💢 در ژاپن اعداد خجالت نمیکشند! ... اما در ایران اصل بر آبروداری است.
✍مجتبی لشکربلوکی
در ژاپن هر کسی دیپلم داره، مفاهیم اولیه آمار رو به صورت کامل بلده و میتونه با نرمافزارهای تحلیل آماری کار کنه و نمودار و تحلیل براش کار سادهایه.
از سوم ابتدایی تا دیپلم، از دانشکدههای فنی تا دانشکدههای علوم سیاسی، حقوق و روانشناسی، حداقل نصف وقت افراد صرف آمار، تحلیل و مدلسازی ریاضی پدیدهها و رویدادها میشه. حتی یک میوهفروشی کوچیک محلی هم برید، طرف از کشو چندتا برگه پر از جدول و نمودار درمیاره و میگه مثلا فروش گوجه گیلاسی بعد از کرونا، سی درصد کمتر شده، یا نسبت به قبل، مردم بیشتر اول صبح خرید میکنن! و بعدش طبق چیزی که به دست آورده برنامهریزی کاری آینده رو انجام میده.
در ژاپن ریزترین مسائل هم به صورت آماری بررسی میشن. مثلا مدرسهای که من درس میدم، هر ماه یه نمودار بهمون میدن که چند درصد از کسانی که کلاس آزمایشی میان، واقعا برای ثبتنام برمیگردن و هر معلم چند درصد در جذب شاگردان آزمایشی موفق بوده.
متاسفانه آمار در ایران بسیار ضعیف و نحیفه. خود من بارها در این دام افتادم که مثلا تو لابراتوار گفتم عه چه جالب ایران هم همین طوره! بعد استادم ذوق زده گفته برو آمارشو بیار که با ژاپن مقایسه کنیم! بعد من رفتم دست از پا درازتر برگشتم که ببخشید از بیخ آمارشو نداریم یا صدتا مرکز حرفای مختلف زدن و همدیگه رو نقض کردن!!
نه فقط تو نکات منفی، که در موارد مثبت مثل موفقیتها هم اگر کشور آمار درستی ارائه میکرد، این همه دست دیگران برای شایعهسازی باز نبود.
وقتی یک کشوری مثل ژاپن آمار دقیق کوچکترین مشکلاتش رو درمیاره، بعد میاد با سروصدا اعلام میکنه، مثل دزدیده شدن سه عدد دوچرخه طی یک سال گذشته در شهر کیوتو، یا اطلاعیههای بیشمار پلیس در منطقه ما که یک فرد مزاحم پیدا شده که خانمی که داشته تو بالکن لباس پهن میکرده رو دید میزده، به همه اعلام کردن اگر آدم مشکوک چشمچران دیدین فورا با پلیس تماس بگیرید.
اگر چنین آمارهایی رسما و با سروصدا اعلام میشه، کاملا قابل استناده و پلیس و دولت برای اطلاعرسانی عمومی این کارو میکنن. این به معنای غرق شدن جامعه در دزدی و فساد نیست مثلا. به معنای اینکه «ببین دیگه چه خبره که خودشونم میگن» نیست!!
تحلیل و تجویز راهبردی
آنچه خواندیم از زینب بهرامی است که همزمان در ژاپن هم دانشجوی دکتراست و هم معلم مدرسه بزرگسالان. چهار نکته کلیدی و مهم:
«در ژاپن عدد محترم است.» اول آن که عدد تولید میشود؛ آن هم مستمر، منظم و با کیفیت. در کشوری که عدد وجود دارد دیگر نمیتوان گفت که همه مردم از این طرح راضیاند! یا نمیشود گفت که شرایط بهتر یا بدتر شده است یا نمیتوان گفت که عملکرد ما نسبت به قبلیها بهتر بوده است، مگر اینکه همراه با یک فکت آماری قابل اطمینان باشد. دیگر کشور با حدس و گمان و حرفِ روی هوا اداره نمیشود.
«در ژاپن اعداد خجالت نمیکشند!» هر واقعیتی که لازم باشد اندازهگیری و افشا میشود. در ایران اما اصل بر آبروداری است. به همین خاطر است که ما یعنی عموم جامعه و تحلیلگران، اطلاعات دقیقی در مورد تعداد دقیق ایرانیان خارج از کشور، میزان فرار سرمایه، میزان رضایت جامعه از حاکمیت و روسپیان خیابانی و غیرخیابانی نداریم. چرا چون در ایران اعداد خجالت میکشند! ما ترجیح میدهیم ندانیم تا اینکه بدانیم و شرمگین باشیم. ما اعداد را انکار میکنیم. ما ترجیح میدهیم اعداد را دفن کنیم!
◻️در ژاپن عدد نه تنها محترم است که «عدد به اشتراک گذاشته میشود.» در رسانه و اخبار هم پیوسته نمودار، رقم و آمار ارائه میشود و نه کلیگویی. اعداد در ژاپن امنیتی نیستند؛ دارایی ملیاند. مبنای مفاهمهاند. اعداد تولید میشوند تا بهبود حاصل شود نه اینکه مبنای اداره افکار عمومی باشد! چگونه؟ بخشی از آن که مطلوب است ارائه شود و بخشی از آن که مطلوب نیست منتشر نشود.
◻️«در ژاپن اعداد فهمیده میشوند.» ژاپنیها مسلط به فهم جهان از زاویه اعداد، آمار و ریاضیات هستند. بنابراین نمیتوان مردم را به راحتی فریفت. نمیتوان یک بار تورم مصرفکننده گزارش داد و یک بار تورم تولیدکننده، یک بار تورم نقطه به نقطه و یک بار ... نمیتوان با اعداد بازی کرد. نمیتوان آنقدر اعداد را زجر داد که به هر چه میخواهی اعتراف کنند!
چه باید کرد؟ اول اینکه نسل فعلی و بعدی را توانمند کنیم که از دریچه عدد و رقم جهان را ببینند؛ به عبارتی «اعداد را بفهمند».
دوم اینکه مطالبهگریِ جمعی کنیم که اعداد در ایران منظم، قابلاعتماد و پایدار تولید شوند، نه آنکه یک مرکز دولتی تصمیم بگیرد که از این پس آمار مسکن را منتشر نمیکنیم.
ای خدا، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند.
باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میفروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد.
باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
_ شهید چمران
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"عالم زمانشناس" ، به شبهه عبائیه نائینی نمیپردازد. به شبهه #کانت و #هگل میپردازد که دانشجویان ما را بینماز می کند.
علامه #جوادی_آملی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
صرفا به عنوان یک مثال، در همین قم از نزدیک پردیسان تا دانشگاه حضرت معصومه صدها هکتار زمین رها و در عین حال مسطح و قابل استفاده وجود داره.
اما می بینیم در فلان نقطه داخل محدوده کمربندی آنچنان به برج سازی مشغولند کانّه زمین قحطی هست.
با اینکه متخصصین دغدغهمند محاسبه کردن اگر آزادسازی زمین صورت بگیره هم هزینه ها کمتر میشه و هم سرعت ساخت و ساز بالا میره.
اساسا آپارتمان سازی هزینه های مضاعفی داره و سرعت پایینی هم داره (نوعا چندین سال طول میکشه ساختش)
امیدواریم این اقدام راهبردی آزادسازی زمین توسط دولت رئیسی صورت بگیره؛ تا هم هرچه زودتر مردم به مقداری رفاه برسند و هم این دولت که اسم جمهوری اسلامی رو یدک میکشه، تفاوت بنیادین اندیشه انقلاب اسلامی با دیگر دولتها رو صریحا عیان و آشکار کنه، وگرنه مهر ناکارآمدی خواهد خورد. پس باید این راهبرد رو به اشکال مختلف به گوش رئیس جمهور رسوند.
#آزادسازی_زمین
#احتکار_زمین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خبیثانه ترین تحریف تاریخ
به مناسبت این ایام
برای اینکه مذاکره تماما ضرر را انجام دهند از امام حسین(ع) هم مایه گذاشتند و آخر هیچ ...
حوزه علمیه تمدن ساز
▫️ کسی که نمیداند دکارت چه گفته، هایدگر چه گفته، کانت چه گفته، مکتبها و ادیان غرب را نشناسد، این
در مسايل علمی که مربوط به حوزه های علميه است امروز شبهه ما شبهه عبائيه نيست که مرحوم آقای نائينی و اينها ذکر کردند که در اصول هست بلکه امروز شبهه ما شبهه #کانت و امثال کانت است که شکّاکيت را در دانشگاه ها نشاندند؛ نه امروز شمر آن شمر ۱۴۰۰ ساله است، بلکه شمر نتانياهو است و نه شبهه امروز ما شبهه عبائيه مرحوم نائينی است؛ شبهه، شبهه #کانت است، شبهه #هگل است.
وقتی علوم عقلي در حوزه رايج نباشد، ما به دنبال همان شبهه عبائيه می گرديم که اگر آدم عبايی داشت، نمی داند اين جرقه ای که شد، يا خاک يا گِلي شد، اين به کدام قسمت عبا خورد و اينها! شبهه ما شبهه کعبی نيست شبهه کانت است.
اينها بچه های مسلمان هستند، تا دبيرستان اند اهل نماز جماعت هستند، دعای توسل هستند، دعاي کميل هستند، همينکه رفتند دانشگاه کم کم اين سجادهها کنار می رود، برای اينکه شبهه کانت جلو می آيد. ما همانطوری که بايد بدانيم الآن شمر ما نتانياهو است، بايد بدانيم شبهه ما هم شبهه عبائيه مرحوم آقای نائينی نيست؛ شبهه، شبهه کانت است
و اين علوم عقلی چه به عنوان فلسفه، چه به عنوان کلام، چه به عنوان اخلاق، اينها بايد کاملاً مطرح بشود که آدم بتواند با دست پُر جواب اين دانشگاهی ها را بدهد.
_ آیت الله #جوادی_آملی، خارج فقه ۹۵/۰۸/۱۲
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 زن، زندگی، آزادی
غرب در سرقت و استثمار عبارات و واژگان، چیرگی فوق العادهای داره. همین شعار "زن، زندگی، آزادی" رو نگاه کنید. چقدر بازی درمیارن!
در هر سه حیطه دین عزیز اسلام حرفهای اساسی برای گفتن داره. در این زمینه به آثار آیت الله جوادی آملی میشه اشاره کرد:
_ زن: کتاب زن در آینه جلال و جمال
_ زندگی: کتاب حیات حقیقی انسان در قرآن
_ آزدای: لابلای برخی آثار (بنده اخیرا مقالهای در این زمینه نوشتم: ببینید)
در مقابل، شعار "زن، زندگی، شهادت" سر داده میشه ... حالا نمیدونم چه کسی این رو روی برخی زبان ها انداخت. چند تامل:
۱. متاسفانه غالبا حالت تدافعی داریم. چه در ساحت رسانه و چه علوم انسانی. البته غرب در حیطه علوم انسانی و تبویب اون حدود ۳۰۰ سال کار کرده. گرچه ما منابع عریق و عمیقتری داریم ولی باید به شکل علوم (دارای موضوع و مبادی و مسائل) دربیان و این چند ده سال کار تحقیقاتی میبره.
۲. همین واژهها رو باید محققانه و نه عوامانه ترسیم کنیم؛ به ویژه در بین قشر تحصیلکرده که تاثیرگذاران جامعهاند.
۳. راجع به واژه شهادت هم باید گفت گرچه شهادت مقدسه، اما آیا این در مورد زنان هم باید مطرح بشه، اون هم در فضای تبلیغی تقابل با غرب. به ویژه اینکه حتی برای مردان هم ماندن و استقامت و رشد شاید در برخی زمانها اولویت داشته باشه. در دیداری که چند سال پیش خانم شهید حججی و پسرش با رهبری داشتن به رهبری گفت دعا کنید که پسرم هم شهید بشه، رهبر حکیم با لحنی آموزنده فرمود: "خداوند ایشون رو برای اسلام باقی بداره".
الحاصل: سواد دینی خودمون رو عمق ببخشیم و از سطحی نگری و کارهای رسانهای صرف به طرف فهم ژرف دین و تبلیغ حکیمانه حرکت کنیم. تا هم خودمون رشد کنیم و هم حرفمون بنیادینتر باشه تا مخاطب تاثیر بگیره.
✍ امین دهقانی
💢 ضرورت و اضطرار دادن زمین رایگان به مردم
نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس درباره لزوم تجدیدنظر عاجل در مصوبه مولدسازی.
_ متن کامل:
https://www.alef.ir/news/4020617048.html
#آزادسازی_زمین
#احتکار_زمین
🔴 بخشهایی از این نامه بسیار مهم: 👇
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 ضرورت و اضطرار دادن زمین رایگان به مردم نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس د
🔸 توجه شما را به وضعیت بحرانی مسکن و ارتباطش با این مصوبه جلب میکنم. در این چند سال تحت تأثیر سیاستهای تعدیل ساختاری صندوق بینالمللی پول، ازجمله: سیاست شکستخورده و مهلک ارزی آن؛ رها ساختن سیاستگذاری در امر زمین و مسکن و سپردن آن به بازار غیررقابتی با عوامل آزمند و بیرحم؛ و سیاستهای نادرست و نامتعادل مالیاتی، به زیان مصرفکنندگان مسکن و به نفع سوداگران بازار زمین و مسکن؛ امروز وضعیت چنان شده که اکثریتقریببهاتفاق مستأجران را مستأصل و زمینگیر کرده و خرید مسکن را تقریباً برای اکثریت قاطع جوانان و خانوادههای متوسط و مستضعف ناممکن ساخته است.
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 ضرورت و اضطرار دادن زمین رایگان به مردم نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس د
🔸 به نمایندگان محترم هشدار داده شود که نگذارید فرصت تاریخی برای حل مشکل مسکن را از دست دهیم و درصدد ارائه طرح جامعی برای حل این مشکل و مشکلات دیگر نیستیم. این بدان معنا نیست که ما در نامه خود پیشنهاد نمیدهیم ولی کانون تمام پیشنهادها حفظ آن فرصت است و اینکه نشان دهیم بدترین دشمن مستضعفان و حکومت ازجمله در خانهدار شدن مردم، فساد است.
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 ضرورت و اضطرار دادن زمین رایگان به مردم نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس د
🔸 تورم در بخش زمین و مسکن به طرز وحشتناکی از تحمل مردم خارج شده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی بحران ارزی سالهای 97-98 میانگین قیمت یک مترمربع واحد مسکونی در تهران را 91 درصد افزایش داد. مشابه این اتفاق در سال 1401 پس از جهش قیمت ارز افتاد و متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در تهران را از 35 میلیون تومان با افزایش 88 درصدی به 66 میلیون تومان رساند! میانگین سهم ارزش زمین در قیمت مسکن در دوره 1372-1400 تقریباً 60 درصد بوده است که بیشترین سهم با 81 درصد مربوط به 1382 و کمترین با 43 درصد متعلق به سال 1392 بوده است. به نظر میرسد علت سیر نزولی این متغیر در آن ده سال، اجرای سیاست مسکن مهر و عرضه گسترده و بسیار ارزان زمین بوده است.
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 ضرورت و اضطرار دادن زمین رایگان به مردم نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس د
🔸 حذف ارزش زمین از قیمت مسکن توصیهای علمی متکی بر پژوهشی در دانشگاه علم و صنعت باراهنمایی دکتر محمد خوشچهره، صورت گرفت و مبنای تصمیم رئیسجمهور احمدینژاد در طرح مسکن مهر بود. طبیعی بود این طرح درمانگر نباشد؛ ولی توانست التیامی در امر مسکن باشد. اگر در اجرای مسکن مهر تصمیمات شتابزده در کار نبود، موفقیت بیشتر میشد.
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 ضرورت و اضطرار دادن زمین رایگان به مردم نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس د
🔸 ارقام فوقالذکر وضعیت وخیم مسکن را منعکس میکند. امروز به اینجا رسیدهایم که اگر فردی با حداقل حقوق، بتواند یکسوم حقوق خود را ماهیانه پسانداز کند، دوره انتظار او برای خانهدار شدن ۱۳۵ سال به درازا میکشد. اشتباه نخواندهاید: یکصد و سیوپنج سال ... ! یعنی جز اغنیا، امید خانهدار شدن برای کسی باقی نمیماند. این در حالی است که مدت انتظار در سال 1379 و 1394 به ترتیب 12 و31 سال بود. در چنین وضعیتی، مصوبه، با محور زمین فروشی، ساختهوپرداخته میشود. دعوی این نامه، این است که اگر دولت زیر بار اجرای مصوبه برود، خود را در جنگ با بیخانمانی، خلع سلاح ساخته و شاید مجبور شود فاتحه خانهدار شدن مردم و خدای ناخواسته، فاتحه خودش را یکجا بخواند!
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 ضرورت و اضطرار دادن زمین رایگان به مردم نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس د
🔸 این بدان معنی نیست که راهحلی وجود ندارد. هنوز راه انجاموظیفه دولت در تأمین مسکن، با بستهای از سیاستهای سازگار، گشودنی است. البته همهچیز به تغییر بینش و منش حکمرانان و برخی از روشهای حکمرانی بستگی دارد. عنصر محوری بسته سیاستی حل این معضل خانمانسوز، آن است که بپذیرند زمین ابزار سیاستگذاری است، نه مالالتجاره. مالالتجاره کردن زمین، علاوه بر اینکه اهداف مصوبه را تأمین نمیکند؛ بلکه گرانفروشی زمین، چه دولتی، چه خصوصی را برمیانگیزد. و این یعنی تعمیق ناامیدی. گرانی وحشتناک هر مترمربع ساختمان، و در پی آن گران شدن هزینه ساخت و اجارهبها، بیش از همه، از گرانی زمین و سهم بالای آن در قیمت تمامشده مسکن متأثر است. درست همان چیزی که میتواند نقطه قوت دولت باشد. هرچه سهم زمین، بالاتر و قیمت هر واحد آن، افزونتر باشد، حذف ارزش آن از قیمت تمامشده، در کاهش قیمت هر واحد مسکن عرضهشده در بازار، بیشتر خواهد بود.
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 ضرورت و اضطرار دادن زمین رایگان به مردم نامه بسیار مهم احمد توکلی به سران قوا و نمایندگان مجلس د
🔸 دولت چه ابزاری جز زمین خدادادی رایگان و اجازه دخالت در بازار زمین، مسکن و اجارهبها، در اختیار دارد که بتواند بهوسیله آن قیمت تمامشده مسکن را کاهش دهد و مردم را از بیخانمانی برهاند؟ زمین، دارایی طبیعی و منحصربهفرد است و رایگان در اختیار دولت قرار دارد. دولت تاجر نیست که آن را خریده باشد و آن را مالالتجاره خود بداند و بخواهد آن را به بالاترین قیمت بفروشد. وقتی قانون اساسی تأمین مسکن را از ضروریات قطعی هر زندگی معمولی میشمارد؛ علیالقاعده باید ابزار تعقیب این هدف را هم در اختیار دولت قرار داده باشد؛ این ابزار مؤثر و کارا در اختیار داشتن زمین رایگان و اختیار مداخله در بازار است. این مداخله نیز پایه علمی دارد که در اقتصاد بخش عمومی و فقه از آن سخن گفته میشود. این حقیقت بهطور گستردهای شناخته شده است که بازار زمین بهخودیخود کارا عمل نمیکند، عمدتاً به این دلیل که ذاتاً ناقص است. این نقصها، اساس مداخله دولت را فراهم میکند