🔰کارگزار نظام اسلامی
🔸️به دلیل عقلی و با توجه به تجارب عینی، در هر نظام سیاسی بايد همهٔ كارگزاران حدنصابی از شرایط كه بايستههای كارگزاری برای حكومت است را داشته باشند؛ و اگر افرادی علاوه بر بایستگیها، دارای شایستگیهایی هم باشند كه بهتر میتوانند هدف حكومت را تحقق بخشند، به حكم عقل باید همانها انتخاب شوند، و این معنای #انتخاب_اصلح است.
🔺️همايش معيارهای گزینش دولتمردان اسلامی
۹۶/۰۲/۱۴
💻 @mesbahyazdi_ir
@fatheGhalam
🔹چیزی شبیه شورای نگهبان🔹
مقام معظم رهبری :
🔵البته اصول حاکم بر هر نظامی، ارزشهای معتبر در هر نظامی، با هم متفاوت است؛ ولی تقریباً در همه جا دستگاهی وجود دارد که تأیید کند، امضاء کند، تصدیق کند که کاری که دارد به وسیلهی حکومت انجام میگیرد، بر روی خط ارزشها و در جهت اهداف آن نظام است. حالا بعضی جاها اسمش را میگذارند دادگاه قانون اساسی، بعضی جاها مثلاً پاسدار قانون اساسی - از این قبیل تعبیرات دارند - اینجا شورای نگهبان است.
۸۶/۴/۲۰🗓
در دیدار اعضای شورای نگهبان
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
⁉️ مصلحت اندیشی وظیفه شورای نگهبان است؟(۱)
🔰امروز با اعلام اسامی نهایی نامزدهای ریاست جمهوری از سوی وزارت کشور و حذف اسامی چهره های جنجالی و شناخته شده برای دوباره بحث بر سر نقش و جایگاه و تصمیم شورای نگهبان بر سر زبانها افتاده است. یکی از مباحث مطرح در این زمینه این است که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر تلاش فعالان همگان جهت دعوت به مشارکت حداکثری با احراز نشدن صلاحیت برخی نامزدها که نماینده طیف همیشه در قدرت اصلاحات بوده اند این احتمال که مشارکت مردمی کاهش یابد فراوان خواهد بود.از این رو شاید مصلحت این باشد که با توسعه دایره حضور احرازشدگان احتمال مشارکت هم افزایش یابد. در این زمینه ذکر چند نکته لازم است:
1⃣ نظرسنجی های معتبر داخلی (هر چند اظهار نظر قطعی نیستند) ولی روند تمایل مردم به نامزدهای مطرح شده را تاحد زیادی روشن می کند.در آخرین نظرسنجی تمایل مردمی برای انتخاب آقای رییسی ۷۲درصد اعلام شده و نفر بعد با اختلاف بسیار فراوان دکتر لاریجانی با کسب ۶ درصد آراء بوده در حالیکه میزان مشارکت هم ۵۲ درصد اعلام شده است.با توجه به نظر سنجی مذکور روشن میشود که تا این لحظه نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان از اقبال عمومی بسیار کمی برخوردار است .بنابراین اینکه گفته شود نامزد طیف اصلاحات فقط فلان نامزد است و در صورت عدم احراز او مشارکت طرفداران طیف مذکور کاهش می یابد مطلب چندان دقیقی نیست چرا که دو نامزد مطرح این طیف یعنی دکتر لاریجانی و جهانگیری مجموعا کمتر از بیست درصد آراء نظرسنجی ها را تصاحب کرده اند . آنچه پایگاه مردمی اصلاحات را متزلزل می کند نبودن نامزد آنها نیست بلکه عدم مقبولیتی است که به دلیل عملکرد نامطلوب ۸سال اخیر داشته اند.معلوم نیست حتی اگر شناخته شده ترین نامزدهای آنها هم حضور یابند با اقبال چشمگیر مردمی همراه باشد.مردم طی ۸سال اخیر به وضوح سنگ تمام های اصلاحات برای دولت روحانی را مشاهده کرده اند و امروز هم بدون هیچ واسطه ای نظاره گر بی تدبیری های دولت در اداره کشور هستند.این روزها ناتوانی دولت حتی در اطلاع رسانی ساعات قطع برق برای مردم ملموس است.در حالیکه دولت منسوب به تدبیر همه حیثیت خود را طی این چند سال برای مذاکره هزینه کرد تا اثبات کند هزینه داشتن انرژی هسته ای از هزینه سازش با آمریکا بیشتر است.اما مردم امروز به روشنی دریافته اند که دولت نه تنها در زمینه رفع خصومت آمریکا موفق نبوده چرا که خوی استکباری آمریکا قابل تغییر نیست بلکه با به هدر دادن زمان، سرمایه انرژی هسته ای را که حاصل تلاش مجاهدانه دانشمندان هسته ای بوده مانع بهره مندی مردم از برق هسته ای شده است.در حقیقت اگر از مردم سوال شود دستاورد برجام برای شما چه بوده است خواهند گفت : هیچ+ قطعی برق.
✍ره جو
@fatheGhalam
مصلحت اندیشی وظیفه شورای نگهبان است؟(۲)
2⃣در مسئله ی مصلحت اندیشی ،با توجه به حدود وظایف قانونی شورای نگهبان و همچنین توصیه های مقام معظم رهبری در این زمینه ، مصلحت اندیشی وظیفه شورای نگهبان نیست بلکه شورا طبق قانون باید فقط پاسدار قانون اساسی باشد .از جمله این فرمایش رهبری ملاحظه شود👇
❇️معیار در رابطه با مواجهه شورای نگهبان با احراز یا عدم احراز صلاحیت نامزدهای انتخاباتی چیست؟
((مقام معظم رهبری:
✅معیار عبارت است از مقررات و قانون. سلائق نباید دخالت کند. گرایش سیاسی، گرایش گروهی، گرایش جناحی نباید دخالت کند. سفارش و توصیه نباید دخالت کند. معیار بایستی بین خود و خدا، همان معیار قانونی باشد؛ هم در مسئلهی نظارتها، هم در مسئلهی قبول یا رد قوانین مجلس. فقط باید معیار را معیار قانون قرار داد. مرّ قانون باید رعایت شود. گاهی ممکن است انسان به نظرش برسد که اگر اینجا بر طبق قانون عمل کنیم، مصلحت نباشد. در همانجا رعایت قانون از رعایت آن مصلحت بالاتر و لازمتر است؛ چون اگر چنانچه بنا شد که با نظر اشخاص و افراد و مصلحتاندیشىِ این و آن، معیارها و ضابطهها به هم بخورد، دیگر ضابطهای باقی نخواهد ماند؛ یک روز یک کسی یک جور مصلحت میداند، یک روزِ دیگر کس دیگری جور دیگری ممکن است مصلحت بداند، یا در یک روز دو نفر دو جور مصلحت بدانند؛ لذا دیگر قانونی باقی نمیماند، ضابطهای باقی نمیماند.(( ضابطه مقدم است بر هر مصلحتاندیشی، بر هر نگاه و دید و بینش.))) .
🔹تبدل رای یا مصلحت اندیشی:
مقام معظم رهبری:
البته در نگاه فقهی یا استنباط حقوقی در شورای نگهبان ممکن است تغییراتی پیش بیاید؛ این ایرادی ندارد؛ برای هر مجتهدی تبدّل رأی پیش میآید. امروز از دلیل، یک چیز میفهمد؛ یک روز دیگر ممکن است به همان دلیل نگاه کند، چیز دیگری بفهمد؛ این اشکالی ندارد. تبدّل رأی شورای نگهبان در موارد گوناگون، عیب نیست؛ منتها همین تبدّل رأی هم بایستی منطبق باشد بر ضوابط و قوانین، و منضبط باشد.)))۸۴/
بر این اساس عمل به قانون و نه مصلحت اندیشی وظیفه اصلی شورای نگهبان است.
3⃣.البته عمل به قانون
توسط شورای نگهبان با اعمال مصالح بالاتر توسط مقام معظم رهبری منافاتی ندارد.زیرا از حقوق و حدود ولی فقیه اعمال نظر در مسائلی است که طبق قانون تابع مصالح کلی تری هستند و در صورتی که عدم اعمال آن مصالح برای منافع ملت مضر باشد این ولی فقیه است که از اختیارات قانونی خود استفاده کرده و مصالح کلان تری را اعمال می کنند.
✍ره جو
@fatheGhalam
ادامه دارد.....
عراقچی: تا وقتی منافع کشور تامین نشده، مذاکره ادامه دارد
🔹معاون وزیر امور خارجه: نمیتوانم با اطمینان بگویم که این دور از مذاکرات دور آخر خواهد بود. تا وقتی منافع کشور تامین نشده، مذاکره ادامه پیدا میکند.
🔹 چند موضوعی که باقیمانده، کماکان موضوعات کلیدی هستند.
فارس
پ.ن: منظورشان: تا یک روز قبل از انتخابات هم ادامه دارد.
حتی اگر آمریکا به دولت تدبیر روی خوش نشان ندهد،باز هم ادامه دارد.
تا بازی دادن و دل خوش کردن مردم برای انتخاب دولت سوم روحانی ادامه دارد......
@fatheGhalam
برای شورای نگهبان صلاحیت خیلی ها احراز نشد ؛مثل آقایان ضرغامی؛ محمد؛ دهقان ؛قاسمی؛
بگذریم که فقط نامزدهای جریان خودشان را تیتر می کنند تا مظلوم نمایی کنند.ولی این وسط عکس آن بنده خدا را چرا کنار بقیه زده؟
حالا آن پنج نفر وقتی رفتند ثبت نام با خودشان مدارک لازم را بردند، شورا دید و مدارک را برای احراز کافی ندانست.این یکی که اصلا مدارک خواسته شده(مدرک عدم سوء پیشینه) را هم تحویل نداده چون سابقه محکومیت با جرم امنیتی داشته.
یعنی اصلا ثبت نام نشده.این هم توی اوضاع بی برقی و غصه های مردم برای خنداندن ملت گذاشتند لابد!
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
🔹غرق شد.
روزنامه اصلاح طلب شرق در پی احراز نشدن صلاحیت بعضی نامزدها به جهت تحریک هوادادان حزبی اش، تیتر زده:
❇️بدرود اصلاحات
⬅️اولا مغز فتنه گرها،گفته بود ما رگ خواب مردم را بلدیم و فلانی را که خشک و نچسب است هم میتوانیم پیروز کنیم.با دو نامزد اصلاح طلب موجود از همان رگ خواب استفاده کنند شاید نتیجه گرفتند.
⬅️ثانیا بی تدبیری های دولت محبوب اصلاح طلبان بلایی سر مردم آورده که دغدغه شان حذف یا ماندن اصلاحات نیست.برقی است که هر روز از روی جدول، ساعت قطعی اش را پیگیری می کنند؛سفره ای است که دیگر به بشقاب تبدیل شده وسرمایه ای است که روی سرسره بورس دارد سقوط می کند .
تیتر بهتر این بود:
🔰اصلاحات زیر سیلاب بی تدبیری هایش غرق شد.
✍ره جو
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
🔰 ارتباط تصویری نمایندگان مجلس با رهبر انقلاب
🔻 حضرت آیتالله خامنهای صبح پنجشنبه ۶ خرداد در اولین سالگرد آغاز به کار مجلس یازدهم از طریق ارتباط تصویری با صحن مجلس شورای اسلامی، با نمایندگان مردم سخن خواهند گفت. در این جلسه، رئیس مجلس گزارشی از عملکرد یکسالهی مجلس یازدهم شورای اسلامی را ارائه خواهد کرد.
🔹این دیدار که بصورت معمول در روزهای ابتدایی خرداد ماه سالهای گذشته -به مناسب آغاز بهکار اولین دورهی مجلس شورای اسلامی در خرداد ۱۳۵۹- در حضور رهبر انقلاب انجام میشد، امسال نیز همچون سال گذشته به دلیل رعایت دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا از طریق ارتباط تصویری برگزار خواهد شد.
💻 @Khamenei_ir
🔰 خطحزبالله | برخورد سلیقهای با حق و رأی مردم ممنوع!
🔻در انتخابات، دو مسئله از همه مهمتر است: مسئلهی اول، حضور مردم، مسئلهی دوم، قانونگرائی در انتخابات. اینجور نباشد که اگر انتخابات بر طبق نظر ما انجام گرفت، قبول داشته باشیم؛ اگر برخلاف نظر ما بود، «وَ إن یَکُن لَهُمُ الحَقُّ یَأتوا إلَیهِ مُذعِنین».(۱) اگر حق را به ما دادند، آنی که ما میخواهیم، سر کار آمد، قانون را قبول داریم؛ اگر آنی که ما میخواهیم، سر کار نیامد، میزنیم زیر قانون؛ نه قانون را قبول داریم، نه رأی مردم را قبول داریم؛ این نمیشود. فتنه ۸۸ همین جور بود. ادعا کردند که قانونگرا هستند، بعد خب مردم به آنها رأی ندادند، اکثریت مردم به کس دیگری رأی دادند؛ اینها بنا کردند دعوا راه انداختن. ۱۳۹۰/۷/۲۰
-سوره نور، آیه ۴۹
⬇️ مطالعه نسخه کامل این شماره خط حزبالله:
farsi.khamenei.ir/news-content?id=47866
@fatheGhalam
برای دوستان انقلاب که صلاحیت نامزدهاشان احراز نشده؛
🔸دیدید و دیدیم که برای نگه داشتن این خط ،آقا چه خون دلها خوردند.
از غریبه ها که انتظاری نیست.آنها که همیشه خوردند وبردند و نمکدان شکستند.تاکتیک شان در تخریب شورای نگهبان از ده متری بوی تعفن فتنه می دهد.اینها که خدای زبان بازی اند.به جای اینکه بیایند و بگویند این هشت سال چقدر امید، به باد دادند یقه شورا را گرفته اند که چرا قانون دست گرفتی با آن متر می زنی؟ چرا نگذاشتی دولت سوم روحانی تَکرار شود؟
اینها که چنگ انداختن به قانون و زدن زیر میز ،کار همیشگی شان بوده.ولی بچه های حزب الله چرا؟
تا وقتی نامزد ما تایید می شد، شورای نگهبان قانون اساسی بود و هتکش حرام؛ حالا که نامزد ما صلاحیتش احراز نشده، شده شورای سلیقه ای و دشمن مشارکت ؟با این وصف همه آن سالهایی که فتنه گرها علیه شورا هوچی گری می کردند حق داشتند.و همه ان سالها پشت شورا ایستادن های ما مصنوعی بود.هر چه باشد آنها هم هوادار نامزدشان بودند و او را صالح می دانستند.
بارک الله !به همت تان.
با اینکه خوب می دانید که اعلام عمومی دلایل عدم احراز صلاحیت ها طبق قانون ممنوع است ،باز به صورت شورا سیلی می زنید؟
گفتید چرا دلایل برای نامزدها فرستاده نشده؛ اگر شده باشد چه؟ به شما می گوید؟
خدا کند اینطور نباشیم که : اگر نامزد ما بود مشارکت حداکثری است و فضا گل وبلبل؛اگر نبود صحنه چینی است.
✍ره جو
🔹فتح قلم🔹
@fatheGalam
روحانی: مشارکت حداکثری با شعار درست نمیشود
🔹خدا نکند روزی بیاید که مردم حس کنند بدون آنها و برای آنها تصمیم بگیریم.
پ.ن:خدا نکند دولتی ۸سال جوری امید مردم را به باد دهد که دیگر بودن یا نبودن اش دغدغه طرفدارهایش هم نباشد .چون دیگر امیدی به او نیست.مشارکت حداکثری با آمدن نمایندگان باندهای نابودگر اقتصاد و مسببان نابه سامانی حاصل نمی شود.با خدمتگذاری صادقانه به مردم و از خود مایه گذاشتن محقق می شود.
دیگرمردمی پشت سر شما نیستند تا با نیامدن تان صف های رای متزلزل شود.هر روز بودن تان ده ها میلیارد برای مردم خسارت دارد.
🔹فتح قلم🔹
@fatheGhalam
هیچ +قطعی برق
⬅️سیف (رییس کل سابق بانک مرکزی در دولت روحانی) ،در پاسخ خارجی ها گفته بود میزان بهره مندی ما از برجام تقریبا هیچ بوده.به انگلیسی:
almost nothing
حالا ولی دستاوردش بیشتر شده.اگر از مردم بپرسی دستاورد برجام چه بود ؟جواب می دهند:
almost nothing+قطعی برق
+سقوط هر روزه بورس+ گرانی
✍ره جو
#تدبیر
#برجام
#قطع_برق
@fatheGhalam