✋سیره امام صادق در کسب رزق حلال
❇️ روزی حلال
🔹 پیامبر صلی الله علیه و آله : «الْعِبادَهُ عَشْرَهُ اَجْزاءٍ تِسْعَهُ اَجْزاءٍ فى طَلَبِ الْحَلالِ»؛
🔹 عبادت ده جزء دارد، که نُه جزء آن، طلب روزى حلال است
📚 منبع: بحارالانوار ۳۷/۹/۱۰۳
_______
📖 داستانک:
🔹 روزی جوانی به حضور امام صادق علیه السلام آمد و عرض کرد:
– سرمایه ندارم.
✨ امام علیه السلام فرمود: درستکار باش! خداوند روزی را می رساند.
🔹 جوان بیرون آمد. در راه کیسه ای پیدا کرد. هفتصد دینار در آن بود. با خود گفت: باید سفارش امام علیه السلام را عمل نمایم، لذا من به همه اعلام می کنم که اگر همیانی گم کرده اند نزد من آیند.
📢 با صدای بلند گفت:
🔹 هر کس کیسه ای گم کرده، بیاید نشانه اش را بگوید و آن را ببرد.
🔹 فردی آمد و نشانه های کیسه را گفت، کیسه اش را گرفت و هفتاد دینار به رضایت خود به آن جوان داد.
🔹 جوان برگشت به حضور حضرت، قضیه را گفت.
✨حضرت فرمود:
❇️ – این هفتاد دینار حلال بهتر است از آن هفتصد دینار حرام و آن را خدا به تو رساند. جوان با آن پول تجارت کرد و بسیار غنی شد.
📚 منبع: بحار، ج ۴۷، ص ۱۱۷
💢 مشکل اساسی در کسب روزی ها همین است که حلال نیست. خیلی ها فکر می کنند روزی شان حلال است اما وقتی روی معاملات، وام و پول هایی که قرض گرفته اند یا داده اند حساب می کنند می بینند جایی مشکلی داشته است.
✅ اگر می خواهید معامله ای کنید حتما به یک اسلام شناس مراجعه کنید تا ببینید معامله ای که انجام می دهید درست هست یا نه.
✔️بسته معرفتی شهادت امام صادق علیه السلام 👇
https://eitaa.com/fatemi222/3358
✔️《قال صادق (ع): أحبّ الاعمال الی الله عزّ و جلّ الصلاه و هی آخر وصایا الانبیاء》
✔️محبوبترین اعمال نزد خداوند عزوجل و آخرین(و نهاییترین) وصیت پیامبران ، نماز است.
(فروع کافی ج ۳- ص ۲۶۴)
__________________________________
❇داستانک ؛
🔸️یکی از بازاریان که از شاگردان مرحوم شاه آبادی بود، نقل می کرد که ایشان، یک شب در یکی از سخنرانی هایشان، با ناراحتی اظهار داشتند:
“چرا افرادی که در اطراف ایشان هستند، حرکتی از خود در جنبه های معنوی نشان نمی دهند؟ مگر شماها نمی خواهید آدم شوید؟ اگر نمی خواهید من این قدر به زحمت نیفتم” همین فرد می گوید: بعد از منبر، ما چند نفر خدمت ایشان رفتیم و گفتیم که آقا ما می خواهیم آدم بشویم. چه کنیم؟
🔸️ایشان فرمودند: من به شما سه دستور می دهم، عمل کنید، و اگر نتیجه دیدید، آن وقت بیایید تا برنامه را ادامه دهیم.
سه دستور ایشان چنین بود:
✴۱٫ مقید باشید نماز را در اول وقتش اقامه کنید. هر کجا باشید و دیدید صدای اذان بلند شد، دست از کارتان بکشید و نماز را اقامه کنید و حتی المقدور هم سعی کنید به جماعت خوانده شود.
✴۲٫ در کاسبی تان انصاف به خرج دهید، و واقعا” اقل منفعتی را که می توانید، همان را در نظر بگیرید . در معاملات، چشم هایتان را ببندید و بین دوست و آشنا و غریبه و شهری و غیر شهری فرق نگذارید. همان اقل منفعت در نظرتان باشد.
✴۳٫ از نظر خمس ، گر چه می توانید برای ادای آن تا سال صبر کنید و امام معصوم علیه السلام به شما مهلت داده اند، اما شما ماه به ماه حق و حقوق الهی را ادا کنید.
🔸️همین فرد می افزاید: من دستورات ایشان را که از ماه رجب شنیده بودم، اجرا کردم تا به ماه رمضان رسید. قبل از ماه رمضان در بازار پاچنار می آمدم که، صدای اذان بلند شد. خود را به مسجد نایب رساندم و پشت سر مرحوم حجت الاسلام سید عباس آیت الله زاده مشغول نماز شدم. در نماز دیدم که ایشان گاهی تشریف دارند و گاهی ندارند. در قرائت نیستند ولی در سجده و رکوع هستند. پس از نماز به ایشان عرض کردم: شما در حال نماز کجا تشریف داشتید؟ نبودید. ایشان متحیر شد. تعجب کرد و فرمود که معذرت می خواهم. من از منزل ناراحت شدم، لذا در نماز، گاهی می رفتم دنبال آن اوقات تلخی و بعد از مدتی، متوجه می شدم و بر می گشتم.
🔸️این اولین مشاهده ی من بود که در اثر دستورات آیه الله شاه آبادی برایم حاصل شده بود. در اثر دو ماه و نیم التزام من به این سه دستور، دید ما باز شد و برنامه را هم چنان ادامه دادم که مشاهدات بعدی من، دیگر قابل بیان نیست.
[آثار و برکات نماز اول وقت ص ۷۰، مولف: ابوطالب نصیری، انتشارت مشهور، چاپ دوم ۱۳۹۳]
✔️بسته معرفتی شهادت امام صادق علیه السلام 👇
https://eitaa.com/fatemi222/3358
🔰بمناسبت سالروز شهادت #امام_صادق علیه السلام
《شیعیان راستین》
🔸️سدیر صیرفی، یکی از شاگردان امام صادق(علیهالسلام) می گوید: به محضر امام صادق(علیهالسلام) رفتم و گفتم: به خدا خانه نشینی برای شما روا نیست.
فرمود: چرا ای سدیر! گفتم: به خاطر یاران و دوستان بسیاری که داری، سوگند به خدا اگر امیر مؤمنان علی(علیهالسلام) آن همه یار و یاور داشت، نمی گذاشت طایفه تیم و عدی (دودمان عمر و ابوبکر) به مقام او طمع کنند و حق او را بگیرند.
🔸️فرمود: ای سدیر به نظر تو من چه اندازه یار و یاور دارم؟
گفتم: صد هزار!، فرمود: صد هزار؟! گفتم: بلکه دویست هزار، فرمود: دویست هزار؟ گفتم: بلکه نصف دنیا.
حضرت پس از اندکی سکوت، به من فرمود: اگر مایل باشی و برایت سخت نباشد همراه من تا ینبع (مزرعه ای نزدیک مدینه) برویم. گفتم: آماده ام.
🔸️امام دستور فرمود: الاغ و استری را زین کردند، من سبقت گرفتم و بر الاغ سوار شدم، تا احترام کرده باشم و آن حضرت سوار بر استر شود. فرمود: اگر بخواهی الاغ را در اختیار من بگذار؟ گفتم: استر برای شما مناسبتر و زیباتر است. فرمود: الاغ برای من رهوارتر است. من از الاغ پیاده شدم و بر استر سوار شدم و آن حضرت بر الاغ سوار شد و با هم حرکت کردیم تا وقت نماز رسید. فرمود: پیاده شویم تا نماز بخوانیم، سپس فرمود: اینجا زمین شوره زار است و نماز در اینجا روا نیست. (و مکروه است) از آنجا رفتیم و به زمین خاک سرخی رسیدیم، و آماده #نماز شدیم، در آنجا جوانی بزغاله می چرانید.
🔸️حضرت به او و بزغاله ها نگریست و به من فرمود: «وَ الله یا سَدیرُ لَوْ کانَ لی شیعَهٌ بِعَدَدِ هذِهِ الْجِداءِ ما وَسِعَنی اَلْقُعُودُ».
ای سدیر! به خدا سوگند، اگر #شیعیان_راستین من به تعداد این بزغالهها بودند، در خانه نشستن برایم روا نبود. (و قیام می کردم). سپس پیاده شدیم و نماز خواندیم، پس از نماز، کنار بزغاله ها رفتم و شمردم که هفده عدد بودند.
📚منبع: اصول کافی، ج ۲ / ۲۴۲، باب قله عدد المؤمنین. داستانهای اسلامی از اصول کافی، محمد محمدی اشتهاردی، جلد دوم، داستان ۳۹۴
✔️بسته معرفتی شهادت امام صادق علیه السلام 👇
https://eitaa.com/fatemi222/3358
⚜همه #گندم ها را بفروش/ #سیره امام صادق علیه السلام در گرانی
( به مناسبت شهادت رئیس مذهب شیعه، امام جعفر صادق علیه السلام)
📘#داستانک:
قیمت مواد غذایی (به خصوص گندم) در مدینه بالا رفته بود. حضرت صادق علیه السلام به معتب (ناظر امور مالی خانهاش) فرمود: « چه مقدار مواد غذایی در خانه داریم؟»
معتب پاسخ داد:« به اندازهی چندین ماه.»
امام فرمود: «همه را ببر و بفروش.»
معتب عرض کرد:« ولی در #مدینه #مواد_غذایی #نایاب است!»
امام دوباره فرمود: «همه را بفروش.»
سپس فرمود:« از این به بعد مثل همهی مردم، هر روز فقط مصرف همان روز را خریداری کن. نیمی از مواد غذایی خانوادهی مرا گندم و نیم دیگر را جو قرار بده. خدا میداند که من میتوانم از گندم خالص به آنها بخورانم ولی دوست دارم خداوند ببیند که من در زندگی به #اعتدال و #درستی رفتار میکنم.»
🔻🔻🔻
یعنی وقتی یک چیزی در مدینه کمیاب می شود، امام همان چیز را اگر در خانه هست، می فرمایند بفروش.
حالا این را با سیره بعضی افراد مقایسه کنید. زمانی که می فهمند چیزی می خواهد کمیاب شود، سریعا همه در صف می ایستند تا آن را بخرند.
🔷مثلا متوجه شوند #مرغ گران می شود، همیشه یکی می خریدند، اینبار پنج تا می خرند.
یا بفهمند تخم مرغ دارد گران می شود سریع چند ده کیلو می خرند.
همین طور سکه، دلار و ...
فرقی ندارد چه سکه های زیاد یا دو تا سه تا ...
⬅️بزرگواران #سیره پیشوای ما این سیره نبود. سیره حرص زدن نبود. سیره #ایثار بود.
بسته معرفتی شهادت امام صادق علیه السلام 👇
https://eitaa.com/fatemi222/3358
ارسال برای یک گروه حداقل🙏
✨حد #عبودیت و #بندگی
(به مناسبت شهادت رئیس مذهب #امام_جعفر_صادق_علیه_السلام)
💠شیعه باید #تسلیم باشد.
📕#داستانک:
مفضل بن عمر می گوید: من و عبدالله بن ابى یعفور خدمت امام رسیدیم. امام براى پذیرایى از ما میوه آورد، اما عبدالله به ایشان عرضه داشت که براى ناراحتى معده اش نمى تواند چیزى بخورد.
🔷سپس عبدالله به امام گفت: «اى امام بزرگوار، شما مى دانید که من همواره از شما اطاعت کرده ام و هر چه گفته اید نه نگفته ام ، اگر این انار را نصف کنید و بگویید این نیمه حرام است و نیمه دیگر #حلال است من بدون چون و چرا قبول مى کنم ، چون حرف شما حجت است.»
🔺امام به او فرمود: «خدا رحمتش را شامل حالت گرداند.» سپس عبدالله بیمارى اش و درمان آن را که پزشک گفته باید شراب بخورد را به امام گفت و پرسید: حال چه مى فرمایید
امام صادق علیه السلام به او فرمود:شراب حرام است، هرگز شراب ننوش، ⛔️ این شیطان است که تو را وسوسه مى کند و مى خواهد به بهانه شفاى دردت، #شراب به تو بنوشاند، اگر از شیطان نافرمانى کنى؛ او نیز مأیوس مى شود و دست از تو برمى دارد.
🔷از این سخن امام، عبدالله خوشحال شد و دلش آرام گرفت. از امام خداحافظى کردیم و بازگشتیم. روز به روز حال عبدالله بدتر شد، اقوامش شراب آوردند تا او بنوشد، اما او نخورد.
مفضل، من شنیده ام اگر براى معالجه باشد اشکالى ندارد.
🔺اگر اشکال نمى داشت امام صادق علیه السلام او را منع نمى کرد… به هر حال، روزهاى آخر عمرش را در بستر گذراند، پسر عمویش به او گفته بود: بیچاره، بخور اگر شراب ننوشى مى میرى.
🔹عبدالله نیز در جوابش گفته بود: به خدا قسم یک قطره هم نخواهم نوشید. چند روزى در بستر ماند و درد را تحمل کرد. خداى متعال هم او را براى همیشه #شفا داد.
منبع : رجال کشى، صفحه ۲۴۷ تا ۲۴۹
💠این یعنی تسلیم بودن. چیزی که خداوند، پیامبر صلی الله علیه و آله و امام معصوم علیه السلام فرموده اند، باید #چشم بگوییم.
چرا خدا چنین چیزی را فرموده است، نداریم.
🔺این یعنی #تسلیم بودن، یعنی عبد، عبودیت.
بسته معرفتی شهادت امام صادق علیه السلام 👇
https://eitaa.com/fatemi222/3358
ارسال برای یک گروه حداقل🙏
🌸🍃﷽🍃🌸
✋بمناسبت شهادت
✍خداوند، دوستى و مودت خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله را در قرآن، اجر رسالت آن حضرت قرار داده و واجب ساخته است: «قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ» (سوره شورى، آیه ۲۳.)؛
🔸 بگو من برای رسالت خود از شما مزدی نمی خواهم مگر محبت اهل بیتم. بر این اساس وجوب محبت اهل البیت علیهم السلام اعتقاد مشترک شیعه و اهل سنت است.
🔸محبت اهل بیت در برخی از روایات، اساس اسلام یا ایمان معرفی شده است.
✅محبت در روایت
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : «حُبّي و حُبُّ أهلِ بَيْتي نافِعٌ في سَبعةِ مَواطِنَ أهْوالُهنَّ عظيمةٌ : عِند الوَفاةِ ، و في القَبرِ ، و عِند النُّشورِ، و عِند الكِتابِ ، و عِند الحِسابِ ، و عِند الميزانِ ، و عِند الصِّراطِ»
دوست داشتن من و دوست داشتن خاندان من در هفت جاى بسيار وحشتناك به كار آيد: هنگام مردن، در گور، هنگام رستاخيز، هنگام ديدن نامه اعمال، هنگام حسابرسى [اعمال]، نزد ترازو[ى اعمال ]و صراط
👌حکایت غلام امام صادق عليه السلام
“مرحوم شيخ عباس قمي نقل مي كند:
🔸امام صادق عليه السلام غلامي داشت، وظيفه اش اين بود كه مركب امام را نگه مي داشت. البته بعضي افراد هم خودشان مي آمدند، مثل كساني كه مي روند حرم علي بن موسي الرضا عليه السلام التماس مي كنند خادم و خدمتگذار باشند. در آن زمان هم افرادي بودند كه از در خانه ي اهل بيت نمي رفتند، با اصرار مي ماندند تا خدمتگذاري اهل بيت را بكنند.
🔸مرحوم شيخ عباس قمي در منازل الاخرة می فرمايد: اين غلام استر امام را نگه مي داشت. چندين نفر از خراساني ها مدينه آمدند؛ آن كساني كه وضع شان خوب بود. يكي از آن ها به اين غلام گفت:مي آيي يك معامله با هم بكنيم؟
🔸من در خراسان باغ و خانه و امكاناتي دارم، همه را به نام تو مي كنم اين كار را به من بده تا به جاي تو خدمتكار امام صادق بشوم. همه ي آن پول ها و امكاناتي را كه جمع كرده ام براي تو باشد.
غلام در فكر رفت، اين كار ممكن و ساده اي به نظر مي رسد اما در مقابل، آن همه پول و امكانات بدست مي آورم. گفت: باشد، اين كار مال شما و آن پول ها مال من.
🔸من فقط خدمت امام بروم اجازه بگيرم و برگردم.غلام خدمت امام صادق عليه السلام آمد و عرضه داشت: اگر كسي بخواهد به من نيكي برساند ايا شما مانع مي شويد؟ فرمود: نه، براي چه مانع بشوم؟ شيوه و روش ما احسان است.
🔸امام فرمود: كجا مي خواهي بروي؟ عرضه داشت: يا بن رسول الله، چنين پيشنهادي كرده اند كه اين خدمتگزاري را بدهم و در مقابل، ثروتش را به من بدهد.
امام فرمود: خودت مي داني، اشكال ندارد. خدمتگزار راه افتاد كه برود، آقا صدايش زد، فرمود: يك چيزي به تو بگويم بعد برو.
فرداي قيامت پيغمبر گرامي اسلام صلي الله عليه و آله وسلم در هاله اي از نور خدا وارد صحراي محشر مي شود، در پرتو نور رسول خدا، اميرالمؤمنين كنارش قرار مي گيرد، و در پرتو نور اميرالمؤمنين، فرزندانش قرار مي گيرند، و در مرتبه سوم و چهارم در پرتو نور ما شيعيان و محبان و علاقه مندان ما قرار مي گيرند. و در دنيا هر كس كه به ما نزديك تر است نورانيت بيشتري دارد. حالا برو. خدمتگزار ايستاد. گفت: با اين حرفي كه شما زديد و با اين مطلبي كه شما فرموديد كجا بروم؟
🔸اكنون خراساني ها منتظرند كه اين غلام برگردد. غلام آمد و گفت: پشيمان شدم. آقايم را رها نمي كنم. من از در خانه ي امام صادق نمي روم.
آن شخص خراساني گفت: اين هزار دينار پول پاداش تو. من مي دانستم اگر تو بروي و برگردي به اين سادگي اين جايگاه را به من تحويل نمي دهي، اما خوشا به حالت كه تو خدمتگزار امام صادق هستي.
افتخار ما اين است كه يك عمر در ولادت و وفات شان در كنار اهل بيت و در ارتباط با اهل بيت هستيم. امام صادق فرمود: در پرتو نور ما وارد صحراي محشر خواهيد شد. چقدر اين غلام فهميده عمل كرد!
✅بسته معرفتی شهادت امام صادق علیه السلام 👇
https://eitaa.com/fatemi222/3358
ارسال برای یک گروه حداقل🙏
✨ امامـ صادق عليهالسلامـ
اِمتَحِنُوا شِيعَتَنا عِندَ ثَلاثٍ: عِندَ مَواقيتِ الصلَواتِ كيفَ مُحافَظَتُهُم علَيها، و عِندَ أسرارِهِم كيفَ حِفظُهُم لَها عَن عَدُوِّنا، و إلى أموالِـهِم كيفَ مُواساتُهُم لإِخوانِهم فيها.
شيعيان ما را در سه چيز بيازماييد:
در وقت نماز و چگونگى مواظبتشان بر آن،
در نگهدارى اسرارشان از دشمنان ما،
و در همدردى و كمك مالى به برادرانشان.
🌻
📚 بحارالأنوار، ج۸۳، ص۲۲، ح۴۰
#حدیث
🍃🌹🍃
@fatemi222
🌱 امامـ صـادق عليهالسلامـ
كمترين سپاسگزارى، اين است كه انسان نعمت را از خدا بداند و جز او علّتى براى آن نداند،
و نيز به آنچه خداوند عطايش كرده، خرسند باشد، و با نعمت او مرتكب گناه نشود.
🌷
📚 مصباح الشريعة، ص۵٣
#حدیث
🍃🌹🍃
@fatemi222
ارزش خادمی امام چقدره؟حساب کردی?
https://eitaa.com/fatemi222/13624
وقتی که خانه ام را آتش زدند
https://eitaa.com/fatemi8/1190
رهن خونه خمس داره؟
https://eitaa.com/ahkam31/2273
بال پرواز ما در چیست؟
https://eitaa.com/fatemi24/18696
هدف از وجوب حجاب چیه؟
https://eitaa.com/Chastity/4226
امام صادق علیه السلام🍃
میان آتش نمرود پیکرِ تو نسوخت
شبیهمادرمظلومهات پرِ تو نسوخت
اگرچهاز سر دوشتکشیدهشد؛امّا
هزار شُکر عبای مُطهّرِ تو نسوخت
تو با کهولت سِن،پابرهنه،در دل شب
بهحیرتمدلِخصمِستمگرِ تو نسوخت؟
اگرچه سوختدرِخانهیتو در آتش
هزارشُکردرآنبینهمسرِ تو نسوخت
پیطوافتو شعله به خانه وارد شد
شبیهکعبهولیپایتا سرِ تو نسوخت
اگرچهزهر تورا آب کرد همچون شمع
در آفتاب ولی جسم لاغر تو نسوخت
سهبار تیغ به رویت کشید آن نامرد
ولی ز کُندی خنجر که حنجرِ تو نسوخت
نرفت راس شریف تو بر سرِ نیزه
ازاینطریقدلِخونخواهرِ تو نسوخت
به دست دشمنتو بود بیگمانشَلّاق
ولیبرابر تو پُشتِ دخترِ تو نسوخت
نریختبعدِتوآتشکسیبه فرق سرش
دگرعمامهیمُوسیبنجعفرِ تو نسوخت
هزار مرتبه باقیستجایشُکرش که
از اهلبیتتو یکتن برابرِ تو نسوخت
🍃🌹🍃
@fatemi222
⭕️ امام صادقی باشیم، یعنی چی؟
🔹در حالیکه زمینۀ قیام برای امام صادق(ع) بسیار مهیا بود و اگر ایشان قیام میکرد موفق میشد، کمااینکه بنیالعباس با نام اهلبیت(ع) قیام کردند و به قدرت رسیدند، اما چرا امام صادق(ع) قیام نکرد؟
🔹امام صادق(ع) به دنبال یک موفقیت پایدار بود نه موفقیتِ ناپایدار. حکومت ناپایدار، خوبها را سیبل دشمن میکند به ویژه اینکه بعد از یک حکومت دینی، دشمنیها با دین و خوبها، صد برابر میشود.
🔹برخی اطرافیان امام صادق(ع) آدمهای خوبی بودند، ولی در حدّ توقع امام(ع) برای عرصۀ سیاست نبودند و اگر حضرت با آنها حکومت تشکیل میداد، حکومتشان پایدار نبود.
🔹 «امام صادقی باشیم» یعنی انتظارمان از سیاسیون خیلی بالا باشد؛ فاجعۀ زمانِ امام صادق(ع) این بود که خوبها سطح عالی نداشتند. ضعف مهم ما هم اینست که اساساً مردم از مسئولین سیاسی زیاد انتظار تقوا ندارند
🔹انتظار بالای امام صادق(ع) از یارانش، برای عرصۀ سیاست بود نه عبادت!/ تعجب ندارد اگر اکثر سیاسیون بلغزند، سیاست «مردان خیلی بزرگ» میخواهد!
🍃🌹🍃
@fatemi222
🔰چرا امام جعفر صادق (ع) را رئیس مذهب شیعه می نامیم؟
✍️پاسخ:
✅همه امامان شیعه برای اسلام و خلق خدا خدمت کردند.در این راه زحمات طاقت فرسایی را متحمل شدند. زحمات در قالب های مختلف، مانند قیام، صلح، سکوت و فعالیت های سیاسی و فرهنگی ظهور نمود.
علت اینکه به مذهب ما "مذهب جعفری "گفته می شود، این نیست که امامان دیگر برای اسلام خدمت نکرده اند، بلکه سبب ناميده شدن آن است كه دوره زندگي امام صادق(ع) مصادف بود با اواخر حكومت امويان و اوايل خلافت عباسيان. به سبب درگيری ها و اختلافاتي كه ميان اين دو خاندان به وجود آمده بود، فرصت خوبی برای فعالیت های فرهنگی پدید آمد که امام صادق(ع) از آن بهره گرفت و مذهب شيعه را توسعه داد.
امام با تشكيل حلقات درس و تبيين معارف و مباني تشيع، به نشر و تبليغ اسلام پرداخت.
روايات بسيار زيادي را بيان فرمود. به همين جهت حيات مجددي در كالبد شيعه دميده شد . معارف و احكام شيعه بيش از هر زماني مطرح گرديد. نظم و ترتيب خاص و ارزندهاي به شيعه داده شد. بدین جهت اين مذهب را به امام جعفر صادق منسوب مينمايند. زيرا علاوه بر تحكيم مباني آن، عمده احاديث اين مذهب- نسبت به امامان ديگر - از اين امام بزرگوار نقل شده است.
در مجلس درس ايشان هزاران تن شركت مي كردند. برخي از آنان مانند ابوحنفيه، مالك بن انس، جابر بن حيان و زرارة بن اعين، از اركان و بزرگان اهل سنت و شيعه به شمار مي آمدند.(۱)
مرحوم جعفرشهیدی می نویسد:
" آن كه در اخبار فقه شيعه تتبع كند، خواهد ديد روايت هاى رسيده از امام صادق (ع) در مسائل مختلف فقهى و كلامى مجموعه اى گسترده و متنوع است. براى همين است كه مذهب شيعه را مذهب جعفرى خوانده اند. گشايشى كه در آغاز دهه سوم سده دوم هجرى پديد آمد، موجب شد مردم آزادانه تر به امام صادق (ع) روى آورند. گشودن مشكلات فقهى و غير فقهى را از او بخواهند. ... دانشمندان از هيچ يك از اهل بيت رسول خدا به مقدار آنچه از ابوعبدالله روايت دارند، نقل نكرده اند.
هيچ يك از آنان متعلمان و شاگردانى به اندازه شاگردان او نداشته اند. روايات هيچ يك از آنان برابر با روايت هاى رسيده از او نيست. اصحاب حديث نام راويان از او را چهار هزار تن نوشته اند. نشانه آشكار امامت او خردها را حيران مى كند و زبان مخالفان را از طعن لال مى سازد." (۲).
📚پی نوشت ها :
۱.محمدجواد مشكور ، تاريخ شيعه و فرقههاي اسلام تا قرن چهارم، بی نام، ص ۱۰۶ - ۱۰۵؛مهدی پیشوایی، سیره پیشوایان، قم، موسسه امام صادق (ع)،۱۳۷۹ش ،چاب یازدهم، ص۳۵۹
۲. جعفر شهيدى، زندگانى امام صادق، ص۶۱؛
رسول جعفریان، حیات فکری وسیاسی امامان شیعه، قم ، انتشارات انصاریان، ۱۳۸۴ش ، چاپ هشتم، ص ۳۴۵.
✅بسته معرفتی شهادت امام صادق علیه السلام 👇
https://eitaa.com/fatemi222/3358
ارسال برای یک گروه حداقل🙏