎧 #با_هم_بشنویم
👤 دکتر غلامعلی افروز | نوع رفتار با همسر زمان بازگشت به خانه
↗️برای✌️نفر از دوستان ارسال کنید.
➕به جمع فاتحان بپیوندید 👇
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
📖 اهل خانوادهداری باشد ...
🔸برخی از مردان، بسیار خودخواهانه ازدواج میکنند و دوست ندارند پس از ازدواج از حال و هوای مجردی بیرون بیایند. دل بستن به خانواده و توجه به نیازهای آن را نوعی حقارت دانسته و بزرگی خود را در بیتوجهی به امور خانواده جستجو میکنند.
🔹مرد باید خانواده را محور اصلی برنامههای زندگی خود قرار دهد؛ البته نمیگوییم مرد صبح تا شب در خانه بنشیند. مردی که در طول روز تلاش میکند تا لقمه نانی برای فرزندانش پیدا کند، در خدمت خانواده بوده و به تعبیر روایات مانند مجاهد فیسبیلالله است.
🔸یکی از ویژگیهای مهم مردان اهل خانواده، خوشاخلاقی آنها است. کسی به امام رضا علیهالسلام نامه نوشت که فردی از دخترم خواستگاری کرده؛ اما در اخلاقش مشکل دارد. حضرت در پاسخ نوشت: «اگر بد اخلاق است، دخترت را به ازدواجش در نیاور».
✂️ #برشی_از_کتاب : نیمه دیگرم، ج۳، ص۱۳۲
👤 محسن عباسی ولدی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
🎙 #بشنو | ازدواج موفق ویژه مجردها
👤 دکتر حميد حبشی
🔸برای ازدواج باید معیارها و شاخصهایی داشته باشیم تا برحسب آن، بتوانیم قضاوت کنیم که این انتخابی که داریم انجام میدهیم آیا صحیح است یا نه؟ و آیا ممکن است در آینده با مشکلات و موانعی جدی روبهرو شویم یا خیر؟
🔹یکی از این شاخصها، سن است. چه سنی برای ازدواج مناسب است؟ آیا الزاما فاصلهی سنی چندساله بین خانم و آقا اهمیت دارد؟ و حتماً باید مرد بزرگتر باشد؟ اگرمساوی بودند یا خانم سن بیشتری داشت، چنین ازدواجی الزاماً غلط است؟
🔸شاخص بعدی زیبایی است. جایگاه زیبایی کجاست؟ چقدر باید به زیبایی اهمیت داد؟ اگر شخصی را از نظر زیبایی پسندیدم ولی تناسبی با معیارهای من ندارد چه کار کنم؟ به کدامش اعتنا کنم؟ و یا به عکس، اگر شخصی تناسب فراوانی با من و اهداف من دارد ولی به دلم نمینشیند چه کار کنم؟ آیا علاقه بعداً خودش می آید؟ آیا رضایت از ظاهر بعداً خودش تولید میشود؟
🔹موضوع بعدی که خیلی از جوانها (به خصوص آقایان) درگیرش هستند، موضوع اقتصاد و اشتغال است و سایر موضوعات و معیارهای دیگر...
📥 لینک دریافت رایگان صوت #همايش👇
🌐 fatehan.net/post/5
🆔 @fatehan_net
📖 علاقه به همسری و مادری
🔸زن باید به مادر شدن و همسر شدن علاقه داشته باشد؛ نه اینکه از روی اجبار غریزی، همسر شدن و مادر شدن را انتخاب کرده باشد.
🔹برخی از زنان وقتی ازدواج میکنند، همسرداری و فرزندداری را مانع رشد خود میبینند و اصلا حس خوبی از در خانه ماندن ندارند. از همینرو هم انگیزهای برای این کارها ندارند. این زنان نمیتوانند وظیفه خطیر مادری و همسری را با اشتیاق انجام دهند.
✂️ #برشی_از_کتاب : نیمه دیگرم، ج۳، ص۱۳۵
👤 محسن عباسی ولدی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net
👈 امام رضا علیهالسلام:
هر كس حضرت معصومه (س) را در قم زيارت كند، چنان است كه مرا زيارت كرده است.
(كامل الزيارات ص۵۳۶)
🌸ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها
و روز دختر مبارکباد🌸
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan_net