فکرت
🎙#پادکست | #فصل_برکت 🔸سلسله نشستهای اندیشهورز رسانه فکرت در ماه مبارک رمضان ☑️ «فصل بـرکت» ✔️ "
1402.12.27 استاد موسوی - فصل برکت.mp3
8.42M
🔸سلسله نشستهای اندیشهورز رسانه فکرت در ماه مبارک رمضان
☑️ «فصل بـرکت»
✔️ " معنویت و اخلاق پژوهی"
🔹اخلاقِ سیر و سلوک
🔻مفهوم اخلاق در اوصاف الاشراف خواجه نصیر طوسی
👤دکتر سیدمهدی موسوی، استاد حوزه و دانشگاه
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه | فکرت | مدرسه فکرت
عید نوروز؛ فرصتی مغتنم برای بازنگری در زیست رمضانی
🖋محمدمهدی سلامی
🔸 توجه ویژه به شبزندهداری و عبادت شبانۀ ماه #رمضان، در نگاه دینی امری پسندیده است؛ اما به نظر میرسد در چند دهۀ گذشته، سبک زندگی ایرانیان مسلمان، متأثر از سیاستگذاریهای دوران مدرن - عمدتاً ماحصل امواج مدرنیزاسیون رضاشاهی به این سو - تناسبی با این موضوع ندارد. این در حالی است که نگاهی کوتاه به سبک زندگی ایرانیان تا همین دوران قاجار نشان میدهد که شبزندهداری رمضان، امری کاملاً مرسوم بوده و ایرانیان برایآنکه بتوانند این مراسم شبانه را در حیات اجتماعی و آیینی خود نهادینه کنند، کار روزانه را متناسب با حیات شبانه تنظیم میکردند.
🔸 یاکوب ادوارد پولاک، پزشک اتریشی دربار ناصرالدینشاه، در سفرنامۀ خود دگرگونیهای زندگی روزمرۀ ایرانیان در ماه رمضان را اینگونه شرح میدهد: «خواب و بیداری را ایرانی به فرمان خود درآورده است... در رمضان یک ماه تمام نحوۀ زندگی خود را تغییر میدهد. در این ماه روزها میخوابد درحالیکه شبها غذا میخورد و به کارهایش میرسد. پس از انقضای این ماه، باز به برنامۀ عادی روزانۀ خود بازمیگردد، بیآنکه اختلال چشمگیری در سلامتش حاصل شود.»
🔸 عبدالله مستوفی در «شرح زندگانی من» مینویسد: «دیگر از اوقاتی که ما خیلی مترصد رسیدن آن بودیم، ماه رمضان بود. زیرا در این ماه، در وضع زندگی عمومی و خصوصی تغییراتی حاصل میگشت و مقصود اصلی ما که تخفیف از ساعات مکتب باشد، [حتی] بیشتر از ماه محرم و صفر بود... در این ماه کارها تقریباً تعطیل میشد و مردم به عبادت مشغول بودند... اگر بنائی نیمهتمام بود، صاحبکار به عمله و بنّاها مُزد تمام میداد؛ ولی بیشتر از نصف روز تقاضای کار نمیکرد و در دهات هم کارهای سنگین زراعتی را حتیالمقدور تعطیل میکردند... خلاصه اینکه ماه عبادت بود و در همه چیز، مردم از همدیگر رعایت میکردند.»
🔸 چنین نقلهایی، فاصلۀ جدی اکنون ما با سبک زندگی تراز رمضان را نشان میدهد. در واقع نسبت احیاء شبانه با اشتغال روزانه در میان گذشتگان، معقولتر از امروز بوده است. اما خوب است توجه داشته باشیم امسال که بخش قابلتوجهی از روزهای ماه رمضان با تعطیلات #نوروز مقارن شده، تحقق این زیست شبانه آسانتر به نظر میرسد. ایبسا سیاستها و ضوابط اداری ایام نوروز بتواند قدری سهلتر از سالهای قبل اتخاذ شود تا کارمندان نیز در سایۀ تعطیلات نوروز، بیشازپیش بتوانند از فضیلتهای ماه خدا بهره گیرند.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
استاد شفیعی کدکنی در اینستاگرام خود در محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی نکاتی از تورات را منتشر کرد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی
📲وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ عیـد پـوریـم یهــودیـان
🎙علیرضا سلطانشاهی، کارشناس حوزه فلسطین و صهیونیسم
✔️اگر چه برخی عید پوریم را یادآور رابطه باستانی ایران و یهود می دانند اما اصل و اساس این جشن، پاسداشت یک هولوکاست ایرانی است. به خاطر یک عمل انجام نداده، این داستان در کتاب مقدس یهودیان میآید و به عنوان اولین واقعهی یهودستیزانه در طول تاریخ ثبت شده است.
➕فایل کامل این گفتوگو را در «آپارات» و «یوتیوب» فکرت تماشا کنید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی
📲وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت
☑️ انقلاب، مقدمه رسیدن به جامعه آرمانی
🖋حجتالاسلام سعید صلح میرزایی
🔻انقلاب در تعریف رهبر معظم انقلاب انفجار نیست؛ بلکه یک فرآیند و صیرورت است.اگر نبوت را به معنی انقلاب بدانیم وقتی نبی مبعوث میشود اول رستاخیز در جان نبی اتفاق میافتد، سپس برونداد آن به جامعه سرایت میکند و جامعه متحول میشود.
➕مطالعه مطلب در «وبگاه فکرت»
#عکس_نوشت
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت
6.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ چرایی ایجاد شبهات متعدد علیه امام حسن مجتبی(ع)
🎙شهید مرتضی مطهری پاسخ میدهد:
✔️چون در دوران بنیعباس علویینِ بنیالحسن زیاد قیام میکردند، دستگاه سیاست و تبلیغات بنیعباس برای اینکه سادات بنیالحسن را بکوبد علیه جد آنها یعنی امام حسن تبلیغات ناروایی کردند. در حالی که امام مجتبی(ع) اعبد اهل زمان خود و نمونهای کامل از پدر بزرگوارش علی(ع) بود.
#کلیپ
#امام_حسن_مجتبی
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت
🔸بهبهانه یادداشت اخیر سروش محلاتی؛
☑️ استقلال حوزه و پاسخهای تکراری به یک شبهه تکراری
✔️«محمد سروش محلاتی» در یادداشتی که در شبکههای اجتماعی منتشر و بازنشر شده، با اشاره به اقامت خود در نخستین دهه از ماه مبارک رمضان در نجف اشرف به موضوعی میپردازد که البته نه دیروز و امروز بلکه حدود سه چهار دهه است با شدت و ضعف، نقل محافل است و مخالفان و موافقان نیز دارد؛ بحث «استقلال حوزه و عدم وابستگی به دولتها و حاکمیتها».
✔️وی در این مطلب بیان میدارد: حوزه نجف، حوزهای کاملاً مستقل و فقط زیر نظر مرجعیت است، نهادهای حکومتی هیچگونه دخالتی در آن نداشته و نمیتوانند داشتهباشند. نه فقط وزارت علوم و یا اداره اطلاعات و امنیت مداخله ندارد، بلکه وزارت کشور هم برای طلابی که از کشورهای دیگر وارد میشوند و قصد اقامه دارند تابع حوزه است و بالاتر آنکه مرجعیت نهتنها اجازه نداده که دولت کمک مالی به حوزه داشتهباشد، بلکه جلوی پرداخت از اداره اوقاف به طلاب را هم گرفته است.
✔️وی البته در اینجا به بهانه تجلیل از استقلال حوزه نجف به هر قیمتی، طعنه و کنایهای به حوزههای علمیه ایران میزند و نقطه عطف ماجرا اینجاست که مدعی میشود تجربه ایران که به زعم او تلخ و اشتباه بوده، باعث هوشیاری و بصیرت مضاعف متولیان حوزه نجف و دیگر حوزههای عراق در این زمینه شدهاست.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت
فکرت
🔸بهبهانه یادداشت اخیر سروش محلاتی؛ ☑️ استقلال حوزه و پاسخهای تکراری به یک شبهه تکراری ✔️«محمد سر
✔️در رابطه با طرح این قبیل شبهات البته تکراری باید به چند نکته توجه داشت که در مقام پاسخ باز هم تکراری اما لازم به نظر میرسند؛
🔸اینکه حوزه بهلحاظ سازمانی، نهادی از نهادهای حکومت باشد، هیچ گاه مورد تأیید امامین انقلاب نبوده بلکه اتفاقاً همواره بر استقلال نهاد حوزه تأکید داشتهاند. البته این سخن در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بدین معنا نیست که حوزه در اهداف با حکومت همسو و همفکر نباشد، چه آنکه به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حوزه مادر نظام و انقلاب است و طبعاً هیچ مادری نمیتواند نسبت به نیازهای فرزند خود بیتفاوت باشد.
🔹در اینجا باید تأکید کرد که حفظ استقلال حوزه بدین معناست که ضمن دفاع از مشروعیت و مقبولیت جمهوری اسلامی، در مقابل کاستیها و ضعفها از خود واکنش نشان داده و بهنقد و مطالبهگری دلسوزانه و صحیح بپردازد.
🔸مساله استقلال مالی حوزه نیز یک بحث بسیار مهم است، اینکه معیشت حوزویان نباید وابسته به حکومت باشد، سخن بسیار درستی است که تاکنون نیز انصافاً همین استقلال حفظ شدهاست، با این حال باید توجه داشت که رابطهی همسویی یا پشتیبانی هیچ منعی ندارد، بلکه حتی استفاده از امکاناتی که نظام در اختیار دارد، به شرطی که این استفاده منتهی به وابستگی مالی نشود، بدون اشکال است.
🔹ضمن آنکه به هر حال دولت در نظام اسلامی باید بخشی از بودجهی خود را در کارهای فرهنگی مصرف کند و چه چیزی بهتر و مهمتر از ترویج دین و تبلیغ آموزههای اسلامی که متولی آن حوزههای علمیه و روحانیت است.
💢مطالعه کامل مطلب در «وبگاه فکرت»
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت
📢 #معرفی_کتاب | صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانهی تاریخ
🔹کتاب «صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ» با نام اصلی «صلح الحسن» تألیف عالم جلیلالقدر "شیخ راضی آلیاسین" از علمای حوزه نجف بوده است که در سال ۱۳۴۸ شمسی توسط حضرت آیتالله خامنهای در سن سی سالگی ترجمه شده است. کتاب با گفتاری نسبتاً مفصل از علامه عبدالحسن شرفالدین، رهبر شیعیان لبنان در نیمه دوم قرن گذشته هجری قمری و پیشگفتار کوتاه نویسنده درباره کتاب آغاز میشود و پس از پرداختی کوتاه، به زندگینامه و سیره و سیمای حضرت امام حسن (علیهالسلام)، به سراغ محور اصلی بحث یعنی زندگی سیاسی پُرفرازونشیب ایشان میرود.
📥تهیه کتاب «صلح امام حسن؛ پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ»
🔍 «مطالعه کامل متن»
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت