🌙📿🌙📿🌙📿
💰 زکات فطره فقیر و راه های اثبات فقر 👤
سوال: آیا پرداخت زکات فطره بر فقیر واجب است و چگونگی اثبات فقر برای پرداخت فطره به فقیر را توضیح دهید؟
پاسخ:
✅کسی که مخارج سالانه خود و افراد خانواده اش (کسانی که مخارجشان شرعا بر عهده اوست) را ندارد، فقیر است و پرداخت زکات فطره بر او واجب نیست.
نکته🎯
کسی که باید فطریه بدهد، اگر می داند شخصی در گذشته فقیر بوده یا اطمینان دارد و یا از حالت ظاهری اش گمان می یابد که او در حال حاضر فقیر است، می تواند به او بپردازد. در غیر این صورت جایز نیست.
#احکام_روزه
#زکات_فطره
---------------------
📚 منبع:
کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 406.
@fatemi222
ادامه👇
🌙📿🌙📿🌙📿
🏨🤕 فطریه بیماران بستری در بیمارستان 🤕🏨
سوال: فطریه بیماری که در شب عید فطر در بیمارستان بستری است، بر عهده کیست؟
پاسخ:
👈🏼 اگر بیمار فقیر است، زکات فطره بر او واجب نیست و اگر فقیر نیست و غذای بیمارستان نیز از هزینه هایی است که از بیمار دریافت خواهد شد، حتی اگر به جهت بیماری روزه هم نگرفته باشد، باید زکات فطره پرداخت کند، مگر آن که مخارج او بر عهده دیگری باشد، مانند: زنی که نفقه اش بر عهده شوهر است.
#احکام_روزه
#احکام_فطره
---------------------
📚 منبع:
کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 405.
@fatemi222
🍃🌺 سوال:
👈 - در صورتی که فطریه را به غیر نیازمندان داده باشیم تکلیف چیست ؟
🍁 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای: اگر انسان به خيال اين كه كسى فقير است به او فطره بدهد و بعد بفهمد فقير نبوده چنانچه مالى را كه به او داده از بين نرفته باشد، مى تواند پس بگيرد و به مستحق بدهد و اگر نتواند بگيرد بايد از مال خودش فطره را بدهد و اگر از بين رفته باشد، در صورتى كه گيرنده فطره مى دانسته يا احتمال مى داده آنچه را گرفته فطره است، بايد عوض آن را بدهد و الّا دادن عوض بر او واجب نيست و انسان بايد دوباره فطره را بدهد.
✍ آیت الله مکارم شیرازی: در صورتی که فطریه را به غیر نیازمندان داده باید تمام آنها را اعاده کند.
✍ آیت الله سیستانی: به احتیاط باید دوباره بدهید.
✍ آیت الله وحید خراسانی: در فرض سؤال فطریه پرداخت نشده و شخصی که واسطه شده و آن را به غیرِ فقیر داده اگر کوتاهی کرده شرعاً ضامن است که از مال خودش به همان مقدار بدهد و ذمّه ی کسانی که فطره را به او داده اند از تکلیفِ فطره ،فارغ نشده است یعنی فطره نداده اند.
✍ آیت الله شبیری زنجانی: چنانچه آن مال قبلا به عنوان فطریه کنار گذاشته شده، در صورتی که عین آن باقی است و می تواند بدون حرج آن را پس بگیرد، باید آن مال را بگیرد و به مصرف صحیح برساند، واگر نتواند پس بگیرد، چنانچه آن مال را با حجّت شرعى داده باشد چیزى به گردن او نیست و اگر بدون حجّت شرعى داده، ضامن است و باید دوباره زکات خود و آن دو خانواده را بپردازد.
✍ آیت الله فاضل لنکرانی: اگر بعد از دادن فطریه، بفهمد که کسی که فطریه را گرفته فقیر نبوده، باید زکات فطریه را از او پس بگیرد و به کسی که فقیر است بدهد و اگر مصرف کرده باشد عوضش را بگیرد و به فقیر بدهد.
#احکام_زکات_فطره
*ء*-----------------*ء*
📚 منبع: استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
@fatemi222
❓سوال:
آیا اونهایی که اهل نماز و روزه نیستند و یا در ماه رمضان اهل روزه گرفتن نبودند باید فطریه را بپردازند؟
✍جواب:
🌹زکات فطره که مخصوص روزه داران نیست هر کسی که شرایط پرداخت زکات فطره را دارد{یعنی فقیر نیست } باید زکات فطره بدهد ولو اینکه اهل نماز و روزه هم نبوده یا در ماه رمضان روزه خواری کرده، نماز و روزه یک واجبی هست زکات فطره هم یک واجبِ دیگر. اصلا ربطی به هم نداره*
🌹بنابراین سرپرست خانواده باید زکات فطره خودش را و کسانی که نانخور او محسوب میشوند را حساب کند و بپردازد و لو اینکه پسرش هم اهل نماز و روزه نباشد مثلا*
@fatemi222
❓سوال:
1⃣👈آیا می توان زکات فطره را از شهر محل سکونت خارج کرد و در شهر دیگر مصرف کرد(مثلا برای بستگان و اقواممان که در شهر دیگر هستند بفرستیم)
✍جواب:
🌷اکثر مراجع معظم تقلید می فرمایند: در صورتی که در محل سکونت خودش مستحق پیدا شود فطریه را به جای دیگر نبرد❌*
🌷فقط مرحوم آیت الله بهجت و آیت الله شبیری زنجانی می فرمایند: اشکالی ندارد*
2⃣👈 آیا میتوان پول زکات فطره را برای مسجد یاحسینیه مصرف کرد؟
✍جواب:
🌷حضرات آیات:مکارم سیستانی، وحید، صافی، زکات فطریه را بنابر احتیاط واجب باید فقط به فقرا و نیازمندان داد و نمیشود صرف این امور کرد*
🌷بقیه مراجع: پرداخت زکات فطره برای تعمیر مسجد حسینیه یا مدارس اشکال ندارد هر چند مستحب است صرف این امور نشود و به فقرا و نیازمندان داده شود*
@fatemi222
✋ #فطریه_مهمان
✍یکی از سوالاتی که مؤمنین در این ایام بسیار می پرسند نسبت به فطریه مهمان است؛ لذا چند نکته کوتاه در این مورد خدمت شما عرض می شود:
1⃣👈 انسان باید فطریه کسانی را که در شب عید فطر نان خور او محسوب می شوند بدهد هر چند این افراد زن و فرزند انسان نباشد یا نان خور انسان در شهر دیگری باشد. (1)
2⃣👈به فتوای اکثر مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای مهمان اگر برای شب عید فطر فقط برای افطاری آمده و شب را نمی ماند فطریه به عهده خودش است ولی اگر مهمان قبل از غروب شب عید فطر بیاید و چند روز مهمان بوده و نانخور محسوب شود در این صورت فطریه اش بر عهده میزبان است. (2)
3⃣👈 اگر فطریه انسان بر شخصی واجب باشد اما آن شخص فطریه را عمدا یا از روی فراموشی نپردازد، به فتوای تعداد زیادی از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای پرداخت فطریه توسط خود انسان لازم نیست. (3)
🔹نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع م 1993)
(2) تعریف نانخور: گلپایگانی، اراکی، بهجت، صافی، نوری: صدق انفاق فعلی کافی است. سیستانی: اگر مهمان شب در منزل میزبان بماند و میزبان امکانات رفاهی را برایش فراهم کند و متکفل مخارج او شود نانخور محسوب می شود. رهبری: مهمان یک شبه نان خور محسوب نمی شود، لذا زکات فطره او بر میزبان واجب نیست، ولی اگر کسی غیر از شب عید مدتی مهمان دیگری است که عرفاً نان خور او محسوب می شود، فطریه او به عهده میزبان است. حضرت امام: لازم است مهمان قصد داشته باشد مدتی نزد میزبان باقی بماند. مکارم: مهمانی که تصمیم دارد مدتی نزد میزبان بماند مثلا چهار روز کافی است. شبیری: اگر قبل از غروب آفتاب وارد شود و تصمیم دارد مدت طولانی نزد میزبان بماند. (عروه الوثقی، زکات فطره، فصل فی من تجب عنه ؛ رهبری، سایت لیدر، احکام روزه، س 226 ؛ رساله مراجع تقلید، م 1995 ؛ مکارم، استفتائات سایت، فطریه مهمان ؛ توضیح المسائل جامع، م 2652)
(3) سیستانی، مکارم: اگر شرایط وجوب زکات فطره در انسان وجود داشته باشد، بنابر احتیاط واجب فطریه بر خودش لازم می گردد. (عروه الوثقی، زکات فطره، فصل فی من تجب عنه، م 2 ؛ تحریرالوسیله، المقصد الثانی فی زکاه الابدان، القول فی من تجب علیه، م 4 ؛ رساله مراجع تقلید، م 2006 ؛ رساله جامع، م 2648)
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋#احکام_فطریه
✍در روایت است از حضرت صادق علیه السلام که میفرمایند: ...مَن صامَ و لَم یُؤَدِّ الزَّکاةَ فلا صَومَ لَهُ إذا تَرَکَها مُتَعَمِّدا... . اگر کسى روزه بگیرد و زکات فطره را عمدا ندهد، از ثواب روزه بى بهره است. (من لایحضر الفقیه ج2، ص183)
✍چند نکته درباره فطریه خدمت شما خوبان تقدیم می شود:
1⃣👈 مقدار فطریه ای که برای هر نفر واجب است سه کیلو از غذای معمول شهر است یا محاسبه قیمت سه کیلو از غذای معمول شهر برای هر نفر است و اگر همه عزیزان چه آنهایی که بیشتر در طول سال نان مصرف می کنند یا برنج مصرف می کنند، قیمت گندم را پرداخت کنند یا قیمت برنج را حساب کنند، صحیح است و مانعی ندارد و لازم نیست انسان فطریه را بر اساس غذای غالب خودش بدهد. (1)
2⃣👈 کسی که در غروب شب عید فطر فقیر شرعی است یعنی کسی که خرج سالش را مطابق با شأنش ندارد پرداخت زکات فطره بر او واجب نیست. (2)
3⃣👈 پرداخت فطریه قبل از ماه رمضان صحیح نیست و در میان ماه رمضان و قبل از غروب شب عید فطر نیز به فتوای تعدادی از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای، نباید فطریه پرداخت شود. (3)
4⃣👈 به فتوای تعدادی از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای بنابر احتیاط واجب مصرف فطریه برای فقرا و مساکین می باشد و در موارد دیگری نمی شود مصرف کرد. (4)
📔نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع تقلید، م 1991 ؛ رهبری، سایت لیدر، احکام روزه، م 232 و م 233)
(2) (رساله مراجع تقلید، م 1992)
(3) حضرت امام، رهبری، مکارم، نوری، بهجت، فاضل: بنابر احتیاط واجب قبل از غروب شب عید فطر پرداخت نکند. (رساله مراجع، م 2025 ؛ عروه الوثقی، زکاه الفطره، فصل فی وقت وجوبها، م1 ؛ تحریرالوسیله، المقصد الثانی فی زکاه الابدان، القول فی وقت وجوبها ؛ منهاج الصالحین، ج1 ، م 1179)
(4) رهبری، سیستانی، مکارم، وحید، صافی: بنابر احتیاط واجب زکات فطریه فقط به فقرای شیعه داده شود. (رساله مراجع م 2014 ؛ عروه الوثقی، زکاه الفطره، مصرف زکاه الفطره ؛ رهبری، سایت، احکام روزه، س 245 ؛ منهاج الصالحین، ج1 ، مصرف زکات، قبل از مساله 1183 ؛ مکارم، توضیح المسائل، م 1710 و م 1732)
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋#مصرف_کفاره
👌خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: عَلَى الَّذِینَ یُطِیقُونَهُ فِدْیَةٌ طَعَامُ مِسْکِینٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَیْراً فَهُوَ خَیْرٌ لَهُ. بر کسانى که طاقت و توانایی روزه را ندارند، لازم است کفّاره اى بدهند، مسکینى را اطعام کنند و هر کس به میل خود بیشتر نیکى کند (و بیش از مقدار واجب، طعام بدهد)، براى او بهتر است. (سوره بقره آیه 184)
✍چند نکته کوتاه درباره مصرف کفاره خدمت شما خوبان تقدیم می شود:
1⃣👈کسی که سید نیست و کفاره بر او واجب شده است به فتوای تعداد زیادی از مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای می تواند کفاره را به سید بدهد اگرچه خودش سید نباشد؛ اما در فطریه کسی که سید نیست نمی تواند فطریه خود را به سید پرداخت کند. (1)
2⃣👈 کفاره را به کسی که خرجیش بر عهده انسان واجب است مانند فرزند و پدر و مادر فقیر نمیتوان پرداخت کرد ولی به برادر یا خواهر فقیر و دیگر خویشان اشکال ندارد. (2)
3⃣👈 کفارۀ همسر یا افرادی که واجب النفقه انسان هستند، بر عهده شوهر یا پدر نیست و چنانچه خودشان توانایی ندارند، در صورتی که کفاره، کفاره غیر عمد باشد، به نظر اکثر مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای هر زمانی که توانایی پیدا کردند خودشان پرداخت کنند. (3)
4⃣👈مصرف کفاره فقط فقیر شرعی است و در جای دیگر نمی توان کفاره را مصرف کرد. (4)
📔نکات توضیحی و منابع:
(1) مکارم، صافی، فاضل: بنابر احتیاط واجب نمی تواند. (تحریرالوسیله، احکام کفارات، م 18 ؛ رهبری، سایت، احکام روزه، س 371 ؛ منهاج الصالحین، ج3 م 1223 ؛ مکارم، استفتائات سایت، روزه، کفاره ؛ عروه الوثقی، کتاب الزکاه، اوصاف مستحقین، م21)
(2) (تحریر الوسیله، کتاب کفارات، م 18 ؛ امام خامنه ای، سایت، احکام روزه، س 370 ؛ منهاج الصالحین، ج ۳، م 773 ؛ مکارم، استفتائات جدید، ج 1 ، ص: 95 س 296 ؛ صافی، هدایه العباد، ج 2 کتاب کفارت، م 18 ؛ فاضل، الاحکام الواضحه، م 12 ؛ شبیری، سایت، کتابخانه، احکام و استفتائات روزه، س 270)
(3) شبیری: کفاره ای که به خاطر عذر از روزه، بر زن واجب شده؛ مانند فدیه زن باردار، بنابر احتیاط واجب به عهده همسرش است. مکارم: درباره زن باردار و شیرده، اگر روزه برای بچه ضرر داشته باشد، بنابر احتیاط واجب به عهده شوهر است. (اجوبة الاستفتائات، س ۸۰۴ ؛ منهاج الصالحین، ج۳، م ۴۲۸ ؛ شبیری، سایت، کتابخانه، احکام و استفتائات روزه، س 271 ؛ مکارم، سایت، استفتائات روزه، قضا و کفاره روزه، احکام کفاره روزه، مسئول پرداخت کفاره زن باردار و شیرده)
(4) (رساله مراجع تقلید، م 1925 ؛ عروه الوثقی، کتاب الزکاه، فصل فی اصناف مستحقین الزکاه)
@fatemi222
🌸🍃﷽🌸🍃
✋#احکام_خانواده_واجب_النفقه
👌در روایت است از امیرالمؤمنین على علیه السلام که می فرمایند: حُسْنُ الْخُلْقِ فى ثَلاثٍ: اِجْتِنابُ الْمَحارِمِ وَ طَـلَبُ الْحَلالِ وَ التَّـوَسُّعُ عَلَى الْعِیالِ. اخلاق و رفتار خوب در سه چیز است: دورى کردن از حرام، طلب حلال و فراهم آوردن آسایش و رفاه براى خانواده. (بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج68، ص: 394)
👈در خانواده اگر افراد خانواده از وظایف شرعی خود آگاه باشند در خیلی از موارد اختلاف به وجود نمی آید؛ که امشب بنا داریم چند نکته ای درباره نفقه خدمت شما بیان کنیم:
1⃣👈 در خانواده یکی از وظایف پرداختن نفقه است، به طور کلی سه گروه واجب النفقه انسان هستند: الف: همسر دائم (که بر مرد دادن نفقه همسرش واجب است یعنی خرج خوراک و پوشاک و مسکن و دیگر ما یحتاج معمول زندگی زن دائم بر شوهرش واجب است.) ب: پدر و مادر. ج: فرزندان. (1)
2⃣👈پدر و مادر و فرزندان زمانی واجب النفقه هستند که فقیر باشند بر خلاف همسر که چه فقیر باشد و چه غنی باید خرج او را داد، و اگر مرد نفقه همسرش را ندهد مدیون است. (نکته مهم این که: پرداخت کفارات، رد مظالم، فطریه و زکات اگر بابت نفقه باشد به واجب النفقه صحیح نیست، اما به دیگر ارحام مثل خواهر و برادر و ... دادنش اشکال ندارد.) (2)
3⃣👈 گاهی مواقع دیده می شود که در خانواده همسر می گوید راضی نیستم که شوهر به پدر و مادر خود کمک کند؛ در حالی که اعتراض همسر برای این مورد شرعا صحیح نیست و اگر این صحبتها باعث اذیت و آزار شوهر شود، شرعا حرام است. و همچنین اگر خانم از خود خود حقوق و درآمدی دارد شوهر شرعا نمی تواند مانع این شود که همسر به پدر و مادر خودش یا دیگران کمک مالی کند.
📔نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریرالوسیله، کتاب نکاح مسأله1 نفقه نزدیکان ؛ جامع المسائل ج2 س1319)
(2) (رساله مراجع م 1948 ؛ بهجت، استفتائات ج2 ص: 3763 س 2906 و س 3359 و ج3 س 3777 ؛ مکارم، استفتائات ج1 ص 95 ؛جامع المسائل ج2 س 1319)
@fatemi222
✨💝📖💝✨
⭕️ تلاوت #قرآن
✍ اگرچه ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻗﺮﺁﻥ ﻭﺍﺟﺐ ﻧﻴﺴﺖ، ﺍﻣّﺎ خیلی سفارش شده، ﺗﺎ جایی که تو آیه ۲۰ سوره مزّمّل، ﺩﻭ ﺑﺎﺭ به این امر مهم ﻓﺮﻣﺎﻥ داده شده:
📖 فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ...ِ فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنْهُ... (مزّمّل/۲۰)
👈 ﺁﻥ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺍﺯ ﻗﺮﺁﻥ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺷﻤﺎ ﻣﻴﺴّﺮ ﺍﺳﺖ ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻛﻨﻴﺪ... ﭘﺲ ﺁﻥ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺷﻤﺎ ﻣﻤﻜﻦ ﺍﺳﺖ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻛﻨﻴﺪ...
☝️ البته همه میدونیم که ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﺯ "ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻗﺮﺁﻥ" صرفاً همین روخونیِ ساده نیست،
وقتی خدا میگه قرآن بخونید:
🔹 یعنی با قرآن و تعالیم آسمونیش آشنا بشید...
🔸 یعنی قرآن رو تو زندگیهاتون بیارید...
🔹 یعنی با قرآن رفیق بشید...
🔸 یعنی قرآن تو زندگیهاتون محور قرار بگیره...
✅ تو روایات هم داریم که ﻓﻀﻴﻠﺖِ ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻗﺮﺁﻥ ﺩﺭ ﺯﻳﺎﺩ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ ﺁﻥ ﻧﻴﺴﺖ، ﺑﻠﻜﻪ ﺩﺭ ﺧﻮﺏ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ ﻭ ﺗﺪﺑّﺮ ﻭ ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ.
#تلنگر
حالا سوال اساسی اینه:
🔹 ما روزانه چقدر قرآن میخونیم؟؟!!
🔸 روزانه چقدر وقت میذاریم که با قرآن آشنا بشیم؟؟!!
🔹 روزانه چقدر از وقتمون رو با گوشی موبایل و تلوزیون و دوستان و ... میگذرونیم، و در مقابل چقدر از وقتمون رو با کتاب خدا، قرآن میگذرونیم؟؟؟!!!
🔻فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ🔻
👈 ﺁﻥ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺍﺯ ﻗﺮﺁﻥ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺷﻤﺎ ﻣﻴﺴّﺮ ﺍﺳﺖ ﺗﻠﺎﻭﺕ ﻛﻨﻴﺪ.
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
✨💝📖💝✨
⭕️ در گِرو اعمال
✍ قرآن میگه آدمها در گِرو اعمالی هستند که انجام میدن:
📖 كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ رَهِينَةٌ (مدّثّر/۳۸)
👈 هر کسی در گِرو چیزی است که کسب کرده است.
🔹 "رهینه" از ماده "رهن"، به معنای "گروگان" هست. یعنی وثیقهای که معمولاً در مقابلِ وام میدن.
👈 مثلاً دیدی از بانک، یه وامِ سنگین که میگیرن، یه سَنَد پیش بانک گِرو میزارن، اصطلاحاً میگن سند در رهنِ بانکه، در گِرو بانکه.
تا وام رو پرداخت نکنن، سند آزاد نمیشه.
☝️ قرآن میگه تمام وجود انسان، در گِرو انجام وظائف و تکالیفش هست،
تا اون وظایفش رو انجام نده، آزاد نمیشه و در اسارت باقی میمونه...
👈 اگر كسی گناهی رو انجام داد، حقوق الهی رو رعایت نکرد، چه حقّالله و چه حقّالناس، اين بدهكار شده، به خدا و دینِ خدا بدهکار شده.
🗣 هر بدهكاری بايد وثيقه بذاره، گِرو بذاره، تا آزاد بشه.
👈 تو مسائل دنیائی اگر کسی بدهکار بود، خونه، مِلک یا زمینش رو گِرو میگیرند،
ولی تو مسائل اعتقادی و اخلاقی، اگر کسی به خدا بدهکار شد، خدا خودِ اون شخص رو گِرو میگیره.
☝️ وقتي خودِ انسان گِرو گرفته شد، انسان میشه در رهن، میشه "رَهِينَةٌ".
👈 بنابراین، این شخص ديگه آزاد نيست...
🔸 اينكه بعضیها میگن:
من هر چی میخوام زبانم رو كنترل كنم نمیتونم...
يا هر چی میخوام چشمم رو كنترل كنم نامحرم رو نبينم، نمیتونم...
بخاطر همینه.
👈️ چون این شخص دیگه آزاد نیست، در بند شده، عزم و ارادهاش هم در بند شده.
🔹 پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
"اِنَّ اَنفُسکُم مَرهونَه بِذُنوبِکُم، فَفَکّوها بِاستِغفارِکُم"
"جانهای شما به واسطه گناهانتان در رهن است، پس با استغفار و توبه خود را آزاد کنید"
📢 پس این جمله کلیدیِ قرآن یادمون بمونه!
🔻كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ رَهِينَةٌ🔻
👈 هر کس در گِرو کاری است که انجام داده.
👈 اعمال و رفتارمون رو درست کنیم، تا آزاد و رها بشیم...
👈 درست زندگی کنیم، تا آزاد و رها بشیم...
👈 #گناه رو ترک کنیم، تا آزاد و رها بشیم...
👈 از گناهان #توبه کنیم، تا آزاد و رها بشیم...
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
✨💝📖💝✨
♨️️ هیزم جهنّم
✍ قرآن میگه، اونایی که تو دنیا با ظلم و ستمشون، آتیشِ گناه رو شعلهور میکردند، قیامت هم میشن هیزم جهنم.🔥
☝️ دقتّ کنیم!!!
خودشون میشن هیزم جهنّم!!!🔥
📖 وَ أَمَّا الْقَاسِطُونَ فَكاَنُواْ لِجَهَنَّمَ حَطَبًا (جن/۱۵)
ستمگران و ظالمان که منحرفین از جاده عدالتند، هیزم جهنم هستند.
یعنی به محض اینکه وارد جهنم میشن، هم خودشون میسوزن، هم آتیش جهنّم رو شعلهور میکنن...🔥🔥
حواست هست؟؟!!
🔥آی اونی که توی دنیا آتیش میشی،
با زبونت، یا با عمل و رفتارت، دیگران رو آتیش میزنی و میسوزونی...
🔥آی اونی که توی دنیا وقتی خشم و غضب میکنی، مثل یه گلوله آتیش میشی...
🔥آی اونی که مثل آتیش میوفتی تو زندگیِ دیگران، زندگیهاشون و میسوزونی و به باد میدی...
آی اونی که...
☝️ قیامت هم هیزم جهنّم میشی،
جهنمیها رو آتیش میزنی و میسوزونی...
🔥🔥
📢 اینجا تو دنیا آتیش باشی،
قیامت هم خودت آتیش میشی، میشی هیزم جهنّم.
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
✨💝📖💝✨
🔹 بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِیمِ
🔹️ وَ اَلشَّمْسِ وَ ضُحٰاهٰا (۱)
🔹️ وَ اَلْقَمَرِ إِذٰا تَلاٰهٰا (۲)
🔹️ وَ اَلنَّهٰارِ إِذٰا جَلاّٰهٰا (۳)
🔹️ وَ اَللَّیْلِ إِذٰا یَغْشٰاهٰا (۴)
🔹️ وَ اَلسَّمٰاءِ وَ مٰا بَنٰاهٰا (۵)
🔹️ وَ اَلْأَرْضِ وَ مٰا طَحٰاهٰا (۶)
🔹️ وَ نَفْسٍ وَ مٰا سَوّٰاهٰا (۷)
🔹️ فَأَلْهَمَهٰا فُجُورَهٰا وَ تَقْوٰاهٰا (۸)
🔹️ قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکّٰاهٰا (۹)
🔹️ وَ قَدْ خٰابَ مَنْ دَسّٰاهٰا (۱۰)
🔸 قسم به خورشید و گسترش نور آن.
🔸 و قسم به ماه در آن هنگام که بعد از آن در آید.
🔸 و قسم به روز هنگامی که صفحه زمین را روشن سازد.
🔸 و قسم به شب آن هنگام که صفحه زمین را بپوشاند.
🔸 و قسم به آسمان و کسی که آسمان را بنا کرده.
🔸 و قسم به زمین و کسی که آن را گسترانیده.
🔸 و قسم به نفس آدمی و آن کس که آن را منظم ساخته، سپس خیر و شر را به او الهام کرده است:
🔸 که هر کس نفس خود را تزکیه کرده، رستگار شده،
🔸 و هر کس که نفس خویش را با معصیت و گناه آلوده ساخته، نومید و محروم گشته است.
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
✨💝📖💝✨
❌ پرروبازی در برابر خدا ممنوع!!!
یه آیه تو قرآن داریم که میگه:
🔹 آخه ای انسان!!!
🔸 چرا در مقابل خدا انقدر جسوری؟!!
🔹 اونم این خدایِ به این مهربونی، خدایِ به این کریمی...
🔸 چرا انقدر در برابر خدا پُرروبازی در میاری؟؟!!
🔹 آخه این غرورت برای چیه؟؟!! تو چی داری؟؟ اصلاً به چی مینازی؟؟!! اصلاً تو فکر کردی کی هستی؟؟!!
📖 يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ (انفطار/۶)
👈 ﺍﻯ ﺍﻧﺴﺎﻥ! ﭼﻪ ﭼﻴﺰ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭِ ﻛﺮﻳﻤﺖ ﻣﻐﺮﻭﺭ ﺳﺎﺧﺘﻪ است؟!
🔻 ﺩﺭ ﺣﺪیث داریم که ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺍﻛﺮم (ﺹ) موقع ﺗﻠﺎﻭﺕ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﻓﺮﻣﻮﺩ:
👈 "ﻏَﺮَّﻩُ ﺟَﻬﻠُﻪ".
👈 "ﺟﻬﻞ ﻭ ﻧﺎﺩﺍنیاش، ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﻐﺮﻭﺭ ﻭ ﻏﺎﻓﻞ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺍﺳﺖ"!
🔻 عبارتهای ﺍﻣﻴﺮﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﻋﻠﻰ (ﻉ) هم ﺩﺭباره این آیه، تو نهج البلاغه خیلی عجیبه:
☝️ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﻛﻮﺑﻨﺪﻩﺗﺮﻳﻦ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺷﻨﻮﻧﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﻗﺎﻃﻌﺘﺮﻳﻦ ﻋﺬﺭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺷﺨﺺ ﻣﻐﺮﻭﺭ، ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺟﻬﺎﻟﺖ ﻭ ﻧﺎﺩﺍﻧﻴﺶ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺟﺴﻮﺭ ﻭ ﻣﻐﺮﻭﺭ ﺳﺎﺧﺘﻪ است.
👈 ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﻰﻓﺮﻣﺎﻳﺪ: ﺍﻯ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﭼﻪ ﭼﻴﺰ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﺮ ﮔﻨﺎﻫﺖ ﺟﺮﺃﺕ ﺩﺍﺩﻩ؟ ﻭ ﭼﻪ ﭼﻴﺰ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﻣﻐﺮﻭﺭ ﺳﺎﺧﺘﻪ؟ ﻭ ﭼﻪ ﭼﻴﺰ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻠﺎﻛﺖ ﺧﻮﻳﺶ ﻋﻠﺎﻗﻪﻣﻨﺪ ﻧﻤﻮﺩﻩ؟
ﺁﻳﺎ ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯِ ﺗﻮ ﺑﻬﺒﻮﺩﻯ ﻧﺪﺍﺭﺩ؟ ﻳﺎ ﺍﻳﻦ ﺧﻮﺍﺑﺖ ﺑﻪ ﺑﻴﺪﺍﺭﻯ ﻧﻤﻰﺍﻧﺠﺎﻣﺪ؟😔🙁
☝️ ﭼﺮﺍ ﻟﺎﺍﻗﻞ ﺁﻥ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺭﺣﻢ ﻣﻰﻛﻨﻰ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺕ ﺭﺣﻢ ﻧﻤﻰﻛﻨﻰ؟ ﺗﻮ ﻫﺮﮔﺎﻩ ﻛﺴﻰ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺳﻮﺯﺍﻥ ببینی ﺑﺮ ﺍﻭ ﺳﺎﻳﻪ ﻣﻰﺍﻓﻜﻨﻰ، ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯ ﺭﺍ ببینی ﻛﻪ ﺩﺭﺩ، ﺍﻭ ﺭﺍ ﺳﺨﺖ ﻧﺎﺗﻮﺍﻥ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﺗﺮﺣّﻢ ﺑﺮ ﺍﻭ ﮔﺮﻳﻪ ﻣﻰﻛﻨﻰ، ﭘﺲ ﭼﻪ ﭼﻴﺰ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺑﻴﻤﺎﺭﻳﺖ ﺻﺒﻮﺭ ﺳﺎﺧﺘﻪ، ﻭ ﺑﺮ ﻣﺼﻴﺒﺘﺖ ﺷﻜﻴﺒﺎ ﻧﻤﻮﺩﻩ، ﻭ ﺍﺯ ﮔﺮﻳﻪ ﺑﺮ ﺧﻮﻳﺸﺘﻦ ﺗﺴﻠﻴﺖ ﺩﺍﺩﻩ؟ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﻋﺰﻳﺰﺗﺮﻳﻦ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻧﺰﺩ ﺗﻮ ﺧﻮﺩﺕ ﻣﻰﺑﺎﺷﻰ. ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺗﺮﺱ ﺍﺯ ﻧﺰﻭﻝ ﺑﻠﺎ ﺩﺭ ﺷﺐ ﺗﺮﺍ ﺑﻴﺪﺍﺭ ﻧﻜﺮﺩﻩ، ﺑﺎ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺩﺭ ﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﻣﻌﺼﻴﺖ ﺍﻭ ﻏﻮﻃﻪﻭﺭﻯ، ﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﺯﻳﺮ ﺳﻠﻄﻪ ﺍﻭ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﻯ.🤔🤔
☝️ ﺑﻴﺎ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺑﻴﻤﺎﺭﻯِ ﻏﻔﻠﺖ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﺍﺭﻭﻯِ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﻭ ﻋﺰم ﺭﺍﺳﺦ ﻣﺪﺍﻭﺍ ﻛﻦ، ﻭ ﺍﻳﻦ ﺧﻮﺍﺏ ﻏﻔﻠﺘﻰ ﻛﻪ ﭼﺸﻤﺎﻧﺖ ﺭﺍ ﻓﺮﻭ ﮔﺮﻓﺘﻪ، ﺑﺎ ﺑﻴﺪﺍﺭﻯ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﺳﺎﺯ، ﺑﻴﺎ ﻣﻄﻴﻊ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺷﻮ، ﻭ ﺑﻪ ﻳﺎﺩ ﺍﻭ ﺍﻧﺲ ﮔﻴﺮ، ﺧﻮﺏ ﺗﺼﻮّﺭ ﻛﻦ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﻏﻔﻠﺘﺖ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ، ﺍﻭ ﺑﺎ ﺩﺍﺩﻥ ﻧﻌﻤﺘﻬﺎ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻋﻨﺎﻳﺖ ﻣﻰﻛﻨﺪ، ﺗﻮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﻋﻔﻮ ﻭ ﺑﺨﺸﺶ ﺧﻮﻳﺶ ﻣﻰﺧﻮﺍﻧﺪ، ﻭ ﺯﻳﺮ ﭘﻮﺷﺶ ﻓﻀﻞ ﻭ ﺑﺮﻛﺎﺕ ﺧﻮﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰﺩﻫﺪ.
👈 ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﺗﻮ همچنان ﺑﻪ ﺍﻭ ﭘﺸﺖ ﻛﺮﺩﻩﺍﻯ، ﻭ ﺑﻪ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﺭﻭ ﻣﻰﺁﻭﺭﻯ، ﺑﺰﺭﮒ ﺍﺳﺖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪﻯ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﻗﺪﺭﺕ ﻋﻈﻴﻢ، "ﻛﺮﻳﻢ" ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﺗﻮ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺿﻌﻒ ﻭ ﺣﻘﺎﺭﺕ، ﭼﻘﺪﺭ ﺑﺮ ﻣﻌﺼﻴﺖ ﺍﻭ ﺟﺴﻮﺭﻯ!
📚 نهجالبلاغه، خطبه ۲۲۳.
#غفلت
#غرور
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
✨💝📖💝✨
⭕️ بیشترین قَسَمهای قرآنی، برای چه موضوعی است⁉️
✍ دیدی یه نفر وقتی میخواد حرفش رو با اهمیت جلوه بده، هِی قسم میخوره:
به پیر، به پیغمبر، به خدا، به قرآن...
☝️ قرآن هم وقتی میخواد یه موضوعی رو با اهمیت جلوه بده، پشت سر هم قسم میخوره...
🗣 حالا میدونی بیشترین قسمهای قرآنی تو کدوم سوره است⁉️
👈 سوره شمس.
😳 😳 ۱۱ تا قسم پشت سر هم،
بیشترین رکوردِ قسم در یک سوره:
🔹️ وَ اَلشَّمْسِ وَ ضُحٰاهٰا...
🔹️ وَ اَلْقَمَرِ إِذٰا تَلاٰهٰا...
🔹️ وَ اَلنَّهٰارِ إِذٰا جَلاّٰهٰا...
🔹️ وَ اَللَّیْلِ إِذٰا یَغْشٰاهٰا...
🔹 وَ ...
👈 ای انسان!
قسم به خورشید و ماه و زمین و آسمون و شب و روز و...
🗣 حالا فکر میکنی قرآن بعد از این همه قسم چه مطلب مهمی رو میخواد بگه⁉️
قبل از اینکه جواب و ببینی یه خورده فکر کن.🤔🤔
فکر میکنی چه موضوع مهمیه⁉️
قرآن بعد از ۱۱ تا قسم میگه:
📖️ قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکّٰاهٰا (شمس/۹)
👈 "به همه اینها قسم، که هر کس نفس خودش رو #تزکیه کرد، رستگار شد."
بعد سراغ گروه مخالفش هم میره و میگه:
📖️ وَ قَدْ خٰابَ مَنْ دَسّٰاهٰا (شمس/۱۰)
👈 "هر کس هم که نفس خودش رو با #معصیت و #گناه آلوده کرد، نومید و محروم شد."
📢 پس قرآن اینهمه قسم خورده که
ما باور کنیم، تنها راه فلاح و رستگاری، تزکیه و خودسازی، و دوری از گناه و معصیت است.
📢 اونایی که دنبال راه میانبُر میگردند، اونایی که دنبال ذکر و ... میگردند، بدونند که هیچ راه دیگهای وجود نداره.
☝️ فقط همین:
#تزکیه_و_خودسازی،
#دوری_از_گناه_و_معصیت
✋ بیائیم از همین امروز خودسازی رو شروع کنیم. شاید فردا دیر باشه.
ناگهان بانگی بر آمد، خواجه مُرد...
🙏 خـــــ💚ـــــدایا
مرا ببخش برای همه گناهانی که لذّتش رفته،
اما مسئولیتش مانده...
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
#دلنوشته_رمضان
🌸سحــــر آخــــــر ...
✍ تمام شـــد؛ دلبر رعناقد من!
تمام شــد، سفره کرامتی، که شاه و گدا را در کنار هم، مهمان کرده بودی.
همان سفره ای که کنارش، گداتــرها، برايت عزيزتر بوده اند.
❄️تمام شـــد.
همه ثانیه های خیسی، که تو را يكجا به آغوش من، هدیه می کردند.
❄️تمام شــد.
تمام جرعه های آبی، که لحظه های افطار، هستیِ حسین را بر لبانمان زنده می کردند.
همه زمزمه هایِ أللّهمَّ لَکَ صُمنـــا
بهمراه یک قطره اشــک....و اَلـسلام علیک یا أباعَـبداللّه....
❄️وای دلبـــرم...
قلبم، از لرزيدن، دست برنمي دارد.
بهانه هایـش، غم انگیزتر شده،
اشک هایـش، داغ تر شده،
چه کنم، اگر رمضانِ دگر را نبینم؟
دستانم... هنوز خالی اند، و قلبم، هنوز بیمار!
❄️من هنــوز، به اجابت نرسیده ام.
من هنـــوز، یوسفم را ندیده ام.
من هنــوز، یک نماز عید را، به امامت او، اقامه نکرده ام.
❄️تمام شـــد؛ دلبــرم
و چشمان ما همچنان، براه مانده است.
چشم براه روزی که، با نوای حیدری آخرین دردانه مادر، بخوانیـــم؛
أللّـــهم أهل الکِبـْــریا و العَظَــــمَه...
و أهــلَ الجـــودِ و الْجَبَـــروت...
و أهــلَ الْعَفــــوِ و الَّــرحْـــمَه....
❣یا اهـــل التّـــقوی....
آخرین سحر، و اولین و آخرین دعــا؛
ما را به اشاره ی ظهورش، اجابت کن.🙏
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
💐🍃🌿🌼🍁🍂🌸🍃🌿💐؛
(اللهم الیک افضت القلوب )
🌻 برگی از #نهج_البلاغه
🌻 #حکمت 9️⃣2️⃣
💌 و قَالَ (علی علیه السلام):
⬅️ إذَا كُنْتَ فِي إِدْبَارٍ وَ الْمَوْتُ فِي إِقْبَالٍ، فَمَا أَسْرَعَ الْمُلْتَقَى.
🦋🍃 امیرمومنان فرمودند:
✅ هنگامى كه تو زندگى را پشت سر مى گذارى و مرگ به تو روى مى آورد،⬅️ پس ديدار با مرگ چه زود خواهد بود.
🦋🍃🦋؛
💎 بنشین بر لب جوی و گذر عمر ببین
💎 کاین اشارت زجهان گذرا ما را بس
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#ستاد_نهضت_پیشرفت_بانوان_شهرستان_گناباد
💐🍃🌿🌸🍁🍂🌼🌱🌾💐
🌹ناشر معارف باشیم
@fatemi222
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 «اللهمّ غَشّنی فیهِ بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین. »
🔰«خدایا، بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزی کن مرا در آن توفیق و خودداری و پاک کن دلم را از تیرگیها و گرفتگیهای تهمت، ای مهربان به بندگان با ایمان خود. »
🔰ای خدا، من را به رحمت خودت بپوشان. «غش» یعنی پوشاندن. اگر کسی به طرف معامله، گندم نشان دهد و جو بفروشد، در معامله «غش» کرده و آن معامله باطل است. در تاریکی این نوع معامله انجام میشود و به همین دلیل میگویند که معامله در تاریکی کراهت دارد.
🔰کسی که عیب جنس را بپوشاند، در معامله غش کرده است و حدیث داریم کسی که آب به شیر ببندد، مسلمان نیست. آنها که در معامله #غش میکنند خیر نخواهند دید.
🔰حال در این دعا میگوییم که خدایا، همانطور که او در معامله عیب را میپوشاند تو هم به رحمت خودت عیب من را بپوشان.
🔰 در این بخش از دعا از خدا میخواهیم که به ما توفیق اعطا کند تا موفق به نماز شب و قرائت دعای ابوحمزه ثمالی شویم. توفیق رفیقی است که به هر کس ندهندش.
🔰 حدیثی از امام جواد (ع) میفرماید: «مومن ۳ خصلت دارد. اولین آنها این است که توفیق داشته باشد. » زیارت، کمک به مستحق، نماز شب، حضور در جشنهای نیکوکاری، فعالیت در مدرسهسازی کمک به حوزههای علمیه و ... از توفیقاتی است که نصیب مومن میشود.
🔰بعضی توفیق ندارند و حتی توفیق زیارت حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) را هم پیدا نمیکنند.
🔰 حضرت عبدالعظیم (ع) از علما و محدثین و وکیل امام هادی بود. برخی قائلند که دشمنان، حضرت را زنده دفن کردند و وی را به شهادت رساندند.
🔰طبق حدیث امام جواد (ع) دومین خصلت مومن این است که گاهی خودش را موعظه کند و سومین خصلت این است که هر کس او را نصیحت کند قبول کند.
🔰در ادامه دعا از خدا میخواهیم که ما را ازگناهان حفظ کند و قلبمان را از آلودگیهای شک برطرف کند و قلب ما گرفتار شک نباشد.
🔰 آنها که قلبشان گرفتار شک است، ذکر «لاحول ولاقوة إلا بالله العلی العظیم» را زیاد تکرار کنند. این ذکر برای رهایی از وسوسههای شیطان بسیار موثر است.
🔰ابوذر میگوید که رسول خدا (ص) فرموده: «ابوذر این ذکر را زیاد بگو که از گنجهای بهشت است. » بعد از نمازهای مغرب و صبح، هفت بار این ذکر را بیان کنید که جزو تعقیبات است ولی قبل از بیان هر یک از آنها باید یک بار «بسم الله الرحمن الرحیم» بگویید.
🔰خدا نعمتهایی به ما میدهد که اصلاً ما از او نخواستهایم و تقاضا نکردهایم. به قدری ما را دوست دارد که هر چه در دلمان است را ولو اگر نخواهیم به ما میدهد.
#منبرک_فاطمی
@fatemi222