May 11
⭕️ کانالهای"گروه علمی فرهنگی فتح" در #پیامرسانهای_ایرانی
🔹عضویت از طریق لینکهای زیر👇
🔺سروش
sapp.ir/fatehan.net
🔺ایتا
http://eitaa.com/fatehan_net
📢 شروع فعالیت: نیمه شعبان؛ میلاد امام زمان (عج)
✔️ #یادداشت_ویژه
🎵آیا موسیقی غذای روح است؟
🖋دکتر سید علی مرعشی
(پزشک و متخصص روانشناسی
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز )
🔹اینکه یک عامل معین، برای سلامت روانی مفید یا مضر باشد، امری صرفا نظری نیست که بتوان با حس عام به آن پی برد، بلکه نیاز به اندازه گیری های تجربی دارد.
🔹پژوهش نشان می دهد افرادی که در معرض موسیقی های شاد قرار گرفته اند در مقایسه با گروه شاهد، بلافاصله بعد از گوش کردن موسیقی خلق شادتری پیدا کرده اند، اما در این پژوهش اثر دراز مدت موسیقی بررسی نشده است،
🔸در پژوهش های دیگر یافته ها متفاوت هستند، این پژوهش ها نشان می دهند که استفاده دراز مدت تر از موسیقی خلق را افسرده می کند و فرد را برای به دست آوردن خلق شاد موقتی به خود وابسته و معتاد می نماید، جالب است که هر میزان موسیقی برای شنونده لذت بخش تر و خوشایندتر بوده اثر افسردگی آور آن هم بیشتر بوده است،
🔸در پژوهش های دیگر نشان داده شد که تمایل به پرخاشگری در کسانی که بیشتر موسیقی مصرف می کنند بالاتر است، رفتارهای تهاجمی جوانان و نوجوانان پس از شنیدن کارهای موسیقیدانان سبب شکایات زیادی از سوی خانواده های جوانان از این هنرمندان به دادگاه های آمریکا شده است.
🔹برخی پژوهش ها نیز نشان داده اند که استفاده از موسیقی با رفتارهای پرخطر جنسی ارتباط داشته به گونه ای که بیش از نیمی از موسیقی دانان جهان در اثر سیفلیس مرده اند که یک STD یا بیماری عفونی ناشی از بی بندوباری جنسی است.
🔹همچنین نشان داده شده است که استفاده از موسیقی با اعتیاد به مواد مخدر رابطه داشته و استعداد آن را ایجاد می کند، به همین سبب بیش از نیمی از موسیقی دانان جهان معتاد به هروئین بوده اند.
🔸همچنین پژوهش ها نشان میدهد که سایکلوتایمیا (ادواری خویی) که از بیماریهای طبقه بندی شده روانی بوده و درمان سختی دارد، در مصرف کنندگان موسیقی به طور معنی داری بیش از سایر افراد است.
🔹آسیب های جسمی موسیقی نیز دور از نظر محققین نبوده است، مصرف کنندگان موسیقی اغلب دچار آسیب عصب شنوایی و کاهش قدرت شنیدن در برخی فرکانس ها هستند.
🔺تبیین برخی از این پدیده ها نیز جالب است:
❓چرا موسیقی قادر است در لحظه فرد را شاد و در مدت طولانی تر فرد را افسرده کند؟
✔️این همان اثر شناخته شده opium-like یا تریاک مانند است، مخدرها و همه مواد و امور دیگری که لذت شدید ایجاد می کنند این حس را از راه تحریک الکتریکی هسته اکامبنس accumbens در ناحیه قدامی مغز ایجاد میکنند، این هسته مهمترین مرکز پاداش در سیستم عصبی مرکزی است، آزمایش نشان داد که اگر یک شاسی برق زیر دست میمونی قرار گیرد که فشار دادن آن سبب تحریک الکتریکی هسته اکامبنس شود حیوان چنان لذت می برد که تا هزاربار شاسی را فشار می دهد تا آنکه تخلیه انرژی شده و از حال برود.
🔸بسیاری از مواد مانند مخدرها (تریاک و هروئین و ...)، توهم زاها (حشیش و آمفتامین و ...)، مشروبات الکلی، و همچنین بسیاری از محرک ها مانند موسیقی و بازیهای کامپیوتری و خیلی از رمان ها و تصاویر پورن، با همین مکانیسم به شدت اعتیادآور هستند، نکته آنست که تکرار تحریکات خوشایند هسته اکامبنس سبب افزایش آستانه تحریک آن می شود و ممکن است لازم شود مثلا اثر موسیقی با اثر هرویین یا شیشه یا الکل تقویت گردد تا میزان آن برای فرد دلخواه باشد، همین مکانیسم است که موجب بروز پدیده شناخته شده اعتیادهای چندگانه می گردد، به عبارت دیگر هر نوع اعتیاد (حتی اعتیاد به یک نوع رفتار خاص) استعداد انواع دیگری از اعتیاد را برانگیخته می کند)، به این ترتیب استفاده زیاد از موسیقی فرد را مستعد اعتیاد به مواد و الکل و پدیده اعتیاد جنسی و طبیعتا رفتارهای پرخطر جنسی می سازد.
🔹همچنین در روانشناسی فیزیولوژیک نشان داده شده که تحریک هسته اکامبنس توسط نوروترانسمیتر دوپامین صورت میگیرد و این نوروترانسمیتر نقش زیادی در بروز پدیده هایی چون پرخاشگری، جنون و تحریکات جنسی دارد، به همین دلیل است که موسیقی قادر است رفتار پرخاشگرانه را کلید بزند، رانندگی تهاجمی مصرف کنندگان موسیقی در پشت فرمان نمونه ای از این پدیده است، همچنین موسیقی رمینه ای است تا افراد به علت بیش فعالی دوپامین در مغز مستعد درگیر شدن در ماجراهای عشقی شوند که این خود، آنها را در معرض ضربه های عاطفی رایج در این ماجراها قرار می دهد،
🔸نکته مهم دیگر آنست که بالا رفتن آستانه تحریک هسته اکامبنس در اثر مصرف زیاد موسیقی سبب می شود که تحریکات ملایمی که امور خوشایند عادی در زندگی ایجاد می کردند و سبب حفظ شادی فرد می شدند دیگر توسط هسته اکامبنس حس نشوند و این عامل افسردگی مصرف کنندگان موسیقی است.
⏪ ادامه مطلب در پیام بعد 👇
@fatehan
✔️ ادامه #یادداشت_ویژه
🎵 آیا موسیقی غذای روح است؟
👇👇👇
🔹همچنین از آنجا که نشان داده شده تحریک زیاد نیمکره راست مخ عامل سایکلوتایمیا یا ادواری خویی است، و از آنجا که محل ادراک موسیقی نیز نیمکره راست است لذا موسیقی با تحریک بیش ازاندازه نیمکره راست مخ می تواند عامل ایجاد بیماری ادواری خویی باشد، چنین افرادی هر دو سه روزی بین غم قابل ملاحظه و شادی غیرعادی نوسان می کنند و غالبا به درمان دارویی نیاز دارند.
⁉️اما آیا باید با توجه به این یافته های علمی استفاده از موسیقی را به کلی منع نمود؟
✅پاسخ منفی است.
🔹موسیقی در دوز پایینش این خاصیت را دارد که قادر است نفوذ کلام یا تصویر را افزایش دهد و اگر پیام درست و مطمئنی همچون کلام خدای تعالی بر آن سوار شود می تواند مفید هم باشد، با این قید که حتی در این حالت نیز افراط در گوش دادن به قرائت موسیقایی قرآن نیز می تواند آسیب زا باشد، یا نمی شود در گوش کردن به مداحی های مذهبی هم زیاده روی کرد، چرا که به عنوان یک اصل کلی هر چیز حتی خوبی هم زیادیش بد است مثلا آب معدنی را نمی شود به میزان 20 لیتر نوشید، تا چه رسد به موسیقی هایی که محتوای نفوذپذیر خطرناکی دارند مانند محتوای پرخشگرانه یا جنسی.
♨️همانگونه که دیدیم موسیقی مانند مخدرها عمل می کند که بلافاصله بعد از مصرف، فرد را شاد نموده و در دراز مدت افسرده می کند، اما با اینحال ما مخدرها را به کلی دور نمی ریزیم، بلکه از آنها در اندیکاسیون ها یا اقتضائات پزشکی استفاده می کنیم، موسیقی نیز به همین قیاس می تواند حکم دارویی حساس و پرریسک و نیازمند تجویز تخصصی را داشته باشد (هرچند که پژوهش از اثرات مفید کوتاه مدت موسیقی درمانی حمایت کرده است)، اما این دارو قطعا غذا نیست آن هم غذای روح!
⭕️ با #فتح همراه باشید:
@fatehan
@SAmarashi
سلام علیکم✋
اعیاد شعبانیه بر شما همراهان #فتح مبارک باد🌺
💥 همانگونه که می دانید #دوره_پژوهشی_روانشناسی_اسلامی در گروه علمی فرهنگی #فتح زیر نظر استاد مرعشی در حال برگزاریست.
پیگیری برخی از پژوهش های این دوره، نیازمند اجرای میدانی است.
✔️ما در کانال فتح، لینک پرسشنامه های این گروه ها را با هشتک " #دوره_پژوهشی_روانشناسی " قرار خواهیم داد.
🔹لطفا با تکمیل پرسشنامه ما را در پیگیری این پژوهش، یاری نمایید.
⭕️ با #فتح همراه باشید
@fatehan
#دوره_پژوهشی_روانشناسی
سلام، وقت به خير
ما گروهی از دانشجویان روانشناسی در حال انجام یک پژوهش علمی زیر نظر یکی از اساتید روانشناسی هستيم. نتایج این پژوهش می تواند در حل مشکلاتی به بسیاری از مردم کمک کند، لینک زیر یک پرسشنامه طراحی شده در راستای این پژوهش میباشد.
جامعه مورد نظر افراد متاهل (چه خانم چه آقا باحداقل 10سال سابقه زندگی مشترک) هستند.
ممنون میشویم ما را در انجام این پژوهش یاری بفرمایید و اگر واجد شرایط هستید پرسشنامه را پر کنید، همچنین از همه هموطنانی که این پست را می بینند تقاضا داریم آن را در هر گروهي صلاح ميدانيد نشر دهید، سپاس ازشما🙏
https://goo.gl/forms/MV1USS62OruEwub13
«عدم تمرکز حواس»، موضوعی است که بسیاری از جوانان از آن رنج می برند و دلایل مختلف و متعددی دارد. همان طور که خود می دانید، تمرکز حواس در هر کاری از جمله مطالعه و درس خواندن از ضروریات قطعی است.
در این کارگاه سعی شده است عوامل برهم زننده ی تمرکز بررسی شود و در مقابل آن راه های کسب تمرکز بیان شود.
دانلود صوت👇👇👇
@fatehan
تمرکز-مکتبی.wma
11.8M
⭕️تمرکز
🔹مدرس: دکتر مکتبی
(هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز)
🕗 ۷۲ دقیقه
✔️گروه علمی فرهنگی فتح
🔹 @fatehan
🔺 www.fatehan.net
🔹گمان بردی نوای نای و بانگ تار و چنگ است این
تو در خواب و خیال بزمی و شیپور جنگ است این
🔹به چشم نیمه بازت تار دیدی در کف مطرب
ولیکن دشمن است ای دوست! در دستش تفنگ است این
🔹برای هرکه آمد سوی تو، آغوش وا کردی
ولی این بار آه ای آینه! سنگ است، سنگ است این
🔹نشانده گوشه ای مات تماشا مردمانی را
ببین! سلول زندان است! کی شهر فرنگ است این؟
🔹همان جنگ است اما رفته در پیراهن نیرنگ
لباس فصل تزویر است اگر که رنگ رنگ است این
🔹دم تیغ تو گرم ای دوست! میدان را مکن خالی
وگرنه میکشد دشمن تو را در خواب و ننگ است این
🔺شاعر:
#سید_محمد_مهدی_شفیعی
#مرز_ما_عشق_است
#برجام
#مذاکرات
#آمریکا
⭕️ گروه علمی فرهنگی فتح
💥 @fatehan
علم-دینی-1.mp3
8.6M
علم-دینی-2.mp3
8.15M
علم-دینی-3.mp3
8.64M
علم-دینی-4.mp3
9.61M
علم-دینی-5.mp3
8.92M
علم-دینی-6.mp3
10.58M
🎵 کارگاه "روانشناسی اسلامی"
🔺۱۳ جلسه
🔹مدرس : دکتر سید علی مرعشی
(هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز)
دریافت فایل صوتی از سایت:
http://fatehan.net/post/4
با #فتح همراه باشید:
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
روانشناسی-اسلامی-1.wma
9.2M
🎵 #بشنو
♨️ #روان_شناسی_اسلامی
🔷دکتر سید علی مرعشی
(هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز)
✔️ جلسه اول
👈 هر روز ؛ یک جلسه
⭕️ دریافت صوت سایر جلسات در:
☑️ کانال گروه علمی فرهنگی فتح👇
🔹 @fatehan
روانشناسی-اسلامی-2.wma
22.56M
🎵 #بشنو
♨️ #روان_شناسی_اسلامی
🔷دکتر سید علی مرعشی
(هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز)
✔️ جلسه دوم
👈 هر روز ؛ یک جلسه
⭕️ دریافت صوت سایر جلسات در:
☑️ کانال گروه علمی فرهنگی فتح👇
🔹 @fatehan
کارگاه-روانشناسی-اسلامی-3.wma
8.91M
🎵 #بشنو
♨️ #روان_شناسی_اسلامی
🔷دکتر سید علی مرعشی
(هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز)
✔️ جلسه سوم
👈 هر روز ؛ یک جلسه
⭕️ دریافت صوت سایر جلسات در:
☑️ کانال گروه علمی فرهنگی فتح👇
🔹 @fatehan