#کــــلام_اســــتاد
📣خلاصه سخنان استاد مصلح کیا در تاریخ یکشنبه 7 اردیبهشت 99 مصادف با دوم ماه مبارک رمضان.
امام فرمودند که از برادرم و پسر عمویم رسول خدا(ص) شنیدم که فرمودند:
هر کس ماه رمضان را روزه بگیرد و جان و نفس خودش را از حرام های الهی حفظ نماید؛ بهشتی میشود.
مرد حمدانی نکته را فهمید و عرض کرد که یک حدیث دیگر هم بفرمایید.
امام فرمود:
از حبیبم رسول خدا شنیدم کسی که ماه رمضان را توأم با ایمان و مراقبت روزه بگیرد؛ بهشتی می شود.
دوباره مرد حمدانی تقاضای خودش را تکرار کرد.
امام فرمود:
از سید اولین_ پیامبر اسلام(ص)_ شنیدم که فرمود:
هر کس ماه رمضان روزه بگیرد و شب های آن مرتکب کار حرام نشود؛ بهشتی می شود.
امام به عنوان ولی امر این سخنان را فرمودند. اینکه در این ماه از تمام لحظه ها استفاده کنید؛ کار کنید؛ توشه جمع کنید؛ نور جمع کنید و عمل کنید.
به هر شکلی که ممکن است. مثلا خواندن قرآن، دعا کردن، کسب روزی حلال، مطالعه علمی و رفتن به مراکزی که وظیفه انسان است. سر زدن به والدین و اقربا و...
خلاصه تا می توانید عمل کنید ولی یادمان باشد برای آنکه عملی به درد آدم بخورد و توشه راه شود یک شرط مهم دارد. آن هم تقواست.
4️⃣
#ماه_مبارک_رمضان
@fatemeeyeh 🌷
#کــــلام_اســــتاد
📣خلاصه سخنان استاد مصلح کیا در تاریخ یکشنبه 7 اردیبهشت 99 مصادف با دوم ماه مبارک رمضان.
زیاد شنیده ایم که الاعمال بالنیات. یعنی هر عملی که انجام میدهیم یک نیت، روح، و زیرساختی دارد.
آن نیت و زیر ساخت است که باعث میشود عمل ادامه یابد و البته از خود عمل مهم تر است.
اگر زیر ساخت تقوا باشد؛ مقدارش کم عمل نیز پذیرفته است.
ولی اگر زیربنا با تقوا همراه نباشد، هرچقدر هم عمل زیاد باشد خدا قبول نمی کند.
تقوا یعنی چه؟
خدا فرمود فقط از اهل تقوا عمل را قبول میکند و برای آن اثری میگذارد. این چه معنایی دارد؟
تقوا یعنی مراقبت میکنم و متوجهام که در محضر خدا هستم و حرمت این محضر و حرمت نگاهی که بر روی من است را نگاه میدارم؛ و تلاش میکنم کسی که دارد مرا میبیند، از کاری که دارم انجام میدهم راضی باشد.
"تقوا" را "پرهیز" معنی میکنند و این یعنی که بپرهیز از این که حرمت این نگاه و این محضر ندید گرفته شود؛ بپرهیز از اینکه جوری رفتار کنی که خدا نپسندد.
تمام کارهایی که در این ماه انجام میشود و برای ما ذخیره خواهد شد؛ یک رو بنا و یک زیر بنایی دارد.
همه کارهایی که انسان در عمرش انجام میدهد اینگونه است. به عبارتی همه خیرات، احسان ها، کسب درآمدها، شغل ها، کسب علم و معرفت و کسب حال خوب زندگی، همه و همه به این شکل اند.
5️⃣
#ماه_مبارک_رمضان
@fatemeeyeh 🌷
🌹علت کم توجهی جوانان به نماز🌹
چرا نوجوانان و جوانان، برخی آنچنان که باید، به نماز اهمیت نمی دهند و یا اینکه چرا بعضی از آنان ارتباط چندانی با نماز ندارند و یا عده ای از نوجوانان و جوانان در حالی که از خانواده مذهبی و مسلمان هستند نماز نمی خوانند؟
🔴👈 محیط خانواده و بی توجهی والدین
بی توجه بودن یا کم توجهی پدر و مادر نسبت به فرزندان در محیط خانه و سطحی نگری آنان در ابتدای نوجوانی فرزندان و یا احیانا بی مبالاتی اعضای خانواده نسبت به مسائل دینی خصوصا فریضه نماز، تاثیر بسیاری در تربیت فرزندان به جای می گذارد. به عنوان مثال، فرزند اگر در خانه ای رشد نماید که در آن خانه کسی به نماز اهمیت ندهد و یا در قبال مسائل دینی، خود را مسئول ندانند و یا خود، اهل نماز باشند ولی فرزند خانواده را تشویق به نماز ننمایند قطعا فرزند آن خانواده اهل نماز و عبادت نخواهد شد.
💥 البته شاید در آینده بر اثر عوامل دیگر به نماز روی آورد که این احتمال ضعیفی است. نوجوانی می گفت چگونه از من انتظار نماز خواندن برود در حالی که در خانه ما هیچ یک اهل نماز نیستند و دیگری بیان می کرد که توقع نماز خواندن از کسی که هیچ یک از اعضای خانواده اش اهل نماز نباشند، توقع بیجایی است.
🔴👈اینگونه خانواده ها که فرزندانشان تمایل و گرایش چندانی به مسائل عبادی از خود نشان نمی دهند بر دو قسمند؛ یک گروه خانواده هایی هستند که والدین آنان به نماز اهمیت نمی دهند و طبعا فرزندانشان از آنان تقلید می کنند. این دسته از خانواده ها اگر چه محدودند ولی وجودشان قابل انکار نیست. فردی نقل می کرد ما چند نفر برای مهمانی به منزل کسی رفتیم، بیشتر یا همه دوستان وضو ساختیم که نماز بخوانیم، سراغ مهر نماز از صاحب خانه گرفتیم. در جواب به ما گفت یک مهر در خانه داریم که گاهی من با آن نماز می خوانم و گاهی خانمم!
🔴👈دسته دیگر خانواده هایی می باشند که خود دیندار و اهل عبادتند و لیکن نسبت به فرزندان خود در این امر هیچ وقعی نمی نهند. نماز خود را می خوانند و روزه شان را می گیرند اما اینکه فرزندان به مسائل دینی پای بند باشند یا نه، برای آنها یکسان است. هرگز از فرزندان به عنوان پدر و مادر نمی خواهند که نمازش را بخوانند و یا روزه شان را بگیرند. هیچ مسئولیتی را در قبال آنان احساس نمی کنند. گویا او همه چیز را می فهمد و باید با همان فهم خود عمل کند و یا همه اعمال او را حتی بعد از سن تکلیف با بچه بودن توجیه می کنند.
💥 بسیار روشن و مسلم است که چنین فرزندی بزودی به عبادت تن در نخواهد داد. کانون خانواده مهم ترین عامل در این زمینه محسوب می شود چون کانونی که جوان در آن رشد یافته، کانون بی تفاوتی بوده است و هرگز کسی از طریق محبت و تشویق و یا از راه قهر و تهدید، او را به امور عبادی و ادار نکرده و یا از او نخواسته است.
💥 چه بسا این جوان نسبت به سایر امور زندگی، فردی سر به زیر و تسلیم و با شخصیتی از دیدگاه خانواده باشد و لیکن اهل نماز و دیانت نیست. این بدان جهت است که والدین در آن امور تاکید داشته اما در امور دینی اصراری به خرج نداده اند و اگر در بعد دینی توجه داشتند قطعا خللی در او مشاهده نمی کردند.
📙برگرفته از کتاب «نقش نماز در شخصیت جوانان
#نکات_بسیارمهم_اخلاقی
💢بی توجهی #والدین 💢محیط #خانواده
༺══════════════
🆔 @nimrootel تلگرام
🆔 @nimroo_eita ایتا
@fatemeeyeh 🌷
❣↷✨﷽ ✨↶❣
🔴 #همسرداری زیبای امامخمینی
💠 هيچ وقت ما نديديم ايشان [امام] به خانم بگويند «فلان کار را انجام بده» و يا حتی «يک چای برای من بريز» خيلی به همسرشان، اظهار #محبّت و علاقه میکردند و مقيّد بودند اين اظهار محبّت و علاقه را جلوی ما فرزندان هم علنی کنند.
💠 امام احترام فوقالعاده برای خانم قائل بودند. در طول شصت سال زندگی، هيچ وقت يک #ليوان آب از خانم نخواستند. اگر روزی خانم غذا را تهيه میکردند، هر چقدر هم که بد میشد، کسی حق اعتراض نداشت و امام از آن غذا #تعريف میکردند. امام به ما میگفتند: هيچ کس مادر شما نمیشود.
🔴 #فريدهمصطفوی_دختر_امام
#انتخاب_درست
#خانواده_خوب
https://b2n.ir/754567
@HamSaran_ir
═━⊰❀💞❀⊱━═
📖 تفسیر سوره حجر:
وَالْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَأَلْقَيْنَا فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ شَيْءٍ مَوْزُونٍ/19
"و زمین را گستراندیم و در آن کوه های پابرجا در افکندیم و در آن از هر چیزسنجیدهای رویاندیم"
از توجه به محتوای آیه 19، به نظر میرسد حضرت پروردگار با اشاره به عظمتهای آفرینش بویژه احیاء زمین و موجودات بیجان (بهنحوی مدبرانه ، اندازهگیری شده و موزون)،
زمینه را برای تفکر درباره عبث نبودن این عالم و وجود تردید ناپذیر عالم آخرت آماده میسازد.
در روایات آمده است در آغار تمام سطح زمین را آب فرا گرفته بود،
این آبها تدریجاً در زمین فرورفتند یا بهصورت تبخیر شده به آسمان صعود کردند و خشکیها از زیر آب سربرآوردند و به تدریج گسترده شدند.
اولین جاییکه به عنوان خشکی از زیر آب ظاهر شد زمین کعبه بود و این رویداد در 25 ذیقعده اتفاق افتاد و این روز به عنوان روز دحوالارض نامیده میشود.
7️⃣8️⃣
#سوره_حجر
#تفسیر_سوره_حجر
@fatemeeyeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #نماوا | چشماش هرشب میشه دریا
🎙 بانوای : #حاجمیثممطیعی
🏴 ویژه شب #نوزدهم ماه مبارک رمضان
👈 دریافت متن و فایل صوتی :
Meysammotiee.ir/post/1390
☑️ @MeysamMotiee
@fatemeeyeh 🌷
♥️
سحر سجاده ات را چوڹ گشودے
و بامعبود خودخلوت نمودے
خواندے خالقت راعاشقانه
واشڪےهدیہ ڪردےدانہ دانہ
تو را جاڹ علے ما را دعا ڪڹ
#التماس_دعا_تو_این_شبها
#حاجاٺ_دلتوڹ_روا
💠 @momenane🌷
@fatemeeyeh 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️شب قدر اومده اما،شب غم به
سرنیومد
چرا چشم من نباره،ماهم از سفر نیومد...
"تنها حاجتم دراین شب های عظیم،ظُهور توست...."
@fatemeeyeh 🌷
#دل_گویه_ای_با_دل_ستان
الهی
اگر امشب بخواهی مرا هدایت کنی
بخواهی برایم راهی باز کنی
هیچ کس و هیچ چیز نمی تواند مانع تو باشد
حال دلم را عوض کن یا مقلب القلوب
امشب مرا از همه چیز خالی کن
سبکم کن
بگذار دوباره جان بگیرم
می خواهم امشب به یاد دیار قدس و ملکوت
پر و بالی بزنم
آخر امشب، شب رقم خوردن سرنوشت من است
دل گویه ای با دل ستان
به قلم خانم دکتر مصلح کیا
@fatemeeyeh 🌷
🌷السلام علیک یا صاحب الامر و الزمان عج🌷
هر روز با ذکر #صلوات
🌷🍃 *السَّلَامُ عَلَیکَ يَا ام صاحب الامر عج .*🌷
هدیه به #نرجس_خاتون (س) سیصد گل🌷 صلوات .
@fatemeeyeh🌷
#احادیث_نور
💠 امام صادق علیه السلام فرمودند:
🌺 مقدرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تایید و در شب بیست و سوم (ماه رمضان) امضا می شود.
📚 کافی، ج۴، ص۱۵۹
@fatemeeyeh 🌷
🌙سخن نگاشت | بهترین دعاها
🔻 در این شبها باید با خدا حرف زد، از خدا باید خواست
🌸 پيامک ويژه سحرهای ماه مبارک رمضان؛ هر روز در👇
@Khamenei_ir
@fatemeeyeh 🌷
#کــــلام_اســــتاد
📣خلاصه سخنان استاد مصلح کیا در تاریخ یکشنبه 7 اردیبهشت 99 مصادف با دوم ماه مبارک رمضان.
وقتی عمل میکنیم در واقع داریم یک بنایی میسازیم که تقوا پایه های آن است.
خدا در آیه 109 سوره توبه میفرماید:
أَفَمَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَى تَقْوَى مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ أَمْ مَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَى شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّم وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ.
کسی که اساس زندگی، کارها و دین مداری اش را براساس تقوای الهی و رضای الهی بنا کرده است؛ آیا این شخص به نتیجه و ثمر میرسد یا کسی که بنیان زندگی اش را بر پایه های سستی بنا نهاده است؟
درست مثل کسی که بنایش را بر رودخانه ای ساخته است که سیلاب آن را خراب میکند و می برد؛ اگرچه نمای زیبایی دارد اما جایگاهش متزلزل است.
به همین زودی هاست که این بنای بی پایه فرو بریزد و خدا میفرماید وقتی که فرو بریزد؛ فرودگاهی جز جهنم نخواهد داشت. صاف میرود در جهنم.
وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ؛ یعنی کسی که تقوا ندارد در واقع به خودش ظلم میکند و هرگز راه هدایت برای کسانی که زیربنای زندگی شان تقوا نیست؛ باز نخواهد شد و آنها تجربه ای از قرب خدا پیدا نخواهند کرد.
حکایت:
یک شاکی و متهمی نزد قاضی رفتند. یک نفر از آن دو قرآنی بالای سر قاضی گذشت که حواسش باشد ک حکمی که میدهد حق باشد. دیگری سکه ای در جایی که قاضی می نشست قرار داد.
قاضی به محض نشستن در جایگاهش متوجه سکه شد و سوالاتی پرسید که شاکی از نحوه سوال کردنش متوجه شد پرسش هایش بو دارد و مطابق با حق نیست.
6️⃣
#ماه_مبارک_رمضان
@fatemeeyeh 🌷
#کــــلام_اســــتاد
📣خلاصه سخنان استاد مصلح کیا در تاریخ یکشنبه 7 اردیبهشت 99 مصادف با دوم ماه مبارک رمضان.
به قاضی گفت لطفا کمی سرتان را بالا بگیرید و نگاهی هم به قرآن بالای سرتان بیاندازید. قاضی جواب داد: دلم میخواهد اما کار از پایه و اساس خراب است.
در این ماه دعوت شده ایم سرمان را بالا بگیریم و به قرآن نگاه بیاندازیم. آیه هایش را بخوانیم و به حرف های خدا توجه کنیم. ولی زیر ساخت خراب است. اگر به داد این زیر ساخت نرسیم، فایده ای ندارد. آن وقت است که میگوییم به هرشکل ممکن برای خدا کار کردیم و بندگی کردیم ولی نشد. خیلی هزینه و خرج کردیم، خیلی مایه گذاشتیم ولی هنوز آرامش نداریم. فشار عصبی داریم و نمی توانیم خودمان را مهار کنیم و از پس مسائل زندگی بر نمی آییم.
یک پدری برای فرزندش کلی هزینه کرد. به قیمت بالایی برایش معلم گرفت تا قرآن به او یاد بدهد و...
روزی از فرزندش پرسید به کدام سوره قرآن رسیدید. برایم بخوان. فرزند گفت:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ لَا أُقْسِمُ بِهَذَا الْبَلَدِ وَ وَالِدٍی بلا وَلَد. یعنی قسم نمیخورم به این بلد و به پدرم که بچه ندارد.
پدر با تعجب گفت یعنی چه؟!
در واقع به جای « وَوَالِدٍ وَمَا وَلَدَ»، خواند: وَوَالِدٍی بلا وَلَد.
پدر دید چقدر وقت گذاشته و هزینه کرده و این هم نتیجه اش. به پسرش گفت:
به جان خودم قسم؛ اگر کسی بچه اش تو باشی؛ واقعا این آدم بچه ندارد!
خدا هم در ماه رمضان کلی برایمان هزینه کرده است که از آن عالی تر نداریم.
نفس هایمان تبدیل به نور میشود. خوابمان را عبادت و تسبیح و ذکر مینوسسند و...
7️⃣
#ماه_مبارک_رمضان
@fatemeeyeh 🌷
#کــــلام_اســــتاد
📣خلاصه سخنان استاد مصلح کیا در تاریخ یکشنبه 7 اردیبهشت 99 مصادف با دوم ماه مبارک رمضان.
از این بهتر نمی شود دسته دسته خیر، رحمت و نور جمع کرد و بار یک عمر را بست.
قبل از اینکه وقت بگذاری و هزینه کنی؛ اول نگاه کن کجا بنایت را میسازی. نکند بر رودخانه سست بسازی. نکند هنوز دلت پر از شک است در حالیکه کلی عمل انجام داده ای.
نکند نتوان به آنها تکیه کرد؛ و به ایمان و مومن بودن نرسید.
خداوند کلمه طیبه را مثال میزند: كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ.
توصیف میکند توحید زمانی واقعا توحید است که باطنش مانند شجره طیبه باشد. عین درخت پاکی که در زمین سخت و صاف، ریشه اش محکم است، و برگهایش به سمت آسمان رفته است.
امیرالمومنین در سه روایت پشت سر هم متذکر میشود که وقتی روزه میگیری و از محارم ورع داری، حواست به تقوا باشد. البته تقوا یک پله بالاتر از ورع است. در تقوا حرمت داری مطرح است و مراقبت از جان خود.
استاد فاطمی نیا می فرمودند استادی داشتیم که 6 ماه با مرحوم نخودکی هم حجره بود. بندگی و سلوک موفق مرحوم نخودکی را می دید که چطور برایش حفظ میشود و او را بالا می برد. روزی دلیل موفقیتش را در سلوک از ایشان میپرسد.
مرحوم نخودکی جوابی دادند که حقیقتا راه برای هر کسی که بخواهد سالک باشد باز میشود.
فرمودند من نورهایی که از اعمال نیک بدست می آورم را خرج نمی کنم.
اگر در اعمالمان تقوا باشد، خیلی به ما نور می دهند.
8️⃣
#ماه_مبارک_رمضان
@fatemeeyeh 🌷
لوح | مدار جاودانگی
#سردار_قاسم_سلیمانی: هر كس به مدار مغناطيسی علیبنابیطالب (ع) نزدیکتر شد، اين مدار بر او اثر میگذارد؛ او کمیلبنزیاد میشود، او ابوذر غفاری میشود، او سلمان پاک میشود.
۹۵/۲/۱۴
#شهید_حاج_قاسم_سلیمانی 🌷
j๑ïท ➺ @sangarshohada🕊🕊
@fatemeeyeh 🌷
📖 تفسیر سوره حجر:
گسترش زمین، پس از خلق آسمان بود.
در این آیه شریفه، تنها به امتداد یافتن زمین پس از خلق آن اشاره شده است
اما در سوره نازعات آیه 30، بحث از دحوالارض است نه فقط امتداد یافتن زمین چنانکه میفرماید:
" والارض بعد ذلک دحاها "
کلمه دحو به معنای گسترش و نیز غلطانیدن آمده است،
پس معنای آیه شریفه چنین خواهد شد که خداوند متعال زمین را پس از آفرینش، در بستر فضا غلطاند بطوریکه شکل کروی شبیه تخم مرغ به خود گرفت و حرکت وضعی و انتقالی پیدا کرد.
چنانکه ازآیات دیگر قرآن کریم برمیآید ابتدا زمین خلق شد،
سپس به دنبال خلق آسمان، زمین غلطانده، گسترده و مدور ( شبیه تخم مرغ) و دارای حرکت دایره وار شد.
تنها لفظی که در زبان عربی، همزمان هم بهمعنای گستردن و هم بهمعنای گردیدن و حرکت دایرهوار انجام دادن است، همین لفظ "دحو" است که قرآن کریم در نهایت ایجاز، آن را استعمال کرده است
بطوریکه افراد عامی، معنای بسط و گسترش را ، و افراد دانشمند وآگاه (علاوه بر آن) معنای چرخش مدور را از آن میفهمند.
7⃣9⃣
#سوره_حجر
#تفسیر_سوره_حجر
@fatemeeyeh 🌷
motiei-shab-20-Ramezan-93-01.mp3
3.74M
شرح دوران غریبی که مولا دارد ... 😭
عزاداری شهادت امام علی علیه السلام
با نوای میثم مطیعی
@fatemeeyeh 🌷
#دل_گویه_ای_با_دل_ستان
الهی
چه دلخوشم که صدایم را می شنوی یا سمیع الدعا
الهی
باز به حقیرت مهلت دادی
باز شبی دیگر
آهی دیگر
مرا دریاب، دریاب، دریاب ...
دل گویه ای با دل ستان
به قلم خانم دکتر مصلح کیا
@fatemeeyeh 🌷