🔸در 5 ماه گذشته بیش از یک میلیون شهروند افغانستان به ایران مهاجرت کردهاند
روزنامه نیویورک تایمز با ارائه یک گزارش تحقیقی گفته که در پی تحولات اخیر و بحران اقتصادی در افغانستان، بیش از یک میلیون تن از مرزهای جنوب غربی کشور به ایران مهاجرت کردهاند.
🔴یک گروه مسلح تحت عنوان جبهه آزادی افغانستان اعلام موجودیت کرد.
▪️این گروه هدف خود را مبارزه سراسری با طالبان برای آزادسازی این کشور اعلام کرده است.
❖☫@fatemiyoun_313
یا رب العالمین
افغانستان زیبا😍
ولایت کابل پایتخت
❖☫@fatemiyoun_313
⭕️ مقامات ارشد پاکستان و چین در مورد افغانستان گفتگو می کنند
🔸 وزیر امور خارجه پاکستان گفته که قرار است که نخست وزیر پاکستان و رئیس جمهور چین در مورد مسایل مختلف از جمله وضعیت افغانستان گفتگو کنند.
❖☫@fatemiyoun_313
📌مراسم بزرگداشت شهدای افغانستانی دفاع مقدس و تجلیل از خانواده شهدای فاطمیون
شنبه 16 بهمن، نجف آباد
❖☫@fatemiyoun_313
⭕️ مجاهد: حکومت متعهد به آزادی رسانهها است و رسانه ها نیز مکلفند به ارزشهای دینی و ملی متعهد باشند
🔸 طالبان در واکنش به گزارش مشترک فدراسیون بینالمللی خبرنگاران و اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان، میگوید که حکومت اسلامی طالبان به آزادی رسانه متعهد است و رسانهها نیز مکلفند بیطرف و به ارزشهای دینی و ملی متعهد باشند.
❖☫@fatemiyoun_313
⭕️ دو نیروی طالبان در تخار تیرباران شدند
🔸 منابع مردمی در تخار می گویند که دو نیروی طالبان در شهر تالقان؛ مرکز این ولایت از سوی افراد مسلح ناشناس تیرباران شده اند. این در حالی است که پیش از این نیز چندین نیروی طالبان در تخار از سوی افراد مسلح ناشناس کشته شده بودند.
❖☫@fatemiyoun_313
⭕️ زلزله بخشهایی از شمال شرق کشور را لرزاند
🔸 مرکز ملی زلزله نگاری هند اعلام کرده که صبح امروز، زلزله ای به قدرت 5.7 ریشتر بخش هایی از ولایت بدخشان را لرزانده است. هنوز از تلفات و خسارات احتمالی این زلزله گزارشی منتشر نشده است.
❖☫@fatemiyoun_313
افغانستان
یک انفجار خودروی نظامی حامل نظامیان طالبان را در ناحیه پروان کابل هدف گرفت
طبق اعلام منابع تلفات انسانی گزارش نشده است
❖☫@fatemiyoun_313
🌐همبستگی نمازگزاران پاکستانی با ملت مظلوم یمن
💠 تجمعات علیه تداوم جنگ علیه مردم یمن و همچنین ابراز همبستگی با ملتهای رنج دیده از جمله مردم کشمیر، امروز پس از اقامه نماز جمعه در شهرهای مختلف پاکستان از جمله «اسلامآباد» پایتخت این کشور برگزار شد.
💠صدها نفر از فعالان سیاسی، مذهبی و مدنی به ویژه مسئولان حزب مجلس وحدت مسلمین و سازمان دانشجویان امامیه پس از اقامه نماز جمعه علیه حملات وحشیانه در یمن و کشتار مردم بی دفاع این کشور دست به تجمع زدند و سکوت حاکمان غربی به ویژه کشورهای منطقه در قبال یمن و خشونت علیه جامعه مسلمانان در مناطق مختلف جهان از جمله کشمیر را به شدت محکوم کردند.
💠شرکت کنندگان در تجمع امروز، خواستار واکنش موثر جهان اسلام به ویژه حاکمان پرنفوذ مسلمان علیه توطئه ننگین غرب برای ضربه زدن به انسجام اسلامی و جلوگیری از هرج و مرج میان مسلمانان شدند.
💠شهرهای لاهور، کراچی، هری پور، برخی از شهرهای ایالات بلوچستان و سِند در جنوب پاکستان نیز امروز شاهد تجمع نمازگزاران در حمایت از یمن و همبستگی با ملتهای رنج دیده بود.
❖☫@fatemiyoun_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ترامپ: طالبان با سلاح های ما رژه می روند و می گویند آمریکا خیلی احمق بود
🔻 ترامپ : آمریکا به سمت جهنم و ویرانی میرود.
🔻 اگر شما نگاهی به اقتصاد و تورم و همه گیری کرونا و ناتوانی ارتش در افغانستان داشته باشید به خوبی این موضوع را مشاهده میکنید.
🔻 ارتش ما محبوبیت خود را به میزان ۷۰ درصد از دست داده است.
🔻 آنها ۷۵ تا ۸۵ میلیارد دلار تجهیزات نظامی را به طالبان یعنی دشمن ما دادند.
🔻 آنگاه آنها با این تجهیزات رژه میروند و میگویند که آمریکا کشوری احمق است.
🔻 آنها رژه میروند و هزاران کامیون ما را به نمایش میگذارند.
🔻 آنها شمار زیادی مسلسل و دیگر تسلیحات را به نمایش عموم میگذارند. آنها هواپیماها، تانکها و همه چیز را از ما گرفتند.
❖☫@fatemiyoun_313
⭕️ افتتاح نمایشگاه نقاشی «سایه روشن» آثار هنرمندان مهاجر افغانستانی در تهران/ زمینه حمایت از هنرمندان مهاجر فراهم شود!
🔸 نثار احمد تاجیک، نقاش افغانستانی و یکی از برگزار کنندگان نمایشگاه نقاشی «سایه روشن»؛ آثار هنرمندان مهاجر افغانستانی در فرهنگسرای رازی شهر تهران برگزار گردیده، میگوید: ما هنرمندان با استعدادی داریم و اگر بسترهای حمایتی برای آنان مهیا بسازیم؛ میتوانیم فرهنگ و هنر کشورمان افغانستان را به کل دنیا معرفی کنیم. این در حالی است که برخی از این هنرمندان از فراهم نبودن شرایط و دیده نشدن کارهایشان انتقاد دارند و تأکید میکنند که باید زمینه حمایت از هنرمندان فراهم گردد.
❖☫@fatemiyoun_313
🔸طالبان حقابه را در «شوره زار»رهاسازی کرده است
تصاویر ماهوارهای تایید می کند طالبان میلیونها متر مکعب حقابه ایران را به سمت شوره زارهای افغانستان رهاسازی کرده است
حکومت افغانستان برای اینکه حق آبه به ایران ندهد، آب اضافی را به سمت شوره زار «گود زره» رها سازی کرده اس
❖☫@fatemiyoun_313
تحولات #افغانستان و #پاکستان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۰
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ در حملات جبهه آزادیبخش بلوچستان به مواضع ارتش پاکستان و غیرنظامیان در ایالت بلوچستان، ۳۳ نفر کشته و زخمی شدند.
❖☫@fatemiyoun_313
مقاومت اسلامی افغانستان
تحولات #افغانستان و #پاکستان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۰
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ در حملات جبهه آزادیبخش بلوچستان به مواضع ارتش پاکستان و غیرنظامیان در ایالت بلوچستان، ۳۳ نفر کشته و زخمی شدند.
۱- پنجشیر:
در ۱۳ بهمن ماه، نیروهای ویژه طالبان (قطعه سرخ) جهت تقویت مواضع طالبان و مقابله با تحرکات نیروهای احمد مسعود به استان پنجشیر اعزام شدند.
۲- کابل:
در ۱۵ بهمن ماه، افراد مسلح ناشناس "دکتر احمد فواد پیرزاد" استاد دانشگاه و پزشک را در محله کارته چهار در منطقه سوم شهر کابل ربودند. جزئیات این ربایش تا این لحظه مشخص نشده و اطلاعات طالبان از آغاز تلاش برای آزادی وی را خبر داده است.
۳- هرات:
- در ۱۲ بهمن ماه، نیروهای اطلاعاتی طالبان "فیاض غوری" یکی از فعالان مدنی این استان را در مقابل ساختمان استانداری هرات بازداشت کردند. علت بازداشت این فعال مدنی هنوز مشخص نشده است.
- در ۱۳ بهمن ماه، یکی از فرماندهان محلی طالبان که اهل شهرستان آبکمری در استان بادغیس است، در یک درگیری در استان هرات کشته شد.
۴- خوست:
در ۱۲ بهمن ماه، نیروهای اطلاعاتی طالبان از کشف محموله قاچاق در یک خودرو شامل: ۵۸ قبضه اسلحه و ۲ دوربین شب، در جاده مرز پاکستان به سمت شهر خوست خبر دادند.
۵- بلخ:
در ۱۴ بهمن ماه، مسئولین بیمارستان ابوعلی سینا در شهر مزارشریف، مدعی پذیرش جسد ۱۵ فعال مدنی زن از زمان سقوط حکومت پیشین تاکنون شدند. منابع محلی معتقدند که این زنان از سوی طالبان شناسایی، زندانی، شکنجه شده و سپس به قتل رسیدهاند.
۶- تخار:
در ۱۵ بهمن ماه، افراد مسلح ناشناس دو نفر از نیروهای طالبان را در شهر تالقان ترور کردند. یکی از این نیروها کارمند دادستانی استان تخار بوده است. داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
۷- در ۱۱ بهمن ماه، سازمان ملل مدعی کشته شدن بیش از صد نظامی حکومت پیشین توسط طالبان شد. طالبان این ادعای سازمان ملل را تکذیب کرده است.
۸- سازمان عفو بینالملل خواستار آزادی فوری خبرنگاران بازداشت شده توسط طالبان شد. نیروهای اطلاعاتی طالبان در روزهای اخیر دو خبرنگار شبکه خبری آریانا پس از اجرای یک برنامه زنده تلویزیونی بازداشت کردند.
۹- پاکستان:
- در ۱۱ بهمن ماه، بر اثر پرتاب دو نارنجک از سوی مسلحین گروههای تجزیه طلب به تجمع مردم در شهر دیر الله یار واقع در ایالت بلوچستان، ۱۷ نفر از جمله دو پلیس زخمی شدند.
- در ۱۳ و ۱۴ بهمن ماه، بر اثر حمله مسلحین گروه تروریستی "جبهه آزادیبخش بلوچستان" به دو پایگاه نظامی ارتش پاکستان در مناطق نوشکی و پنجگور واقع در ایالت بلوچستان، هفت نفر از نظامیان ارتش پاکستان و ۹ نفر از مسلحین جبهه آزادیبخش بلوچستان کشته شدند.
▪️بیشتر بخوانید:
حمله سنگین تجزیه طلبان بلوچ به پایگاههای ارتش پاکستان
❖☫@fatemiyoun_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعتراف عجیب!
💢 اعترافات عجیب و باورنکردنی یک عالم بزرگ اهلسنت پیرامون مظلومیت حضرت زهراء سلام الله علیها
👤 مولوی محمد اسحاق مدنی - عالم بزرگ اهلسنت در پاکستان
❖☫@fatemiyoun_313
از نسل گل و بهار و آیینہ تویے
منظومہ انتظار دیرینہ تویے
ما منتظران وعدهے دیداریم
خورشید زلال روز آدینہ تویے
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
صبحتون مهدوی❤️
❖☫@fatemiyoun_313
⭕️ نصب عکس رهبران طالبان در موترهای دولتی و خیابانهای سرپل ممنوع شد
🔸 مسئولان محلی طالبان سرپل در شمال کشور می گویند که طبق دستورالعمل مسئولان حکومت مرکزی، نصب عکس بزرگان دولت طالبان در موترهای دولتی و جاده ها ممنوع شدهاست.
❖☫@fatemiyoun_313
یا ذالجلال والاکرام
افغانستان زیبا😍
پغمان کابل
❖☫@fatemiyoun_313
مقاومت اسلامی افغانستان
#آشنایی_بافرهیختگان_افغانستان #دکترمحمدحسین_یمین ❖☫@fatemiyoun_313
#آشنایی_بافرهیختگان_افغانستان
#دکترحسین_یمین
💢 میراث علمی دکتر #محمدحسین_یمین، عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی؛
🔖 عضو پیوسته زبان و ادب فارسی ایران و استاد باسابقه دانشکده ادبیات دانشگاه کابل
✅ دکتر محمدحسین یمین در سال ۱۳۱۵ خورشیدی در شهرچاریکار مرکز ولایت پروان افغانستان متولد شد و شب سهشنبه دوازدهم دلو/بهمن ۱۴۰۰ چنانکه خانوادهاش گفتند، بر اثر ایست قلبی جهان را بدرود گفت. استاد در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی تا مقطع دکترا در دانشگاه کابل و دانشگاه دولتی تاجیکستان، تحصیل کرده بود و حدود چهار دهه، در دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کابل، مشغول تدریس بود.
ایشان عضو هیأت علمی دانشگاه کابل، رئیس گروه ادبیات فارسی در دانشکدۀ زبان و ادبیات و عضو فرهنگستان ایران بود.
🔸 میراث علمی و فرهنگی دکتر یمین را در عرصۀ زبانشناسی و دستور زبان فارسی، در بخش تدوین نصاب آموزشی دانشگاهها و کتب فارسی مدارس و در قسمت زبان و نگارش روزنامهنگاری افغانستان در دو دهۀ اخیر، میتوان دید.
دیدگاههای زبانشناختی
🔖دکتر یمین را به حق میتوان یکی از معروفترین چهرۀهای اکادمیک افغانستان شمرد که دستور زبان فارسی را در این کشور را براساس یافتههای مدرن زبانشناسی استوار کرد. او زبانشناسی و دستور زبان فارسی را برخلاف آنچه پیش از آن مروج بود، از دستور نویسی متأثر از زبان عربی جدا کرد و رویکرد متفاوتی را برای تشریح دستور زبان فارسی پیشنهاد کرد.
🔖پیش از آن، دستور زبان فارسی، غالباً براساس نسخهبرداری از دستور زبان عربی تدوین و تدریس میشد. دکتر محمدحسین یمین، نشان داد که دستورزبان، تابع گفتار و نوشتار مردم است و برخلاف تعریفی که دستور زبان را "علم درستگویی و درستنویسی" معرفی میکند، دستورزبان، خودش تابع گفتار مردم است و وظیفۀ دستورنویس، تشریح آگاهانۀ گفتار مردم است، نه تصحیح اشتباهات آن ها.
ممکن است بزرگانی مانند عبدالاحمد جاوید، محمد رحیم الهام و استادان دیگر، قبل از محمد حسین یمین، این مفاهیم را در افغانستان و در دانشگاه کابل آغاز کرده باشند، اما شرایط چاپ و نشر در دو دهۀ اخیر و اقبال روز افزون مردم به آموزش عالی و تأسیس دانشگاههای دولتی و غیردولتی، آثار دکتر یمین را در جامعه پخش و نشر کرد و نوشتههای او در عرصۀ زبانشناسی، دستورزبان، لهجهشناسی، جاییواژهشناسی و... متون درسی دانشگاههای دولتی و غیردولتی شد.
تأثیر دکتر یمین بر آموزش عالی و ابتدایی
🔖همانگونه که اشاره شد، بیشتر دانشگاههای دولتی و غیر دولتی در افغانستان که رشتۀ زبان و ادبیات فارسی تدریس میکنند، کتابهای استاد یمین را عیناً به عنوان متون درسی به کار میگیرند. مؤسسات تربیت معلم که نهادهای نیمهعالی هستند، نیز در بخش زبان و ادبیات فارسی، مخصوصاً در عرصۀ زبانشناسی و دستور زبان، آثار دکتر یمین را تدریس میکنند.
🔖علاوه از آموزش عالی، وزارت معارف افغانستان نیز در مضمون دری در مدارس افغانستان در سالهای پسین دیدگاههای دستوری و زبانشناختی دکتر یمین را در متون درسی خویش، جا داده است. در این میان اما، به علت نو بودن نظریات ایشان در نصاب آموزشی مدارس، یک سری سوءتفاهمات نیز در کتب درسی مکاتب در عرصۀ دستور زبان رخ داده است که ناشی از تخصص ناکافی مؤلفان کتب درسی مکاتب، در مورد نظریات ایشان بوده است و این مسأله گاهی باعث ایجاد سروصداهایی هم در میان معلمان مکاتب شده است.
دکتر یمین و روزنامهنگاری در افغانستان
🔖 دو دهۀ اخیر روزنامهنگاری در افغانستان رشد و رونق بیپیشنهای داشت. حسین یمین مستقیماً کار روزنامهنگاری نکرد، اما تعداد بسیاری از شاگردان او در عرصۀ دستور زبان و آیین درستنویسی، گردانندگان روزنامههای افغانستان بودند و طبعاً دیدگاههای ایشان را در این عرصهها، در شغل روزنامهنگاری تطبیق و واجرا میکردند. به طور نمونه، سنجرسهیل صاحب امتیاز روزنامۀ مشهور "هشتِ صبح" و مجیب مهرداد مدیر مسئول کنونی این روزنامه، هر دو از دانشآموختگان بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کابل و از شاگردان مستقیم استاد حسین یمین هستند.
تعداد فراوانی از شاعران و نویسندگان افغانستان نیز که دورههایی از تحصیل خود را در داخل افغانستان به پایان رساندهاند، از شاگردان ایشان به حساب میآیند. از کاوه جبران تا یعقوب یسنا، از خالده فروغ تا رامین مظهر و کسان بسیار دیگر، روزگاری نزد استاد حسین یمین فرصت دانشاندوزی داشتهاند و طبعاً در عرصۀ زبانشناسی ودستورزبان، با نظریات استاد یمین آشنایی کافی دارند و ردپای دیدگاههای زبانشناختی ایشان، در نوشتهها و کارهایی اینها نیز، قابل پیگیری است.
❖☫@fatemiyoun_313
#آشنایی_بافرهیختگان_افغانستان
#محمدحسین_یمین
آثار و تألیفات استاد یمین
🔖آثار چاپ شده از استاد محمد حسین یمین بیش از ۱۲عنوان کتاب است و تا سال ۱۳۸۵حدود ۸۰ مقاله تحقیقی و علمی وی در نشریههای مختلف به چاپ رسیده است.
دکتر محمد حسین یمین، استاد دانشگاه کابل و از شخصیتهای بزرگ علمی، فرهنگی و ادبی کشور افغانستان محسوب می شدند.
🔖استاد یمین همیشه، یک آموزگار و چهرۀ اکادمیک باقی ماند. در بیست سال اخیر، به علت مساعد بودن فضای سیاسی و فرهنگی، نویسندگان بسیاری در عرصۀ مسایل سیاسی یا مباحث قومی و هویتی و اجتماعی کتاب و مقاله نوشتند، استاد یمین اما، خود را از این عرصهها کاملاً دور نگه داشت و در تخصص خود متمرکز ماند. دلبستگی به مباحث علمی و زبانشناختی و تدریس و تألیف، ظاهراً او را چنان درگیر خود کرده بود که به مسایل دیگر نمیرسید و یا نیازی به پرداختن به آن ها را در خود نمیدید.
🔖دستور معاصر زبان پارسی دری، دستور تاریخی زبان دری، برخی ویژگیهای زبان شاهنامه، مبادی زبانشناسی، دستورنگارش و روش تحقیق و لهجهشناسی زبان دری از معروفترین آثار ایشان به حساب میآیند.
🔖استاد یمین در تاریخ 12 دلو در نتیج سکته قلبی در کابل درگذشت. ایشان پس از دهها سال فعالیت علمی و فرهنگی در حوزهی ادبیات دری به عمر 85 سالگی وفات کرد.
🔖با رفتن استاد یمین، افغانستان بدون شک یکی از ستونهای اصلی زبان و ادبیات خود را از دست داد، اما میراث فکری و علمی او، تا سالیان دراز در نهادهای اکادمیک و در جامعۀ افغانستان، تداوم خواهد یافت.
محمد افسر رهبین؛ شاعر و نویسنده، مرگ وی را ضایعه بزرگ خوانده، میگوید که استاد یمین نزدیک به نیم قرن در حوزهی ادبیات دری فعالیتهای موثر انجام داده است.
🔖احمد دانش، استاد دانشکده زبان و ادبیات دری دانشگاه کابل و یکی از شاگردان حسین یمین، میگوید که استاد یمین در جریان کارش به عنوان استاد در دانشگاه کابل در تربیت هزاران دانشجو در بُعدهای عملی و فرهنگی تا سطع ارشد و دکترا نقش داشته است.
❖☫@fatemiyoun_313