#مستند_تاریخ_فلسطین
🔰 #طرح_تقسیم_فلسطین
از سال۱۹۳۶ تا ۱۹۳۹قیام بزرگ اعراب ضد انگلیس شکل گرفت .
سازمان ایرگون حمله به فلسطینی ها را تشدید کرد.
در فاصله سالهای ۱۹۴۰تا۱۹۴۵در جریان جنگ جهانی دوم جمعّیت یهودیان ساکن فلسطین به ۳۱٪رسید.
سال ۱۹۴۵،انگلیس حل مسئله فلسطین را به سازمان ملل محول کرد و این سازمان در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۷ با ظهور قطعنامه ۱۸۱، به طرح تقسیم فلسطین رای داد.
افغانستان: نه، آرژانتین: ممتنع، مصر: نه، سوئد: بله، انگلستان: متنع، ایالات متحده امریکا: بله.
بدین سان مجمع عمومی با ۳۳ رأی موافق در برابر ۱۳ رأی مخالف، ۱ غایب و ۱۰ ممتنع به قطعنامه ۱۸۱ مبنی بر تقسیم فلسطین رأی داد.
بدین سان فلسطین به دو بخش تقسیم شد؛ بخش یهودی که شامل ۵۵٪ سرزمین فلسطین میشد و بخش فلسطینی که علیرغم در اکثریت بودنِ فلسطینیها، شامل ۴۵٪ فلسطین بود.
بریتانیا با توجه به آنکه میدانست طرح تقسیم در مجمع عمومی سازمان ملل رأی بیشتر و با فاصله بیشتری خواهد داشت و از سویی میدانست مسئله فلسطین پایان حضور و نفوذ آن در منطقه خاورمیانه نخواهد بود و بدین لحاظ با رأی ممتنع تصمیم گرفت علاوه بر انکه از زیر بار مسئولیت شکل گیری چنین حکومتی در برابر عرب ها فرار کند، مناسبات نزدیک خود را با حکومت های عربی حفظ کند و البته روشن بود که یهودیان می دانستند که بریتانیا، نقش عمده ای در تشکیل حکومت یهودی در فلسطین دارد.
🔰 #طرح_دان
در ماه مارس ۱۹۴۸ سازمان هاگانا، طرح دان را اجرا کرد، هدف این طرح حاکمیت مسلّحانه بر کشور یهودی مصوّب سازمان ملل به علاوه بخش بزرگی از کشور فلسطینی مصوّب سازمان ملل بود.
🔰 قتل عام در #دیر_یاسین
نهم آوریل آوریل ۱۹۴۸ سازمان ایرگون و اشترن حدود ۲۵۰ فلسطینی ساکن دهکده دیر یاسین در نزدیکی قدس را قتل عام کرد تا منجر به ترس اعراب و فرار آنان از سرزمین فلسطین شود.
🔹 دیر یاسین روستایی در بلندیهای مشرف به بیت المَقدِس بود و بیرون از مواضعی قرار داشت که از طرف سازمان ملل برای دولت آینده اسرائیل در نظر گرفته شده بود.
نهم آوریل ۱۹۴۸ ناگهان صدای گوش خراش بلندگوهای صهیونیستها در دهکده دیر یاسین پیچید که گوینده با تهدید از مردم میخواست دهکده را تخلیه کنند؛ بلندگوها مرتب اعلام مي كردند؛« سلاحتان را رها كنيد کنید، از منطقه خارج شوید.»
مردم بیدفاع، گیج و حیران و مضطرب برای فهمیدن علّت حادثه به هر سو میدویدند در چنین وقت بحراني، سربازان بي رحم يهودي، مثل گرگ های مست، مردم را محاصره کردند.
🔸روزی که درگیری در مرزهای کشور شروع شد یهودیان اول به سراغ یک نانوا رفتند او اسمش حسین الشریف از اهالی بود و معمولا ساعت ۴ صبح از خانه بیرون میرفت و تنور را داغ میکرد تا زنها برایش آرد بیاورند و او نان بپزد، تا یهودیها وارد شدند اولین کاری که کردند نانوا و پسرش را در آتش انداختند.
صهیونیست ها پس از حمله به دیر یاسین ،۲۵۰نفر از اهالی آن را از زن و مرد و کوچک و بزرگ به قتل رساندند و بدن آنهارا مُثله کردند.
در این جنایت نیروهای انگلیسی نزدیک همان دهکده بودند و با اینکه مسئولیت حفظ امنیت به عهده آنان بود .کوچکترین حرکتی برای نجات اعراب از خودت نشان ندادند.
نماینده صلیب سرخ در ضمن گردش در میان خرابه های برجامانده از دیر یاسین متوجه چاهی از اجسادی در آن دفع شده بود گردید و دستور داد همه اجساد را از چاه بیرون بیاورند.
دست استعمار و تهدید های صهیونیست ها این نماینده را به وحشت انداخت به طوری که جرأت نکرد مشاهدات خودرا به طور کامل گزارش دهد وفقط نوشت :
وضع این دهکده خیلی وحشتناک بود!
#مستند_تاریخ_فلسطین
🔰 اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی
🔹همزمان با پایان یافتن قیمومیت انگلیس و خروج تدریجی نیروهای انگلیسی از فلسطین و تقسیم این کشور به دو بخش عبری و عربی،تشکیلات نظامی یهودیان که در سالهای جنگ دوم جهانی و پس از آن شکل گرفته بود جای آنها را گرفت .
🔻 سرانجام با خروج آخرین سربازان انگلیسی از خاک فلسطین در سیزدهم می ۱۹۴۸،مقدمات اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی فراهم شد.
فردای آنروزیعنی چهاردهم می ،شورای ملی یهود در تلآویو تشکیل شد و دیوید بن گورین،رئیس کمیته اجرایی آژانس یهود موجودیت دولت اسرائیل را اعلام کرد.
در نخستین دقایق پس از اعلام تشکیل اسرائیل؛ ترومن رئیس جمهور وقت آمریکا،دولت اسرائیل را به رسمیت شناخت.
🔰 اولین جنگ اعراب با اسرائیل
💢 عربها با موضوع تقسیم فلسطین مشکلات اساسی و بنیادین داشتند.
زمانیکه در ماه می ۱۹۴۸ اسرائیل اعلام موجودیت کرد عربها بلافاصله و به شکل نظامی واکنش نشان دادند،وحکومت های عربی ارتش های خود را برای برچیدن حکومت تشکیلات یهودیان در فلسطین گسیل داشتند.
در این راستا در پانزدهم می ۴۸ نیروهای لبنانی از مرز عبور کردند وچند آبادی را به تصرف خود در آوردند،
نیروهای اردنی هم قدس شرقی را به تصرف خود درآوردند.عراقیها،نابلس،جنین،و طولکرم را گرفتن مصری ها،بیت لحم را گرفتند وبه سایر نیروهای عربی پیوستند نیروهای سوری نیز چند آبادی یهودنشین را تصرف کردند.
🔹 بدین سان نخستین جنگ اعراب با اسرائیل آغاز شد.
🔰 شکست اعراب و اشغال قدس غربی
در روزهای اول ،این حکومت های عربی بودند که توانستند به پیروزی نهایی بسیار نزدیک شوند اما مداخلات مخرب فرامنطقه ای سبب شدکه پس از چند روز عربها نوعی آتش بس را با اسرائیل بپذیرند، آتش بسی که این امکان را برای اسرائیل فراهم آورد تا خود را به سرعت سازماندهی کرده و پس از آتش بس بر ارتش های عربی پیروز شوند و اولین شکست را در سلسله شکست های ارتش های عربی برآنان تحمیل کنند و این مقدمه ای برای پیروزیهای بعدی رژیم صهیونیستی بود.
در فوریه ۱۹۴۹ بین کشورهای عربی بااسراییل آتش بس برقرار شد.که نتیجه آن به اشغال در آمدن قدس غربی به دست صهیونیست ها بود.
💢 سرانجام یهودیان باجمعیتی حدود یک سوم جمعیت فلسطین و مالکیت شش،درصدی زمین ها،بر ۷۵درصد فلسطین مسلط شدند.
🔸دیوید بن گورین که تا پایان جنگ،وزیر دفاع بود، نخست وزیر شد و نیروهای هاگانا به ارتش اسرائیل تبدیل شدند به این ترتیب جنگ سال ۱۹۴۸ بین اعراب و رژیم صهیونیستی باعث آوارگی نزدیک یک میلیون از فلسطینیان و پراکنده شدن آنان در کشورهای عربی شد.
از آن پس هیچ یک از فلسطینیان اجازه بازگشت به خانه و کاشانه خود را نیافتند.واموال آوارگان به نفع صهیونیست ها در فلسطین مصادره شد.
#مستند_تاریخ_فلسطین
#فایل_چهارم
🔰 #آژانس_آنروا
🔹رژیم صهیونیستی از یک سو با زور و فشار و منهدم کردن خانه ها و تخریب مزارع و به آتش کشیدن آنها باقی مانده مردم بومی فلسطین را به فرار از خانه و کاشانه خود مجبور کرد و از سوی دیگر تسهیلات لازم برای مهاجرتهای سیل آسای یهودیان را به فلسطین فراهم کرد.
🔸شش،ماه بعد با کوشش سازمان ملل دفتری بنام آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطین تشکیل و ۵۲میلیون دلار برای کمک به آوارگان در اختیارآن قرار داده شد.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی آنروا،درچارچوب سازمان ملل متحد بوجود آمد.
هدف از تشکیل این آژانس،رسیدگی به امور آوارگان فلسطینی در قالب ارائه برخی خدمات همیاری و ارائه طرح های اسکان است این آژانس نیازهای اساسی زندگی ملت فلسطین یعنی غذا ،مسکن ،آموزش،و بهداشت را برعهده گرفته است.
ارائه خدمات تربیتی و بهداشتی ،کمک های،نقدی و جنسی،،امرار معاش،تامین غذا و امر اموزش،آوره گان فلسطینی از جمله وظایفی است که این سازمان برعهده دارد.
🔰 پشت پرده ی تشکیل آنروا
#آژانس_آنروا،در نتیجه فشار امریکا تاسیس شد.
آمریکایی ها می خواستند از این آژانس به عنوان ابزار نابودی ملت فلسطین و محو وجود آنان بهره بگیرند،تا طرح صهیونیست ها در فلسطین تکمیل شود.
👈گواه بارز این ادعا ،اساس نامه بودجه آنروا ست که آمریکا خود به تنهایی ۶۵ درصد بودجه آژانس را تامین میکند طبیعی است این میزان از کمک های آمریکا به دلائل انسانی نیست.
فریب افکار عمومی جهان و تلقین این اندیشه که آمریکا مجری و مدافع صلح بین المللی است از نخستین پیامدهای این اقدام به ظاهر بشر دوستانه است
اما نکته اساسی،تر و عملی تر در این جریان به دست گرفتن شریان حیاتی یک ملت از طریق به عهده گرفتن بنیان های اساسی و لازم یک زندگی یعنی غذا،مسکن ،آموزش و بهداشت است.
👈میتوان گفت هدف اصلی از تشکیل آنروا،نفوذ و سیطره هرچه بیشتر و مستقیم تر بر مردم فلسطین و اسکان آن ها در جاهایی،است که آمریکایی ها تعیین میکنند.
جلوگیری از اندیشه بازگشت به سرزمین آبا و اجدادی،تلاش برای دور کردن ملت از سرزمین خود،تثبیت وجود اسرائیل وچیرگی بر شخصیت فلسطینیان به منظور جلوگیری از انقلاب ،بیشترین بهره ایست که موسسان آنروا ازاین سرمایه گذاری به دست می آورند.
#مستند_تاریخ_فلسطین
🔰 #موساد
🔹 سال ۱۹۵۱ موساد سازمان جاسوسی اسرائیل تشکیل شد.وظیفه این سازمان
جمع آوری اطلاعات و بی اثر کردن فعالیت هایست که ضد اسرائیل انجام میشود.
🔻از آن هنگام که شکل گیری موجودیتی بنام اسرائیل اعلام شد روشن بود که این رژیم با مخاطره امنیتی جدی مواجه هست برای همین برای ایجاد امنیت این موجودیت ،دو راهکار عمده در نظر گرفته شد:
اول اینکه اسراییل بطور فزاینده ای خود را به سلاح های پیشرفته دریافتی از غرب مجهز کرد و
دوم اینکه پایه و ستونی اطلاعاتی برای خود بنا نهاد.
موساد به عنوان یک سازمان جاسوسی، از ابتدا زیرنظر مستقیم نخست وزیر اسرائیل اداره میشود و طی،چند دهه گذشته این سازمان در جمع آوری اطلاعات ،تحلیل اطلاعات،حذف رهبران فلسطینی و رهبران جریان مقاومت در منطقه فعال بوده است.
#مستند_تاریخ_فلسطین
🔰 #جنگ_سینا
🔹 پاگیری ناسیونالیسم عربی به ویژه در زمان " #جمال_عبدالناصر " رئیس جمهور مصر سبب تندتر شدن رفتارها و رویکردهای سیاست خارجی این حکومت شد.
🔹 عبدالناصر تحت تاثیر ملی شدن صنعت نفت در ایران در زمان مرحوم مصدق، کانال سوئز را که تا آن زمان در رژیمی خارج از رژیم حقوقی مصر اداره می شد ملی اعلام کرد تا از این طریق گام دیگری در راستای تحقق ناسیونالیسم عربی بردارد و هم آنچه بتواند یک منبع مالی مهم برای تامین هزینه های برنامه های اقتصادی و البته منطقه خود ایجاد کند.
ملی شدن کانال سوئز موجب واکنش اسرائیل ،بریتانیا،و فرانسه شد.
سال 1956، براساس توافق مخفی اسرائیل با انگلیس و فرانسه و به بهانه ی آنکه آزادی کشتیرانی در کانال سوئز تامین شود به کانال سوئز و ارتش مصر حمله می کند. این تجاوز که به جنگ سینا و دومین جنگ اعراب با اسرائیل شدت یافت به اشغال غزه و سینا منجر می شود.
در این زمان آمریکاییها مداخله کردند و در راستای اهداف خود؛ این سه دولت را مجبور کردند به مرزهای پیشین باز گردند و از سوی دیگر تعهداتی را برای مصر قائل شدند.
نکته ی مهم آنست که عقب نشینی اسرائیل از غزه و سینا در آن مقطع زمانی سبب شد مصری ها این اقدام را یک پیروزی برای خود محسوب دارند و به حساب خود واریز کنند.
🔰 تولید تسلیحات هسته ای
سال 1957 به دنبال توافق های مخفی با غرب به ویژه با فرانسه، برنامه تولید تسلیحات هسته ای اسرائیل آغاز و نیروگاه اتمی دیمونا در صحرای نقب با همکاری فرانسه تاسیس می شود.
تا سال 1985 اسرائیل 200 بمب تولید می کند.
🔰 #سازمان_فتح
سال 1958 سازمان فتح تاسیس می شود. یاسر عرفات، صلاح خلف و خلیل وزیر بنیانگذاران این سازمان اند.
آنها از مقر خود در کویت هسته هایی در اردوگاه آوارگان در اردن ، سوریه و لبنان تشکیل می دهند که هدفشان مقاومت مسلحانه انقلابی برای آزادی فلسطین و نابودی صهیونیسم است.
تا سال 1963 تنها دولت عرب که به سازمان فتح کمک می کند الجزایر است که انقلابش به تازگی پیروز شده است.
شش سال بعد هم جامعه عرب هم برای تاسیس سازمان آزادی بخش فلسطین؛ ساف، کمک می کند.